„Nu-i cacealma”. Medvedev ameninţă cu arme nucleare

Au explodat nervii la Moscova după ce un responsabil american a indicat joi că preşedintele american Joe Biden a dat în sfârşit undă verde Ucrainei să lovească ţinte pe teritoriul rus, lângă oraşul Harkov (nord-estul Ucrainei), în anumite condiţii. Inalţi oficiali ruşi au avut reacţii virulente vineri. Medvedev: Nici intimidare, nici cacealma când vine vorba despre posibilitatea ca Rusia să folosească arme nucleare tactice

Vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat vineri că Rusia nu a blufat atunci când a vorbit despre posibilitatea de a folosi arme nucleare tactice împotriva Ucrainei şi că conflictul său cu Occidentul ar putea escalada într-un război total.

Într-o postare pe canalul său oficial Telegram, Medvedev a afirmat că conflictul Moscovei cu Occidentul evoluează conform celui mai rău scenariu şi că „nimeni nu poate exclude escaladarea lui până la ultima etapă”.

Medvedev a acuzat Occidentul că escaladează constant conflictul în ceea ce priveşte folosirea armelor NATO şi a transmis că Moscova consideră armele cu rază lungă de acţiune folosite de Ucraina ca fiind controlate de personal NATO.

El a avertizat că Moscova va distruge orice personal militar şi armament occidental în Ucraina sau dincolo de graniţele acestei ţări, dacă sunt implicate în atacuri asupra Rusiei.

El a mai spus că folosirea armelor cu rază lungă de acţiune împotriva Rusiei ar putea deveni un motiv de război cu NATO.

„Rusia consideră că toate armele cu rază lungă de acţiune utilizate de Ucraina sunt deja controlate direct de militari din ţările NATO. Aceasta nu este asistenţă militară, este o participare la un război împotriva noastră”, a spus Medvedev. „Şi astfel de acţiuni ar putea deveni un casus belli”, a adăugat el.

Medvedev, care a devenit unul dintre cei mai duri „şoimi” ai Kremlinului, a făcut aceste comentarii după ce patru oficiali americani au declarat joi pentru Reuters că preşedintele american Joe Biden a dat undă verde Ucrainei să lovească ţinte pe teritoriul rusesc, lângă oraşul Harkov, în anumite condiţii.

Medvedev, ale cărui declaraţii – spun diplomaţii – oferă o imagine a ceea ce gândesc oficialii de rang înalt de la Kremlin, a insistat că ar fi o „greşeală fatală” din partea Occidentului să creadă că Rusia nu este pregătită să folosească arme nucleare tactice împotriva Ucrainei.

El a vorbit, de asemenea, despre posibilitatea de a lovi ţări ostile neidentificate cu arme nucleare strategice.

„Aceasta nu este, din păcate, nici intimidare, nici cacealma”, a spus Medvedev.

„Actualul conflict militar cu Occidentul se dezvoltă conform celui mai rău scenariu posibil. Există o escaladare constantă când vine vorba de puterea de foc a armelor NATO utilizate. Prin urmare, nimeni astăzi nu poate exclude tranziţia conflictului la stadiul său final”, a spus el.

Şeful comisiei de apărare a Dumei de Stat: Rusia va riposta în mod asimetric

Rusia va riposta în mod asimetric la atacurile ucrainene asupra teritoriului său cu arme furnizate de Statele Unite, a declarat vineri Andrei Kartapolov, şeful comisiei de apărare a Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), citat de agenţia de presă RIA, informează Reuters.

Kartapolov a adăugat că decizia lui Biden de a permite lovituri limitate în interiorul Rusiei cu arme americane nu va afecta operaţiunea militară a Rusiei în Ucraina.

Armata rusă afirmă că a cucerit 880km2 în Ucraina de la începutul anului

Ministrul apărării rus Andrei Belousov a declarat vineri că militarii săi au cucerit „880 km2” de la începutul anului în Ucraina, unde armata rusă afirmă constant că înaintează, fără să obţină totuşi un real progres în această etapă, informează AFP.

„Se fac progrese în toate direcţiile tactice”, a dat asigurări ministrul rus în timpul unei întâlniri la Almati a Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), o alianţă militară formată din ţări din fosta Uniune Sovietică.

„În total, 880 km2 de teritoriu au intrat sub controlul armatei ruse în acest an” în Ucraina, a adăugat Belousov, precizând că forţele ruse au ocupat „28 de localităţi” în luna mai.

Armata ucraineană, lipsită de muniţie şi oameni, are probleme de câteva luni, Rusia lansând o nouă ofensivă la începutul lunii mai la periferia Harkovului, al doilea oraş al Ucrainei.

În această regiune, trupele ruse i-au forţat pe soldaţii ucraineni să se retragă „opt până la nouă kilometri”, a afirmat Andrei Belousov.

Kievul speră că mult-aşteptata livrare de muniţii occidentale îi va permite să recâştige avantajul pe front.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

30 de Comentarii

 1. In ultima perioada, curenții de aer circula mutandu-se de la vest spre est. Vor fi primii afectați grav pe lângă ukraineenii din zona lovită. Dar, nu se pune problema inca, e șantaj și amenințări de la un neputincios vodkalizat.

 2. Cat de DEMENT poate fi Joe Biden ca sa „autorizeze”?! folosirea de arme cu raza lunga de actiune americane (rachete) asupra Rusiei,cand toata lumea stie ca acestea sunt controlate si dirijate de ofiteri americani aflati pe teritoriul Ucrainean,al nazistului-evreu Zelenski.
  O singura „arma nucleara strategica” este capabila sa RADA tot orasul Kiev.
  Cat de PSIHOPATI pot sa fie cei de la Bruxelles si Washington DC,ca sa „doreasca si sa provoace” un razboi TOTAL cu Rusia,razbio din care nici SUA,nici UE,nici Rusia nu vor mai exista. Curios cum in TOATA NEBUNIA de razboi dintre SUA si Rusia, Iohannis si Guvernul romaniei se BAGA si ei ,ca „musca in kkt”!.

 3. Completare: N.14.09.1965, are în septembrie 59 bastoane. Va fi marginalizat daca nu va divorța nevasta-sa, sau, în cel mai fericit caz, la 68 bastoane, 2 bipezi îl căpăcesc definitiv și nu mai rezista până la 75 bastoane. Cât s-ar chinui să ajungă la funcția lui Putin, nu reușește, și, se lamentează prin intimidări, șantaj și orice, așa îi stă bine voodka-lizatului.

 4. O dă rușii,o să vedeți.
  E a treia oară când vă spun că o dă.
  Rușii tot avertizează și avertizează da nu-i crede nimeni cum nu ia crezut nimeni că pot invada Ucraina.
  Singurii care cred ceva că Putin ar putea da cu bombița nucleară sunt cei de la Vatican care și-au exprimat îngrijorarea săptămâna asta .
  După ce-o dă să vezi vaiete ca și cum toți ar rămâne surprinși.
  Da eu cred că SUA își dorește având în vedere: datoria foarte mare și problema cu Trump. O bombă dată de Putin ar mai potoli fanii lui Trump supărați pe condamnare, că uite națiune trebuie să fim uniți..bla,bla, criminalul Putin.
  Iar referitor la datoriile SUA o bombă nucleară dată ar rupe bursele,economia mondială, investitorii etc.
  O să vedeți curând stați aproape

 5. Oameni buni, nu vorbim despre jocuri de război pe calculator și nici de filme realizate la Holywood. Nu vorbim despre faptul că mi-am învins adversarul canalul de games online. Nu vorbim de personaje care se fac că mor pe marele ecran și a doua zi după premieră dau autografe amatorilor și nici de scene preconcepute și jucate cu artă. Nu vorbim despre efecte speciale în 3D. Totul este înfiorător de real. Oamenii, vinovați sau nevinovați mor de-adevăratelea, au loc violuri, prizonierii sunt schingiuiți în cel mai barbar mod. Am văzut militari castrați pe viu cu cutter-ul și filmați în timpul acestui act, am văzut cum se taie capul unui om muribund și acesta filmat, am văzut prizonier bătut cu bastonul de cauciuc peste tălpile bocancilor până la pierderea cunoștinței. Astfel de scene de groază puteau fi întâlnite doar pe DarkWeb până la acest conflict. Oamenii își abandonează casele care le sunt rase de pe fața pământului, primesc o rație care le ajunge doar ca să-și amorțească foamea și trăiesc în corturi ca în era primitivă cu groaza permanentă că o bombă poate cădea peste ei. Localități întregi sunt făcute una cu pământul și de unii și de alții, cu toții crezând că au dreptate. Asta e război, nu e film. Și trebuie să se găsească o cale pentru ca această barbarie să înceteze. Când știi toate astea și ai armament nuclear, indiferent din care tabără ești, dacă până acum nu ai fost mișcat înăuntrul tău de toate aceste orori, îți este totuna să o folosești. Decât să ajungă aceste orori în țara ta, lansezi bomba crezând că scapi. Nebunia asta trebuie să înceteze cumva și va înceta numai dacă celor care conduc lumea le pasă de lumea pe care o conduc. Dacă le pasă atunci vor vorbi despre pace.

 6. Păi și cum altfel să dispară Statul Satanist American autorul tuturor relelor de pe pământ? Când o cauți cu lumânarea ,ai peste 80 de ani și esti senil iar ăia nu găsesc din vreo 300 de milioane unul să te inlocuiască atunci tot poporul trebuie să sufere.Nu e drept dar asta e alegerea lor ca și ucranicii cu Zelea drogatul.Slava Z!

 7. Pana in acest moment Putin a dat dovada de calm si nu sa lasat intimidat de toate sanctiunile primite din partea occidentului si nici de ajutorul militar si financiar dat Ukrainei de occident.Acum daca americanii au hotarit si ultima lor incercare ,vazind ca tot ce au facut pana acum ,Putin a cam facut pipi pe toate,s-ar putea ca rusii sa nu mai ramana ca pana acum calmi.Doamne fereste de un razboi atomic .

 8. Pana la sfarsitul lui Iunie a.c sunt sanse 95% ca Rusia sa activeze Butonul Rosu. De cand tot va spus ca acest razboi se va trasforma in al 3 Razboi Mondial dar cu arme termonucleare. Teoria reducerii la absurd demonstreaza ca asa va fi.

 9. Razboiul Nato contra Rusiei pe mana urcacanilor imbecili a costat pana acum sute de miliarde de dolari si cu toate acest ajutor occidental, urcacanii si mercenarii straini au mancat bataie de bataie de la rusi. Urcacania pierzand deja 25% din teritoriile ei si peste 500.000 de soldati care au devenit ingrasamant agricol. Basca vreo 700.000 de raniti irecuperabili. Asa ca daca pana acum sutele de miliarde de dolari au fost frectie Diana in a obtine victoria impotriva rusilor in mod sigur si sutele, sutele…. de miliarde de dolari ce vor fi investite in continuare in aceasta operatiune a mortii alimentata de Nato va avea acelasi rezultat. Continuarea razboiului Nato contra Rusiei daca nu se va transforma intr-un razboi termonuclear va duce in mod sigur la falimentarea economica si politica defintiva a Occidentului. Daca in final se va ajunge la apasarea Butonului Rosu, Nato si Occidentul isi vor gasi sfarsitul si nu se vor mai gasi pe harta, la incheierea celui de al 3 Razboi Mondial Termonuclear.

 10. „Mișcarea rebelă Houthi yemenită Ansar Allah a atacat portavionul american Dwight Eisenhower în Marea Roșie. Acest lucru a fost raportat pe 31 mai de canalul TV Al Masirah, deținut de Houthi.

  Reprezentantul militar al mișcării, Yahya Saria, a menționat că acest lucru a fost făcut ca răspuns la atacurile Marii Britanii și ale Statelor Unite asupra țintelor organizației radicale din Yemen.

  „Ca parte a răspunsului la agresiunea americano-britanica forțele navale și de rachete ale Yemenului au condus o operațiune comună, atacând portavionul american Eisenhower în Marea Roșie”, a declarat pe canalul său Telegram.”

 11. Mie imi place ca Rusia crede ca doar ea are bombe. Pe Xi l au intrebat daca au voie sa se joace cu nucleare?

 12. În primul rând, trebuie să fie clar occidentului că Rusia desfășoară în Ucraina o operațiune militară și nu a pornit vreun război; dacă însă occidentul nu respectă dreptul Rusiei de a lua măsuri pentru asigurarea securității ba chiar ajunge să o expună la riscuri pe care nu le poate controla, operațiunea militară poate fi actualizată la nivelul de acțiune anti-teroristă și chiar război.
  Când ajunge să fie încadrată de Rusia ca război, veți vedea milioane de trupe curgând în Ucraina și distrugând absolut orice țintă militară în calea lor (ați uitat ce-a făcut Rusia în Siria și cât de repede a făcut una cu pământul teroriștii sprijiniți de SUA; poate că ați uitat de Groznîi într-un moment când Rusia era de câteva ori mai slabă decât este astăzi; sau poate că nu știți că NATO nu mai e în stare să facă nici măcar capace pentru proiectile?); dar nici măcar atunci nu va exista riscul ca Rusia să tragă cu nucleara, pentru că – până acum măcar – nu a existat nici măcar o clipă un pas irațional și Rusia nu a pierdut nici măcar pentru o singură secundă controlul acțiunilor militare ca să presupunem că-l va pierde așa ușor.
  Însă orice aripă de F-16 care va pătrunde pe teritoriul Ucrainei va fi considerată a purta arme nucleare și va fi căutată și-n gaură de șarpe, pentru că Rusia nu riscă nimic atunci când la butoanele statului (eșuat) SUA sunt senatori precum ăla de vrea ca Israel să arunce bombe nucleare peste Gaza sau oricare dintre cei 2 posibili președinți care suferă dacă nu de demență clinică, atunci de pierderea rațiunii.

 13. @gelu:

  Anul trecut spuneai ca pina in august, anul trecut. Baba Vanga te cam triseaza la asternut. Iti sopteste numai bazaconii in vis.

 14. In cazul unor explozii nucleare, toata planeta afla in cateva minute !!! ,chiar daca internetul si comunicatiile intra in colaps, datorita seismografelor, pentru ca undele exploziilor atomice vor descrie cu lux de amanunte , cate, unde au fost detonate si puterea lor.
  Au foarte multe tari bombe atomice, iar daca inteleg ca s-a intamplat … inevitabilul, vor trage si ele cu toate bombele pe care le au?
  Trebuie sa inteleaga orice trol prost platit, sau imbecil din nascare )), ca nu vor exista supravietuitori.
  Nu se va mai putea trai in niciun loc pe planeta!
  Sfarsitul celor care raman in viata va fi mizerabil, la fel ca iluzia bogatiei materiale si a dominatiei globale.
  Nu poate nici o parte minti, sa spuna ca „aia au dat primii si noi am reactionat”.
  Eu cred ca este ultima dementa a civilizatiei, probabil senila ))

 15. SUA, imperiile occidentale, NATO, UE, Ucraina, Israel,au la vârfuri criminali naziști ce comit crime împotriva umanității, a tuturor oamenilor de pe Pământ, sunt la un pas de sfârșitul vieții pe planetă acești indivizi lipsiți de discernământ, de sentimente omenești.

 16. Mă,. Rusul niciodată in istorie nu a jucat la cacialma.. Acu are dreptul, internațional recunoscut, de a pune mîna pe orice are.. Iar proștii care vorbesc de infrîngerea rusiei, nu pricep că asta inseamnă război nuclear, unde nu există cîștigător,.. Lumea piere cu certitudine in 2 ore,,. Asta vrei ??

 17. La ce sa te astepti de la o t.arfulita isterica si inepta precum medvedev asta….creier si simtul ridicolului lipsesc cu desavarsire. Ce sa le faci, doi papitzoi ridicoli, care cand vor pica se va auzi pan’la ISS si-napoi. Statie care, curand va fi achizitionata de India pe bani de bombardele pe care le trage degeaba putin sifiliticul. Altfel, pauliene, axoane, olingipidio, combateti mai aspru ca de-aia va luati solda.

 18. orban al nostru seamana foarte bine cu agariciul cu arma. ar trebui sa-l trimitem sa se infiltreze .. cu o sticla de vodka ruseasca,in mana 😀

 19. O sa te ia si pe tine Putin la terasa…ma da voi de ce folositi rachete din Corea de Nord e asta un act de razboi vadit si nu de operatiune?

 20. Nenica, nu se mai ajungea aici daca ati fi terminat rapid, temeinic si definitiv ceea ce ati inceput in februarie 2022, operatiunea speciala in Ucraina. Daca atunci in maximum o luna ati fi sters de pe harta Ucraina, desfiintindu-i armata, infrastructura (in special cea utila militar) precum si conducerea nazista de la Kiev, as putea paria oricit ca nimeni nu i-ar fi sarit in ajutor iar acum nu am mai fi avut cu totii problemele pe care le cunoastem.

 21. Vezi daia cer oficial Sua sa ne dea si noua macar 100 de bombe atomice daca nu 10.

 22. Nici distrugerea Rusiei în caz că aceasta atacă atomic bu este cacealma. Și Lavrov o știe bine.

 23. Va zis MISHTEAUX ca in toamna rusi dau cu nucleara (si ca TRUMP oricum nu mai conteaza dupa 🙁 recititi-l si-o sa recunoasteti ca talmudic … propheti reali exista printre noi ! Lumea e mai stranie decat pare non-magic materilistilor ateisti dintre noi !

  3301 . STAPANUL PAIANJENILOR DIN RETEA !

  (Atat va zic … daca IOHANNIS nu reactiona cum a facuta in cazul PATRIOT greu ii stapaneam pe russnaci sa NU faca avertismente mai grave romanilor … deocamdata se vor limita, din cate-am aflat, la doar atacul bazelor militare mixte din RO ! in caz-de-caz si provocati desigur ! Nu ma intrebati de unde antestiu ce stiu si la rusi si la chinezi si la yankei si la mioritici … „intuitia” si „fler”-ul ! PUP ! )

 24. Nu spune de astea PUBLIC pentru ca le dai apa la moara russnacilor sa doboare ca vectori purtatori,
  F16-le decolate de pe teritoriul Romaniei pentru lupte-n …”ukraina” 😉 !

  Esti greu de cap NU STI ca deja le avem, si rusii stiu, inca de pe vremea … INCIRLIK 🙁 !

 25. ESTI GREU DE CAP BAIETE !

  Tu chiar nu poati trage concluzii din cresterea ECONOMICA stranie a RUSIEI (sub sanctiuni) CHINEI si USA-ei
  relativa la MEGA-pierderile UE ramasa si fara NORDSTREAM
  taman
  din cauza lungului ca SUPA SARACULUI … razboi dus a la ww2 de russnacii macelarind nazistii ukrani sub comanda … etincilor , factic anti-nazisti !

  Vezi te rog in spatle lucrurilor … datele economice ale cresterii diferitelor state sunt la liber si oficiale !
  Intreabate unde era UE , Russia si USA fara acest
  straniu blegit razbel !
  (inca ceva NU TI-e STRANIU cum para-statistic le ghiceste atat de anti-natural mistic mishteaux ? 😛 )

  IQ=?

  Vezi economia si profitul + cresterea PIB-ului diferitor state in conflict ca sa vezi de
  ce doar GERMANIA ar vrea, daca i s.ar da voie … sa inceteze balciul ukrano-ruso-chinezo-yankeu ! 😀 !

  [v-am mai zis expelicatiile lumii-s pe 5 nivele … incerca-te la explicatii de nivelul 2 nu la ce se vede explicabil OFICIAL]

  LUMEA REAL e mai stranie decat pare intelectelor inferioare 🙂 !
  IQ>145 ❤️✡️❤️🤫
  😉

 26. Ce va fi daca rușii împrumută un submarin Yemenului care poate ataca New York- îl..vehiculând in presa aceasta noutate vreo două luni. Le va fierbe udul la americani..? Le sare capacul..

 27. In primul rind razboi direct Rusia_USA nu va fi.Nici miliardarii americani ,nici cei rusi nu sunt suficient de dusi cu pluta sa se anihileze reciproc ,si apoi sa domneasca pe un Pamant fara sclavi si bogatii, pentru ca atunci puterea lor-adica banul si aurul- nu va mai impresiona pe nimeni din cei ramasi in viata si va fi o lupta crincena pt supravietuire ,in care vor vorbii muschi.
  Posibil razboi intre Rusia si Europa(in special cea estica),da.est europenii sunt de o prostie fara margini.Dar nici cu west-europe nu imi e rusine.Scopul real al razboiului din ucraina ,este sa puna UE down.UE devenise un pericol real ,economic ,pt USA,care risca sa isi piarda influenta si pozitia de stapin fata de EU.Europa la nivelul 2020 risca sa depaseasca real America ,economic .Nu china e pericolul real pt USA.Jumatate din marile compani chineze sunt de fap USA property,la fel ca in Honk-Kong unde britii aveau aceias pozitie, si inca o mai au.Rusia la nivelul lui 2022 inainte de razbel, era mai controlabila si mai docila ca acum.Nimenu nu se intreaba de ce rusnacu Putin ,in ciuda ”pericolului”de a avea excaladare in rozboi,nu calca in picioare Ucraina.E la mintea cocosului ca daca vrea ,in 48 de ore steagul rus poate flutura la Kiev.Zelensky poate fi eliminat miine ,mai ales ca legal el nu mai reprezinta pe nimeni.Pentru Romania , partidul si presedintele care ar trebuie sa vina ,ar trebui sa spuna un nu hotarit razboiului.Dar asta e ceva de domeniul SF.Nici un partid ,inclusiv AUR nu au cohones sa o faca.

 28. Oricum, in plan intern, siloviki-i care conduc Rusia incearca sa aplaneze nemultumirile din armata fata de conducerea incompetenta tot prin mijloacele cunoscute: invinuiri aleatorii, procese contrafacute, arestari fara nici o noima. Culpele afisate cu dezinvoltura de politia politica -chipurile- de coruptie nu tin, intrucat intreaga clasa politica a Rusiei actuale se bazeaza pe acesta tara. Prin urmare, invinuirile de acest fel sunt tautologice, ele mai degraba le apartin celor ce le propaga prin astfel de falsuri. La fel, s-a procedat nu demult cu arestarile samavolnice cu scopul de infricosare perpetua a savantilor inalti din domeniile tehnicilor militare. Ei au nevoie de astfel de scenarii sa infricoseze mai apoi clasele de jos, care duc greul razboiului si mai ales al coruptiei endemice a acestei clase politice. Daca vor folosi armele atomice? Da. Ceea ce nu au facut sovieticii (intre ei mai erau si oameni cu o anumita umanitate si chiar cu o ideologie a pacii!) acesti siloviki pur si simplu amputati de sensibilitate, cu creierele trepanate de practicile dezumanizatoare ale tehnicilor KGB-iste, si nimic nu-i opreste sa incerce aceste experiente criminale. Nu-i intereseaza numarul de victime, indiferent ca sunt ale ucrainienilor sau ale propriului popor. (Se stie cum procedeaza cu tamaierea specifica hilara a jumatatii de milion de victime ruse castigate prin acest razboi imbecil). Prin urmare va trebui sa trecem si prin acest experiment putinist. Cei care vor supravietui, totusi, vor fi poate mai intelepti. Vor strivi capul serpilor chiar in momentul ecloziunii lor din gaoace. Altminteri balaurul isi improspateaza mereu si mereu cele sapte capete! Puah!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.