Noul an nu are semne bune pentru veșnicul Boc (I)

Sfârșitul anului 2023 nu a fost de bun augur pentru primarul Clujului, până recent norocosul Emil Boc. Norocos pentru că a ajuns de june, repejor și ușor în funcții importante (șef UASCR pe UBB și pe Centrul Universitar Cluj în ultimii ani ai regimului comunist, apoi deputat, primar de Cluj, președinte al PDL și premier al României) profitând de valurile și de accidentele istoriei, cel mai mult de accidentul numit Traian Băsescu.

Interdicție la Cotroceni și sperietură cu DNA
Moțul (până la proba contrarie) aflat la al cincilea mandat de primar al Clujului nu s-a afirmat ca luptător pentru libertate și dreptate, ca și veneratul crai al Munților Apuseni, marele erou național Avram Iancu. Nu a creat în jurul său vreo emulație de idei și nu a adunat sau promovat oameni performanți, onești și competenți. Cu tot doctoratul său în filozofie politică (că pe cel în drept constituțional nu a fost în stare să-l ia, fiind căzut de eminentul și intransigentul profesor Ioan Deleanu), nu a reușit să depășească condiția de aparatcik postcomunist pe care i-o prefigura tinerețea utecistă în care i-a avut drept idoli pe Nicu Ceaușescu și pe Ioan Rus (șeful său local de la Cluj). Se pare că nu întâmplător l-a avut îndrumător de doctorat pe un ideolog cunoscut al bolșevismului (profesorul Nicolae/Miklos Kallos ), forma cea mai atroce a comunismului. Bolșevic în crez și în miez, marele cosaș din Călățele vrea să-și creeze o imagine cool în rândul tinerilor prin paradele anuale pe care le face la festivalul muzical Untold, dar nu cred că a auzit sau, dacă a auzit, că a înțeles muzica contestatară și militantă din a generației sale (Bob Dylan, Joan Baez, John Lennon, Jim Morisson, Pink Floyd, Oueen, Deep Purple, Led Zepellin ș.a.). În primul rând pentru că nu a avut voie de la tovarășii mai suspuși, remarcându-se din liceu și din facultate drept un yesman împătimit.

În anul recent încheiat, cel mai mult l-a afectat și l-a deranjat pe tot mai închipuitul voievod al Clujului avertismentul coproducție SRI-CIA că nu are voie să candideze pentru funcția de președinte al României în anul electoral 2024, figurând pe o listă cu interziși constituită din cei mai apropiați colaboratori sau slujitori politici ai fostului președinte Traian Băsescu (care l-a catalogat la un moment dat drept ,,unitatea de măsură a onestității”). În cursul anului trecut foștii grei portocalii care s-au înfruptat din borcanul cu miere al guvernării Boc au avut cel puțin două întruniri în care a fost proclamată și aclamată candidatura prezidențială a titanului utecist de la Cluj. Lui Boc i s-a tăiat însă orice avânt, spunându-i-se clar că nu va putea candida din partea PNL, dat fiind că (inclusiv amicul și concitadinul său Rareș Bogdan a dat pe goarnă) candidatul prezidențial preferat al principalului nostru partener strategic este liderul impus al acestui partid, generalul Nicolae Ciucă (actualmente al doilea om în stat, ca președinte al Senatului), care nu mai este al nostru de multă vreme. Nu întâmplător acesta a absolvit un curs de specializare la celebra academie militară americană West Point, unde zic gurile rele că s-ar fi remarcat doar prin engleza sa cu accent caracalean. Nu întâmplător a devenit comandantul unui batalion românesc trimis în Irak, perioadă în care i s-a creat legenda participării la o bătălie victorioasă în Nassiria. Nu întâmplător a ajuns apoi șef al Marelui Stat Major General, ministru al Apărării Naționale, președinte al PNL, prim-ministru al Guvernului României și președinte al Senatului.
Revoltat că meritocrația a ajuns o vorbă în vânt și la superpartenerii noștri americani, Boc a anunțat că va candida atunci pentru Palatul Cotroceni din partea PMP, formațiune zămislită de Traian Băsescu și pupila sa blondă Elena Udrea. Numai că avea să constate că acest partiduleț de strânsură nu se mai află sub controlul cuplului Băsescu-Udrea, ci al perechii Eugen Tomac-Ioana Constantin, alias Ionica. Pentru a i se reteza orice gând prezidențial, edilul șef al Clujului a fost citat în septembrie la serviciul teritorial Cluj-Napoca al DNA, unde a fost deschis un dosar privind posibile fapte de corupție săvârșite de angajați ai Direcției de Urbanism din cadrul primăriei clujene în legătură cu eliberarea autorizațiilor de construire și a certificatelor de urbanism. Boc nu s-a prezentat, uitând probabil că fosta sa colegă de facultate Codruța Lascu, ulterior Kovesi, a plecat la Parchetul European, iar DNA Cluj nu se mai află sub influența lui Daniel Morar și a pupilelor sale Laura Oprean și Elena Botezan, și s-a trezit recitat cu mandat de aducere, astfel că nu a mai avut încotro și s-a prezentat să dea cu subsemnatul. Nu întâmplător, unii angajați ai primăriei și-au adus brusc aminte că ar fi primit anumite comenzi verbale de la șeful lor cel mare.

Boc a ajuns la patru case, ca Năstase
După acest duș rece, fostului premier Emil Boc i s-a transmis că nu mai are voie să candideze nici pentru al șaselea mandat de primar al Clujului, dându-i-se de înțeles că-și poate încheia cariera politică la Bruxelles, în Parlamentul European, devenit de o vreme un fel de cimitir al elefanților (Vasile Blaga, Gheorghe Falcă, Mircea Hava, Cristian Bușoi, Corina Crețu, Dan Nica, Maria Grapini ș.a.). Aproape concomitent, tot mai mulți taximetriști, ospătari, vânzători, frizeri, canale de comunicare folosite mai mult sau mai puțin în orb de serviciile secrete, au început să vorbească de casele, amantele sau afacerile lui Boc. Astfel, s-a lansat că vila cumpărată de Boc de la o polițistă locală în satul de lux Câmpenești , situat la periferia Clujului, pe raza comunei Apahida, aproape de aeroport, ar fi costat mai mult decât suma servită presei aservite de către edilul șef de la poalele Feleacului (115.000 de euro). Casa este situată în apropierea unui lac (spre care are o terasă mare), într-o zonă denumită ,,strada polițiștilor”. Este înregistrată la Primăria comunei Apahida cu o suprafață construită de 105 mp și are două nivele și un teren aferent de 1000 mp, ce include o mică livadă. După ce a cumpărat casa cu trei ani în urmă, primarul Boc ,,a livrat-o” în exclusivitate unei publicații clujene extrem de binevoitoare, care a ținut să precizeze în titlu că nu e palat. Deși nu a spus și nu a scris nimeni că ar fi un palat. Nici nu este un palat, dar este o vilă spațioasă și arătoasă pe care nu și-o permit mulți români.
Totodată, a apărut cârteala că, deși încearcă să-i amețească pe clujeni de vreo două decenii că este un primar onest și modest, care locuiește cu familia (soția și două fiice) într-un simplu apartament de bloc, în realitate se desfată în două apartamente spațioase pe care le-a unit, situate într-un bloc mai simandicos din Piața Zorilor/cartierul Zorilor, aproape de zona medicală și rezidențială de lângă Grădina Botanică. Blocul în care locuiește a fost reabilitat energetic cu fonduri europene, prin programul REGIO. În declarația de avere a edilului clujean sunt trecute două apartamente distincte. O afacere imobiliară mai puțin cunoscută a primarului de Cluj este că a cadorisit-o, cu câțiva ani în urmă, cu o casă șic pe fiica sa mai mare, Cezara, care a absolvit Dreptul la UBB în 2020 și a devenit notăriță, după ce inițial a vrut să ajungă procuror sau avocat. Casa a fost construită după 1990 în curtea interioară a blocului nr. 38-40 de pe strada Horea, situat vizavi de Facultatea de Litere a UBB, unde lucrează, de vreo trei decenii, distinsa soție a edilului, care are gradul didactic de lector universitar. În curtea respectivă a fost construit un imobil nou P+2, cu apartamente de lux, iar, în spatele acestuia, au fost edificate două case, dintre care una a fost renovată mai recent. Potrivit surselor noastre, cu vreo trei ani în urmă, la locuința fiicei au fost efectuate unele lucrări de renovare, inclusiv de canalizare, fiind înlocuită conducta de apă, iar acest fapt a stârnit nemulțumirea unor vecini, dar oamenii primarului au reușit să pună batista pe țambal. Urmele lucrării de canalizare sunt vizibile și acum. Alături de cele două apartamente reunite din Piața Zorilor, de casa din Câmpenești și de casa din Cluj, familia Boc deține o casă de vacanță în satul Călățele, localitatea natală din Munții Apuseni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 23
Valer Marian 280 Articole
Author

26 de Comentarii

 1. Pana acum locotenentul lui Petrov si-a satisfacut poftele ca primar la Cluj pe spatele bucurestenilor. Miticii au fost jegmaniti de banii lor de toate guvernele de pana acum conduse la modul real de securistii lui Asthalosh. Din sumele impresionante aduse de capitala la bugetul tarii (doar capitala plus Ilfov fac 30%, iar impreuna cu sudul tarii inclusiv regiunea S-E peste 60%), un procent urias i-a fost confiscat in fiecare an iar din acesta un alt procent consistent a fost dirijat catre Ardeal si in special spre cuibarul securist din Cluj. Intre timp Moldova si Oltenia erau lasate fara bani pentru investitii strict necesare ce asteapta startul de 34 de ani.

 2. Se apropie ziua judecății pt mulți,piticul neomarxist de la Cluj ,bolovanul de la Cotroceni,covrigarul de Buzău, grasul bâlbâit, toți sunt agenți străini care ne urăsc pe noi românii

 3. @ 7.03

  Cum poti sa spui asa ceva despre autorul articolului ?

 4. iar o luam de la capat cu Boc….nu omul conteaza ,ci lipsa subiectelor…deja repetitia e obsesie..mai schimbati si voi subiectele ,nu ‘huoooo’ tot la aia din anii trecuti,incremenirea in proiect denota stupiditate

 5. iar o luam de la capat cu Boc….nu omul conteaza ,ci lipsa subiectelor…deja repetitia e obsesie..mai schimbati si voi subiectele ,nu ‘huoooo’ tot la aia din anii trecuti,incremenirea in proiect denota stupiditate
  Parerea mea !

 6. Ce mai tura-vura,Boc este oglinda majorității clujenilor care l-au votat.

 7. @Bunaiasu Anca ( Ankara ;)))))))chiar asta e fostul procuror comunist Valer Marian; dupa caderea comunismului,au aparut multi viteji,mai ales in media….
  Boc -57 ami,student in 1989
  VMarian-63 de ani procuror in 1989

 8. Eu, ca un handicapat ce sunt, am o singura întrebare la Boc: daca si-a găsit găștile pierdute pe prund în copilărie?

 9. Nimic bun despre Boc, Mariene? Ai uitat că, așa mic cum este, a fost singurul premier al României ce a avut destul sânge ca să taie pensiile securiștilor, pensiile speciale în general, cu 25% și salariile bugetarilor, lucru ce l-a costat cariera politică la Centru. A venit Ponta cu PSD-ul vostru și a stricat tot.
  Cât despre case, e mai scumpă casa lui la 20 km de Cluj, de 110 mp sau conacul VOlguței din centrul Craiovei sau căsoaia din București a lui Năstase, cu patru etaje?

 10. @Marc: Da, a tăiat 25% din pensiile și salariile tuturor, afectându-i cel mai mult pe cei cu venituri mici. A instituit taxa pe simpla existență a firmei, prin acel impozit care a dus la închiderea a sute de mii de societăți. Timp în care a împrumutat zeci de miliarde de euro pentru a avea de unde fura clientela toxicului PDL. A, s-ar putea să fii ardelean și să nu pricepi nimic din ceea ce scriu eu aici, ardelenii fiind renumiți pentru faptul că se prind greu și că au idei puține și cumplit de fixe.

 11. La ce prostime si drogati are Clujul normal ca au votat pe acest impostor un zero barat

 12. Boc ca Boc dar cei care scriu pe aici au capul plin de fantezii. Ca să zic și eu ca îps teodosie, le juiseaza mintea ceva de neînchipuit. Pai va luați după puric și alții ca el? Asta are voie sa fie cu capul în nori ca e artist, filozof, sau ce crede el ca e. Coborâți cu picioarele pe pământ, tati va în oglindă sa vedeți ca nu sunteți chiar zână zorilor. Niciunul nu santem.

 13. Toata lumea ,boca-boca / Numai Cluj Napoca -poca !!

 14. Pt.11/24
  Te referi la Dan Puric ?
  A se observa asemanarea fizica frapanta a lui Puric cu Sabin Gherman ! Si in special, cu Chaim Weizmann ( presedintele Israelului in 1952 )

 15. Emil Boc, n. 6 sept. 1966 !
  Sunt aici TREI DE SASE , deci …666 !
  Pazea ! Faceti loc la mine ,ca vine io !

 16. dan puric,dan alexa,postu,pippida,etc sunt din tribul pierdut si care se ascunde…latrai fara tara si fara glorie

 17. Emil Boc un nemernic al cărui loc era lângă Udrea : LA PÂRNAIE! Sau există cineva care poate afirma că el, ca şef de partrid, habar n-avea de unde veneau banii ce curgeau în visteria PDL? Dar astea-s vorbe-n vânt! A fost votat, ura şi la gară! – VOINŢA BOBORULUI CONTEAZĂ!

 18. Articolul e doar varful icebergului. Pe când un nou articol despre proprietățile lui Boc din afara României, de pilda din Italia?

 19. Fostul militian Boc se pare ca sfirsitul lui in cariera politica se apropie.Uitindu-ma mai atent la fotografia din articol ,inafara rinjetului sfidator si inpertinent ,care da imresia de serif ,poarta incaltaminte marca Bally.Destul de scumpi comparativ cu incaltamintea obijnuita ,dar asta este ,asa se intimpla de fiecare data cind un neica nimeni ,ajunge serif cu putere si bani multi.Ii doresc zile cit mai putine de acum inainte ,bine inteles ca politician ,pt. ca pt. celelalte zile, are grije numai Dumnezeu.

 20. Dezvaluiri de kko
  Hadeti cu ceva serios nu cu petarde sifonate ca astea…

 21. Are o căsuță și în Italia,ca Zelenski și lumea bună?,,,să-l parafrazăm pe Verdi(el prefera Provenza,totuși,ca să vezi)-„…e che pace colá sol-su te splendere ancor può/Dio mi ghidò!/Dio mi guidò!”-acuma,rămâne să hotărâți voi cine fu il”Dio”di Boc…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.