Numărul refugiaților din Europa a depăşit 8 milioane

MAGYARENGLISH

Numărul refugiaţilor din Ucraina în alte ţări europene a depăşit pragul de 8 milioane de la începerea invaziei ruse în această ţară, la 24 februarie 2022, potrivit cifrelor actualizate joi de Agenţia Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), transmite EFE.

Din acest total, 4,8 milioane sunt deja incluşi în diverse programe europene de protecţie, menţionează agenţia ONU, care a contabilizat 18,1 milioane de ieşiri din ţară pe la frontierele ucrainene, dar şi 9,9 milioane de reveniri, de la 24 februarie anul trecut şi până în prezent.

Polonia continuă să fie ţara cu cel mai mare număr de refugiaţi din Ucraina (1,5 milioane), urmată de Germania – cu un milion, Republica Cehă – cu 486.000, Italia – cu 169.000, Spania – cu 161.000 şi Regatul Unit – cu 158.000.

Alte ţări unde se înregistrează prezenţa a peste 100.000 de refugiaţi din Ucraina sunt Republica Moldova, România, Slovacia şi Franţa, potrivit statisticilor UNHCR.

În afara refugiaţilor ajunşi în alte ţări, peste 6,5 milioane de ucraineni sunt strămutaţi intern din cauza războiului, potrivit ultimelor date furnizate de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), tot o agenţie a ONU.

Invazia rusă în Ucraina a provocat cel mai mare aflux de refugiaţi din ultima jumătate de secol, mai mare chiar decât numărul de refugiaţi care şi-au părăsit ţara în conflicte sau crize precum cele din Venezuela (cu 7 milioane de refugiaţi, începând din 2014) sau Siria (cu 6,7 milioane de refugiaţi din cauza războiului civil care durează deja de 12 ani).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

10 Comentarii

  1. Ati gresit titlul! Poate „Numarul refugiatilor bogati din ukraina”! Deh, „Tineret mandria tarii”! Nu orice ukrainian a putut parasi ukraina pentru ca, saracia i-a blocat in tara dar si pamantul unde s-au nascut si trait.

  2. si mai vin…cand am scris asta aici, la inceputul „razboiului”, ca acesta este „planul” si ca vor fi in jur de 10 milioane, eram #conspirationista …keep up the good work ! tineti ochii LARG inchisi!

  3. Nu zău,. poate 38 de milioane,.. Opt sunt doar românii, vre-o 12 sunt ukranii și incă vre-o 20 islamiști…

  4. Numarul de civili ucraini ucisi de rachetele rusesti este mic, asa spune Kievul…Cate 2….3 civili ucisi la 100 de rachete rusesti lansate. Securitarea ucraina omoara cei mai multi civili, atunci cand trupele ruse se retrag dintr- un oras. Pe motiv de colaborationism

  5. „a depăşit pragul de 8 milioane”

    aplicati coeficientul de siguranta 2x si aflati cifra mai aproape de realitate ! Unde dorm 44-8 milioane de locuitori in ruina numita deja Rukraina ? Scuzati, am uitat, voi credeti !

  6. Belarus plus Rusia are 2,9 milioane refugiati după 22 februarie 2022. De ce nu ii socotiti si pe ei??

  7. au venit in europa nu numai la noi. o prietena are cateva familii DE „REFUGIATI” in bloc. de cand au venit cauta sa plece in vestul europei (sic!)

  8. Adaugati la aceasta cifra, care in mod sigur este una conservatoare, si pe ceilalti migranti care au inundat Europa, urmare a „primaverii arabe” precum si altor conflicte din orientul mijlociu, pe care le cunoastem deja. Toate acestea sunt consecinte pentru care trebuie sa multumim partenerului nostru strategic.

  9. O sa fie misto in Europa aplaud diversitatea: alegerieni, marocani, sirieni, iraqieni, indieni, pachistanezi, Negrii cu N mare, afgani si acum ucraineni care sa arbitreze lupta dintre gang-uri si drug dealeri! Cu forta de munca in economie si agricultura sunt ceva probleme dar le rezolva romanii!

  10. milioane, numai din Romania. Cat toata forta de munca pregatita si harnica…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.