Noul proprietar anunță investiții majore la Uzina Ford din Craiova

Transferul de proprietate de la fabrica Ford Craiova a fost finalizat, iar noua companie se numește Ford Otosan Craiova. Noii proprietari anunță o investiție de 490 de milioane de euro la fabrica din Oltenia.

Potrivit companiei, acordul prin care Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa preia proprietatea fabricii Ford din Craiova, a fost finalizat cu succes.

Anul acesta, reprezentanții companiei au anunțat că fabrica de la Craiova va produce noua generație a modelului Courier, atât în varianta Transit (transport marfă), cât și în varianta Tourneo (transport persoane), ce va intra în producție în 2023, cu o versiune complet electrică din 2024. De asemenea, Ford Puma, cel mai bine vândut autoturism al companiei din Europa, va beneficia în 2024 de o versiune complet electrică, care va fi produsă la fabrica din România.

Pentru a sprijini lansarea următoarei generații a modelului Courier, Ford Otosan a anunțat vineri o investiție de 490 de milioane de euro la fabrica de la Craiova, care va fi implementată în următorii trei ani. Astfel, capacitatea totală de producție a fabricii de la Craiova va crește de la 250.000 vehicule/an la 272.000 de vehicule/an.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. Au pus mana turcii si pe Ford Craiova!Duamna Firea,ca esti interesata, baga la ..asta..la .cap

  2. Bagati electricele, sunt viitorul. Pe Muska l-au facut miliardar intr-un an. Cei care au acum electrice ii doare la basca.

  3. Americanii trebuie sa returneze 1,2 miliarde dolari ajutor de stat din Romania.

  4. Păi cum rămâne cu „partenerul strategic „..Iohannis?…am ajuns în imperiul turcesc, ai văzut că Sultanul te-a întrebat de anumite persoane din românia!!!..s-ar putea ca hagi să se ducă la Poartă cu pescheș și îți va lua locul,…iar tu vei păți ca Brâncoveanu!!..
    Bună lovitură măciucă, ai ajutat partenerul strategic cu bani de la proștii plătitori de taxe și impozite, iar acum dunga!!! ne-a lăsat cu gura căscată!!..oare turcilor in afara de ajutor de stat le mai dai ceva,copii,femei,…
    Rău am ajuns!!

  5. Foarte bine, dacia face numai tam tam dar ford tace si face indiferent ca e din turcia sau din alta parte. La urma urmei ia vedeti voi cate masini vestice sau japoneze se fac in turcia! Sa nu uitam ca ford a avut luni cand a produs mai multe unitati decat dacia si nu a trambitat nimeni pe nicaieri ca este nu stiu cat din PIB-ul romaniei si alte asemenea vrajeli! Si notati ca ford nu a facut si nu face masini low cost la Craiova!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.