„Noii republicani” vor în parlament pe banii altora

  • Bani de la penticostali pentru teologul ortodox Mihail Neamţu
  • Daţi un leu nu pentru Ateneu, ci pentru Adrian Papahagi

Doi dintre liderii Noii Republici – şi totodată lideri şi în echipa de zgomot a taberei PDL -, Mihail Neamţu şi Adrian Papahagi, îşi finanţează campania electorală din banii altora. Primul este susţinut (de voie sau de nevoie – a se citi, ordin de la Gheorghe Falcă) de comunitatea penticostală din Arad, al doilea cere bani prin intermediul internetului.

Daţi un leu pentru Papahagi

RTV prezintă o postare a lui Adrian Papahagi (colegiul 1 Deputaţi Cluj, pe listele ARD) din care reiese clar că acesta solicită bani pentru campania sa electorală de la „prieteni”. Iată integral textul postării redat de site-ul RTV.ro

„Dragi prieteni,

De vineri într-o săptămână începe campania electorală. Am nevoie, mai mult ca oricând, de sprijinul vostru. Dacă doriți și puteți să o faceți, vă rog să-mi scrieți cum credeți că mă puteți ajuta pe adresa…

Câteva moduri în care mă puteți sprijini:

1. Comunicați-mi idei, probleme, sugestii. Ce ați dori să promovez în Parlament?
2. Alăturați-vă echipei mele de campanie dacă locuiți la Cluj.
3. Ajutați-mă financiar cu donații, oricât de mici – vă voi comunica pe mail contul oficial ARD-Cluj”

Bani penticostali pentru un teolog ortodox

Mihail Neamţu, fondatorul grupării Noua Republică şi care se prezintă ca fiind un teolog ortodox, se dedulceşte la banii comunităţii penticostale din Arad. De altfel, Mihail Neamţu candideză în colegiul 1 Arad în locul deputatului PDL, Riviş Tipei, nimeni altul decât fiul şefului comunităţii penticostale din România. „Mihail Neamţu participă la întrunirile noatre destul de des, a venit şi atunci când nu era invitat. Pastorul Pavel Tipei a venit cu el, ni l-a prezentat la început şi după asta chiar a ţinut şi predici, nu numai o dată” este o declaraţie dată pentru ZiuaNews de către un tânăr penticostal din Arad.

Integral relaţia Mihai Neamţu şi comunitatea penticostală, aici.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.