”Non-știrea PNL vrea să îl facă pe Iohannis mai mare decât e”

O eventuală plecare a lui Klaus Iohannis la președinția Consiliului European, începând din 1 iulie, este un scenariu imposibil în opinia liderului Eugen Tomac.

Actualul lider, Charles Michel, a anunțat că va candida la europarlamentare și va renunța la această funcție dacă va fi ales, iar  președinte PMP e timp pentru negocieri, în baza algoritmului.

“Sunt două aspecte. În primul rând, nu este o știre, este o intoxicare această informație apărută în presă și dezbătută cu interes politic, evident, al PNL. Această funcție este o funcție extrem de importantă la nivel european și se negociază între statele membre ale Uniunii Europene.

Nu este o funcție onorifică, este o funcție de reprezentare politică extrem de importantă și oricine poate consulta declarațiile actualului președinte al Consiliului European, fostul premier al Belgiei, Charles Michel, care spune că va deține această funcție cel puțin până pe 16 iulie.

Or, între 9 iunie, când vor avea loc alegerile europarlamentare, 16 iulie, avem la dispoziție o lună de zile în care liderii europeni vor negocia, pe baza algoritmului politic pe care se va crea viitoarea majoritate parlamentară la Bruxelles, cum se împart aceste funcții”, a spus președintele PMP,la B1 TV.

 

Iohannis nu a reușit un lucru elementar…

 

„Nu văd în nicio ecuație, vreo șansă cât de mică sau mare să o aibă președintele Iohannis pentru această poziție extrem de importantă, pentru că familia politică PPE o susține în continuare pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat la șefia Comisiei și ăsta va fi obiectivul principal pentru PPE, restul pozițiilor rămân negociabile.

De aceea cred că este prea devreme și este un scenariu nerealist pe care îl încearcă PNL-ul să-l arunce pe piață, cu scopul de a-l face mai mare decât este pe președintele Iohannis, care n-a reușit un lucru elementar: să impună în ultimii 2 ani de zile, pe ordinea de zi a Consiliului European, deci a instituției pe care, teoretic, PNL-ul crede că o poate conduce, chestiunea Schengen.

Acest subiect, în schimb, a fost impus de două ori, în 2011 și în 2012, de fostul președinte Traian Băsescu. Deci asta este pura realitate și, evident, că este o non-știre, ceea ce încearcă să prezinte PNL-ul drept scenariu”, a mai explicat Eugen Tomac.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

11 Comentarii

 1. Mai mare lenes, mai mare amator de sporturi de casta, mai mare orgoliul de arian sasesc, mai mare avionul prezidential inchiriat, mai mare dispozitia pentru hedonism, mai mare lehamitea pentru poporul roman?

 2. Nu pleaca niciun Klaus la presedintia UE. Vrajeala. Acelasi slugi care vindeau prostia cu Base-Petrov se duce sef la NATO azi lauda pe noul sef. Cica e curtata marea valoare nula internationala. Sigur stapanii au nevoie de o sluga si aici are toate calitatile dar de una activa cu energie care sa aplice politica Colhozului UE.

 3. Ba, ca poanta e buna. Cum ar veni, un partid esuat, in cadere spre inevitabila disparitie, isi propune trantorul pt nu stiu ce inalta pozitie in Europa, in conditiile in care nu i-a intrebat nimeni si, oricum, succesorul e deja antamat. Ca sa nu mai vorbim de personaj. Irelevant, inutil si fara cel mai elementar simt al limitei si ridicolului, recte iOnanis de la Sibii.

 4. Chiar că e cam fake news aceasta falsa dezbatere, Johannis nici nu și-a manifestat interesul pt acel post, pt că e de munca!

 5. Asta mai lipsea,…da poate ajunge la rahova!…sef de celulă!…

 6. Johannis nu va ajunge niciodata la Bruxelles ca sa ocupe o functie in EU. Toate stirile lansate sint doar povesti si modalitati din partea presei sa i-si faca reting.Cei de la Bruxelles il stiu cit de activ si priceput este lenesul asta de la Cotroceni care se cunoaste si dupa cum vorbeste ca doarme in pantrofi .Inafara de asta nu cred ca si-ar mai permite el sa faca naveta saptamanal intre Bruxelles si Sibiu ,ca sa o viziteze pe doamna profesoara .

 7. Intoxicarea lui ROGojin continua, cu un interimar pus in locul unuia de drept ! PNL/PDL nu mai intra la guvernare din 2025, opozitia ii paste pe basistii Boc, Falca, Flutur.

 8. Din Toata Sărăcia mea am plătit si Intretzinerea pe Luna Ianuarie 2024 , un pic mai mult de 300 de lei . Mai am pentru Mâncare 200 de lei si-mi ajung Banii pana pe 28 Ianuarie 2024 ! Important este ca am plătit Toate Cheltuielile pe Luna Ianuarie 2024 la Lumina Telefon Impozit si Intretzinere la Bloc ! In fiecare an Luna Ianuarie este o Luna Dificila pentru ca sunt Multe Cheltuieli cu Locuintza la Bloc in Bucuresti .

 9. Bună!
  „Non-știrea PNL vrea să îl facă pe Iohannis mai mare decât e”
  MARE IN KG ESTE, dar faceti-l si mai MARE IN KG. DOAR IN KG SE POATE!
  NU-I NIMIC DE CAPUL LUI CA POLITICIAN. ZERO.
  Răzbunător , ranchiunos ,captiv serviciilor , justiției, austriecilor si nu numai.
  Un MARE GHIMION pentru Romania si romani!
  Eu așa il văd.

 10. Bună !
  tomlin zice;”PNL/PDL nu mai intra la guvernare din 2025, opozitia ii paste pe basistii Boc, Falca, Flutur”.
  Eu zic ca drept si corect ar fi sa-i pască pușcăria cu executare pe mai multi penelisti( sa nu fie uitat Virgil Popescu si alții) pe o durată de cel putin 7 ani si averile confiscate pt JAFUL produs țării si aducerea României la statutul de COLONIE DEVALIZATA!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.