„Nu lăsăm tiranii să câştige”: Reîncepe livrarea de arme către Ucraina

Preşedintele democrat al SUA, Joe Biden, a promulgat miercuri pachetul legislativ ce prevede un ajutor de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel şi Taiwan, adoptat de Congres după mai multe luni de dispute între democraţi şi republicani, transmite Reuters.

Primele noi livrări de echipamente militare americane vor pleca spre Kiev „în orele următoarele”, a spus Biden într-o declaraţie de presă transmisă de la Casa Albă.

Ultimele livrări gratuite de arme şi muniţii americane pentru a ajuta Ucraina în războiul cu Rusia datează din decembrie, când au fost epuizate fondurile aprobate. De atunci, potrivit Kievului, Ucraina a cheltuit circa 4 miliarde de dolari pentru a achiziţiona arme şi muniţii care să compenseze întârzierea noilor ajutoare occidentale.

În declaraţia sa, Biden i-a mulţumit preşedintelui republican al Camerei Reprezentanţilor, republicanul Mike Johnson, care a acceptat în cele din urmă deblocarea acestui pachet, după atacul iranian cu drone şi rachete asupra Israelului din noaptea de 13-14 aprilie.

„Nu ne abandonăm aliaţii, îi susţinem. Nu lăsăm tiranii să câştige, ne opunem lor. Nu asistăm ca spectatori la evoluţiile lumii, le modelăm”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

„Nu ne înclinăm în faţa nimănui. A nimănui! Şi cu siguranţă nu în faţa lui Vladimir Putin”, a mai spus Biden.

„Iată ce înseamnă să fii o superputere mondială!”, a indicat el, bucuros că pachetul de ajutor pentru Ucraina, Israel şi Taiwan a devenit în sfârşit lege.

Preşedintele democrat ceruse de anul trecut acest pachet, pe care partidul său l-a inclus într-un proiect de act normativ unic, adoptat în februarie de Senatul majoritar democrat. Republicanii s-au opus proiectului cerând în schimbul adoptării lui în Camera Reprezentanţilor majoritar republicană o politică mai restrictivă privind migraţia, ceea ce Biden a refuzat, şi au criticat stratagema la care a recurs preşedintele democrat prin includerea fondurilor destinate Ucrainei şi Israelului în acelaşi text de lege pentru a forţa astfel un vot favorabil.

Prin urmare, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, considerat un apropiat al lui Donald Trump, a tergiversat supunerea proiectului la vot în această cameră. Însă atacul cu drone şi rachete efectuat de Iran asupra Israelului, ca represalii după atacul aerian asupra consulatului iranian de la Damasc, l-a determinat în cele din urmă pe Mike Johnson să-şi schimbe poziţia şi să accepte pachetul de ajutor cerut de Biden, incluzându-l însă în acte normative distincte, care au fost votate sâmbătă de Camera Reprezentanţilor şi marţi de Senat.

Din pachetul de ajutor pentru Israel, de 26,38 miliarde de dolari, o parte din fonduri vor fi destinate înlocuirii rachetelor consumate pentru doborârea dronelor şi rachetelor iraniene lansate în atacul din 13-14 aprilie. Circa patru miliarde de dolari vor fi astfel alocate pentru consolidarea sistemului antiaerian israelian Iron Dome (Cupola de Fier).

Tot în ajutorul pentru Israel 9,1 miliarde de dolari vor fi alocate nevoilor umanitare, o solicitare a democraţilor, dar este interzisă finanţarea agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA), întrucât Israelul a acuzat că reprezentanţi ai acesteia au fost implicaţi în atacul mişcării Hamas asupra Israelului din 7 octombrie.

În declaraţia sa, Biden a cerut Israelului să „vegheze pentru ca tot acest ajutor să ajungă la palestinieni fără întârziere”. „Vom garanta şi furniza imediat acest ajutor, inclusiv hrană, materiale medicale şi apă potabilă”, a promis preşedintele american, recunoscând că populaţia palestiniană din Fâşia Gaza „suferă cumplit” din cauza dezastrului umanitar rezultat în urma ofensivei militare israeliene ce urmăreşte anihilarea Hamas.

„Angajamentul meu faţă de Israel este deplin. Securitatea Israelului este extrem de importantă”, a dat asigurări Biden, referindu-se la atacul iranian cu drone şi rachete asupra teritoriului israelian.

În legea cu ajutorul pentru Ucraina sunt prevăzute 60,84 miliarde de dolari, o uşoară scădere faţă de cele 61,4 miliarde de dolari din proiectul cerut de Biden. O diferenţă faţă de proiectul iniţial este că fondurile din componenta de ajutor financiar vor fi oferite Kievului sub formă de împrumuturi, în locul asistenţei nerambursabile. Componenta militară rămâne însă nerambursabilă şi în plus permite includerea în ajutorul militar pentru Ucraina a rachetelor cu rază lungă de acţiune ATACMS.

Dar o parte din acest ajutor militar nu va fi destinată direct Ucrainei, ci finanţării refacerii stocurilor de arme şi muniţii ale armatei americane diminuate în urma sprijinului oferit Kievului în perioada scursă de la lansarea invaziei ruse în februarie 2022. Asistenţa totală oferită de atunci Ucrainei de către SUA se ridică la circa 113 miliarde de dolari.

O altă lege adoptată prevede 8,1 miliarde de dolari pentru zona Indo-Pacifică, în special pentru Taiwan.

A fost de asemenea adoptat un act normativ privind securitatea naţională ce include mai multe dispoziţii care nu se regăsesc în proiectul iniţial cerut de Biden anul trecut.

Printre acestea se regăsesc prevederi care autorizează transferul către Ucraina a activelor ruseşti îngheţate în urma sancţiunilor impuse Rusiei, de asemenea sancţiuni împotriva Iranului şi grupării palestiniene Hamas, precum şi restricţii asupra produselor informatice chineze în SUA, în special asupra aplicaţiei TikTok, compania ByteDance care o deţine fiind obligată să vândă aplicaţia unui investitor american, altfel riscă interzicerea ei în SUA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

46 de Comentarii

 1. O sa ii termine ucrainienii cu lovituri în profunzime și dacă piloții de f16 au ajuns la un nivel bun de pregătire sa va țineți bine de chiloți orci nespălați. Ah am uitat de drone care au eficienta din ce în ce mai mare. Am plâns si plâng pentru viețile Ucrainienilor dar asta a fost destinul lor , sa fie martiri pentru o lume mai buna fără Rusia.

 2. Oooo,..da.. Totuși in Gaza, ce puii mei se execută,. și de către cine ?? De fapt cum arată un tiran ?? Are moșul o oglindă ??

 3. Cred ca atunci cand a spus iata ce inseamna sa fii o superputere sca scapat un pic si n pampers… Saracul,e senil,e din alt film. Pacat de omenire!

 4. Cinism la perfect.
  Ajutorul se va întinde pe mai mult timp.. Ucrainenii vor primi câte o boaghe.. Efectul acestui ajutor va fi prelungirea agoniei.. Și-au inventat,ca Puțin vrea să atace și Europa și prin asta își îndreptățesc minciuna cu Ucraina. Occidentul a vrut destrămarea Rusiei.. Rusia nu-i Serbia și se opune. Rușilor nu le trebuie UE fiindcă plăcerea de a urmări putrezirea ei va fi mai mare..

 5. Iar se umflă tărâtZa în Ceata lu’ Pițigoi.
  Parcă mai ieri jubilau din cauZă de Abramși, Leoparzi, HIMARȘi, obuZe cu fragmentație șamd șamd.
  Sunteți ca maniacii păcănelelor, buey !
  Pierdeți și iar pierdeți tot sperând că
  veti da lovitura.
  Dar în final, doar rămâneți în 🌈ul gol, măR🤣g…
  ●)RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK(●

 6. Nişte papițoi care execută ordinele stăpânilor globalişti.
  Foarte bine, să dea, că nu dau de la ei, ci dau de la poporul american care şi aşa e îndatorat pe 3 generații de acum încolo. Când ajungi la 35.000 miliarde USD datorie nu prea mai contează că-l sponsorizezi pe Zelenski cu ceva mărunțiş, ca să-şi omoare poporul. Ceea ce e bine într-un fel, fiindcă ucrainienii sunt cea mai dezgustătoare specie de ruşi: răi, încrezuți şi violenți, care în ultima vreme au speriat Europa cu rakeții şi derbedeii lor.
  Oricum, când eşti atât de îndatorat şi când dolarul nu mai valorează ín realitate decât 20 de cenți, războiul permanent e singura opțiune care îți rămâne.
  Sigur, ar mai fi varianta să-ți recunoşti slăbiciunile şi să mergi pe o soluție de echilibru, unde nu mai eşti tu cel mai şmecher şi să înțelegi că e loc pentru toți pe acest Pământ, să trăiască în pace şi armonie.
  Dar pentru nişte psihopați această soluție e inacceptabilă.

 7. Joe Biden, duminică, 21.04.2024, în Pennsylvania, expunând programul viitoarei sale președinții și al Partidului Democrat:

  „Sunteți gata să alegeți libertatea în locul democrației? Pentru că asta e America …”

 8. In sfarsit,norul negru al amenintarii „lumii ruse” incepe sa se risipeasca!Doamne, ajuta-i pe acesti eroi ai demnitatii umane!Mult noroc,Ucraina!

 9. @Pacifistul-acum de ce te comporți ca vulpea din poveste care a constatat că strugurii sunt acri.De fapt nu ajungea la ei.Ucraina trebuie ajutată,nu numai de SUA,ci și de noi,le dam electricitate,ce putem.De ce ești invidios ,om fara minte?Daca eram noi in locul Ucrainei,îți pica bine sa ne ajute alții.Io zic,pleacă de pe aici,plimba ursul,sunt destule jigodii pe acest forum.

 10. Armamentul e deja în Polonia, în așteptare de ceva vreme. Nu va trebui să treacă oceanul. Așa că transferul către Ucraina se va face rapid, la câteva zile după semnătura lui Biden.Sa nu uitam: de data asta e vorba de sute de mii de obuze și conexe.Orcisorii vor avea viață grea.De fapt nu vor avea viață.

 11. Ma doare burta de ras ! Adica teroristii rusi bat ca la Verdun in satucul acela ucrainean, cu tot ce gasesc prin depozite si prin carciumi, doar doar or sparge frontul inainte ca SUA sa deblocheze ajutorul de 62 de miliarde de dolari (deja *mission accomplished* de 4 zile) si acum ameninta ca isi vor impinge zona de ocupatie si mai in adancul Ucrainei. De, ma mujicilor ! Cum spuneau spratanii: *Daca …*. Deocamdata o sa va opriti sa va mai hodiniti un pic. Numai sa nu va ia noile echipamente de pe flancuri trupele care sunt mai avansate!

 12. Toti cei ce-l pupa in dos pe kaghebistul Putin desi stiu cu totii cati bani face otreapa asta de dictator schizofrenic, sunt fara doar si poate cei mai degenerati indivizi din toata istoria omenirii, rusinea speciei umane si a planetei!
  Comparativ cu ei, deci comparativ cu paduchioasele si indobitocitele slugi pupincuriste ale lui Putin, pana si cei mai tampi si mai rapanosi sclavi ai shizofrenicului dictator nord-coreean Kim sunt monumente de inteligenta, demnitate, si ”igiena morala”.

 13. IQ100, câte avioane f16 o să aibă ucrainienii? 50? Cred că mai puține. Hai să plusăm… 100. Da, vor face pagube Rusiei, dar nu o vor învinge. Iar Ucraina va suferi și mai mult. Rusia are multe sute, mii de avioane. Și sisteme antiaeriene. SUA speră doar să slăbească Rusia și atât, doar ucrainienii nu vor reuși să o înfrângă. Nu au resurse umane și armament. Te bucuri că vor muri oameni… ai grijă că așa se vor bucura și alții când vor muri români. Sau când vom fi colonie cu totul. Fii om înțelept și nu te lăsa dus de nas de politicienii acestei lumi, nu cred că mai este unul în slujba poporului său

 14. Frontul se va stabiliza cat de curand! Ucraina nici nu va trebui sa atace, ci doar doar sa ”toace” valurile de soldati de tip ”carne de tun” pe care schizofrenicul kaghebist Vladimir Putin ii trimite in continuare sa moara ca prostii. Rusia se va prăbusi singura..! Procesul e plina evolutie: rubla a ajuns pe janta(100 ruble=1 dolar), Putin a ajuns sa se se milogeasca la paduchiosii iranieni, nord-coreeni si chinezi pentru tehnica de lupta, munitie, diferite echipamente, piese si subansamble necesare industriei rusesti de tip sovietic (pe toate Rusia platindu-le cu materii prime exact ca tarile subdezvoltate din lumea a 3-a), milioane de rusi au ajuns sa nu aiba apa calda si caldura, iar cozile la oua, cartofi, carne si alte alimente de baza au ajuns sa fie mai mari ca pe timpul URSS!

 15. @Prostia a îngropat UrcRuina DEJA -Bai gunoi propagandist pupincurist putinist, care parte n-ai inteles din ”Putin a ajuns sa se se milogeasca la paduchiosii iranieni, nord-coreeni si chinezi pentru tehnica de lupta, munitie, diferite echipamente, piese si subansamble necesare industriei rusesti de tip sovietic (pe toate Rusia platindu-le cu materii prime exact ca tarile subdezvoltate din lumea a 3-a)”?
  In afara de asta, pentru a castiga un teritoriu mai mic decat 2 judete, ”mareata” armata putinista a pierdut deja peste 350 000 de soldati, si cam tot atatia au ajuns raniti, infirmi, sariti de pe fix sau dati disparuti.
  Ucrainienii nu au avut in niciun caz pierderile astea, loaza propagandista putinista! Nici in trupe si nici in tehnica de lupta!

 16. in planul globalist fin 2020
  a fost asa zis ales Joe Biden ca sa duca razboi cu rusii prin intermediul Ucrainei. ce se vede acu e doar hotararea papusarilor de a cuceri toata lumea cu ajutorul SUA israel si UE. daca nu vedeti asta, scuze, sunteti cu ciunga in par.

 17. @Ghiță: dacă Ucraina nu ar fi fost „ajutată” de globalişti, prin intermediul lui Boris Johnson la Istanbul, județele Doneț şi Lugansk, populate majoritar de ruşi (dintre care 14.000 de civili au fost măcelăriți de trupele fasciste Azov, de s-a speriat şi ONU prin 2019 şi a cerut să se ia măsuri pentru oprirea masacrului) ar fi ieşit de sub autoritatea Kievului, nu murea nimeni, UA rămãnea un tampon neutru între NATO şi Rusia şi totul era bine. Aşa, cu ajutorul neprețuit al Occidentului colectiv, UA este distrusă, şi-a pierdut suveranitatea fiind vândută 100% lui Blackrock, a pierdut un sfert din teritorii, sute de mii de ucrainieni au fost măcelăriți, sistemele de educație, sănătate şi servicii sociale sunt praf etc.
  Aşa da, ajutor!

 18. Rusia va fi invinsa. In cel mai scurt timp dupa ajungerea noilor ATACMS de 300km podul lui Putler va fi demolat complet.

 19. warmongers…mor oameni pentru profitul complexului militaro industrial american…
  de pace nu vorbeste nimeni….
  si pe rusi oricum nu ii vor opri…

 20. @IQ100: Ce fumezi, cumetre? 😁

  F16 sunt avioane vechi de 50 de ani, ruşii au în prezent 1000 buc de avioane de generații superioare. De aceea nici nu le convine americanilor să intre cu F16 în luptă, fiindcă ar fi făcute praf şi nu dă bine pentru mândria Unchiului Sam, care e sensibil când vine vorba de PR. Ucrainuenii ar putea folosi MIG29, care sunt superioare tehnic lui F16, dar ruşii ar riposta cu avioane de genetație mai nouă şi rezultatul ar fi acelaşi. E ca şi cum ai concura cu un Trabant contra unui Audi.
  Pricepi?

 21. E interesant să citești comentariile unor postaci.. Am urmărit așa stil, când am privit odată, cum îl imbărbătau niște prieteni pe un bolnav căruia Domnul îi numără ultimile ore:oho-ho,da cine aici se tolaneste.. Ia-ia școală leneșe! Ei și mai alte în așa mod ,de parcă nu-i nimic strașnic.. Și aici vedem „studii serioase” dedpre”noile echipamente” care numaidecât vor învinge pe Rudi!!??.. Stiu despre basarabeni, ca pot minimaliza o belea până la absurd ca să-și ascundă frica sau impasul.. Văd asta și la români..
  Habarnism + minciuni gogonate..
  Dacă mai ținem minte, aceleași temeiuri timeteau habarnistii rușilor și înaintea tancurilor:gata fug rușii.. Și înaintea Atacs-urilor șamd!! Tot ce vrei în afara de realism..

 22. #Kosovo etc
  Rau informat,din pacate urcacaci au pirrdut spre certains peste 500000,si 700000la spital.Numai ca rusia 180 mil.ucraci ramasi la 28 mil ,restul prin UE. Mare pacat. De cuvintul Pace a-ti auzit? E prin dictionare. Si ala nazist in encyclopédie,gasiti. Hai la scoala!

 23. spune regimul imperiului minciunilor care trimite arme si finanteaza terorismul international… cat tupeu si nesimtire sa ai sa trimiti miliarde de dolari armament in Taipei si mai nou soldati, care de 80 de ani l-ai recunoscut ca teritoriu al Chinei, si dupa aia sa ameninti China ca face comert, potential cu dubla utilizare, cu Federatia Rusa? javre ordinare

 24. Hai să analizăm obiectiv ce ar justifica aceste ajutoare , deloc minimale, rupte de la gura americanilor și puse pe tavă ucrainenilor, evreilor și taiwanezilor ? 😎
  Sau, mă rog, dacă sunt atât de filantropi și impresionați de sărăcia ce bântuie prin alte părți ale Lumii, dar în special în Africa, de ce nu procedează la fel ?
  Ba, dimpotrivă cheltuie și acolo o groază de bani ca să bage groaza în diferite locuri , organizând lovituri de stat orchestrate pe față până când reușesc să-și pună la conducere niște lachei care le returnează înzecit, uneori chiar înmiit cheltuielile , numai că viețile pierdute nu numai că nu mai pot fi recuperate dar nici cei vinovați de astfel de crime umanitare nu răspund, DEOCAMDATĂ !Acuma știm toți care sunt interesele absconse din spatele acestor „ajutoare” în toate aceste războaie purtate departe de SUA, și cine sunt păpușarii care trag din păcate nu doar sforile, ci și rafalele mortale ce împuținează „cât de cât”, adică , deocamdată 😎 nu atât de mult cât și-au propus ei populația globală .
  P.S.
  Dacă Greta se luptă cu morile de vânt, de ce n-ar trage și Robinette niște „vânturi” spre cele patru zări, ca să știe Lumea, măcar olfactiv, de puterea lui de distrugere, nu doar urât mirositoare, dar pe alocuri și nimicitoare. 😎

 25. Azi toti postacii s-au CONVINS singuri ca acest „razboi” din Ucraina este intre SUA lui Joe Biden si Rusia lui Vladimir Putin,..asa ca CIOCUL MIC,MIC de TOT !!.
  Ce UN se publica in articolul lui „acronim-rușinos RC”, este ca NUMAI 14 miliarde de dolari pentru Ucraina sunt pentru achizitionarea de armament special din SUA si 4 miliarde de dolari sunt pentru instruire militara si asistenta economica pentru Zelenski. TOT restul de dolari sunt refacerea STOCURILOR
  Pentagonului. NU mai CREDETI toate „mustele” care publica in mass-media !.

 26. Tiran e mafiotul clientelar si senil de la Washington si complicii NATO, nu altcineva. Cine-a facut comert cu carne vie, amice? ori asta nu se cheama tiranie? si cine-a furat pe rupte-n Ucraina, zeci si sute de miliarde de $? cine-i socotea pe rusi sub-oameni, în buna traditie a lui Hitler? Si cine-i lipseste pe americani de 95 de miliarde de $, ca sa-i saraceasca si mai rau, si pe saracii rau, sa-i lase fara adaposturi si mâncare? si-asta nu-i tiranie, nu-i asa! Cine-a aruncat în aer Nord Stream? ori aia nu-s tirani! cine a provocat scumpirile internationale? „democratia” sau tirania americana? cine-are baze militare peste tot pe glob si trupe de ocupatie? si-asta nu se cheama tiranie, nu-i asa!!! cine intoxica prin „Ministerul Adevarului”? si asta nu-i tiranie?!! cine-a depus juramântul într-un Washington cu strazile goale si armata patrulând pe strazi? c-asta nu-i tiranie, nu-i asa! cine-a falsificat alegerile SUA si tocmai în scopul de-a aduce razboaie si haos în lume?! si-asta nu-i tiranie, nu-i asa!

 27. Realitatea e ca banii ăștia vor intra în aceeași gaura neagră. Agonia este prelungită fără a avea un impact pozitiv asupra deznodământului, care se cunoaște dar nu e acceptat. Păcat de est europenii care au murit și vor muri de acum încolo în acest conflict.

 28. Poate înțeleg și trolacii Urcaci un adevăr elementar:
  Din Urcaca s-a fugit și se fuge masiv.
  Oamenii s-au saturat de 🥳ul PIANIzD și de gașca de KhaZari (Arakhamyia, Gordon, Mailar etc).
  Rușii nu fug, luptă !
  ●)RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK(●

 29. Mult noroc Ucraina, sa poti sa mai salvezi ce se mai poate salva acum cand ai pierdut sute de mii de tineri, iar milioane de cetateni ti-au plecat in urma razboiului in care ai fost impinsa sa intri de UK si US, desi Rusia ti-a oferit conditii excelente de pace si neutralitate, doar sa respingi ideea de integrare in NATO. Acum daca tot ai ajuns in situatia asta din vina alegerilor tale, ar trebui sa te gandesti ca e nevoie si de dreptate istorica, adica teritoriile pe care le detii de la alte tari (Rusia, Polonia, Romania, Ungaria, Slovacia) trebuie returnate tarilor respective. Noroc Ucraina, si slava pacii!

 30. Trolii pupători de dos putinist , să-i numim pe aceștia:Rollanson,Subiectiv,ghro,Radu humor, Năvrăpăscu,Aviatorul,etc…sa reluăm firul:cei numiți sunt extrem,extrem de tulburați de întorsătură neașteptată ce au luat-o lucrurile,privind șansele Ucrainei să se apere,dar și să atace in profunzime la 309km.Supararea mormolocilor puturoși este data de Biden,un președinte vizionar,care a reușit să deblocheze ajutorul pentru Ucraina.El joaca rolul Americii și Angliei în debarcarea din Normandia!Asta a fost lovitura fatala pentru naziștii germani.Acum naziștii sunt naziștii ruși.Lighioanelor le mai spun odată:nu mai pupați dosul lui Putin.Mai bine mergeți la și vă spuneți păcatele unui preot și să fiți eliberați de un rău mai rău că ,cancerul pancreatic.

 31. Ajutorul SUA ajunge in Israelul Terorist si doar o mica parte la poponarul Zelensky, ca sa faca ADRENOCROM si sa plateasca traficantii de copii. Dar Putin nu doarme si DERATIZEAZA bine !
  Astept sa vina cu deratizarea si in Romania, si sa inceapa cu Shobolanul Retardat de la Cotroceni.

  ,,V.Putin distruge rețeaua ucraineană de comunicații a pedofililor.
  Președintele rus Vladimir Putin a ordonat luni distrugerea unei antene de televiziune ucrainene pe care inamicul său de moarte, criminalul Volodymyr Zelenskyy, o folosea ca mijloc de difuzare a pornografiei infantile către traficanții sexuali de copii si bogatii care locuiesc în Harkiv și în orașele din apropiere, a declarat agentul FSB Andrei Zakharov. Luni, internetul a fost plin de imagini care arătau turnul roșu-alb al turnului de 700 de picioare înălțime care se ridică la pământ, învăluit de fum. Zelensky a numit lovitura un atac la democrație și a spus că Putin perturba comunicațiile ca un preludiu al unei invazii pe scară largă a Harkovului, chiar dacă forțele ruse bombardează intermitent al doilea oraș ca mărime al Ucrainei de la jumătatea anului 2022. Guvernatorul orașului, Oleh Syniehubov, a anunțat pe X: „Ocupanții au atacat o instalație de infrastructură de televiziune din Harkov”.

 32. 2. Agentul Zakharov susține că antena acum răsturnată avea un scop pe lângă difuzarea propagandei occidentale și a programelor insipide pentru cei 1,4 milioane de locuitori ai regiunii. De asemenea, a difuzat un semnal amestecat care, atunci când a fost decodat, arăta copii mici forțați sub amenințarea armei să facă acte sexuale degradante între ei. El a spus că, pe 19 aprilie, Spetznas a percheziţionat casa traficantului de copii Anton Doroşenko, pe care FSB l-a legat de o serie de răpiri. „Acesti mizerabili ne răpesc copiii din satele și orașele de graniță pentru a-i vinde ca sclavi sexuali. Președintele Putin a spus să nu arătăm acestor monștri nicio milă”, a spus Zaharov. Spetznas au luat cu asalt casa și i-au găsit pe Doroșenko și trei însoțitori stând pe o canapea lângă un televizor. Cei patru paraziți râdeau în timp ce arătau spre ecran, care afișa o transmisie în direct cu băieți și fete adolescenți implicați în acte sexuale. Copiii fuseseră echipați cu gulere pentru șocuri electrice. Un bărbat obez stătea lângă ei, cu un Kalașnikov într-o mână și o telecomandă în cealaltă. Soldații ruși i-au ordonat lui Doroșenko și colegilor săi pedofili să se predea, dar unul dintre ei a întins mâna după un pistol pe șold – și s-a împușcat singur în coapsă în timp ce îl scotea. Spetznas au deschis focul, ucigându-i pe toți, cu excepția lui Doroșenko, care, când a fost torturat, le-a spus că urmărea emisiunea pentru a decide pentru ce copil să liciteze.

 33. 3. El a spus că un dispozitiv dreptunghiular de dimensiunea și forma unei mici unități SSD a decodificat semnalul criptat. Când Spetznas a deconectat decodorul, scena dezgustătoare a dispărut, înlocuită de o emisiune de știri de seară. „Am interogat acest porc timp de șase ore, dar a spus că nu știe unde sunt ținuți copiii. El ne spune că semnalul este transmis de undeva către turnul Harkov și retransmis, iar toată lumea cu decodor poate vedea ceea ce nu am vrut să vedem și să liciteze pentru copiii noștri. De asemenea, ne spune că a primit decodorul de la Kyrylo Oleksiiovych Budanov, șeful Direcției de Informații din Ucraina. Atât de adânc merge asta. Deci, facem ce putem; trimitem rachete la turn.” Doroșenko a fost torturat până când a implorat moartea și a fost eutanasiat cu un glonț în creier, a adăugat Zaharov. Armata rusă, a spus el în încheiere, va sparge fiecare ușă din Harkov și va executa fiecare persoană care deține un decodor până când copiii dispăruți vor fi găsiți.’’

 34. Intre timp, haznaua rusa fumega din nou, taranii au incendiat miristile la Smolensk iar instalatiile de carburant au busit :))) ador stirile de acest gen :)) ucrainienii auzind ca primesc arme, au dat drumul la taurasii zburatori peste wc-ul rusesc si au devastat totul in cale :))

 35. Abia acum isi va intalni F-16 nașul, ca pana acum a fost cam rasfațat cu adversari slabi. S-400 ii asteapta si nu vor produce mai multe pagube decat leoparzii, M-urile de toate felurile si alte jucarii gonflabile.

 36. Volodea tu ai 113 miliarde să dai unei țări din BRICS? Dar Iranului? Palestinienilor? Măcar să-i joci la cazino cum poate fac americanii acum. America nu mai e cea fost dar e mai mult decât Rusia. Sau ai pornit la război nu ca să fie Rusia superputere ci ca să nu vadă lumea pantalonii rupți în fund ai rușilor ca să aveți voi KGB istii ceasuri Rolex? Ai tu bani cât SUA, Europa și Israel la un loc? China are, dar dacă începe să împartă cecuri, Rusia o să fie a șaptea roată la căruță și iar te aud smiorcăind că ai fost păcălit. Cum dracu poți să crezi tu un ofițeraș KGB că ai putea fi Petru cel Mare și că toată lumea e proastă numai tu ești deștept. Să zici mersi dacă rămâi cu Donbass tampon cum zicea prostul de Orban . Că de restul tampoanelor cu Finlanda și balticii n-ai bani. Băgă și tu niște hârtie igienică că la nevoie e bună și aia.

 37. Raboiul si productia aferenta e ultima industrie pe care SUA mai conteaza.
  Vad aci pe forum moroni „americanologi” jubiland; mai,voi mereu deschideti sampania prea devreme.

 38. Presa mercenara de Dambovita arata spre tiranii de dincolo in timp ce acasa cenzureaza opiniile contra ca ultimii lachei.Tirania este aici langa noi .

 39. Leguma Biden și dictatura SUA pericole iminente de distrugere a vieții pe Pământ.

 40. Gura ! COMITEȚI CONTINUU CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII, A OMENIRII ÎNTREGI!
  Doar ONU să vorbească și să ia decizii pentru OMENIRE!

 41. Mă,.. totuși,. Să vrei să fii preșul la ușa unora care infurie lumea prin aroganța, agresivitatea, terorismul demonstrat.. să vrei să fii ”partenerul strategic” doar ca să ai in țară ”flancul de sud est” care de fapt iți păzesc funcția, fotoliul,. Nu e semn de imbecilitate, de debil politic, de slugă bleagă care stă să incaseze ??

 42. Ammerrlloccii au datorii de 34 de trilioane de dolari ,peste 2 milioane de oameni dorm pe strazi si maninca din gunoaie. in AMERLICA ,peste 120 de crime pe zii ,43 % din populatie se drogheaza ,700 de mii de pedofili ,anul trecut peste 43 mii de sinucideri ,2 700 000 in puscarii ,peste 4,5 milioane condamnati cu bratari electronice la picior ,3400 de detinuti asteapta executia pedeapsa capitala ,peste 120 de mii de tineri sub 20 de ani mor de la over dose pe an ,13 milioane de persoane sint ilegal in amerlica ,din anul 2000 si pina in prezent au parasit amerlica peste 9 300 000 de persoana ,peste 2000 de persoane isi refusa cetatenia amerloca in fiecare an ,sa facut un sondaj si peste 30% din populatie ar vota pentru PUTIN contra lui putregaiul expirat JOE BIDEAD ,in scoli sint 3 toalete pentru baieti ,pentru fete si pentru fatalaii homalai ,copii dupa 11 ani isi pot schimba sexul iar parintii nu au voice sa influnteze contrar deciizia copilului iar guvernul plateste din taxele sclavilor operatia la aceste anomalii

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.