Numărul donatorilor de sânge a fost limitat

Într-o țară în care solicitările de sânge după diverse accidente apăreau prin toate mijloacele, există un județ în care donarea se face doar în anumite condiții. Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Vrancea a anunţat că va accepta la donarea de sânge, în această săptămână, numai donatorii fidelizaţi în ultimii trei ani, din cauza stocurilor excedentare de produse sanguine.

„Având în vedere stocul excedentar de produse sanguine comparativ cu nevoile pacienţilor, în săptămâna 1 – 5 aprilie 2024, donatorii fidelizaţi din ultimii trei ani vor fi acceptaţi la donare, iar donatorii iniţiali vor fi amânaţi pentru această săptămână”, se arată într-un anunţ al CTS Vrancea.

Dacă până la finele anului trecut, CTS Vrancea se confrunta permanent cu probleme în ceea ce priveşte asigurarea stocurilor de sânge din unităţile medicale din judeţ, începând cu 1 ianuarie, când valoare tichetelor pentru donatori a fost majorată de la 67 la 280 de lei, numărul persoanelor dornice să doneze sânge aproape s-a triplat, astfel că reprezentanţii unităţii medicale au trebuit să limiteze numărul zilnic al donatorilor.

Potrivit CTS Vrancea, unitatea se bazează pe circa 4.200 de donatori fidelizaţi de-a lungul timpului.

În primele două luni ale anului s-au prezentat pentru a dona sânge pentru prima oară peste 1.400 de persoane.

Asemenea prezenţe record pentru donare de sânge s-au mai înregistrat la Focşani doar în situaţia unor tragedii naţionale, precum incendiul de la Colectiv sau, mai recent, explozia de la Crevedia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. nu mai este primit sangele vacs-inatzilor. multi oameni au murit la scurt timp, dupa operatii, prin contaminarea sangelui infectat: coagularea rapida si masiva a sangelui infectat. traim in era s ata n e i. minciuna, manipulare, crima organizata. suflete vandute pentru AVUTIE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.