„Nu fi mai crud decât Pilat“

Când moartea confirmă

Peste 800 de persoane au semnat un apel către autoritățile Federației Ruse prin care cer „eliberarea“ trupului dizidentului Alexei Navalnâi. Mesajul postat pe site-ul Mir-Vsem are printre semnatari arhitecți, jurnaliști, medici, publiciști, marinari, profesori dar și ieromonargi, ierei, diaconi etc.

Iată mesajul integral:

Vă îndemnăm să eliberați trupul lui Alexei Navalnîi familiei, astfel încât mama lui, alți membri ai familiei și persoane care au aceleași păreri să-și poată lua rămas bun de la el și să-i dea o înmormântare creștină. Aceasta nu este doar dorința și dreptul lor legal, ci și o datorie față de Dumnezeu și față de decedat.

Alexey Navalny nu a fost doar un politician de opoziție, ci și un credincios, un creștin ortodox. Vă îndemnăm să-i respectați memoria.

Nu umbriți tragedia morții lui refuzând o cerere atât de simplă și umană. Amintiți-vă că toți sunt egali în fața lui Dumnezeu. Refuzul de a elibera trupul lui Alexei Navalny familiei sale va fi perceput ca o manifestare de necruțăre și inumanitate. Această decizie ar putea duce la o tensiune și mai mare în societate. Vă îndemnăm să nu mergeți pe această cale..

Arată milă și compasiune față de mama, soția, copiii și cei dragi. Fiecare om merită să fie îngropat uman. Chiar și Ponțiu Pilat, care a hotărât să-L execute pe Hristos de teamă să nu-i fie loial împăratului: „dacă Îi dai drumul, nu ești prieten cu Cezarul” (Ioan 19.12), nu a împiedicat eliberarea trupului Mântuitorului și înmormântarea acestuia. Nu fi mai crud decât Pilat.

Luați decizia corectă“, scriu autorii in mesaj precizând și că lista rămâne deschisă.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

14 Comentarii

 1. Free Jiji ! Free Navalnii ! Hai domne, trimiteti-l acaxsa, ca a inceput sa miroasa pina la Bucale ! Se vede ca tinut in frapiera, cu cuburi de gheata de Arctica, nu e suficient …

 2. Malurile mălurește,
  Valurile vălurește,
  Nicio masă fără pește !
  Și 2-3-4 știri despre Năvalnic, OPOZANTUL#1 al lui Putin, măRog…😜

 3. Ce ziceti de o ancheta? De asta tin trupul – pentru anchetarea mortii sale. De autopsie ati auzit? Da de palestinienii ucisi in Gaza ce parere aveti? Navalnii, Navalnii, Navalnii,Navalnii si iar Navalnii…de asta va pute voua!

 4. Cu sloganul asta globalistii au ucis zeci de mii de oameni intubati in spitale sau obligati sa se vaccineze. Trupurile lor au fost introduse goale in saci de plastic si incinerate, fara ca familiile sa-si ia ramas bun ori sa-i inmormanteze crestineste. Asasinii de ieri fac azi petitii pe principiul „hotul stiga <>”. Ati uitat deja?

  Mortaciunea nu poate fi redata familiei pentru ca se asteapta rezultatele autopsiei si a altor examene de specialitate. Familia trebuia sa-si ia ramas bun de la el de cand s-a intors in Rusia. Un prostovan a mancat rahat spunand ca a fost ucis „cu un pumn in piept”, iar presa putreda si mai ticaloasa ca ala a si acceptat cauza mortii. Graba cu care se vrea returnat familiei arata o teama de ceva, probabil sa nu se descopere realitatea. In libertate poate era de folos occidentului, dar moartea in puscarie e si mai utila.

 5. „Navalnii, Navalnii, Navalnii,Navalnii si iar Navalnii…de asta va pute voua!” Sa nu-ti puta prea tarziu!

 6. Cine citeste comentariile voastre are impresia ca-i asteptati nerabdatori sa va ocupe. Vorba cuiva, daca-i iubiti atat de tare de ce nu emigrati acolo ci va duceti in occident?

 7. Uite cu cine e comparat trădătorul de Navalnîi !?!
  Cine se sinchisește in Rusia de asemenea otrepe ? CEi vânduți iudeo-kazarilor, care vor întoarcerea la epoca jafului din perioada Elțin ! Numai că rușii nu uită umilința din epoca in care toți oligarhii erau evrei. Pardon, iudeo-kazari. Popor turcic, crud și dornic doar de jaf și asasinate. In Gaza e un exemplu foarte clar. Pentru cei care au creier…

 8. Poate a murit cand rusii
  ii aplicau ca americanii din inchisorile (dovedite) CIA de la Bukale
  un „tratament” de
  SIMULAREA INECULUI !

  Nu inteöeg de rusii nu l-au dus inj GUANTANAOMO al lor in Curilele ne-mai-japoneze
  si sa-l trateze cu electrozi la benis ca militarii americani
  pe irakienii de la ale caror sonde unde si azi SUG PETROL
  nu mai vor sa plece nici somati de guvernul legal irakian azi !

  CE trissta e lume si ce de treaba-s rusii desi n-au crestinismul americanilor ! 😀

  SHALOM !

  INTREBAREA ramane:
  – se mai intampla tamabalaul actual daca in loc sa zica ca e mort NAVALNII rusii spuneau ca e 3 saptamani la carantina si
  prea slabit pentru a mai fi vazut pana dupa alegeri ?
  – putea cineva spune ca acum OFICIAL ca e mort sau erau dubii si liniste marunta fata de ce-i scandalos VOIT azi 😉 ?
  ________________
  MULTI VAD , putin statistic cu IQ>145 in lume …insa ! 😀 😀 😀

 9. Rusii sunt cei care ora sa rada la urma !

  (NATO o musca mai rau ca dupa „LEAK”-iul PENTAGON-ului, vezi mishteaux si faza cum ca ukranii vor ataca in sud … 😀 de serau rusii siguri si si-au pre-construita liniile de aparare econom exact DAR EXACT pe directia de atac ukrana 😀 )

  Ca GENIU le vad toate pe care le vrea , deseori tac, insa nu pot sa nu rad trist de foarte multi inchipuiti , nu genetic, destepti !

  Veti vede in 3 saptamani ce ci cum cum cu NAVALNII (v-am zis-o inainte de-a da rusnacii stirea ca …3 saptamani 😉 nu dau „cadavrul” victimei si ca e la „congelator” 😀 )
  Mi-as face griji de OLIGARHII de origine evreiasca din ANGLIA …rusnacii au pus de niste
  REGLLARI de CONTURI ! ! -> Urmeaza „ceva” la LONDRA ! 🙁
  (dar ce stiu eu -> ochii pe TEXAS ca se-ngroasa laptele !)

  SHALOM !

 10. Multi se intreaba de ce s-a intors in Rusia cand putea sa traiasca bine merci in occident pana la adanci batraneti. Daca facea asta, trebuia sa munceasca, nimeni nu mai era interesat sa-l sponsorizeze iar imaginea de opozant disparea. Cea mai mare probabilitate e ca nu prea avea de ales, si oricum, asa prevedea desfasuratorul. S-a angajat vrand – nevrand intr-o lupta care trebuia dusa pana la un final, oricare ar fi fost.

 11. @Vinars Nu amice, tu ai inteles asa. Tu te reprezinti pe tine si nu pe ori-cine. Eu am citit comentariul in cauza si n-am nici o impresie ca cineva se asteapta sa fie ocupat, dar cum am zis, eu ma reprezint pe mine si nu pe oricine. Nu crede, ca ce crezi tu in capul tau e valabil pentru toata lumea. Invata sa citesti, dar mai intai invata cum sa inveti si poate intelegi ceva.

 12. Spionu american A murit in Vietnam aruncat de americani din elicopter ca atatia mii de vietnamezi civili. Corpul nu il preda pentru ca vor zice americanii ca au probe ca a fost otravit. Dar el a murit de frig noaptea la – minus 50 grade. Crima este dar razboiul duce la crime. Problema e ce vor pati ceilalti spioni englezi si amerucani.

 13. Gloata celestă și ineptă a intrat în bâlbâială,sa se bucure,sa plângă,nu știe sireaca.Aproape toți de mai sus ar merita mângâiați cu vâna de bou.Sau internați la ospiciu.Intox se cere să primească premiul neroziei.Algool kal.min ar fi bun pentru dânsul.

 14. Sa arunci moartea lui Navalni in carca lui Putin suna identic cu pasarea vinovatiei moartii lui Floyd in spatele lui Trump.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.