Cazuri din Rusia și Ucraina Nu vi se pare cel puțin ciudat?

Trei cercetători ruşi care au lucrat la tehnologia rachetelor hipersonice se confruntă cu „acuzaţii foarte grave”, a confirmat miercuri Kremlinul, referindu-se la o anchetă pentru trădare care a speriat comunitatea ştiinţifică din Rusia, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a precizat că este la curent cu o scrisoare deschisă din partea oamenilor de ştiinţă siberieni în apărarea celor trei bărbaţi, dar cazul este de competenţa serviciilor de securitate.

În scrisoarea deschisă publicată luni, colegii celor trei – Anatoli Maslov, Aleksandr Şipliuk şi Valeri Zveghinţev – le-au susţinut nevinovăţia şi au considerat că urmărirea penală a acestora ameninţă să aducă grave prejudicii ştiinţei ruseşti.

„Îi cunoaştem pe fiecare dintre ei ca fiind un patriot şi o persoană decentă care nu este capabilă să facă ceea ce autorităţile de anchetă îi suspectează”, au spus ei.

Scrisoarea afirmă că bărbaţii sunt urmăriţi penal pentru activitatea ştiinţifică normală, inclusiv realizarea de prezentări la conferinţe internaţionale, publicarea de articole în reviste importante şi participarea la proiecte internaţionale.

În text se precizează că materialele prezentate de aceştia au fost verificate în mod repetat pentru a se asigura că nu includ „informaţii restricţionate”.

Cazurile au arătat că „orice articol sau raport poate conduce la acuzaţii de înaltă trădare”, se arată în scrisoarea deschisă.

„În această situaţie, nu ne temem doar pentru soarta colegilor noştri. Pur şi simplu nu înţelegem cum să continuăm să ne facem treaba”, conchid semnatarii.

În Ucraina!

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat miercuri arestarea a şase persoane din capitala Kiev care au postat pe reţelele de socializare imagini cu interceptarea rachetelor şi dronelor ruseşti de către antiaeriana ucraineană în raidul din noaptea de luni spre marţi, oferind astfel informaţii militare preţioase Rusiei, relatează agenţia EFE.

În urma postării acelor imagini, şase bloggeri ucraineni au fost forţaţi de SBU să prezinte public scuze, scrie agenţia DPA.

„În noaptea de 16 mai au făcut fotografii şi au înregistrat imagini neautorizate cu funcţionarea sistemelor de apărare antiaeriană ucrainene şi au publicat aceste materiale pe reţelele de socializare. În acest mod ar fi putut să dezvăluie localizarea şi alte detalii despre funcţionarea apărării noastre antiaeriene”, a transmis SBU într-un comunicat.

Imaginile cu interceptarea rachetelor ruseşti de către antiaeriana ucraineană au fost publicate de mass-media internaţionale. SBU mai scrie în comunicatul său că aceste imagini au fost distribuite pe canalele media şi pe Telegram ale unor „propagandişti” ruşi, unii dintre ei „controlaţi” de serviciile secrete ruseşti.

„Îmi recunosc deplin vina, cer iertare din partea poporului ucrainean şi promit să nu mai fac asta niciodată din nou”, afirmă unul dintre bloggerii care au distribuit imaginile, într-un mesaj video publicat miercuri după-amiază de SBU.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a identificat şi camerele de securitate instalate în mai multe centre comerciale din Kiev care au înregistrat automat imaginile din momentul atacului, unele dintre aceste imagini cu interceptări spectaculoase fiind ulterior publicate pe YouTube.

Persoanele arestate pentru publicarea acestor imagini riscă până la 8 ani de închisoare pentru „difuzarea neautorizată de informaţii militare relevante”. Autorităţile ucrainene au cerut în mod repetat populaţiei să nu distribuie pe internet niciun fel de imagini cu atacurile ruseşti cu drone sau rachete, considerând că astfel de imagini ar putea oferi Rusiei indicii despre amplasamentul sistemelor antiaeriene ucrainene.

Alte imagini cu un atac rusesc cu drone sau rachete au fost publicate sâmbătă din oraşul ucrainean Hmelniţki, unde Rusia pare să fi lovit un depozit ucrainean de muniţii, provocând o explozie masivă. Unele imagini de acolo arată folosirea unor roboţi pentru stingerea incendiului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

54 de Comentarii

 1. au folosit robati fiidca acolo era munitie cu uraniu pentru tancuri…

 2. Zele este disperat ca i se vad minciunile pe net ? Imaginile CNN cu ostasii ukrani in prag de pensie sunt autorizate ?

 3. Sunt interceptarile spectaculoase ale tintelor cu rachetele. O interceptare spectaculoasa a fost saptamana trecuta cand un depozit de proiectile cu uraniu saracit a interceptat o racheta Pumnal un orasul Hmelnitki. Interceptarea a fost asa de spectaculoasa incat radioactivitatea a crescut brusc pana in Pulonia.

 4. Cel putin o baterie de Patrihoațe de 500 milioane de parai s-a autointerceptat cu un Kinjal pana nu a mai ramas nimica din ea. O fii fost si asta platita inainte ca la Amsterdam?

 5. Motivul poate fi și altul.
  Eu am găsit pe telegram un filmuleț făcut undeva în apropierea Kievului, sau a apărării antiaeriene, nu-mi dau seama exact. Dar în filmulețse vede cum sunt trase salve de rachete în aer , după care are loc o pauză și în această pauză se vede o explozie puternica în zona unde era antiaeriana.
  Și acest filmuleț este prezentat de ruși pe Telegram ca fiind momentul în care o rachetă kinjal lovește Patriot.
  În altă idee, cică kinjalul își schimbă traiectoria la fiecare nanosecundă, deci interceptarea e vrăjeală pura,doar dacă densitatea rachetelor trase au nimerit o din greșeală, soarta adică

 6. Ha, ha, ha !
  A văzut limpede oricine:
  E vorba de INERCEPTAREA stolurilor de ciori de către sistemul PATRIOT, ce a tras toate salvele intr-o singură direcție. Doar ultima racheta a fost lansata aproape vertical. Apoi, a urmat ÎNȚEPAREA și „artificiile” de rigoare. Ce au avariat și al doilea sistem PATRIOT, aflat destul de aproape de primul.?

 7. Un articol cit se poate de confuz ,presupun ca cine la scris,trage ceva pe nas .

 8. Cand ai o tara ca Rusia,un jaf organizat in aer liber,ce mai e de comentat,de te intrebi de ce Peskov are ceas la mana de 150.000 dolari?Din salariul de cacanar a lui Putin:)))))))

 9. @Mugurel/In dispararea lor, servantii amerloci ai Sistemului Patriot au tras toata salva de rachete crezand ca vor putea sa nimereasca Kinjalul in aer. Si stolul de milione zburatoare nu a nimerit Kinjalul in schimb aceasta a nimerit Sistemul Patriot. Si uite asa a fost facut terci 1 miliard dolari. Amerlocia este in galeata si nu are nici o aparare in fata hipersonicelor rusesti. Deveselul isi asteapta cu barbatie randul de fi ras de pe fata pamantului. Slava Ucraina mica si pitica pana la disparitia de pe harta.

 10. Urcacanaii au amplasat cele 2 Sistemele Patriot in oras in spatiile dintre blocuri. Crezand ca rusii nu le vor bombarda cu Kinjalele lor. Numai ca rusii s-au vazut de treaba lor si le-au facut chisalita. Zlava Sistemul Patriot bun de facut kinjal pipi pe el.

 11. Sau o sa fie arestati pentru tradare precum acei „oameni de stiinta rusi”. De fapt, in ziua de azi in rusia poti fi condamnat pentru tradare indiferent ce faci… Nu merge racheta cum vrea tiranul, tradare.. Nu merge propaganda si „internet research agency”, tradare.. Si tot asa.

 12. Cu alte cuvinte, i-a luat putin vopseaua. De aia nici n-au mai incercat rusii aseara un nou atac, se faceau de cacao cu racheta lor si a treia oara.

 13. d.p.d.v. strategic razboiul s-a terminat cu doborarea „indistructibilelor” rachete rusesti; asa ca au venit chinezii sa danseze in jurul cadavrului rusesc si sa ceara „pace mediata politic”

 14. Rusii se fac de ras cand se lauda ca au lovit Patriotul. Daca intr-adevar Kinzhalul si-a atins tinta, dar nu a reusit sa cauzeze decat daune atat de mici incat sistemul AA este inca functional, ce concluzie tragem? Ca racheta Kinzhal, chiar si cand nimereste, este un fasssss.Troli treceți pe la dentist.Va pute gura a nazism,și nu aveți dinți.Mari hahalere.

 15. patriot – king.jale 6-0, set la zero! Flegme in ochi tuturor postacilor naziști proruși.

 16. Veste proastă pentru ruși: Sistemul Patriot, despre care Rusia susține că a fost lovit, are daune „minore” și este funcțional-asa că sa crape inima trolacilor ce se bucură imbecil.

 17. Cine ti-a dat informatia, Radu Tudor? La ala nu se mai uita nici aurolacii.

 18. e normal ca in decursul „operatiunii speciale”
  sa se folosesca(!) si mini-nukes.

 19. D-le Dulap, așa-i… dar se pare că vezi paiul de la ruși, iar bârna de la noi nu. Crezi că ai noștri conducători au ceas de 1000 sau 5000 de euro? Tot la fel de scumpe… mi-e și milă de ei.

 20. „mishteaux spune:
  15 MAI 2023 LA 0:20
  Saptamana asta va fi un atac cu Hypersonice SELECTIV pe Kiew ? ! Vorbim dupa !
  PS. Centre de comanda, politice ! = incercare de „lovitura de stat” in Ukraina ? ? Vom vedea !
  Nu va zic altceva decat: Fiti pe faza, fiti vigilenti ! Sunt complet dezinteresat de ce va urma … va fac doar ATENTI ! ?”
  MIE asa mi se pare ciudat !
  Sa chiar fie MISHETEAUX un real prophet 😛 … 😀 😀 😀 ?
  Chiar in halul asta (PUNCTUAL) nu poti ghici ! V-am mai zis … valoare lui mishteaux e la restul ne zis de 999/1000 de
  greutatea lui in DIAMANTE ! (oricum mai ieftina decat pierderea unei statii PATRIOT ! 😉 )
  -> 15 MAI 2023 LA 0:20 …si pe urma a urmat SELECTIV … HAHAHA … PATRIOT ! (dupa ce mishteau x a ghicit faza cu „24-joi” , „actele lui Trump in august” balonul din „4 februarie” … „salvarea lui Xi” si …predictia PUNCTUALA din timp UTIL? ante-prezisa a distrugerii unei statii PATRIOT 😀 … inca mai credeti ca mishteaux NU e un GENIU ?
  PPS: nu m-ati cred ca dca v-as spune ca stiu atat de PUNCTUAL viitorul inca … daca n-as fi doar PROPHET (dezinteresat material !) cu amici miliardari … as fi eu insumi INVESTIND in viitor MULTI-MILIARDAR ! 😀
  VATA-I O ILUZIE ! 😐 Desteptii sunt atenti la TIMING si citesc mereu … PRINTRE randuri !
  E straniu sa fi c-un IQ>145 facand pe prostul si …sa chiar fi crezut de prosti 🙁 ! 😀
  SHALOM !
  [REPET 😉 : 😀 „15 MAI 2023 LA 0:20 Saptamana asta va fi un atac cu Hypersonice SELECTIV pe Kiew ? ! Vorbim dupa !” 😀 ]

 21. Eu dac-as avea mintea lui mishteaux … 😀 😀 😀 Mai precis: dac-as avea talentul genetic al PROPHETIEI … ! 😛
  MDA ! 🙁
  PLICTISELA omoara ! 😀

 22. Rachetele doborate, din primele fotografii publicate pareau cam intregi cu o gaura in corpul rachetei, plina cu explozibil mult mai puternic ca trotilul. Pe jos ar fi trebuit sa ajunga distrusa, mici fragmente
  .
  Racheta fabricata dintr-un material suspect de gros, sau aia nu era arma hipersonica mult disputata.
  Ori racheta era falsa ori in fotografii nu aratau resturile unei Kinjal.
  Apoi bloggeri pusi sa-si ceara scuze?

 23. OK ! Va mai spun ceva ce …poate n-ar trebui sa va spun ! 🙁
  Kinjal-ul are un 2-oua sisteme de auto-distrugere activate dupa lansare !
  In caza ca nu loveste tinta sau ca e , ipotetic, lovit ! Se autodistruge ! 🙁
  N-o sa se gaseasca din el decat fragmente fara valoare macar fotografica … oricat vi s-ar spune asta !
  Eu de aceea rad de propaganda proasta NU ca as avea ceva impotiva Ukrainei ! V-am mai zis : sunt pur si simplu plictisit in palavrageala mea ! 🙁
  Ca REAL-PROPHET (vezi TIMING-ul, repet !) OARE GLUMEAM de 1,1 miliarde de dollari aici:
  „mishteaux spune:
  15 MAI 2023 LA 0:20
  Saptamana asta va fi un atac cu Hypersonice SELECTIV pe Kiew ? ! Vorbim dupa !
  PS. Centre de comanda, politice ! = incercare de „lovitura de stat” in Ukraina ? ? Vom vedea !
  Nu va zic altceva decat: Fiti pe faza, fiti vigilenti ! Sunt complet dezinteresat de ce va urma … va fac doar ATENTI ! ?”
  MISHTEAUX e … SPECIAL ! 🙁 Cei cu IQ>145 gandesc … altfel ! Inteligibili ca „aici” doar cu „mintea de pe urma” 🙁 !
  😉

 24. 😀 … vezi ca vine Dan Doran si iar te face „PROST si FUDUL” ca … el are IQ-ul mai mare ca al tau (IQ>145)
  Dar nu-ti poate citi …prophetiile PRE-AVERTISMENT …exact cum CIA si BND-endeau se laudau ca stiau si ele dinainte de …
  24-joi
  sau democratii yankei de … actele lui Trump inca din aprip pentru august (2022) sau … „ochii pe butekie— sper da nu fiu numit prophet: c-o saptamna-nainte”
  Rau a ajuns lumea daca un GENIU …e recunoscut doar posthum ! 😀 😀 😀
  Ajunge sa faci pe prostul, prostilor, si ei te vor crede de-ak lor ! 🙁 😉 😛
  SHALOM ! PUP !

 25. @Andreea,nici pițipoancele nu mai sunt ce au fost odată.Mars la coteț.

 26. 😉 … acum inteleg ce-ai vrut sa zici prin „SELECTIV” [un atac cu Hypersonice SELECTIV pe Kiew ? !] ! 😛
  (1,1 miliarde de koko !)
  Mereu lasi o „urma” inofensiva 1/1000 din care sa reiasa ca chiar esti „TATA LOR” [Dr Q] ! 🙁

 27. Acum are „logică” arestarea cercetătorilor mujici care au proiectat Kinjal-ul. Deci e clar acum că hipersonicele orcilor nu sunt cum le lăuda crăcănel că ar fi,chipurile „invincibile”.

 28. Tinand cont ca Rusia a doborat fiecare drona, avion si elicopter si a distrus fiecare tanc sau blindat folosit de ucraineni, inca de dinainte sa fie construite, iar Kievul a fost cucerit pe putin de 10 ori in ultimul an, nu stiu de ce isi face griji Putin. Razboiul e ca si castigat. Adica in 2-3 zile, deja gata. Si sa nu uitam ca au si rachete hipersonice care nu pot fi doborate, nu? Ah, stati asa, ce spuneti? Ca au fost doborate? Nu e adevarat, domne. Va zic eu, au devenit invizibile, dar nu stiti voi. Na, tehnologie d-aia avansata. Sa va explic: rachetele astea hipersonice sunt vizibile ca-s murdare, dar le bagi in masina de spalat, dispare murdaria si devin transparente de nu se vad.

 29. Putin are arme care se teleporteaza direct la inamic. Nu le a vazut nimeni pentru ca exista intr-un univers paralel.

 30. I-a mai ramas lui Putin coliva supersonica!Și trolilor proruși porția de cucută.In curând le vine randul și lor.

 31. Deci un mare kaka mama au facut rusii. Bine, au încercat și ei cu hiersonicele. Le-a doborât americanul. Nasol. Toată strategia lor nucleara se bazează pe asta..nasol de doua ori :))) și dacă apuca sa lanseze ceva, 99,9% sanse sa fie interceptat. Altceva nu mai au. Ce ne facem cracanel? Cu ce alte amenințări mai apari?

 32. Vrei ca REAL-PROPHETUL mishteaux sa va dea o strashnik-misterioasa PROPHETIE despre …intrarea in DEFAULT a USA ?
  NU ! OK ! Atunci va doar pun ca va urma o … surpriza 🙁 !
  (asa-i in „PLAN” !)

 33. @Eduard-Iar ai ratat, mai indoiec ca orcii va recruteaza dupa iq!!!In mod sigur gura îți pute de la cariile dinților.Treci pe la dentist.

 34. Resturile unei rachete „invincibile” si „de neoprit” s-au prăbuşit in imediata apropiere a unui sistem Patriot provocându-i acestuia câteva zgârieturi. Pentru mujici a fost un mare succes!

 35. Rusii, daca nu au reusit sa cucereasca Bahmut, au zis sa loveasca macar un Patriot sa se poata lauda si ei cu ceva, ca HIMARS-urile, stim, le-au dovedit deja. Din cauza asta atacul a fost asa de violent, au crezut ca macar o racheta va trece. Cand incerci sa te agati de lucruri mici ca sa justifici mari victorii e deja disperare.

 36. Nu doar atat 🙁 …
  ci si un FLEAC = 1.1 miliarde de koko 😀
  straniu ante-pre-anuntat 😀 !
  [aproape mura-n-gura, „sub ochii lor”]
  Dar (IQ=?) ai cu cine ?
  PUP! SHALOM!

 37. Patriot au facut de ras „minunatele” rachete rusesti care se pare ca sunt departe de capacitatile cu care se lauda rusii. Apararea americana se bazeaza pe principiul stratificarii. Iron Dome va actiona alaturi de sistemele Patriot si Aegis. Si ca informatie Iron Dome e un sistem construit de compania israeliana Rafael in colaborare cu compania americana Raytheon (care este compania care a construit si Patriot). Spre diferenta de Patriot, Iron Dome a fost construit pentru a contracara in principal rachetele cu raza scurta de actiune.O m…e suedeză pentru toți trolii rusnaci care lauda performanta orcilor in materie de armament.Dintii,dinții,aveți carii troli,treceți pe la dentist.

 38. I told you … the white-rabbit is the real monster ! 😀

 39. Degeaba vă scremeți troli rusnaci:un imens fiasco cu kinjal și alte blestemații muscălești.Se apropie frânghia de gâtul vostru odată cu acest eșec epopeic al armatei lui Putin.Asta va doare pe voi,troli tălâmbi.Rusii nu mai au cu ce…Ha,Ha…

 40. Mulți și proști.Ce se dau de ceasul morții trolacii putinoizi.Nu mai pot ei de grija intrării SUA în default.Ma amuză îngrijorarea și panica din tărtăcuțele bieților troli plătiți cu ziua de Kremlin.Imi place enorm apelativul ,inventat de cineva,,sosocari”-vietati exotice și otrăvitoare.

 41. Raportul Durham spune ca NU EXISTA trolli rusnaci Leano !
  Exista doar clanul Clinton ! 🙂
  PUP !

 42. Asa Gica zi-le ca daca USA intra-n DEFAULT … invinge (pe) CHINA ! 😀
  Timig, timing ? 🙁

 43. Una le zici și alta înțeleg mesagerii năimiți ai Kremlinului.Nu știu după ce criterii sunt selectate aceste viețuitoare ,sigur însă că nu după IQ.Grohaiti, grohăiti dragilor.Cand primiți rublele?

 44. TUTUROR li se vede-n carti … Gogutza ! Daca pana si chinezilor … 😉 lui Xi ! Dar trebuie IQ ! 😛
  „mishteaux spune:
  15 MAI 2023 LA 0:20
  Saptamana asta va fi un atac cu Hypersonice SELECTIV pe Kiew ? ! Vorbim dupa !
  PS. Centre de comanda, politice ! = incercare de „lovitura de stat” in Ukraina ? ? Vom vedea !
  Nu va zic altceva decat: Fiti pe faza, fiti vigilenti ! Sunt complet dezinteresat de ce va urma … va fac doar ATENTI ! ?”
  😛 😛 😛 [3301_Q] „SELECTIV pe Kiew ?” asa ca … unii nu par ce sunt 😉 ???

 45. Americanii stiu pozitia lansatoarelor de rachete rusesti . Din satelit vad lansarea termic si calculeaza viteza.
  La o anumita viteza stiu ca sunt rachete hipersonice si le trimit la intalnire alte rachete. Rusii sa lanseze rachetele de mai aproape ca avioanele se vad si sunt trimuse rachete spre avion.

 46. 60% DA … restul NU [= mobile si multe DECOYS] ! 🙂
  STIU TOTUL ! = STIU si ce NU STIU (ce-ar vrea sa stie ! 😛 ) 😉 americanii !

 47. @CE NU STIE MISTEAUX..
  daca americanii (CIA de care rad deseori trist 🙁 ) stia (n-a stiut !)
  isi pazea …pepeni ! Asa au o gaura (voita? 😉 ) de 1.1 billions ! 😐
  Deci sa NU STIAU sau … mi-e gretza sa spun ce 🙁 🙁 🙁 !
  Test pentru „tine”:
  – Ce crezi ? 🙁

 48. KINJAL-ele nu-s de pe lansatoare 😉 ! Asa ca-i taman de aceeia mai … complicat 😉 !
  Nu le ai …deloc 🙁 !

 49. Radu Tudor este cel mai șmecher și deștept om din Romania il roage iou pe salam și pe ACM și toți artiști care iubește la Radu Tudor să face o melodie pe sistem cu dedicație una laiv ….una cu dușmani și ură … trăiască regele la creier ,REGELE LA deșteptăciune Radu Tudor ……..in genuki mă pun din forma de raspeckt

 50. HA Ha Ha! E greu sa recunosti ca idolul tau de tot rahatul a comis minciuni pentru a impresiona tzatzele ce vind muraturi la piatza!
  A devenit clar ca bietele KINJAL nu sint decit niste gunoaie zburatoare, bune de speriat porumbeii prin parcuri! Si ciorile, eventual! Putinoizii fac scandal si aplauda orice noua realizare a rusilor foarte curajosi cind e vorba sa atace gloate neinarmate. Dupa rachetele HIPERSONICE, vor mai urma tancurile cu lasere verzi de foame, motocicletele zburatoare (chiar pot zbura,daca dau peste o mina!), maturile zburatoare PARDALEAN, gugushtiucii cu trei picioare atomice, pusca cu luneta fara luneta, batalionul de sticletzi sinucigasi din capul lui Vladimir cel Fara o Doaga, sharpele cu cinci picioare schioape si Paduchii Dresati Sa Mushte Numai Ucraineni, care vor face ravagii! HA! HA! HA! HA!
  Doar si ukranii aveau pasarei care raspindeau virusi ce ii faceau impotenti doar pe rusi, 42 de laboratoare creatoare de virusi turbatzi, cocotzate pe trei picioare, bombele atomice fumigene pe baza de bashina de vaca (cutremurator!!), popindai dresati sa le fure soldatilor rusi mincarea , drone capabile sa ii faca pe rusi sa danseze pina crapa, lansatoare de radiatzii care te fac sa nu mai bei vodca (un dezastru militar si economic pentru Rusia!), si temutele dispozitive de tortura care rup in fatza prizonierilor rusi poze cu Putin, Patrushev si Soloviov, capabile sa ii duca pe bietzii rusi in pragul nebuniei!!
  Ma intreb: daca ne ataca rusii pe noi, cu ce ne-am putea prezenta in fatza lor? Sosoaca si Simion sint oamenii lor, asta-i sigur, deci nu sint valabili Dar am putea sa-i punem pe Salam si Stefan de la Barbulesti, sa le cinte pina ce isi iau lumea in cap! Asta da: tehnica militata! HA! HA! HA!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.