Nu-i spune secretele! Cum funcționează cu adevărat inteligența artificială?

Conform unui expert în inteligență artificială, încrederea în ChatGPT cu privire la nemulțumirile profesionale sau preferințele politice ar putea să le dăuneze tot utilizatorilor.

Mike Wooldridge, profesor de inteligență artificială la Universitatea Oxford, spune că împărtășirea de informații private sau destăinuirile ar fi un lucru „extrem de neînțelept”, deoarece orice secret ajută la pregătirea versiunilor viitoare, potrivit B1Tv.

De asemenea, utilizatorii nu ar trebui să se aștepte la un răspuns echilibrat la comentariile lor, deoarece tehnologia „îți spune ce vrei să auzi”, adaugă el.

Wooldridge explorează subiectul AI în cadrul prelegerilor de Crăciun de la Royal Institution din acest an. El va analiza „marile întrebări cu care se confruntă cercetarea AI și va dezvălui miturile despre cum funcționează cu adevărat această tehnologie inovatoare”, potrivit instituției.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

 1. Inteligentza Artificiala mi-a trimis ieri 25 decembrie 2025 un Mesaj pe Spam ! Am dat Delete la Mesaj ! Nu ma interesează Inteligentza Artificiala ! Ce vrea ? Sa intre si in Email ? Nu se poate !

 2. Ar fi culmea să încep să vorbesc cu un robot, aparat și alte din astea sau să-i cer să decidă în locul meu.

 3. ChatGPT nu este „inteligență artificială”* ci un robot care oferă răspunsuri pre-programate.

  *Nu învață – chiar dacă îi corectezi răspunsurile, la un moment dat va duce „discuția” înapoi la informațiile inițiale pe care le-a oferit – și nu transmite informațiile corectate ca să îmbunătățească baza de date a informațiilor oferite – informațiile corecte care rezultă într-o sesiune cu un utilizator vor rămâne doar în cadrul acelei sesiuni.

 4. Este periculos daca Inteligentza Artificiala ati cunoaste Emailul si-ti preia controlul Contului de Email ! Inteligentza artificiala face actiuni Ilegale !

 5. Așa mi-a spus și fiica mea, care lucrează cu AI. Cine are urechi, să audă!
  Nu trebuie sa îi spuneți nimica, oricum ea va afla, mai devreme sau mai târziu, în ce ape va scăldați. Toate aplicațiile, almost, trimit rapoarte la AI.

 6. Ceea ce înțeleg eu este că cineva din spatele butoanelor, îmi v-a decide opțiunile mele.

 7. Este foarte periculos ca sa intre Inteligentza Artificiala in Email ca spam ! Poate sa rămână fără Bani in Cont ! Utilizatorul de Cont si de Email !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.