Număratoare inversă până la intrarea în Schengen

România va intra, în noaptea de sâmbătă spre duminică, începând cu ora 00,00, în Spaţiul Schengen, cu frontierele aeriene şi maritime.

La Bucureşti, acest moment va fi marcat printr-un eveniment care va avea loc pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” – Otopeni, la terminalul Plecări.

Un eveniment similar este programat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 23,30, şi pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” de la Cluj-Napoca.

Prezent vineri la Timişoara, la inaugurarea unui terminal al Aeroportului Internaţional, premierul Marcel Ciolacu a afirmat că aderarea la Spaţiul Schengen aerian şi maritim de la 31 martie constituie o victorie a României şi a dat asigurări că se urmăreşte o aderare completă, şi cu frontierele terestre, până la finalul anului.

Ministerul Afacerilor Interne a informat că, în ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei aeriene, începând cu data de 31 martie, odată cu aderarea României la Spaţiul Schengen, persoanele care efectuează zboruri către sau dinspre state membre Schengen nu vor mai trebui să treacă prin controlul de frontieră.

Astfel, în aeroport, după ce vor face controlul de securitate, pasagerii vor merge direct către poarta de îmbarcare fără a se mai opri la filtrele Poliţiei de Frontieră pentru a le fi verificate documentele de călătorie.

Cu toate acestea, sunt posibile verificări ale poliţiştilor pentru stabilirea situaţiei legale a persoanelor. Scopul acestora este prevenirea infracţiunilor transfrontaliere şi a migraţiei ilegale.

„Este important de menţionat că toţi pasagerii vor avea nevoie în continuare de un document de călătorie valabil. În ceea ce priveşte minorii, precizăm că aceştia vor putea călători în Spaţiul Schengen cu exact aceleaşi documente pe care trebuie să le deţină şi la acest moment atunci când se deplasează în străinătate”, a precizat Ministerul de Interne.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

 1. Apa de ploaie! Acum câțiva ani parca,”conducatorii” nici nu puneau în discuție decât integrarea completa în Shengen. Iar acum ne umplu știrile cu nemaipomenita realizare! Un nimic! La coborârea din avion vom fi controlați ca și pana acum ! Iar noi,gagautii,înghițim ca pelicani nemaipomenita și nemaiauzita realizare a impotentilor de la externe și de la interne!…Ha!

 2. si de la cit se incepe numaratoarea?….sau daca ramine la guvernare PC(=comasat)R, acest dezidat ar putea fi realizat cind se va da (contra comision substantial) ultima resursa a Romaniei ….

 3. DACA PTR VOI , ASTEA, SUNT ” TERMINALE ” …INSEAMNA CA ” INTR-E IDIOTI, VIATA E’ FRUMOASA ..! SI STERGETI DIN MEMORIA VOASTRA , TERMENUL DE ADEVAR ….

 4. Ma natie(asta de acum)de naivi,creduli si prosti v-a aruncat bulibasa niste oase de ros si va bucurati, nevoie mare,pentru un mare nimic!Este cit se poate de actual Petre Tutea cu afirmatia „..iata de ce am facut 13 ani de puscarie pentru un popor de idioti”!Treziti-va drakului din adormire,inlocuiti imnul „Desteapta-te romane”(care niciodata nu este un imn)cu adevaratul „Trei Culori” si puneti mina pe lucru nu va mai schimonositi la orice ciosvirta v-o arunca interlopii care ,vremelnic,ne conduc si jos cu ei!Nu este alta optiune/solutie!Atentie mare la votari ca ne pecetluim soarta pentru cel putin 100 de ani.Capul sus si „nu exista decit SUS si INAINTE”!Auzi neauzita,sarbatori prin aeroporturi:la Cluj aeroportul „Avram Iancu”,unde draku si cui i-a venit sa boteze aeroport cu numele Avram Iancu;mai potrivit era Aurel Vlaicu.Dar ce asteptari sa ai de la un Primar care a pascut gistele la Rachitele(linga Huedin)?

 5. Atenție la nuanță „numărătoarea inversă”! Sa înțelegem că, la orele 00,00 a nopții de 30/1 aprilie 2024 e ultima picătură din viata României care mai aparține Romaniei? Pare că e fix ultimatum pentru existența acestei țări! Nu săriți cu scuipat, asta se înțelege, chiar daca ies gloatele sa dezmintă un adevăr crunt! Mai e înlocuirea definitiv a monedei naționale și adio Romania, tara mea de baștină, tara mea de glorii, tara mea cu idioți și infractori in conducerea ei, tara mea care a ajuns in groapă de gunoi globală cu permisiunea politicienilor care sunt in alerta doar pentru confortul și luxul propriu.

 6. Un titlu mincinos prin omisiune.
  Intrarea în Schengen ar fi fost cu adevărat utilă doar pentru transportul rutier. Pentru avioane şi croazierele pe Dunăre este doar praf în ochii proştilor şi mai degrabă un moft. Cât timp câştigi la un zbor cu avionul? Nu tot cu 2 ore înainte de decolare trebuie să fii în aeroport? Să se bucure slugile că stăpânul le aruncă o firimitură…
  Şi o umilință, evident. Nu din partea Austriei, fiindcă ei doar au excutat un ordin al stăpânilor globalişti. Pe austrieci chiar i-ar fi avantajat intrarea României în Schengen, fiindcă s-ar fi deplasat polii de putere economică şi financiară dinspre Benelux-Germania-Franța către Austria-Ungaria prin modificarea rutelor comerciale de la Răsărit, prin Marea Neagră şi portul Constanța în loc dw Rotterdam.
  De aceea nu vom intra NICIODATĂ în Schengen şi tot de aceea s-a tărăgănat construcția autostrăzii care să lege dintr-o bucată Constanța de Ungaria.
  Iar insistența cu care se tot prezintă această „realizare” e de prost gust. Puțină demnitate dacă aveam ne-ar fi îndemnat să nici nu ne mai milogim la fiecare JAI să ne accepte în Schengen! Devine deja masochism…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.