Noutăți pe frontul din România

La cît de dragi suntem tuturor, inclusiv președintelui Iohannis, mă declar încîntat că am trecut și noi un examen internațional de comportament civilizat. Am sărit în ajutorul populației vitregite din Ucraina. Valuri impresionante alcătuite din copii, femei și bursieri străini au fost primite cu ospitalitate și compasiune. Mulțimea de imagini cu prunci înghețați și speriați și familii despărțite pornind spre nicăieri au topit sufletele privitorilor. Asta a mișcat Europa și a determinat o accelerare de inițiative. Ucraina a semnat o cerere de aderare la Uniunea Europeană, șefi de state au început să semneze și ei tot felul de solicitări scrise cu lacrimi în ochi, iar țări care nu știu mai nimic despre istoria Ucrainei și despre orașele bombardate și-au exprimat altruismul și omenia prin contribuții neașteptate. Drama din Ucraina este pe cale să devină un basm eroic făcător de minuni politice, militare, economice și de televiziune.

În acest val de contribuții și măsuri, la CSAT, președintele României a lansat propunerea ca țara noastră să devină un fel de hub, o placă turnantă,  „un centru, care să permită colectarea și transportul donațiilor internaționale în domeniul ajutorului umanitar către Ucraina și către ucraineni”.

Foarte frumos! La percepția negativă pe care o avem prin Europa, în sfîrșit, putem face dovada unui altruism care ne-a fost negat. Inițiativa este demnă de toată stima și se potrivește ca o mănușă cu reacția de sprijin a compatrioților noștri.

Tot la CSAT s-a mai hotărît ceva. Citez din președinte:

În primul rând, am decis să intensificăm la nivel bilateral și aliat demersurile pentru consolidarea semnificativă a posturii de descurajare și apărare pe Flancul Estic în perioada imediat următoare, prin dislocarea de forțe aliate și prin constituirea accelerată a Grupului de Luptă din România.”

Cît de mare este Grupul de Luptă care tot crește, cu ce mijloace și pentru ce perioadă? Este un grup de luptă, o forță militară consolidată a României sau o bază militară americană? Mie nu-mi este clar acest lucru și nici nu știu pînă la ce nivel poate crește „aglomerarea” armată de la Constanța fără adoptarea în Parlament a unei reglementări explicite.

La sfîrșitul aceleiași reuniuni de CSAT, președintele ne-a mai comunicat:

Dincolo de deciziile concrete luate astăzi, consider că prezenta criză arată că, din punct de vedere strategic, sunt necesare noi acțiuni consolidate ale României pe cel puțin două dimensiuni. Am definit astfel două obiective strategice:

În primul rând, este nevoie de creșterea capacității de apărare a statului român. În acest sens, consider că se impune creșterea procentului din PIB alocat cheltuielilor de Apărare de la 2%, cât este în momentul de față, la 2,5%”.

Aici este aici! Noua situație din Ucraina și de pe flancul estic al NATO poate impune o asemenea creștere. Lucrurile arată mult prea grav ca să nu ne punem problema dotării. Cu o condiție. Să avem parte de un decont serios pentru cheltuielile făcute pînă acum. Zboară sau nu zboară avioanele multirol achiziționate din alocările precedente? Care este situația celorlalte echipamente? Mulți dintre cetățenii români sunt în favoare unei dotări profesionale a armatei române. Dar o creștere a procentului din PIB pentru înarmare cu „second handuri“ nu-și mai are rostul. Noi achiziționăm tehnologia reformată a altora și asigurăm securitatea aeriană a României prin colaborări cu alte armate. Ale noastre sunt încă la vopsit! Și la reparat!

Nu pot decît să mă crucesc în legătură cu modul în care s-au convenit înțelegerile și, foarte rar, licitațiile pentru necesarul de apărare al României de la venirea la Cotroceni a președintelui Klaus Iohannis!

Cînd avem lista completă a „second handurilor“ cumpărate pentru apărarea țării și răspunderile asumate de cine, cît, ce și cum, atunci mai stăm de vorbă! 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 69

98 de Comentarii

 1. Maestre, o mica observatie, daca-mi e permisa : nu cred ca e indicata formularea „frontul din Romania” … Stiu, avem un inamic intern (poate chiar mai rau decit cel extern, imaginar pina acum, din fericire !) dar, la dementa propagata de catre mass media si niste televiziuni inconstiente si murdare, asta mai lipsea : sa creda unii ca in Romania exista deja „un front” ! Parca si vad cum, in panica creata, vor incepe unii sa se arunce pe geamuri, ca in „Razboiul Lumilor” citit la radio de catre Orson Welles ! …

 2. Atenție, la piața din Sighetu Marmației oamenii tuciurii nu mai vând țigări de contrabandă din Ucraina, dar oferă discret spre vânzare veste anti-glonț ciordite probabil din „ajutoarele” pe care România le trimite în Ucraina.

 3. Romania a fost primită în u.e. ca pe o prada! Au prădat pădurile, terenurile arabile manoase, petrolul, aurul și ardelenii! De la Ucraina ce sa prăduiască? Scrumul lăsat de Russia? Ucraina nu va fi primită în veci in u.e. că nu mai e nimic de furat de acolo! Succesuri naziști!

 4. Deșteptul de Chireac(colonel, daca nu e colonel) se întreabă, de ce aviația ucraineana nu oprește coloana de blindate? Panarama cu motor, aviația ucraineană a fost distrusa sau nu mai poate decola fiindcă pistele de decolare au fost distruse! Huuo panarama nazistă cu 2 neuroni!

 5. Maestre, si „eu ma crucesc”: a decis Presedintele ca viata noastra sa fie second hand?

 6. ….de ce aviația ucraineana nu oprește coloana de blindate? Un posibil răspuns:Armata ucraineană (din orice armă nu are interes să mai apere..CE???.Barosanii cu banii s-au urcat în limuzinile lor superluxoase ,au trecut prin România ca la Nurburbring sau Monaco ,acum sunt pe Coasta de Azur și alte ,,COASTE”-deci nu-i mai cine să plătească nici armata nici „INSURGENȚII” pregătiți de NATO în ROMANIA,POLONIA,USA,CANADA ș. a.țări de pace iubitoare !Ne-a spus cât de cât ceva comandantul suprem -de grup- dar dacă au trecut acești insurgenși spre U”KRAINA ori s-au agațat și ei de „LAMBORGHII-URILE ” duse spre COASTE ?! Dar să spere ,,RĂMAȘII” că odată cu ,,tehnica de luptă super modernă din țările priete-NATO-ase vor veni și „instruiții”

 7. Romania lui Johanis trebuie sa priceapa esenta din actualul caz Ucraina. Nu se va inghesui nimeni sa o apere daca prin prostiile facute de Johanis pentru a fi pe placul stapanilor sai va irita in continuare Rusia. Iar ca sa se apere singura,Romania nu va reusi nici cu 20,30 de avioane in plus pentru care se ia de la gura romanilor amarati. Si cu ele si fara ele suntem ca inainte din punct de vedere militar cata vreme am distrus armata regulata a tarii la ordinul altora pentru a fi la mila lor. Neutralitatea declarata este cea mai buna solutie. Modova europenei infocate Maia Sandu a gandit acum conform interesului national.

 8. Toata lumea stia din anul 2008 ca daca Ucraina va adera la Nato Putin va ocupa Crimeea si Estul Ucrainei, teritorii cu populatie rusa. De bun simt..right? Ok. Americanii stiau si ei asta si le-a convenit de minune sa impinga aderarea, Putin sa atace… Ca imaginea lui Putin va fi facuta zob si Rusia va sangera, ca UE va rupe toate puntile cu Rusia si va ramane cu facturi la gaz cat China de mari si competitivitatea sub SUA si China…e la mintea cocosului ca SUA stia si ca era clar ca totul va fi in favoarea lor. In plus acum imping si UE sa integreze o gaura neagra ca Ucraina, o tara corupta care va manca multe din fondurile care ar putea contribui la competitivitatea UE. In tot acest scenariu, SUA este adevarata invingatoare. Cireasa de pe tort? Cresc cheltuielile cu apararea la sclavi si asa rupti de datorii si facturi – in contextul in care industria de armament americana…sau ce-o fi ea…a avut scadere de -21% in 2021 vs 2020. Destepti americanii…sau cine or fi ei. Prosti rau UE…Romania…tarisoarele sclave scaieti de pe aici. S-a deschis sampania la Washington! Pana vineri nu o sa ramanem decat cu facturi mari la energie si cu cheltuieli / tribut mai mare la armata. Bravo Europeni! V-ati invins!

 9. Propun ca cei 2, sau 2,5 % acum, din PIB acordați pentru cheltuieli militare sü fie constituit din pensiile speciale și din valorificarea bunurilor ilicite confiscate ca urmare a aplicării Legii 18 aflate încă în vigoare .
  Mai mult, propun ca pe timp de orice fel de alertă sau necesitate ( inclusiv fiziologică )declarată ,Parlamentul să-și desfășoare activitatea on-line evitându-se cheltuielile cu transportul și cazarea lor în București, spațiile să fie puse la dispoziția refugiaților ( amantele pot rămâne ), la fel ca și cele cinci case ale primului om în stat degeaba din România !
  Pentru buna pregătire a celor ce vor pleca la lupte pentru apărarea patriei vecine să fie exersate mai mult tragerile de tot felul : trasul pe nas, trasul cu urechea la ce spun inamicii, sau chiar trasul cu piciorul, inclusiv în minge, nu numai ca rezultat a unei călcături greșite în vreo groapă în care n-au reușit să dea, de proști ce sunt guvernanții noștri în frunte cu cel de sus căzut pe capul nostru .

 10. Un top al minciunilor din presă: premiul cel mare pentru cea mai nesimțită manipulare și apoi alte câteva pentru a vă trezi din vrajă.

  Așadar, premiul cel mare pentru ticăloșia cu care v-au mințit este acordat putorilor de la Antena 3, Mihai Gâdea, Mircea Badea Radu Tudor și toți ceilalți din platou care v-au prezentat „LIVE” și au „comentat” ca experți o luptă. aeriană cu trasoare, rachete, avioane doborâte și piloți parașutați. Culmea e că toți din platou luau lumină de la Generalul Spânu care comenta și el imaginile luptei aeriene deși ce vă arătau pe ecran nu erau lupte din Ucraina ci imaginile unui joc pe computer intitulat Arma 3. La finalul postării filmulețului cu ticăloșii de la Antena 3.

  – Imaginile unei explozii cauzate de atacurile Israelului în Gaza și prezentate drept explozii din Ucraina.

  – O fotografie din 2018 a unei femei rănită într-o explozie a unei conductoare de gaz, bandajată la cap și cu răni pe față prezentată ca victimă a atacului din Ucraina.

  – Avioane de luptă zburând în formație și prezentate ca și când atacă Ucraina dar fotografia este făcută la o paradă militară din 2020.

  – CNN anunță decesul ziaristului „Bernie Gores” în Ucraina deși aceeași fotografie anunța decesul acestuia în Afganistan cu ceva ani în urmă. Culmea e că ziaristul e bine mersi, îl cheamă altfel și imaginea este a unui gamer de pe internet.

  – O filmare în care cineva acuză o rană la picior și se aud explozii dar clipul video este din Beirut în urma exploziei la rezervorul de gaz lichefiat.

  – Știrea conform căreia toți cei 13 soldați ucraineni care apărau Insula Șerpilor au fost uciși luptând eroic dar în realitate aceștia sunt în viață și s-au predat rușilor imediat.

  – O casă din Donețk distrusă de bombe de către ucraineni cu mult timp în următorul dar prezentată ca fiind în Harkov și lovită de ruși.

 11. II …

  – Președintele Ucrainei, Zelenskiy, prezentat în uniformă de luptă pe front dar imaginile sunt din septembrie 2021 când aceasta era în inspecție pe teren.

  – Doi copii care salută un tanc ce trece pe lângă ei. Fetița este în roz și ține un ursuleț în mână. Imaginea este de fapt făcută în 2016.

  – Un bărbat înfășurat în steagul Ucrainei îmbrățișează o femeie înfășurată și ea dar în steagul Belarus. Imaginea este postată ca provenind din teatrul de luptă ucraineană dar în realitate a fost făcută la un concert de muzica rap în Polonia.

  Mă opresc aici sperând că ați priceput mesajul.

  În războiul din Ucraina doar moartea este reală, restul fiind manipulare emoțională pentru a vă împinge să vă puneți steagul Ucrainei la profilul virtual și a uita complet care sunt cu adevărat dușmanii voștri.

  Rușii vor refacerea imperiului creat de Petru cel Mare, Americanii vor supraviețuirea imperiului lor creat de cele două războaie mondiale și Europa vrea reconfigurarea sferelor de influență pentru garantarea imperiului globalist în formare.

  Ucraina este o țară formată artificială de către sovietici prin răpirea de teritorii ale țărilor vecine, jumătate de milion de români din Maramureșul istoric, din Bugeac și Bucovina de Nord fiind permanent umiliți, ignorați și asimilați de către autoritățile ucrainene și cei care cunosc istoria nu. pot uita că la 1918 și 1945 Ucraina a vrut să nu ia Basarabia, că în 1992 au luptat împotriva românilor basarabeni pentru desprinderea regiunilor transnistrene și au fost mereu de partea Rusiei în acel conflict.

 12. „Se pare ca am mai spus asta…”?!
  Cand, unde, ca nu vad?

 13. Nu va speriati,domnule Nistorescu! Ucraienii sunt in tranzitie pe teritoriul Romaniei! Vor veni in masa in Canada unde ii asteapta vice prim-ministrul Christia Freeland cu bratele deschise si Justin Trudeau ,cu lacrimi in ochi! Comentam ieri in presa canadiana decizia lui Trudeau de a trimite,,ajutoare” ucrainenilor:arme letale! Niscaiva mine antitanc,rachete si alte ,,legume” perimate din Canada! Scriam despre faptul ca ,in ajutorul Afganistanului invadat de sovietici in 1979,americanii si canadienii, englezii si alte neamuri ,,pacifiste” i-au inarmat pana-n dinti pe talibani! Cand astia au fost lasati in pace de sovietici si au vrut independenta si democratie in obiceiul lor musulman ,ii se puse pata lui Bush sa-i invadeze! Ai dreac politicieni, nu plangeau deloc cand populatia civila afgana fugea ca dracul de tamaie din calea talibanilor si nimeni nu-i primea! Acum unii dintre politicienii de atunci ori copiii lor ajunsi pe cai mari, inarmeaza Ucraina! Si daca ,in 5-6 ani,rusii ii lasa in plata lor si ucrainenii astia ,amagiti cu intrarea in NATO si UE,devin un colt de neo-nazism,ajutand camionorii sa-l dea jos pe Biden sau Trudeau ce vor face americanii si canadienii? Vor merge sa-i combata si sa instaureze ,,democratia”exacat ca in Afganistan!! Atunci e legal si ciudata istorie e scrisa just!Sa vezi cele mai noi x filme ale lui Sean Penn cu noul Rambo, printre ruinele Ucrainei, luptand contra rusilor!Stalone va fi depasit in lupta lui impotriva sovieticilor, cambodgienilor , laotienilor, tailandezilor si a altor neamuri asiatice de catre noul Sean Rambo!Abia astept sa-nebuneasca salcamii de la Deveselu ca uite , primavara bate la usa!

 14. @AUR pentru tara Te bucuri degeaba. Aur a fost de la inceput o tinichea. Stii tu,genul ala de inele vandute din saibe pe post de verighete din aur. Unii au pus botul dar de rusine poarta „aur” Deja se vede rugine,iar din Sosoaca a inceput sa curga seul .

 15. Nazistii Cine ba trolule? Ai tai ba,ai tai. Nu stii lozinca iliescului KGB-ist? Nu ne vindem tara, o jefuim noi .Si asta au facut-o. Ba mai mult au aparut baronii locali si taietorii de lemne „drujba lui Dumnezeu” un udemerist si Hrebenciuc. Amandoi au hacuit padurile la greu. Si lasa,aurul l-a furat de la daci romanii nu? Esti paralel dar vrei sa imbarligi. Rau este sa fii prost si sa fii mandru de prostie.

 16. Domnu’ Cornel, sunteți pe lista lui ăla de la ziare punct com ca fiind prorus.
  În altă ordine de idei, Putin a zis că să aibă grijă mare cei care furnizează armament, că va veni și rândul lor.
  Eu nu mă tem, că o rachetă nucleară nu prea are ce-mi face

 17. Desigur, domnul Președinte și membrii CSAT au ținut cont de experiența pe care au dobandit-o dragii români în schimbatul de pamperși in atâția ani de UE. De aceea au hotărât înființarea acestui hub umanitar. Un singur lucru mai trebuia să le explice domnul Președinte dragilor români. Că umanitar înseamnă pe gratis pentru dragii români și pe bani pentru ONG-urile care vor prelua inițiativa.
  Dar tot e bine, căci se va mai estompa sentimentul de ură semănat până acum cu prisosință in societate.
  Iar mărirea bugetului pentru apărare și aducerea de militari străini, îmi spun că pe domnul Președinte și pe membrii CSAT nu i-a convins deloc media că tancurile rusești pot fi oprite cu mâinile goale, așa cum se întâmplă în Ucraina.

 18. @ Radu Humor -subscriu.Si da corecta faza cu manipularile,”doar moartea e reala „!

 19. Bideu a declarat că e mulțumit după decurge războiul. Cu cât va dura mai mult, Russia va ieși mai slăbita și noi ne vom întări. Felicitări Bideu! Cu ce preț veți ieși voi mai întăriți, cu distrugerea completa a Ucrainei? Frumoasa gândire, adicatelea luptați împotriva Rusiei indirect prin fraierii de ucrainieni!

 20. Mihai GADEA ,Răducu TUDOR ,Mircica BADEA , CHEREAC ,PIELICI, VIOLATORUL ,Aliss Miss , Dobricioiu cu Dinți , Cap Tâmpit Prost ( Moartea pe ecrane ) & Co …Va rog completați LISTA ! …P.S. Chiar așa : PUTIN este in criza de …clienți cu gura mare !! …Știre de ultimă oră : Cei 13 ” eroi ” erau căsătoriți între ei și cu ” copiii ” de gen erau de fapt …82 !! ” Barbari ” mai sunt rușii !?!?

 21. Jhoannys in fruntea propagandei antiruse și a aderării Ukrainei la UE; drepturile minoritatilor; nu mai contează. La gunoi cu ele. Corupția generozitata: nici o semificatie. Afara cu ea de pe lista. Acțiuni nazist-extremiste; nu importa.
  PS. La cata manipulare exista nu m-ar surprinde sa vedem femei oferindu-si trupul ofranda zeului Marte și copii înarmați pana-n dinți dispuși sa-si dea viata pentru apărarea democrației ucrainiene.
  Sincer nu știam ca suntem în război. Dar dacă ne-o spune navetistul, e clar. Prostia a invadat România și prostii se pregătesc sa o întâmpine înarmați pana-n dinți cu fier ruginit. După terorismul covidului cu picior plat și îminenta morții, acum moartea vine din Rusia manata de un alt terorist. Pentru măriri de salarii și pensii nu s-au găsit resurse. Pentru vechituri la orice ora. Bani aruncați pe fereastra pentru vaccin. Bani aruncați pe apa sâmbetei pentru inarmare. Chiar nu realizează cat sunt de penibili? Dar dacă comanda e, totul e. Cate lacrimi arunca pe piața Occidentul parsiv, lgbtiqist si neomarxist te duce cu gândul la inundații masive. Asa ca e cazul pentru un nou CSAT in care sa se decidă achiziționarea de crucisatoare și amfibii. Doar nu pot fi lăsați cetățenii patriei sa se innece în amarul din Ukraina, frica din tara și apele Volgai fără a li se pune la dispoziție imensul aparat de propaganda care sa-i aducă la stadiul de idioți utili și creiere nivelare. În România altele ar trebui sa fie prioritățile. Dar după cum lesne se poate constata războiul e singura preocupare și și gurul scop care ne asigura prosperitate și un viitor luminos. Traiasca Licuriciul și slugile lui.

 22. Si eu sunt de acord sa trimitem un ajutor tovarasului Putin.
  Cedez din pensia mea speciala jumate pana cand eroul Putin va termina cu nazistii evrei (da, stiu ca e o tampenie, dar o sustin).
  Nu va faceti probleme, pentru ca si nevasta are pensie speciala.
  Slava Ukraina!

 23. Corect Radu Humor, din pensiile (si salariile) nesimtite ale nesimtitilor carora nu le tremura mana sa le ridice trebuie platiti acei 2,5%. Pentru ca ei cu banii si agoniseala lor vor sa fie aparati.

 24. 1] WEBCAM LIVE ,nu arata o invadare ,un razboi gen,,SIRIA,SERBIA ,Irak,asa cum arata media;
  2]CSAT .da in continuare dovada de fudulie si prostie,continuind cu ,,bagarea batului printre gard,,la rusi,doar,doar ne-o ataca si pe noi.Nu se vorbbeste ,de adoptarea unei politici de neutralitate,de diplomatie la masa negocierilor,de neamestecul in treburile interne,de calm,nimic Yohanis vrea doua obiective strategice : cheltuirea banilor populatiei,inglobarea in datorii ,prin marirea procentului din PIB,pentru asa zisa inarmare cu vechiturile occidentului.Acum se fac iar cele mai mari afaceri ,cand milionarii ,vor devenii miliardari,asta numai pentru binele omenirii,Ori nu mai bine,Pastram industria noastra si utilitatile de importabta strategica in caz de razboi{otel,aluminiu,telecomunicatii,CFR,petrol,gaze,armament,etc]Indiferent de,, strategiile inteligentem,, o tara saraca,devalizata,nu poate sustine nici un razboi ,
  Infiintarea unui Grup de lupta ,.pentru descurajarea inamicului din flancul estic[,,inamic,, care nu a facut pana acum nici o declaratie amenintatoare.]este de fapt acceptarea noastra,tacita ,in liniste ,fara violenta,sa fim ocupati de trupele NATO,din toate tarile.pe cheltuiala noastra.Intai vin trupele,dupa cum hotaraste,,Biden,MACron si altii,fara sa le dam acceptul si dupa aceea hotaraste presedintele ,ca vezi doamne el disloca formatii de lupta[nu altii] si ca formeaza asa zisul grup. Grupuri NATO sunt si acum in Nigeria[petrol] in MALI[metale rare] sa-i apere de dusmani imaginari,creati.Indiferent cati dusmanii a avut tara noastra ,nu am avut o asemenea politica proasta.

 25. Deci asta au urmarit USA si NATO prin extinderea ei catre Estul Europei ca sa atace Rusia si s-o distruga. Au zgandarit special ursul, bagand batul prin gard in barlogul lui prin Zelinsky astfel incat ursul sa atace Ucraina ca sa dea posibilitate Ocultei Mondiale sa impuna embargoul draconic economic si diplomatic impotriva Rusiei. Ca in timp, acest embargou sa slabeasca asa de mult Rusia incat aceasta sa se probuseasca politic si economic incat Oculta Mondiala sa poata s-o cucereasca si s-o jefuiasca. Acest razboi a fost pregatit din momentul colapsului cu buna stiinta a URSS de catre Gorbaciov in 1900. De aceea dupa impuscarea lui Ceausescu s-a distrus metodic toata economia Romaniei, vanzandu-se si furandu-se tot ce se putea fura din tara noastra si nu s-a investit mai nimic in Romania de catre Occident. Nu s-a investit nimic pentru ca Romania a fost programata sa devina teatru de razboi NATO-Rusia. De aceea Romania a fost primita in NATO ca la momentul potrivit sa devina teatru de razboi. Ceea ce nu stie si nu poate sa inteleaga Oculta Mondiala este faptul ca Resetarea pe care ea a vrut s-o impuna in aceasta lume va fi inclocuita prin de Sfantul Bunul Dumnezeu de Resetarea Sa Divina care va duce la distrugerea Ocultei Mondiale Satanice definitiv si irevocabil pe acest Pamant.

 26. domnule Rafila, cand dai drumul la spitalele blocate in regim „covid” exclusiv ?? nu iti este rusine ca mor pacientii cronici cu zile din cauza dumitale ?? la malluri dai drumul dar la spitale de ce nu dai drumul ? nu sunt importante pentru pesedeee ? o sa vedeti voi „voturi” in spate..cat de curand!

 27. dl presedinte a uitat sa accentueze ca sa luat masura de inființare a unei ACADEMII a RAKEȚILOR !!! asta ptr ca bieții hukrainieni sa nu-si iasa din mana ..!ps SUA a inceput sa studieze modul comportamental al numitului GADEA dseoarece sau observat devieri comportamentale ale acestui-a ..!

 28. In această situație în care suntem POPORUL ROMAN se prezintă așa cum e in toate zilele.NORMAL LA CAP,MULT PESTE CEI CE-L „CONDUC!”A fost momente când am fost făcuți înapoiații pandemiei ba chiar cetățeni europeni de categoria a doua,Iohanus ne face și chiar ar vrea sa fim antisemiți.Nimic și toate astea.Se vede că cei ce ne „conduc”sunt rupți de realitatea noastră .Ei reprezintă interesele străine în România.

 29. În primul si în primul rînd cuvintul „front” trrbuia evitat diplomatic ori scris cu „”. Atentie mare la cuvinte ce folosți că pot abea multe semnificații în spatele lor.
  Ce nu spune nimeni este ca financiar Ukranul este falit deja, numai ieri am citit și eu asta. Cînd s-a spart urss-ul datoria lui externă era de ?100mld și a fost preluată integral de către Rusia, deci ei au luat startul cu sold curat zero, iar acum au vreo $57mld scadenți pe termen scurt si plîng pe la cancelariile străine să le fie ștearsă datoria din cont ca au cheltuieli mari cu razboiul și deci sunt în incapacitate de plată.
  Nebunia financiară este și mai mare decit cea militara caci rușilor le-au fost blocate prin băncile străine nici mai mult nici mai putin decît ?1.000mld printr-un gest de piraterie. Acum zic ei nu-i mare bai ca au rezerve suficiente în țară, dar va dati voi seama ce blocaj este pe piața financiară și ce se poate întîmpla mai mai departe dacă nu le dau banul înapoi la rusi ?❓E nucleară băiete daca nu scoți banul furat pus la tine în bacă pt păstrare. @Mischteaux – toate bune pina in 24.03.22 ca mai departe nu se stie.

 30. Nu numai ca „second hand-urile” sunt platite anticipat, dar unele nici n-au sosit! Aici e buba! Scapa tot Vestul de arme/armemente vechi, vinzindu-le in Est sau facind pomana(oare?) Ucrainei!

 31. Iohanis a lucrat inteligent cand a atras PSD-ul lui Ciolacu ca partas la guvernarea sa. Altfel risca sa fie trimis in justitie pentru toata aceasta activitate subterana de ‘dotare’ a armatei romanilor daca PSD-ul l-ar fi invinuit in viitorul apropiat. Dar asa fiind complice il va face mereu scapat. Pana si AUR prin tacerea sa este tot un soi de complice.

 32. https://t.me/STFNREPORT/12177

  AM INCREDERE CA „GUVERNUL” (NEALES DE NIMENI, IMPREUNA CU „SECURITATEA” SI „ARMATA”) MINTE SI (UCIDE LA ORDINUL OCULTEI) IN TOT SI TOATE!
  romani dormiti linistiti, satanele sunt infiltrate in toate structurile anti-romanesti care sustin ca „guverneaza” Romania de 32 de ani! suntem distrusi la pas ca NATIE de 32 de ani. genocidul continua paaas-cuuu-paaas pana la stergerea noastra prin razboi nuclear sperat, cu rusii. asta este ce se intampla. genocidul ocultei mondiale in care spera sa finalizeze plan-de-mita. nu le-a iesit cu vaxxul pentru ca este prea lent. trebuie nucleara. 7 miliarde de oameni vor sa ucida acesti nemernici. TREZITI-VA! SUNTEM CARNE DE TUN!

 33. Ne crucim degeaba! A avut dreptate antum și postum regretatul istoric acad. Constantiniu: RO postcomunistă a căzut victimă celei mai corupte și distructive ” clase politice conducatoare” pe care a avut-o în ultimul secol. Deciziile așa-zis-ului Csat sunt deja luate în alte cancelarii. Acest război este rezultatul neînțelegerilor din culise dintre plutocrația US, oligarhiaRusiei și a intereselor Germaniei-semaforizate de BigFinance…https://dw.com/ro/opinie-luare-de-pozi%C8%9Bie-clar%C4%83-a-germaniei-fa%C8%9B%C4%83-de-rusia-lui-putin/a-60937516

 34. Bine ar fi daca macar 1% s-ar intoarce in economia romaneasca. Putine sanse…..,,bataie” intre SUA si Franta !

 35. Bine ca iau eliminat pe crimnalii aia de sportivi rusi de peste tot , asa raducu si gadica (ca si toate crainicele botoxate dela toate posturile tv dela noi) – au ramasi singuri campioni la curling

 36. A.”Potrivit rapoartelor Misiunii Speciale de Monitorizare a OSCE în Ucraina, ascunse de publicului larg care vorbește doar despre desfășurarea Rusiei, aici sunt poziționate unități ale Armatei și Gărzii Naționale ucrainene, în numar de aproximativ 150 de mii de oameni. Ei sunt înarmați și instruiți și, astfel, comandați efectiv de consilieri și instructori militari SUA-NATO.

  Din 1991 până în 2014, potrivit Serviciului de Cercetare al Congresului SUA, SUA au oferit Ucrainei 4 miliarde de dolari în asistență militară, la care s-au adăugat peste 2,5 miliarde de dolari după 2014, plus peste un miliard oferit de Fondul fiduciar al NATO la care participă și Italia. Aceasta este doar o parte din investițiile militare făcute de marile puteri NATO în Ucraina. Marea Britanie, de exemplu, a încheiat diverse acorduri militare cu Kievul, investind printre altele 1,7 miliarde de lire sterline în întărirea capacităţilor navale ale Ucrainei: acest program prevede înarmarea navelor ucrainene cu rachete britanice, producţia în comun a 8 lansatoare rapide de rachete, construirea de baze navale pe Marea Neagră și, de asemenea, pe Marea Azov între Ucraina, Crimeea și Rusia. În acest context, cheltuielile militare ucrainene, care în 2014 au echivalat cu 3% din PIB, au crescut la 6% în 2022, ajungând la peste 11 miliarde dolari.”

 37. B. „Pe lângă investițiile militare SUA-NATO în Ucraina, există planul de 10 miliarde de dolari implementat de Erik Prince, fondatorul companiei militare private americane Blackwater, redenumită acum Academy, care furnizează mercenari pentru CIA, Pentagon și Departamentul de Stat pentru operațiuni sub acoperire (inclusiv tortură și asasinate), câștigând miliarde de dolari. Planul lui Erik Prince, dezvăluit de o investigație a revistei Time, este de a crea o armată privată în Ucraina printr-un parteneriat între compania Lancaster 6, cu care Prince a furnizat mercenari în Orientul Mijlociu și Africa, și principalul birou de informații ucrainean controlat de către CIA. Nu se știe, desigur, care ar fi sarcinile armatei private create în Ucraina de fondatorul Blackwater, cu siguranță cu finanțare de la CIA. In orice caz, este posibil ca, din baza creată în Ucraina, să desfășoare operațiuni sub acoperire în Europa, Rusia și alte regiuni.

  În acest context, este deosebit de alarmant faptul că ministrul rus al Apărării Şoigu a denunţat că în regiunea Doneţk există „companii militare private americane care pregătesc o provocare cu utilizarea de substanţe chimice necunoscute”. Ar putea fi scânteia care provoacă detonarea unui război în inima Europei: un atac chimic împotriva civililor ucraineni din Donbass, atribuit imediat rușilor din Donețk și Lugansk, care ar fi atacat de forțele ucrainene preponderente deja dislocate în regiune, pentru a forța Rusia să intervină militar în apărarea lor.”

 38. C. „Pe lângă investițiile militare SUA-NATO în Ucraina, există planul de 10 miliarde de dolari implementat de Erik Prince, fondatorul companiei militare private americane Blackwater, redenumită acum Academy, care furnizează mercenari pentru CIA, Pentagon și Departamentul de Stat pentru operațiuni sub acoperire (inclusiv tortură și asasinate), câștigând miliarde de dolari. Planul lui Erik Prince, dezvăluit de o investigație a revistei Time, este de a crea o armată privată în Ucraina printr-un parteneriat între compania Lancaster 6, cu care Prince a furnizat mercenari în Orientul Mijlociu și Africa, și principalul birou de informații ucrainean controlat de către CIA. Nu se știe, desigur, care ar fi sarcinile armatei private create în Ucraina de fondatorul Blackwater, cu siguranță cu finanțare de la CIA. In orice caz, este posibil ca, din baza creată în Ucraina, să desfășoare operațiuni sub acoperire în Europa, Rusia și alte regiuni.

  În acest context, este deosebit de alarmant faptul că ministrul rus al Apărării Şoigu a denunţat că în regiunea Doneţk există „companii militare private americane care pregătesc o provocare cu utilizarea de substanţe chimice necunoscute”. Ar putea fi scânteia care provoacă detonarea unui război în inima Europei: un atac chimic împotriva civililor ucraineni din Donbass, atribuit imediat rușilor din Donețk și Lugansk, care ar fi atacat de forțele ucrainene preponderente deja dislocate în regiune, pentru a forța Rusia să intervină militar în apărarea lor.”

 39. D. „În prima linie, gata să-i măcelărească pe ruși în Donbass, se află batalionul Azov, promovat în regiment de forțe speciale, antrenat și înarmat de SUA și NATO, remarcat prin ferocitatea sa în atacurile asupra populațiilor ruse din Ucraina. Azov, care recrutează neonazişti din toată Europa sub steagul său inspirat din cel al SS Das Reich, este comandat de fondatorul său Andrey Biletsky, promovat la rang de colonel. Nu este doar o unitate militară, ci o mișcare ideologică și politică, al cărei lider carismatic este Biletsky, în special pentru organizația de tineret care este educată să-i urască pe ruși cu cartea sa „Cuvintele Führerului Alb”.

  Acest articol a fost publicat inițial în italiană pe Il Manifesto.

  Manlio Dinucci, autor premiat, analist geopolitic și geograf, Pisa, Italia. Este cercetător asociat al Centrului de Cercetare a Globalizării (CRG).”

 40. Sincer sa fiu nu am crezut ca Dl Nistorescu o sa mearga pana acolo in plina CATASTROFA UCRAINEANA, cum i-a placut zilele astea sa-i zica incat sa strecoare cu un cinism nedisimulat chestia cu „necunoscatorii istoriei Ucrainei cazuti in lacrimi
  de compasiune”!? Poporul ucrainean e tocat marunt si tara lui Ucraina e distrusa metodic de un agresor descreierat care NE AMENINTA SI CU ARMA NUCLEARA si noi punem problema ISTORIEI UCRAINEI? Traim un moment istoric care demonstreaza ca Europa NU E CAPACITATA MILITAR sa riposteze unei AGRESIUNI de oriunde ar veni si nu poate veni decat din ESTUL BOLSEVIC/ISLAMIC!
  Agresiunea lui Rasputin vine exact in faza in care ILEGALUL Macrou depunea eforturi pentru crearea unei ARMATE COLHOZNICE!
  De ce a fost Macrou la Moscova daca imediat Rasputin a atacat miseleste Ucraina? Ii spun eu Dlui Nistorescu care crede in „istoriile” unor falsi istorici, a fost acolo ca sa primeasca ORDINUL NEINTERVENTIEI!!! La fel si omologul teuton care a lasat impresia ca l-a convins pe seful ierarhic sa se potoleasca a trimis imediat dupa agresiune…”cinci mii de caschete”
  Ucrainei!? Colhozul Bolsevic sta spectator, sanctiunile reprezentand instrumente de distrugere a economiilor propriilor colhozuri in mai mare masura decat a Imperiilor BOLSEVICE Rusia si China!!! ONU trebuia sa considere REZOLUTIA VOTATA IN UNAMINITATE, abrogand sau considerand NUL DREPTUL DE VETO si SA TRIMITA URGENT in Ucraina TRUPE ONU PENTRU PACE!!!

 41. Nimic nou!
  Politica falimentara a kievului a fost preluata de clanul lui Iohanis.

 42. Zeci de ani BOLSEVICII perindati/legendati in Deal au cheltuit sume imense din PIB pentru dotarea Armatei Romane si astazi
  Armata Romana sta pe un morman cat un munte de FIER VECHI!!! Situatie similara in toate Colhozurile BOLSEVICE unde sumele
  anuale depaseau pana in acest an in Franta si Germania CINCIZECI DE MILIARDE de Euro si armatele lor nu ar fi capabile sa stopeze o singura divizie de tancuri sovietice, daca i-ar trece prin cap lui Rasputin sa refaca Lagarul de Concentrare Bolsevic!!! Ce valoare are Dle Nistorescu primirea umanitara a refugiatilor femei, copii si batrani daca barbatii Ucrainei
  sunt macelariti de rachete, elicoptere, avioane si tancuri luptand doar cu pistoale mitraliera si Molotovuri numarul celor refugiati crescand transformandu-l in EXOD?

 43. Securistul care ma cloneaza „gelu spune:
  2 MARTIE 2022 LA 10:55” nu este aceeas persoana cu mine, gelu cu postarea de la „gelu spune:
  2 MARTIE 2022 LA 8:01” si cele legate de implicare amerlocilor pe sub masa in Ucraina.

 44. @Nazistu.,Nu este de vina CHIRIAC.NU VINA O POARTĂ TOATE GUWERMERILE CARE AU SPONSORIZAT..SRI.STS.CARE AU TOCAT BANII A ACESTUI POPOR,DAR DEGEABA ADICĂ AU TOCAT BANIJ ÎN SCOPUL LOR PERSONAL ,A SRI,STS.DI NE TOACĂ BANII ȘI VOTURILE DE AIA SÂNTEM UNDE SÂNTEM ,SÂNTEM ,CONDUȘI DE ZOAIE,MÂNCĂTORI,ADICĂ AGONISITORI DE AVERI,PE SPUNAREA NOASTRĂ.ASA CĂ @NAZISTULE EXPLICĂTE M AI BINE LASĂ JURNALISTU CHIRIAC ÎN PLATA LUI SOARTA LUI NU EL ESTE PROBLEMA PROBLEMA ESTE LA CINE AM AMINTIT M AI SUS PUNCT.

 45. viitorul romaniei este sumbru…tradtorii agenti ai israelului si americii teroriste nu pot face decit saracie si mizerie pe linga analfabetism si diviziune …..haosul creat de (editat) in eliminarea si subminarea istoriei romanesti creeaza confuszie si lasitatte….(editat) urmaresc transformarea in animale de munca fara identitate nationala ….

 46. Sunt DOUA INTREBARI pe care multi romani si le pun ,la care Presedintele Johannis si slugile lui politice trebuie sa raspunda : UNU – Care este logica achizitionarii de armament vechi pt. Armata romana si costurile acestei opratiuni total necunoscute
  cetatenilor romani ! DOI – Care este explicatia faptului ca CCR – Dorneanu , judeca cauze al caror obiect sunt pensiile speciale , cunoscind ca toti membri acestei Curti sunt pensionari speciali care cumuleaza pensiile de lux cu salariile de lux ? Astfel , CCR incalca principiul fundamental al Dreptului potrivit caruia , judecatorii nu pot judeca cauze in care direct sau indirect , au interese !!! ps—- De ce nici un politician roman nu vorbeste niciodata despre aceste lucruri , ce intelegeri tainice ascund ?

 47. Esti intoxicat rau de tot, fratioare! Nu te dezminti deloc ca esti USR-ist.

 48. @George/SRI e detinatoarea Adevarului Absolut si cine gandeste altfel trebuie sa fie impuscat pe stadioane in fata credulilor ce manaca cacao ambalata in poleala pe care o difuzate de securistii in mass-media romaneaca mai ales pe micul ecran.

 49. Premise:
  Trăim zilele acestea într-o realitate virtuală, creată de manipulări și dezinformări?
  Ne scăldăm într-un ocean de propagandă care distorsionează radical realitatea faptică?
  Informația pe scară largă nu este altceva decât UN OCEAN DE MINCIUNĂ?

  Pe lângă nenumăratele exemple de fake-uri, descoperite de internauti și care au căpătat deja statut de meme-uri, ieri sub titlul „Identifica manipularea” am prezentat câteva dintre ele.
  Azi vine Radu Humor cu o enumerare destul de bogată a „prostelilor” pe față ce ni se servesc de canale de comunicare ce se voiesc a fi independente și mai ales obiective!
  Canci!
  Io* m-am hotărât de la bun început să-mi anesteziez palierul emoțional, să nu intru în nici un fel de fibrilație atunci când prompteriste cu vice pițigăiată și panicardă, ca de coțofene ciufulite, prezintă breching-niusuri de o veridicitate mai mult decât îndoielnică.
  Și nici nu-mi erupe vreo lacrimă în colțul ochilor atunci când, pe un fond sonor de pian-patetic, mi se prezintă colaje de „imagini emoționante”, „gesturi impresionante” sau „scene tulburătoare”
  Io* mi-am propus să urmăresc doar evoluția „tehnică” a acestui onflict.
  Zi de zi și ceas de ceas am tot ascultat despre mărețele victorii ale apărătorilor ucraineni, care, cu mâinile goale și cu țigara în gură, au reușit să stopeze înaintarea pizmașului muscălesc.
  Așa să fie?

 50. În condițiile unui vid informațional total din partea rușilor și punând deja apostila prezumtivei lipse de veridicitate a comunicatelor ucrainene și a „știrilor” oficiale, a trebuit să fac efortul de a-mi căuta informațiile din alte surse.
  Astfel, după ziua a 5-a de lupte, jurnaliștii de la Hot-News au prezentat o hartă, având ca sursă DRM Journal.
  Link:
  https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-25399903-harta-razboiul-din-ucraina-dupa-cinci-zile-cum-arata-avansul-rusilor-harta-orase-duc-cele-mai-mari-batalii.htm
  WOW!
  În răstimpul în care pastorul, cu nătângul de badea, cu (editat) de tudor și cu aiuritul de ciuvică se dixtrează prin studioul antenei 3, comentând imagini grafice din „ARMA3” sau făcând glumițe de bordură despre lipsa de combustibil a tancurilor rusești (nota *), din harta celor de la DRM Journal rezultă o evidență șocantă: rușii, cu toate impedimentele întâlnite, cu toate fake news-urile propagate în „oceanul de minciună” se pare că au 5 zile de consecutivă înaintare.
  Ieri pe seară, încercam să-mi actualizez stadiul avansărilor retragerilor din teritoriu.
  Și dau peste o hartă a celor de la Center for Eastern Studies OSW care arată o situație evolutivă mult mai amplă a ofensivei ruse. Este o hartă care încorporează inclusiv știrile oficiale – căderea Hersonului și încercuirea Harkovului, respectiv joncțiunea forțelor ruse din Crimeea cu separatiștii din Donbas, soldată cu încercuirea Mariupol.

 51. Link:
  https://www.facebook.com/CentreforEasternStudies/
  WOW!
  A se observa, față de harta anterioară, uriașa transformare din parte de nord a Ucrainei, din zona Cernihiv!

  În atare condiții, în care propagandiștii dezinformării se hlizesc pe ei în studiouri, Io* stau și mă întreb:
  1. cine va avea câștig de cauză până la urmă: fake-news-ul sau tancul concret? Cine va afișa până la urmă semnul victoriei? Gargaragiul propagandist sau cel ce tace și face, fără să-i pese de gargara guralivilor?
  2. în condițiile în care Kievul și Ucraina va cădea într-un viitor relativ apropiat (zice-se că rușii și-au rezervat 30 de zile pentru a soluționa definitiv chestiunea ucraineană), această cădere nu va constitui O URIAȘĂ SURPRIZĂ pentru toți cei care, involuntar, au înotat și au făcut surfing pe acest OCEAN De MINCIUNĂ MEDIATICĂ?
  —-
  nota*: să-i tragă careva de mânecă pe fraierii ăia din studioul antenei 3 și să-i informeze că atât tancurile cât și transportoarele de producție rusească funcționează cu… MOTORINĂ!

 52. O fatuca saraca de ea, mancatoare de cacao la Romaniatv a afirmat ieri ca eroica armata ucrainiana a doborat sute de tancuri rusesti si zeci de avioane tot rusesti. Si nimeni nu a corectat-o. A lasat-o pe idiamina sa bata campii in continuare.

 53. Si eu sunt USRist.
  Uniunea Sovietelor Rasaritene, cu inchinaciune la Moskva
  Nu e nicio rusine sa recunosc.

 54. De câteva zile, o coloană de blindate, transportoare de trupe și rachete, se tot apropie de Kiev și nu ajunge.
  Se mișcă tare incet coloana lungă , pe, hai sa fim serioși, pe 64 de km…
  Cică au probleme de logistică, au rămas fără carburant, cică se strică… Nu există asa ceva! Mai curând, este o coloană de blindate amestecată cu zeci, sute de machete gonflabile, menite a fi văzute din satelit, filmate și date publicității pentru a demoraliza armata ukraineana.
  Maskirovka zic rușii, trucuri de război ce îmbină știrile adevărate cu dezinformări. Englezii au folosit machete în al doilea război mondial, pentru a deruta armata germană pentru a ascunde locul real al debarcarii Dacă ar ajunge la porțile Kievului, niște blindate reale puteau tranșa lupta pentru ocuparea Kievului.
  Cu săptămâni înainte de începerea razboiului, peste noapte, au apărut la graniță ukrainei, zeci de blindate și zeci de avioane:de Recuzită umflată cu niște compresoare,
  sau reale?
  Chiar dacii sau domnitorii români au păcălit armatele romane și turcești, aceștia crezând ca au de înfruntat armate mai numeroase. Celabra a fost și lupta pentru Cetatea Neamțului de către Sobieski, cetatea fiind apărată cu eroism, de un număr infim față de armata lui Sobieski.
  Dincolo de o posibilă manipulare, ukraina se umple de morți nevinovați , iar vecinii de refugiați disperați.

 55. Joha, a donat la bugetul de aparare a tarii toate chiriile incasate in ultimii 10 ani …

 56. @rene/Rusii nu au atacat centrele urbane in aceste 7 zile ale invaziei ei s-au axat pe distrugerea facilitatilor armatei ucraíniene. Am auzit o frantuzioca acreditata ca ziarist in Ucraina prezenta la fata locului cum ca in primele zile armata ucrainiana s-a bombardat propria populatie ca sa dea vina pe armata rusa. Si frantuzoica era foarte indignata. Iar la televizor s-au prezentat case ale rusilor din Dombas lovite de salvele trase de tunurile batalionului fascist Azov vechi de 2-3 ani ca imagini recente, dovada ale agresiunii armatie ruse. Iar Viden in discurusul de ieri, a spus ” Putina a atacat Ucraina dar iranienii vor lupta cu indarjire sa elibereze tara de atacatori. Intra pe CBB si o sa vezi ca la un moment dat inregistrarea cu Biden e intrerupta vreo cateva zeci de secunde, ecranul apare negru si nu se mai aude nimic din ceea ce afirma Biden.

 57. În cateva randuri am avut ocazia sa vad imagini cu rachete rusești (alea mai mici) care stăteau înfipte în asfalt până la jumătate sau în gazon până la fuzetă.

  și mi-a trecut prin minte o glumitză:

  Întrebare: Care e diferența dintre ruși și americani?

  Răspuns: Rușii își consumă stocurile de armament vechitură utilizându-le în exerciții sau invazii bizare.
  Americanii nu-și „irosesc” aiurea fiarele vechi, ci le vând la PROȘTI, pe mormane de bănet! *

 58. Nu cred ca Armata ukraineana a tras asupra propriei populații. Exclus!
  Maskirovka, domnule Gelu. Este un fake, o manipulare rostogolita fără discernământ de filorusi Face parte din războiul psihologic menit a demobiliza armata și voluntarii ukrainieni.
  Ar fi urlat presa mondială, iar Zielinski era de mult linșat de
  ukrainieni.
  Iar ru, Gelu, ești inainte de toate, român cu frică de Dumnezeu.

 59. Africanii stiu deja ca Romania este urmatoarea tinta si ne vaita. In jurul meu,se fac bagajele. Urmeaza starea de urgenta,daca isi imagina cineva ca am scapat.
  Ps: Rene,Radu,multumesc inca o data ! Dumnezeu cu noi!

 60. Cu razboiul in tarile prapadite care merita sacrificate sunt salvate USA si Rusia,prin buna intelegere.Rusia isi muta activele in Asia,Europa o sa fie in groapa.

 61. Mai Gelu ai ieșit de sub plapuma!Nu mai incap comentatorii de tine ,ori pe cine caut dau de tine .Nu mă deranjezi, daca asta crezi dar ce-i mult strica.

 62. @rene/La Revolutie in Dec. 89 s-au impuscat in cap 900 de tineri de teroristii ce trageau din toate pozitiile si directiile. Cine i-au impsucat pe acestia decat tragatorii de elita ai armatei romane, Securitatii si ai altor servicii de informatii veniti sa supervizeze desfasurarea evenimentelor. La Revolutia Maidaneza din Kiev s-au impuscat de lunetistii postati pe acoperisul blocurilor 90 de ucrainieni adunati pe Maidan sa protesteze. Si tot atunci fascistii ucrainieni au incendiat un camin cu tineri rusi, 100 arzand de vii. In Donbas din 2014 armata ucrainiana si detasamentul Azov, avand semi-vaztica nemteasca pe drapelul de lupta au ucis 13.000 de cetateni ucrainieni etnici rusi. Asa ca ce i-ar fi oprit pe fascistii si militarii ucrainieni sa fi lovit niste case in care locuiau rusi in primele zile ale invaziei dand astfel vina pe armata rusa? Avand in vedere ca guvernele din Ucraina de dupa 2014 nu au facut nimic sa-i pedepasesca pe vinovati. Identic si la noi.

 63. @Radu Humor.Cred ca ati facut o mica greseala , referindu-va la anii 1918 si 1945 ,mica d.p,d.v. gramatical , dar mare in realitate („nu ia”).Ar fi bine sa rectificati.
  Sigur ca a intelege oamenii aflati in suferinta este crestineste si de inteles , iar noi romanii aratam omenie, compasiune .Dar tot nu cred ca trebuie uitata graba de a beneficia de cadorisirile teritoriale ale lui Stalin in favoarea Ucrainei.Mai este necesar sa amintim ca nu am fost vecini cu Ucraina nici la Nord , nici in Sud?Aveam alte vecinatati in Nord.Ceva mai recent,poate ca ar fi bine sa ne amintim de vasul esuat pe Dunare care a blocat o bucata buna de vreme bratul Sulina si cam prea aproape , temporar, de lucrarile de adancire a canalului Bistroe.Sunt multe de comentat.Va dau perfecta dreptate in ce spuneti.

 64. @Miruna/Rusia scapa in schimb USA se va prabusi impreuna cu sandramau minciunii Ocultei Mondiale. Inca putin, e chestie de cateva saptamani. Vine „stirea nucleara”, vorba limbistului Mihai Gadea. Enormal ca Rusia s-a mutat ctivele in China pentru ca stia ce masuri vor lua finabtistii globulisti. Nu e vorba de nici o intelegere USA-Rusia. Va fi un razbel foarte scurt intre ele.

 65. „Nu cred ca Armata ukraineana a tras asupra propriei populații.”

  Victimizare, solutie de presedinte actor disperat sa-si salveze coorool.

 66. Celule îți dau o știre adevărată:”Pe surse” am aflat că administrația prezidențială pune la dispoziția refugiaților 7 case iar FDGR tot patrimoniul.

 67. Gelu, cum adică îi așteaptă pe rusi să-i macelareasca? Îți dorești să-i aștepte cu ghiocei și toporasi?
  După ce le omoară copiii, frații, femeile și le bombardează spitale și clădiri locuite?după ce transformă orașele în ruine?
  După crime de război?
  Dacă ai avea familia în spate, vei avea milă pentru agresorii ce vor să îi ucidă cu ra hete și bombe sau cu armele automate? Păreai un tip cu discernământ, ce este cu tine, gelule?
  Dacă nu ai o știre din sursa directă, verificabile, Taci! Faci abstracție de faptul că sunt romani ukrainieni ce pot citi ce prostii apar în presa românească? Este un comentariu gravissim, realizezi impactul? Îți asumi panica, îndoiala și disperarea ce i-ar cuprinde, punând la îndoială loialitatea propriei armate?
  Înțelegi de ce autorii unor stiri defetiste erau puși la zid la vreme de război? Au fost vremuri, Gelu, când erai frecventa bil, cu discernământ.
  Cum tiar pica să citești în presa străină ca Armata româna a tras în români. După comentariul tău, trag concluzia ca mulți narozi circulă liberi.
  Din partea mea, scrie ce vrei,nu am căderea să te judec, vor fi alții ce vor spune ca ești filorus. Asa e ca nu ești?

 68. @reme – ba copile se vede ca n-ai făcut armata ! O armată adevărată nu se ascunde prin orașe dupa polele muierilor…ci iese in cimp, sapa poziții în afara orsașului si sabotează din timp drumurile și podurile etc. Pe astia cu glorie ukraina asa i-au instruit străinii pt razboi urban (guerila) ca sa provoace „pierderi colaterale” cit mai mari în rîndul populației civile. E cea mai lașa și perversă mutare. Acum trebuie scosi din subsoluri ca sobolanii de nazisti in ww2 din bunkere si directia Sineria lagar cu ei. Hai Rusia ! Ura ! Ura ! Ura !

 69. belicosi tare unii pe forum … Se vede ca au facut armata la : „cai de lemn si pusti de soc ” . Au vasut arme adevarate pe la demonstratii si prin filme . Dar sunt la fel de „diestepti „ca deontologii de pe la televizii si unele jurnale . Baieti stiti ce-i un Geco ? , dar un ZB ? Stiti ce face un Kalasnikov ? si aici vorbim de arme care s-au folosit in ww1 si ww2. Nu vorbesc de armele de infanterie moderne . Ca m-as uita la multe ca „mita-n calendar ” .Spuneti ce aveti de spus si nu fiti belicosi… Nu stiti ce poate face si glontul de la un geco daca te prinde la 50 m ,nu mai vorbesc de celelalte Si cele mai bune pusti cu luneta au ramas tot ZB . Pace si liniste , asta ne dorim cu totii .Sa aveti zile frumoase si bune.

 70. Redactia Cotidianul, acum cand repet reclamatia pt blocarea comentariului postat la 12:23, un MONSTRU PROSOVIETIC „winpc”
  tocmai a fost publicat la 14:19 si la fel ceilalti in frunte cu Humoroidul, AGENTI SOVIETICI ANTISEMITI!? E o pata neagra
  DE NESTERS pe obrazul publicatiei datorata sunt convins unui individ inconstient care va saboteaza!!! e ora 13:59 cand postez…

 71. Nu mai spuneti ca sint filorus. Sunt rus de-a dreptul. Adica cu acte. Si nevasta am luat-o de la Leningrad. Asa ca am cetatenia ei. Daca am ramas si roman?!
  Nu stiu, atata timp cat incasez ruble si-l slavesc pe tovarasul Putin.
  E ortodox, nu e cu Oculta, nu se pupa cu LGBT. Daca omoara copii ucraineni e treaba lor. Ce cautau in casa cand a cazut racheta.
  Trebuiau sa fuga in Romania.

 72. @gelu/Sa va dea Sfanta Treime, un Singur Dumnezeu sanatate tie si la tot neamul tau cu mic cu mare dupa adevarul pe care il afirmi tu, cel ce ma clonezi pe mine gelu pe acest forum. Amin.

 73. @Charlie/Te pregatesti sa comanzi plutoanele de executie pe stadioane a indizerabililor trecuti pe tine pe lista neagra? Gasca lui Brukan si Soros e tare-n gura.

 74. Charlie are dreptate. De fapt, postările comentatorilor filorusi par sa fie din gama celor provocatoare privind antisemitismul, un sondaj comandat și executat de securici pentru ca autoritățile să ia pulsul societății civile în vederea stabirii unei strategii naționale privind războiul din ukraina.
  (editat)
  În ce privește pasivitatea Cotidianului,

  sunt dezolat(editat)

 75. @edel,
  „fake-news-ul sau tancul concret?”
  -eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!
  („caderea Afghanistanului” a fost totusi pashnica,
  dupa cum ne spun talibanii).

 76. van kiparos spune:
  2 MARTIE 2022 LA 14:05
  Sincer să fiu nu am reușit să înțeleg la ce comentariu vă referiți.
  V-aș fi recunoscător dacă ați fi mai explicit…
  Din câte se pare trebuia scris ”i-a”, nu „ia” …;) și atunci, scuze !

 77. @rene/Vai ce dezolat esti. Nu mai avem voie sa spunem ce gandim ca vine dezolarea peste tine. In mod sigur cei ce fura din Romania 40 de miliarde de euro anual din tara asta in timp ce 250.000 de copii romani se culca nemancati in fiecare seara sunt foarte dezolati la fel ca tine, nu. Iar neamtul nostru corcit sustinut de Oculta Mondiala cumpara pe 5 miliarde de dolari pe an armament ruginite de la amerlocii care l-au imbrobodit cu-n basc nu te m-ai dezolat. Esti dezolat ca fratii Muraru si alti sefuti si sefi din gasca lui din structurile de putere sunt platiti cu mii de euro pe luna ca dovada ca romanii sunt anti-semiti. Vezi sa nu te sufoci de atata dezolare. De cat sa lasi dezolarea sa vina peste tine du-te bai si lupta cu rusii si omoara-i, hai ce mai stai? Ca Amerlocii ne-au transformat in tinta perfecta a armatei ruse si Romania poate fi stearsa de pe fata pamantului in cateva secunde nu mai esti dezolat. Nici forma de viata cleioasa si taratoare care varsa in capul nostru, al celor care nu vrem sa ne lasam spelati pe creier cu adevarul distorsionat de el, tone de zoaie din scorbura de unde a iesit la tarat in lumea asta nu te dezoleaza. Sa ai o zi buna dupa cum ti-e dezolarea.

 78. Ioi, vei, iar ne luăm de ei !! Cum de cine ? Că e vrei, nu vrei , vorba despre ei : dai în unul, țipă trei: cum că nu e voie să vorbești de ei, sau să-i faci mișei, pe unii ca Soroș , Rottschild,sau Bilgey !
  Păi, dacă nu putem auzi decât una dintre părțile dintr-un conflict, cum putem afla adevărul, sau cu ce drept îmi impui tu mie ceva, fără ca eu să pot comenta ?
  Măcar așa de ochii lumii puteau lăsa să apară pe lângă mormanul de facke news și câteva părei contrare, dar NU !!!!
  E prea periculos, că s-ar putea ca logica și bunul simț să aleagă un p.d.v . neconvenabil marei manipulări.
  Îl credeam un neisprăvit manipulator pe cel ce a renunțat la propria-i identitate, luându-și odată cu șhekelii și povara crimelor despre care e drept că nu se vorbește deloc, sau prea Putin, pentru a duce mai departe jocul la două capete zice el, care-i tot timpul cu-n cap în gură. Primit măcar simbolic pentru felul mârșav, repetativ și obositor în care prestează cu un parteneriat mizer, cu aere de Iudă și speranțe de a fi luat ca unul de-al nostru, deși n-are nimic în afară de ura atavică pentru Istoria României, sau pentru cei care i-au vrut sau îi vreau binele acestei Țări, mai ales la răscruce de drumuri : naționale, sau globale ! !
  Despre unii ca el se zice, că-s atât de buni, încât n-ar omorî o muscă… dacă nu le-ar ieși ceva !
  Siktir, deconspiratule !
  În cazuri extreme se alege precum pleva de grâu și românul de alogeni… !

 79. @gelu, numai in comentariul din
  1 MARTIE 2022 LA 12:01 ii spui numele Domnului de 8 ori in cateva randuri ca si cum tot ce vorbesti si faci ar fi pe placul Lui… Stii ce faci tu? Iei numele Domnului in desert. Iti urasti aproapele, il judeci, il condamni, blestemi…

 80. Acest tîmpit Iohannis e in stare prin servilismu sau pina la vomă fata de EU, US si prin atitudinea vadit anti-romaneasca sa bage Romania intr-un razboi care nu e al nostru, impreună cu scama Ciuca si excrocii Ciolacu, DÂNCu si Cîțu….ce adunatura de bagabonți….

 81. Gelu, îți doresc să-ți fie viata, după cum ți-e inima de trol prorus, nu e o rușine ca ești însurat cu o rusoaică. Se știe că dragostea e oarbă dar dar tu ești mic, papucul mare… Casă de piatră Gelu, , multă piatră,în caz că pică rachete când visați mai dulce în limba rusă. Toți credem în ceva. Eu cred în pace, unitate, bună intelegere, demnitate națională nationalism și sunt român cu acte :am voie să am sentimente, suflet și empatie pentru cei asasinați cu sânge rece de rușii tăi ? Iar familiei tale, Gelu , ii fac aceeași urare!:să le fie fie cum îți este ție inima! Tot ce le dorești ukrainienilor, nimic mai mult, nici mai puțin!

  În sfârșit, e treaba mea de ce sunt dezolat.
  E treaba fiecăruia ce postează, ok?
  Un sfat:mergi la culcare. În timp ce rușii comit crime împotriva umanității și omoară copii fără apărare cu tiruri de rachete, ia-ti copii și dimergi la culcare: onsoleaza-te cu ideea că limba rusă, s
  vorbită cu accent de Leningrad, unde este ieslea lui Putin cel vinovat de crime de război. poate fi în avantajul tău.Noapte bună! Apropo, mergi în vama Siret și spune refugiaților că fac bine rușii că îi omoară la ei în țară. Vorbim pe urmă.

 82. @Asta e/Da Bai, eu ma rog la Sfantul Bunul Dumnezeu sa le dea dupa ce ma acuza ei pe mine ca sunt, fac sau spun. Sfantul Bunul Dumnezeu le va da daca considera ca ruga mea e dreapta. Daca nu, nu. Eu ma rog si atat. Ruga mea nu are nici o putere asupra celor care ma sudama si ma batjocoresc pe forum, eu ma rog la Sfantul Dumnezeu sa judece si sa hotareasca El cu Dreptate. Acest popor si aceasta tara a ajuns unde a ajuns, in primejdia de a fi stearse de pe fata pamantului in primul rand datorita hienelor care ne urasc si s-au varsat dejectiile si scarnaviile asupra noastra, a romanilor in mass-media romaneasca si mondiala s-a intrigilor bagate pe la ambasadele si guvernele si organizatii straine din 1989 si pana astazi. Nu cred ca pentru bataia asta de joc si distrugerea Romaniei Sfantul Bunul Dumnezeu s-a bucurat si se bucura? Apreciam remarcile tale daca ai fi intervenit si-n cazul insultelor varsate asupra mea s-a romanilor de cei pusi, contra plata pe acest forum, sa-si bata joc de noi romanii si inclusiv de mine doar pentru faptul ca noi nu acceptam adevarul lor. Adevar pe care vor ei cu orice pret sa ni-l bage cu forta pe gat.

 83. Apropos de Vama Siret :
  Ambasadorul Israelului în România st de când a început atacul UA stă mai mult prin vămi . Când la Siret,că de, e șiret, când la Sighetul Marmației, peste tot pe unde apar cetățeni evrei pe care-i conduce personal în locuri de el știute.
  Se zice că sunt construite o mulțime de centre rezidențiale în România unde vor fi cazați cei aproximativ 70.000 de compatrioți .
  De-ai lui, nu de-ai noștri, că ăstora nu le are nimeni grija; nici măcar Putin, până nu intrăm oficial în război cu el , datorită unor ca sasul cu măciuca lui, aducătoare de bombe.
  Nu doar din UA, ci și adevărate, din Rusia !
  P.S.
  Mai mult, se zice că vor primi automat cetățenie română, că-s rude cu identicii Moraru, cu a(i)uritul de la externe și cu Charlie de la …baliverne !

 84. @rene/Daca ceea ce ma intristeaza pe mine vis-a-vis de Romania nu te intristeaza pe tine la asta m-am referit. In rest dormi linisti nu sunt insurat nici cu o rusoaica si nici nu sunt spion rus.

 85. Oy vey … Iar s-a ofuscat sharla . saracul , cred ca noaptea ( zbuciumata noapte are ) viseaza : „anti,bolse,comunisto securistoizi „si cine mai stie ce . Macar viseaza .Seamana cu pesonajul dintr-o nuvela sf americana care traia doar visind . Si cind a trebuit sa mearga la o oarece lupta ,el „stapinul viselor „( asa se numea nuvela ) il tine legat in visarea lui … Cei treji merg mai departe.

 86. Gelu,iti mulțumesc pentru precizări. Știu ca ești bun roman.
  În ce ma privește, am comentat în dese rânduri despre situația din România.
  Cred că am scris prea mult uneori.
  Te rog să-mi scrii un mail și te voi lămuri. Dacă vrei, dacă nu, îți doresc liniște și doar bi e ție și familiei. Am doi nepoți și cunosc ce înseamnă grija pentru copii și nepoți. Dacă nu voi răspunde imediat, voi răspunde cu siguranța a doua zi devreme.
  Aștept, ar fi păcat să tragi concluzii greșite din lipsa unor date pe care ți le ofer cu drag.vreau să-ți trimit un doc, te vei lamuri dacă am unde să-l trimit.
  O seară. Bună, lipsită de griji.
  Nu-ți fie ciudă pe mine, nu ai motive.

 87. @gelu,nu am sa te invat eu sa fii bun crestin si nici cum si ce sa te rogi.

 88. În complicitate cu Big Tech, CIA reglementează strict fluxul de informații online pentru a se asigura că foarte puțin adevăr trece de cenzură. Partea de adevăr care se mai strecoară, este etichetat în cele din urmă drept ‘dezinformare’.

  Attkisson susține ca practic tot ceea ce vedeți online, este fie complet fals, ori un amestec cu destulă diversiune pentru a ține oamenii departe de adevăr. Narațiunile complet adevărate sunt rareori, sau chiar deloc, prezente online.

  Mijloacele de informare în sine au fost, de asemenea, cooptate. Aproape toți jurnaliștii și reporterii adevărați au dispărut de mult, fiind înlocuiți de propagandiști plătiți care decid ce este ‘real’ și ce este ‘fals’.

  Aceștia folosesc adesea termeni precum ‘teoretician al conspirației’ pentru a-i denigra pe cei care încearcă să răspândească adevărul, în același timp numind acel adevăr ‘șarlatanie’ (în cazul medicinei și al științei), ori ‘dezinformare’ (ca în cazul a orice altceva).

 89. „Armate de troli stârnesc sentimente anti ucrainiene. Mijloacele media controlate de stat caută să divizeze publicul occidental. Videoclipuri iscusite de pe TikTok servesc naționalismul rusesc cu o doză de umor”, avertizează AP.

  „Analiștii de la mai multe organizații de cercetare diferite, contactați de The Associated Press, au declarat că observă o creștere bruscă a activității online a grupurilor afiliate cu statul rus”, scrie AP. „Acest lucru este în concordanță cu strategia Rusiei de a folosi rețelele sociale și mijloacele de comunicare de stat pentru a galvaniza sprijinul intern, în timp ce încearcă să destabilizeze alianța occidentală”.

  „Diferitele organizații de cercetare” pe care AP ajunge să le citeze includ „Cyabra, o companie tehnologică israeliană care lucrează pentru a detecta dezinformarea”, precum și firma de management narativ NATO, finanțată de stat- The Atlantic Council.

  Așa cum tinde să se întâmple ori de câte ori începe să se formeze un consens conform căruia o anumită categorie de discurs trebuie epurată de pe internet, maeștrii manipulării imperiali lucrează deja la extinderea definiției ‘propagandei rusești’ care trebuie epurată de pe internet, pentru a-i include și pe comentatorii independenți

 90. Se pleacă prea ușor pe niște fente ! Să ajungi să iei de bună postarea în care Gelu recunoaște că este căsătorit cu o rusoaică și alte baliverne din astea, denotă , îi spun doar neatenție, ca să nu-i spun naivitate.
  P.S.
  Nu poți dezminți imediat pentru că nu toți stau (a)sudați la comentarii ….

 91. radu,fii itelegator,de ani buni putin a cheltuit sute de milioane pentru plata unor politicieni,jurnalisti,blogeri in zona lui de interes si trebuie sa recunosti ca a reusit.se vede in antiamericanismul furibund din mentalul gloatei,nostalgici ai industriei socialiste din care in anii 90 oculta si imperialistii au furat pastilele vidia si au venit din istambul cu covoare si carpete cu rapirea din serai

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.