Numărătoare inversă pentru bugetul pe anul viitor

Proiectul bugetului de stat pe anul viitor va fi dezbătut în şedinţa de Guvern de joi, a dat asigurări, luni, premierul Marcel Ciolacu, lider al PSD.

El a prezentat proiectul de buget, luni, într-o şedinţă a Consiliului Politic Naţional al PSD.

„Am prezentat bugetul colegilor mei, calendarul pe care îl avem, săptămâna viitoare avem un nou Consiliu Politic Naţional, calendarul (…) pentru începerea sesiunii din februarie. Vom discuta target-ele pentru europarlamentare la primul Consiliu Politic Naţional, priorităţile parlamentare. Calendarul bugetului l-am stabilit. Am dori ca astăzi să fie în transparenţă, joi să treacă prin şedinţa de Guvern, urmând ca în următoarea săptămână, până în sărbătorile de Crăciun, să-l trecem prin Parlament. Dacă va fi vreo sesizare la Curtea Constituţională, să fie termenul între Crăciun şi Anul Nou”, a declarat Ciolacu, la sediul central al PSD.

Potrivit acestuia, „este normală o creştere a salariului minim pe anul viitor”. „Şi vom avea o discuţie cu patronatele şi sindicatele, s-ar putea până la sfârşitul anului, ca să o prind deja în buget. (…) Toată lumea are revendicări. Trebuie să înţelegem că e un moment în care statul a dat anumite direcţii. Este o mărire în acest moment de 5% pentru bugetari, mai puţin pentru demnitari. (…) Avem un buget unde s-au prevăzut banii pentru pensii”, a precizat prim-ministrul.

În ceea ce priveşte profesorii, el a explicat că a avut până în prezent trei întâlniri cu liderii de sindicat. „Şi vom continua. Am o promisiune făcută. Cel mai important este că pentru prima oară în învăţământ venim şi cu salarii, e normal că îmi doresc şi performanţă, să nu mai păţim ce am păţit şi aici e treaba ministerului să vină cu criteriile de performanţă. Dar investim şi în abandonul şcolar, aproape am triplat bursele, am venit şi cu masa în şcoli şi am venit şi cu aproape 12 miliarde, corect şi cu fonduri europene, în infrastructură. Niciodată, nu a fost această abordare pe toate cele trei palier: şi salarii pentru profesori şi infrastructură şi abandonul şcolar”, a transmis liderul PSD.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

 1. Rusia care este in razboi de 2 ani cu NATO compus din 25 de tari are pe 2023 un deficit bugetar de 1 la suta din PIB….
  ….Romania care pierde bani multi impotriva Rusiei poate avea deficitul oricat de mare! Fiindca e o onoare sa fii impotriva Rusiei si meriti sa fii rasplatit… Prin urmare, un Deficit bugetar de 10 la suta in 2023 trebuie primit cu bucurie….Romania merita si un Deficit bugetat de 20 la suta daca tinem cont de Vointa nezdruncinata a Poporului roman pentru a servi Cauza…Cauza o stim, totul impotriva Rusiei…Doar asa aducem recunostinta vesnica Nazismului romanesc care ne – a dus la Stalingrad.

 2. In urmatoarea suta de ani,nu cred ca Rusia va mai avea vreo relatie de prietenie cu securismul tiganesc.Da Doamne sa raminem la acest nivel,sa nu ne trinteasca si citeva bombe pina vine partenerul securitatii.

 3. Vi se pare corect să se pună ,,jugul” pe firmele românești și să scape (ca întotdeauna) de taxe fiscale firmele străine, multinaționalele? Să ne văităm de deficit, să creștem exponențial cheltuielile pentru ocraina, achizițiile mega-costisitoare de armament ruginit și expirat? SLAVĂ PĂCII, pseudo-patrioților, economiștilor de paie !

 4. Sint foarte curios cind va fi stabilit exact bugetul pe anul 2024 si cum vor fi repartizati banii ministerelor si bine inteles fondurile pt. Cotroceni .

 5. Conform părintelui Cleopa, copiii trebuie sa aibă un singur nume și acela ortodox! Ciolacu are vreo trei nume de ursar!

 6. Vor fi prinși banii în buget pentru excursile în 2024 ale locatarului de la cotroceni?…

 7. @ Boul…Eu am un singur prenume. Intamplator…Dar cine e dobitocul Cleopa decat un leghionar? ..Am citit din Cleopa…Ne spune ca postul trebuie oprit numai cand enoriasul care tine post nu se mai poate intoarce de pe o parte pe alta, in pozitia culcat….Spaniolii sunt crestini…dar au cate 6 prenume…ultimul inchide usa..

 8. Sa dea 500 de lei la pensionarii cu pensii de 1100 de lei in ianuarie 2024 ! Ca nu-mi ajung banii de mâncare pana pe 12 ianuarie 2024 . Pe 5 ianuarie 2024 se termina banii de mâncare ! Iar pentru 7 zile nu am bani de mâncare ! Ca vine pensia târziu ! Abia pe 12 ianuarie 2024 sau pe 15 ianuarie 2024 !

 9. Pentru Ciolacu orice e posibil. După mintea premierului vare spunea că „România trece de la fapte la vorbe” nu mai contează că Legea finanțelor publice prevede că bugetul național trebuie elaborat și trimis parlamentului până pe 15 noiembrie a fiecărui an, dar există și excepții când alegerile parlamentare au fost organizate în ultimele trei luni din an.
  În această situație, noul guvern are 20 de zile de la învestire pentru a trimite proiectul de buget către Parlament. În cazul în care bugetul de stat nu este aprobat până la 31 decembrie, se merge pe alocarea lunară din bugetul anului precedent. Ori anul acesta nu suntem in această situatie.

 10. Cum poate o Bunica din Germania sa stea Iarna la 17 grade Celsius ? Ca este Ecologista !

 11. Daca este luni ne lasa fără caldura ! Abia pe 14 decembrie 2024 da drumul la caldura ! In fiecare saptamana sunt probleme la magistrala sud ! Mai bine sa desfiintzeze magistrala sud ! Si sa ne dea caldura de la magistrala nord !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.