Nou director la Teatrul „Stela Popescu”

Din luna aprilie, actorul Cristian Șofron este noul director al Teatrului „Stela Popescu”.

 În ultimele două decenii, Cristian Șofron a fost manager al Teatrului Odeon (2017-2021), director al Centrul Cultural pentru UNESCO Nicolae Bălcescu” (2009-2017), consultant artistic al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale, București (2009-2011) și director general artistic al Teatrului de Stat din Constanța (2005-2007).

            Printre alte premii, în 2012 a fost distins cu Premiul de Excelență pentru Întreaga Activitate a Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România, iar, în 2013, cu Premiul pentru Întreaga Activitate al Uniunii Cineaștilor din România.

            A debutat în film la vârsta de 10 ani, iar în teatru la 9 ani. De peste trei decenii joacă în spectacole ale Teatrului Nottara, scena de care și-a legat numele ca actor prin zeci de roluri dintre cele mai diverse pentru care a colaborat cu regizori precum Dinu Cernescu, Alexandru Darie, Mircea Cornișteanu, Dominic Dembinski, Alexandru Dabija etc. De asemenea, are o bogată carieră cinematografică și de televiziune.

            Cristian Șofron declara la preluarea mandatului : „Sper să contribui prin experiența pe care o am la dezvoltarea Teatrului „Stela Popescu” din punct de vedere repertorial, la evoluția personalității pe care ar putea să o capete în peisajul teatral bucureștean. A găsi cheia în care trebuie dusă mai departe activitatea acestui teatru, unul dintre cele mai tinere din galeria scenelor bucureștene, a ghida stilul, orientarea, specificul acestuia reprezintă o nouă provocare pentru mine”.

Recomanda 1
Author

2 Comentarii

  1. Pîna acum doua zile director la Teatrul Odeon, din 1 aprilie la Teatrul Stala Popescu, poate in curând director peste toaletele publice din București. Mare om, mare caracter, mare fomist acest Sofron. Spinare de gumilastic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.