Opinia lui Păun Nu vei fi niciodată un „cîrstoi”. El e bun. Tu, nu!

Profesorul de economie Cristian Păun ironizează modul  în care se manifestă politica PSD si îi face un portret dur candidatului Cătălin Cîrstoiu, pornind de la dezvăluirile din presă.

„Socialiștii sunt mereu cu lupta de clasă. Urăsc visceral bogații. I-ar jupui până la piele, nu alta. Progresiv, strat cu strat.
Când vine vorba de unii ca Cîrstoiu, încalcă orice principiu, aruncă la gunoi cu ideologia. Lupta de clasă nu i se potrivește unuia ca el. El e altfel. E bogat din ăla bun. Îmbogățit cu statul. Cu combinații multe în spate. Înșurubat în sistem până la capăt. A și luat, dar cine nu ia? A băgat măna, dar a și făcut multe. A încălcat legi, dar nici legile nu sunt perfecte. Are mașini de lux, dar și muncește mult.
Privind la el, ai crede, ca tânăr cu viața în față, că poți și tu. Văzând câte face, prinzi aripi. Se poate și pe aici, nu trebuie să pleci în pribegie prin lume. Un exemplu, o valoare! Te înșeli amarnic și rapid însă. Nu vei fi niciodată un „cîrstoi”. Nu te va valida nimeni dacă nu faci ce face el. Nu vei fi bun. El e bun. Tu, nu!
Vrea votul tău acum. Adică, mai multă putere pentru el și ai lui. Să se înșurube și mai tare pe banii tăi. El și ai lui. Principiul lui nu este cu nimic diferit de cel al lui Piedone. Tot cu familia, tot cu contracte cu statul, tot cu banul public. E puțin mai școlit și mai citit ca Piedone. Dar este degeaba! Minte ca el, e alunecos ca el, e înșurubat ca el, e ținut în brațe ca el.
Oameni de care ar trebui să te ferești, să fugi de ei, nu să îi alegi să te fure, pardon, să te conducă…
Educația fără morală este în van!”, a scris economistul pe pagina sa de Facebook.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

17 Comentarii

 1. Cel mai bun dintre reptilieni. Cel mai spcialist dintre marțieni. Cel mai xemocrat dintre klingonieni.

 2. Parcă coincide epoca comunistă cu ce trăim în zilele noastre! Și înainte și acum pun pe laude și împărțirea cetățenilor pe tu ești rău el și doar el e bun! Chiar ne-am tâmpit cu toții să punem urechea și creierul la minciunile acestor escroci, mincinoși cu luxul și nesimtirea-n gat? Se vede practica denigrării și discriminării pe continuitate!

 3. DECI : HAI CU TOȚI LA NICUȘOR / LA CLOTILDE CĂ-I MAI UȘOR//

 4. Probabil ca ieconomizdu păun ie userizd șoroșizd, că prea le face reclamă indirectă mamei si tatălui (pardon, părintele nr.1 și părintele nr.2) șobolanilor. Iubitorii de șobolani🐀 votăm usere, guadalupezoaica🦒și mucușor.👇

 5. exact asta e esentza:
  -socialismul,canecrul social marxist,
  minciuna adusa la rang de postulat:
  „vrem binele celui mai mare,
  al Poporului”,
  are fatza Fire de asa ceva?
  cirstoiu,cumva?

 6. Degeaba, eu tot voteZ Partidul Comasat Român !
  PeCeRe = PeZeDe + PeNaLe = ❤ !
  Iar pe Ilicescu, pur și simplu îl ador … cum a făcut el curățenie în Piața Universității cu „minerii” !
  Ba au plantat și panseluțe, măR🤮g !
  ■{RumburKK – PeZedea Iliciesciană TL & TM -RumburKK}■

 7. „Socialiștii sunt mereu cu lupta de clasă. Urăsc visceral bogații…” – asa-i ca „socialistii psd” traiesc de azi pe maine ? – se considera saraci, nu detin si banii fratilor lor penelisti – la alegeri sa sa facem ce-au facut cetatenii sud-coreeni la crah-ul economic al tarii, ani buni in urma : sa introducem in urne pt tara banutii nostri / obiecte de valoare sa salvam tzara, salariile si pensiile cu motz ale guvenantilor si… prindem S Korea din urma si-i si intrecem

 8. Asa zisa stabilitate pnlpsd au adus in alegeri numai hoti si corupti. Noi ca alagatori numai contam ci doar averile lor.

 9. lasa-i sa rada ..dar cu limita!
  sa nu faca in pampers! 😀
  urmeaza cerseala ptr voturi si viata lunga cu minciuna :i-au obligat comunitatea europeana sa minta si sa posteze anunturi de munca false,cum sunt majoritatea din cele din eu? totul e bine! aveti de munca si nu mai emigrati in tari sarace(Germania,Austria,…) 😀 😀 😀 😀
  unde e Iliescu? … Ciolacu scoate-l din sicriu si pune-l si pe el sa bata din palme! 😀

 10. Care lupta de clasa? Marx, Engels si Lenin erau niste pierde vara din familii bogate, care strangeau bani de la mogulii de pe Wall Street ca rezistii si da-i cu lupta de clasa. Diferenta intre ei si rezistii e ca astia-i din urma-i tund pe fraierii de jos si fac lupta de clasa cu banii copiilor de corn si lapte.

 11. În loc să vă tot văitați adeceți-vă aminte că la câte 4-5 ani aveți toate hahalerele acestea sub talpa ștampilei „votat”. Zdrobiți-i cu ștampila aia în așa fel încât niciun soft și nicio tabletă STS să nu-i poată „reanima”. Da grăbiți-vă, mă tem că în curând vă vor lua ștampila aia. Spre binele vostru desigur.

 12. O adevarata fotografie a partidului comasat(progéniture pcr, dar mai de jigodeala) si a individului in cauza. I-ti vine greata,scirba,si mai are si ” scoala”, Da scoala te face domn ,dar mai putin ” om”. Bucuresteni,mai vreti unul ça asta? Ça pidone? Nu vreti Nucusor,uitativa spre dreapta! Nu-i curaj? Ok,atunci stati cu sobolani la sect.1. Bonne journée mes amis !

 13. Este o analiza de copil de gradinita. Carstoiu este un copil mic in aceasta poveste unde cei mari hotarasc totul. Chiar si Ciolacu si Ciuca sunt mici iar Johanis nici macar nu a fost bagat in seama. Securitatea este aceea care a aranjat totul. Carstoiu este o varianta suplimentara la celalalt candidat impus, Nicusor. Daca nu iese ala, iese astalalt. Piedone trebuie sa castige detasat in fata celor doi. daca nu va reusi, va fi dovada in plus ca carstoiu a fost impus de securitate.

 14. PSD , PDSR sau cum s-a mai chemat in ultimii 34 de ani are in comun cu socialismul numai numele . In realitate e vorba de o grupare infracțională conservatoare a ciocoimii roșii , eșalonul 2 al PCR și odraslele ăstora .
  Conservatorismul lor e limitat la păstrarea puterii economice și a privilegiilor de clasă, iar pentru impresionarea prostimii și capital electoral , un fals atașament la valorile creștine și un suveranism aflat în contradicție cu râvna cu care își trimit odraslele ca parlamentari la Bruxelles . Între timp pe astea două le-au suflat hauristii , ăștia sunt creația aripii suveraniste a securității .

 15. Prea se repeta des acest clisheu al luptei de clasa, folosit de gruparea infractzionala organizata=eshalonul 2 al nomenclaturishtilor de generatzia 2, 3, samd a chibutzului PCR, mai ales de la emanatzia fasaita a lor din dec.89!!! Tzinta nu a fost numai Ceashka, care shtia prea multe shi avea cum sa-i lucreze in foi de vitza, ca in trecut, dar a fost in primul rand Romania care trebuia distrusa de chibutzul PCR inca din 1921, demonstrand cu brio acest lucru cu bombardarea bolshevica a Parlamentului nostru, lucru repetat apoi de alt alogeniu tov.Hitlerica dar la Berlin. Daca justitzia ca pe vremea lui Brucan in anii 50, nu face dreptate, ca de securici nici vorba, shansa ar fi ca mamaligile sa se trezeasca la realitatea noastra de colonie khazara, stat mafiot shi eshuat, parale bune numai pentru unii, pentru ca Dictatura ne va pashte, care va fi dura, mai ales ca au shi experientza. Totul a plecat de la lipsa lustratziei reale, fiind doar o rotire a cadrelor bolshevice. Tov.Pata/WC a spus-o clar ca totzi alogenii ashtia, incepand cu preshedintzii foshti nomenclaturishti shi ei, s-au pishat pe mamalingi. Gura pacatosului adevar graieshte, dar vremurile mai grele deja vin
  O zi buna.
  Con

 16. Evolutia sa profesionala de „Fat-Frumos”,sarind etape si ajungand f repede sef de sectie,profesor ,manager, i-a permis sa castige repede foarte bine si oficial, nu mai punem „atentiile” si sa creada ca este genial, desi nici tinuta nici modul de a a se exprima nu e deloc academic asa cum ar fi trebuit sa fie.Intrebarea este ce legatura are el cu o avere considerabila cu marea masa a populatiei pe care ca socialist ar trebui sa o favorizeze?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.