Număr record de cereri de azil în UE

Agenţia pentru Azil a Uniunii Europene ( EUAA) a publicat miercuri date conform cărora numărul de cereri de azil în UE a crescut anul trecut cu 18%, la 1,14 milioane, cel mai ridicat nivel după criza migraţiei din 2015-2016, transmite Reuters.

Agenţia apreciază că noile statistici vor alimenta probabil dezbaterea deja aprinsă despre migraţie şi sentimentele de extremă dreaptă, înainte alegerilor locale şi naţionale din întreaga Europă şi a scrutinului europarlamentar din iunie.

Cei mai mulţi azilanţi provin în continuare din Siria şi Afganistan.

Noutatea o reprezintă locul al treilea ocupat de cetăţenii turci care solicită azil; numărul acestora a crescut cu 82% în 2023 faţă de 2022.

Şi din rândul palestinienilor s-a ajuns la un record – 11.600 au încercat să obţină legal azil în UE după izbucnirea războiului dintre Israel şi Hamas.

EUAA observă că cererile acestora sunt greu de înregistrat corect, deoarece majoritatea ţărilor din Uniune nu recunosc Palestina ca stat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. Păi sunt alegeri.. Imigranții islamiști ghici pe cine votează.. căci li se oferă de urgență cetățenia,, și de fapt orice doresc doar să voteze acrtuala grupare mafiotă prezentă la cîrma uniunii. Insă vor avea o surpriză.. Imigrantul nu vrea dreapta sau stînga creștină ci vrea sharia, adică iși face propria grupare politică pe care o va vota și vor da șuturi celora care i-au admis și le-au cedat totul..

  2. Labinia Voinea, ca tot a venit vorba de refugiatii astia sirieni… o sa „scriti” vreun articol despre raportul oficial al OPCW de acum 2 zile? in care scrie negru pe alb ca „atacul cu arme chimice” justificat de SUA, Franta, Germanica si restul „lumii civilizate” ca sa invadeze Siria cu scopul de a schimba guvernul legitim al lui Assad, a fost comis de o militie terorista care acum opereaza in zona de ocupatie a SUA, ISIS si „rebelilor moderati” din SDF???

  3. De mirare că nu se duc să ceară azil în bogata și plina de libertăți Rusie, unde umblă cîinii cu colaci în coadă, și există atîta preocupate pentru viața omului!
    Doar sînt și în Rusia o mulțime de musulmani, iar indicele demografic este dezastruos la ruși, și războiul reduce drastic numărul locuitorilor!
    Nu sînt proști, arabii și africanii,că emigrează în țări decadente și cu monedă expirată, în loc să aleagă Superba Rossia Neofascista, plină de libertăți și resurse, și condusă de un vrednic cîrmaci care iubește Rossia și poporul sau numai bun de sacrificat în Abatorul Ucraina?!
    Slava Putina! Na ghilotina, ciorti!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.