Noul ambasador al Regatului Unit la Bucureşti, primit la MAE

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, l-a primit, vineri, pe ambasadorul agreat al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, Giles Portman, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

În acest context, MAE aminteşte că România va găzdui în 2024 a doua ediţie a Forumului Bilateral România – Regatul Unit, în continuarea evenimentului inaugural desfăşurat la Londra, la 23 martie, anul acesta.

De asemenea, ministrul Odobescu a evidenţiat rolul important al colaborării în domeniile apărării şi securităţii şi potenţialul semnificativ existent în sfera relaţiilor economice bilaterale, atât în planul schimburilor comerciale, cât şi în cel al investiţiilor.

Ea a reliefat contribuţia substanţială a celor 1,2 milioane de români stabiliţi în Regatul Unit la intensificarea relaţiilor bilaterale.

În cadrul discuţiilor a fost, totodată, abordat contextul actual de securitate, marcat de agresiunea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi de criza din Orientul Mijlociu, fiind subliniată „importanţa coordonării celor două state în cadrul eforturilor de creare a unui mediu internaţional mai sigur”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

11 Comentarii

 1. national Basila, in rarele sale momente de trezie si atunci cind nu se ocupa cu facutul de dosare la toata lumea, a scapat alaturi de damfuri si citeva vorbe memorabile : „A venit ca sa-si ia tainul !”

 2. Fotografia asta pune un ministru de externe roman (!) intr-o postura penibila: prezinta ca pe un trofeu o copie a scrisorii de acreditare a unui ambasador, impreuna cu acreditatul. De parca ar fi primit sfintele moaste, sau drepturi de mostenire la bijuteriile coroanei. Cat ne mai putem umili? Cat mai putem poza in slugi? Probabil ca la revenirea din vacanta Iohannis va face un intreg show din acreditarea lui Portman, cand asta isi va prezenta originalul la Cotroceni.

 3. Sa sperAM, ca NU va mai fi GAZDOIuu’ Manelistilor, ASHACUM a mai fost in Trecutuu’ Apropiat,

  UK Embassy ProMOTOR al Otravii Culturale numita MANELISM.
  ImPOSIBIL sa NU SE stie in UK, care sunt Problemele in Romania, icnlusiv cu DeNominatiunea de ROM, la o Etnie pe care peste TOT in Lume se denumeste ALTFEL.
  Numai la NOI, Romanii S-A ImPUS-InDESAT Cestia ASTA.
  DE CE ?

  Sa sperAM Noi, Romanii ca UK ne va trata ca pe un FRATE mai MIC, NU ca pe O Sluga MICA.

 4. Odobeasca este perfecta pentru jobul de executant. Oricine ar fi scouter-ul care se ocupa de recrutarea de cadre, e un profesionist. In posturile-cheie sunt numai unul si unul, alesi pe spranceana, dupa criterii clare.

 5. Sigur e homalau și îi place ,,faina ” iar Odobeasca e scârbos de supusă

 6. Odobescu bravo. Faci cinste Romaniei.
  Bi e ca am scapat de evvrei care au nenorocit Romania.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.