Nu mai vine iarna? Toamnă caldă ca vara…

Vreme deosebit de frumoasă pentru această perioadă a anului. În plină toamnă, temperaturile nu dau semne că vor să scadă, fiind chiar la limita unei canicule. 

Meteorologii anunță însă că vremea rece urmează să se instaleze în țara noastră, însă începând cu data de 1 decembrie, când se anticipează o scădere a temperaturilor la 6 grade Celsius. Aceasta va coincide, de asemenea, cu prima zi în care se așteaptă precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Până atunci, numărul zilelor în care termometrele vor indica 9 grade Celsius este limitat, în timp ce majoritatea zilelor vor avea în medie temperaturi de 18…20 de grade Celsius.

Următoarea ninsoare va cădea abia pe data de 6 decembrie, spun meteorologii, iar cantitățile de precipitații se vor situa sub medie în această perioadă.

Temperaturile vor fi într-o continuă scădere abia după această dată,  ajungând, în data de 13 decembrie. până la 2 grade C.

Toamnă caldă

Meteorologii prognozează o toamnă cu temperaturi peste media obișnuită pentru această perioadă. Sfârșitul lunii septembrie este caracterizat de temperaturi ridicate, care depășesc valorile normale.

În primele zile ale lunii octombrie,  valori termice vor fi ridicate în întreaga țară, iar precipitațiile vor fi în normă pentru acest interval în cea mai mare parte a teritoriului.

În intervalul 2-9 octombrie, temperaturile vor fi ușor peste mediile obișnuite pentru această perioadă în întreaga țară, iar precipitaiile  vor apropia de nivelurile normale pentru acest interval în toate regiunile țării.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Dece sa vina Iarna ? Ca nu am bani nici de mâncare si nici de caldura in octombrie 2023 !

  2. E o toamnă normală, ce vă inflamați degeaba, faceți ce faceți numai ca să aduceți în discuție falsa idee cu încălzirea globală !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.