Nu mai avem Constituție

Cam tot ce se întâmplă în viața publică românească din prezent nu este decât rezultatul unui dictat care a fost posibil prin strategiile inspirate de omul de sprijin Traian Băsescu.

”Statul paralel” se face și desface continuu pentru că nimeni nu a dorit identificarea și destructurarea construcției prin care răul de sorginte ”securistă” să fie eradicat sau pus în mod real în discuție.

Principalele puteri ale statului presupus a fi ”separate” s-au constituit într-un perimetru al intereselor funcționarilor publici care le asigură reprezentarea, constituiți în societate ocultă.

Legislația generală devine astfel inoperabilă în perspectiva a ceea ce ar trebui să fie capacitatea unui stat al cetățenilor de manifestare în interesul acestora.

Plecarea intempestivă din fruntea SRI a lui Eduard Hellwing este de fapt o demitere, liniile stabilite de fostul strateg T. Băsescu fiind reactualizate.

Sistemul ilegitim prin datele sale constitutive continuă să se reformeze în direcția conservării abuzurilor inițiale.

”Statul paralel” creează constant, direct sau indirect, confort și imunitate tuturor amploaiaților de urmarea agendei personale de traficare pe toate planurile.

”Statul paralel” se regăsește cu acuitate în ceea ce se anunță a fi ”alegerile comasate” și în ceea ce a continuat distrugerea perspectivelor democratice prin existența guvernului PSD-PNL.

Constituția se dovedește a fi ineficientă și prin neclaritatea care îi caracterizează volutele încât aparent nu mai există nici persoane, nici instituții apte să facă ordine prin alegerile deja viciate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9
Ioan Vieru 1333 Articole
Author

19 Comentarii

 1. Romînu are legislație doar de formă.. Oricum le incalcă și le răstălmăcește. Mereu are portițe și de fapt tribunalul funcționează după mita sau influența politică ori apartenența la miliție a inculpatului.. Că ai o CCR si o constituție nu are nici o semnificație. Vizibil și la ordinea zile se incalcă legi elementare sau organice, tocmai de cei care au menirea să le aplice .

 2. Oana l-a părăsit pe primul soț pentru Petre Roman și Petre Roman a parasit-o pentru Chifiruc! Hai acasă, hai cu mine! No coment! Viața e un mare rahat turcesc cu apa rece!

 3. …din pacate autorul are dreptate…are si constitutia destule pacate, dar acestea se datoreaza cumpararii justitiei, compromiterii acesteia…in acest mod s-a permis interpretarea normelor constitutionale dupa cum le-a convenit unora…iar justitiacare stia ca acele interpretari sunt false, a tacut…aceeasi tacere asurzitoare, sa spun asa, isi va face prezenta inclusiv dupa alegeri…exista o bogata traditie in acest sens…petrov, impreuna cu procurorii si judecatorii au confizcat sacii cu buletinele de vot si le-au distrus, nimeni nu a protestat, toti au tacut…frantuzoaica s-a plimbat, in vazul tuturor, cu intreaga faminlie si viitorii consilieri printre sacii cu voturi, a schimbat, in vazul tuturor continutul acestora…nu numai ca isi termina mandatul, are tupeul sa candideze la unul nou…si nimeni nu a reactionat, nici macar locuitorii napaditi de gunoaie si sobolani…daca nu iese lumea masiv la vot, daca nu voteaza cu ura impotriva celor care ne-au adus in aceasta situatie vat trebui sa ne alegem locul de refugiu, undeva cat mai departe de cocioc…

 4. Constituția a fost făcută de Iliescu-Năstase, de aproape 10 ani președinte e Iohannis, USL(PSD+PNL) a acaparat tot- și autorul o ține langa cu Băsescu. Nu e întâmplător, e un mod de a peria subtil pe actualii.

 5. Tot e bine ca unul din inventatorii subterfugiului cu „statul paralel” a ajuns la concluzia ca NU AM AVUT NICIODATA CONSTITUTIE dupa 1947!!! Mecanismele societatii securiste instaurate dupa LOVITURA DE STAT KGB/GRU/Comintern au fost instituite in 1991 de Ilici GENOCID, flitul cu Basoidu-„TARTORUL” fiind descalificant prin MISTIFICAREA GROBIANA A REALITATII ca BASOIDU a fost si a ramas parte a SISTEMULUI PARALEL, dar care L-A SCOS LA SUPRAFATA in calitatea de GOLAN PORTUAR, spre deosebire de PROFI rafinati!
  Pardon, Vieru ne sopteste ca „nu mai avem CONSTITUTIE”, dar nu ne spune DE CAND NU MAI AVEM, din 1947 sau 1991 sau din 2003…

 6. Asta au vrut romaanii. Toata lumea a urlat JOS KOMUNIZMUM desi nu fusese nici strop de comunism in Romania, dar NIMENI nu a strigat JOS MINCIUNA, JOS HOTIA si pe nimeni nu a interesat sa pastram ce era bun, sa nu daramam ca neghiobii tot, si ce era rau, si ce era bun. Asa popor, asa realitate.

 7. Stat eşuat cleptocrat clientelar, colonie bananieră capturată de o juntă militară trădătoare de țară, aceasta este România anului 2024. Un loc aflat la periferia civilizației, unde o uniune tribală de clanuri s-a constituit în caste ca în cele mai înapoiate țări de pe planetă. La noi nu mai există diferențe şi nici separație între puterea legislativă, judecătorească şi executivă – totul este o mafie cu epoleți a unor clanuri. Suntem un caz unic în istorie, unde am involuat de la socialismul comunist industrial către evul mediu fanariot.

 8. Nu mai avem suveranitate, Constituție, nici atât! De când au pus pe tava tara și cetățenii la aderare, încet, încet și pas cu pas, a dispărut suveranitatea, cică pentru libertate de orice, când de fapt, e libertate coordonată și strict controlata! La fel cu resursele țării, direcționate spre occi, nimic nu mai e in proprietatea noastră a cetățenilor români.

 9. Bine că, Năstase sta in umbra după ratarea eșuată! Cel puțin mai avem o speranță!

 10. Ursule, lasa prostiile cu legislatia. Mai bine vorbesti de stalpii aia spatiali care provoaca cutremure in Turcia.

 11. Nocivitatea sclavetului sovietic „singur” zis si „parere” e ca dejecteaza concentrat, dar cu atat mai toxic, fetid si mai ales urat mirositor!!! SCLAVETELE SOVIETIC parere zis singur prezinta dejectii identice cu ale lu „gigel/Gigione/GG”, in special chestia cu
  „nici strop de comunism” in Romania fiind de un temb Bellism la concurenta cu „republica pesches bacsis” care sustine CONTRARIUL, ca „romania a involuat de la socialismu comunist industrial catre evul mediu fanariot”!? „Evolutia” monstrului republican care a dejectat la 12:52 fiind „socialismu comunist industrial”!? Dovlecelu astuia e TERCI…

 12. AVEM CONSTITUTIE! DAR P000LIMEA ALEGE SA DOARMA IN LOC SA LUPTE SA PASTREZE CE S-A LUAT PRIN SACRIFICIUL EROILOR-MARTIRI IN 1989: CEI CARE AU MURIT PENTRU CA ASTIA CAPSATI DE CANAPELE SA MANACE MICI SI SA RAGAIE BERE!

 13. După unii „constitutionalisti” ar fi nevoie de o nouă Constituție deoarece încercarea de a amenda actuala constituție poate produce efecte încă mai rele decât cele pe care le generează Constituția României aprobată prin referendumul național din 8 decembrie 1991 si revizuită în anul 2003, dar nu în profunzimea problemelor esentiale si fără eliminarea ambiguitătilor constatate in decursul timpului.
  De aceea, pe parcurs au fost semnalate principalele teme care ar trebui să facă obiectul reformei constitutionale:
  1.România – „stat național unitar”, consfințit prin realizarea României Mari;
  2.Tipul de regim politic : (https://www.cotidianul.ro/republica-sau-monarhie/)
  3.Tipul de parlament: Bicameral sau Unicameral, cu definirea clară a atributiilor;
  4.Imuniatea parlamentarilor, doar pentru declaratii politice;
  5.Utilizarea ordonanțelor de urgență, numai in cazuri exceptionale ;
  6.Organizarea adminsitrativ-teritorială, reducerea numarului de UAT si regionalizarea;
  7.Statutul Curții Constituționale, interzicerea unor decizii care adaugă la constitutie;
  8.Rolul referendumului în procesul legislativ, consultarea populatiei pentru chestiuni de importantă majoră;
  9.Consiliului Superior al Magistraturii, inlăturarea suprapunerilor cu atributiile executivului;
  10.Definirea drepturilor cetățenești.

 14. „Statul paralel” = continuitate’n toate statele cu Cap , doar latraii latra’n pustiu /kktelele la Luna !

 15. Da,da….Constitutia trebuie revizuita, „Statul paralel” disparand automat in momentul disparitiei din Constitutie a sintagmelor : „presedintele este seful statului” si „presedintele numeste judecatorii sefi” Este vorba doar de 7 cuvinte. Doar atat !!

 16. ‘Subminarea constitutiei’ se face datorita substituirii legislativului de catre executiv prin ‘ordonante de urgenta’ – permisa de constitutia insasi! (‘delegarea legislativa’, art. 115)
  Ceea ce se ‘submineaza’ _de fapt_ este separarea puterilor in stat, romanii fiind guvernati prin ordine, nu prin _legi_. Articolul 115 trebuie suprimat si guvernul drastic restrins in ceea ce priveste atributiile sale.
  Pestele de la cap se-mpute. Si la nivel european, initiativa _legislativa_ apartine Consiliului European si Consiliului UE (da, numite asa tocmai ca sa nu mai stii unde esti), ambele _structuri executive_ (presedinti/prim-ministri, respectiv, ministri de resort). Parlamentul face figuratie prin principiul ‘colegislatiei’ care si el trebuie abolit!

  Vezi detalii la anon . to / XqwQHQ [eliminati spatiile]

  Cit despre ‘statul paralel’, vor mai fi ramas niste ‘securisti’ care au scapat de Iohannis/Kovesi/CNA. Dar cei care conteaza sint armata de ‘specialisti’, ‘experti’ si ‘tehnocrati’ care pregatesc ‘ordonantele guvernului’ si cealalta armata, armata de ‘functionari publici’ care ‘implementeaza’, urmaresc, supravegheaza. ‘Statul paralel’ este _statul expert si administrativ_, birocratia cenusie, niciodata aleasa, cu salarii generoase si cvasi-garantate pe viata, imposibil de responsabilizat politic. Aceasta, in numele ‘competentei’ si al ‘binelui public’ impinzesc viata romanilor cu reguli si regulatii, norme si metodologii codificind-o in moduri aberante care i-ar fi facut sa paleasca de invidie pe inginerii ‘omului multilateral dezvoltat’! Ei reprezinta cureaua de transmisie care intr-un regim de dictat executiv sint instrumente indispensabile pentru transformarea oricarui delir ‘ordonantial’ in realitate sufocanta a vietii de fiecare zi (vezi covid, vezi razboiul porcului).

  Survolati acest spatiu Telegram pentru dezvoltari trecute si viitoare

  anon . to / 5bjNr2 [eliminati spatiile]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.