Noul tehnician de la Bayern. ”Bayern e imens, dar greşeala pentru mine…”

”Trebuie să antrenezi la fel cum eşti ca om”, a declarat joi belgianul Vincent Kompany, noul tehnician al echipei germane de fotbal Bayern Munchen, scrie AFP.

„Trebuie să antrenezi la fel cum eşti ca om. Vreau ca echipa să evolueze cu aceste două trăsături care îmi caracterizează personalitatea: curajul când trebuie luate decizii şi agresivitatea în fiecare minut al meciului”, a explicat Kompany, care are 38 de ani.

„Bayern este un club imens, dar greşeala pentru mine ar fi să mă uit la oameni şi să acţionez diferit faţă de cum am făcut-o întotdeauna”, a declarat Kompany, care a salutat o provocare „incitantă” pentru el şi a adăugat că va trebui să înveţe „să nu asculte prea mult zgomotul exterior”.

„Este incitant pentru mine. Pentru asta, uneori va trebui să nu ascult prea mult zgomotul exterior, ştiu să evoluez în acest context. Este o echipă talentată. Am sentimentul că misiunea este să scot tot ce este mai bun din fiecare jucător de la Bayern Munchen”, a adăugat Kompany, a cărui numire pe banca bavarezilor a surprins, în condiţiile în care el este lipsit de experienţă de antrenor la cel mai înalt nivel.

„Primele mele impresii sunt bune. Sunt foarte mândru şi foarte motivat. Pentru mine, sezonul poate începe astăzi, nicio problemă'”, a explicat Kompany la Allianz Arena la prezentarea sa în faţa presei. Fostul mare fundaş al naţionalei Belgiei, care a jucat la Hamburger SV din 2006 până în 2008, a vorbit în engleză şi germană.

Kompany a evoluat între 2008 şi 2019 la Manchester City, unde a purtat şi banderola de căpitan. Ca antrenor a debutat la Anderlecht în 2019, într-un sezon în care a fost antrenor-jucător. În vara lui 2022, el a preluat-o pe Burnley, cu care anul trecut a încheiat pe primul loc în Championship, dar în acest sezon echipa a retrogradat din Premier League.

Bayern, care nu a câştigat în acest an niciun trofeu, a anunţat încă de la sfârşitul lui februarie că se va despărţi la finalul sezonului de tehnicianul Thomas Tuchel.

Obiectivele lui Kompany vor fi câştigarea campionatului, lucru pe care Bayern l-a reuşit fără întrerupere între 2013 şi 2023, şi calificarea în finala de anul viitor a Ligii Campionilor, ce va avea loc chiar pe Allianz Arena.

Directorul sportiv al bavarezilor, Max Eberl, a spus despre Kompany: „Are personalitate, a lucrat cu cei mai mari antrenori. La unul din cele mai mari cluburi din lume a fost elementul de legătură din vestiar. Felul cum vrea să joace fotbal, cum vrea să meargă mai departe cu ideile sale, se potriveşte cu Bayern Munchen”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Sigur cu cercelatul ăsta bayern va câștiga toate partidele, atât din fața cât si din spate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.