O bombă a lovit în plin familia liderului politic al Hamas

Gruparea islamistă Hamas a anunţat miercuri că trei fii şi mai mulţi nepoţi ai conducătorului său politic, Ismail Haniyeh, au fost ucişi de un bombardament israelian.

Cei trei fii – Hazem, Amir şi Mohammad – au murit când automobilul în care se aflau a fost lovit de o bombă în tabăra Al-Shati din Gaza. Alături de ei au murit şi doi nepoţi ai lui Haniyeh, iar un altul a fost rănit.

Liderul Hamas a declarat televiziunii Al-Jazeera că moartea fiilor săi nu va schimba poziţia organizaţiei pe care o conduce la negocierile cu Israelul de la Cairo.

„Cererile noastre sunt clare şi precise şi nu vom face concesii în privinţa lor. Inamicul este rupt de realitate dacă crede că atacându-mi fiii, în punctul culminant al negocierilor şi înainte ca mişcarea să îşi trimită răspunsul, va presa Hamas să îşi schimbe poziţia”, a afirmat el.

„Sângele fiilor mei nu este mai scump decât sângele poporului nostru”, a mai spus Haniyeh, care este stabilit în emiratul Qatar din Golful Persic.

Fiul său cel mai mare, Abdel-Salam Haniyeh, a confirmat pe Facebook moartea fraţilor săi. „Îi mulţumim lui Allah pentru martiriul fraţilor mei Hazem, Amir şi Mohammad şi a copiilor lor”, a transmis el.

Locuinţa familiei a fost distrusă de un bombardament israelian încă din noiembrie 2023.

Ismail Haniyeh conduce Hamas din 2017. A călătorit între Turcia şi Doha, capitala emiratului, evitând restricţiile de deplasare impuse de Israel în Fâşia Gaza şi reuşind astfel să acţioneze ca negociator în cele mai recente tratative de armistiţiu, precum şi să comunice cu Iranul, principalul aliat al Hamas.

Israelul îi consideră terorişti pe toţi liderii Hamas şi îi acuză că dirijează organizaţia teroristă respectivă.

Reuters menţionează însă că nu este clar cât de informat a fost Haniyeh despre atacul din 7 octombrie al Hamas pe teritoriul israelian, în urma căruia s-a declanşat războiul din Gaza. Planul de atac întocmit de consiliul militar al organizaţiei a fost ţinut atât de secret, încât unii oficiali ai Hamas au părut şocaţi de momentul şi amplitudinea operaţiunii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

18 Comentarii

 1. Ăsta e Israelul cel existent artificial, protejat 8 decenii de la Washington și de O.N.U.!
  APARTHEID ne-numit, ocupație militară ilegală de teritorii străine, colonizare masivă ilegală, anexări ilegale, sclavie mascată pentru musulmani (considerați a priori periculoși), iar acum război împotriva CIVILILOR (MAJORITAR COPII ȘI FEMEI)……[Rumburak]

 2. Pacat ca au murit fara a avea sansa sa devina „martiri”, omorand oameni nevinovati. Ei vor avea oare multe virgine in cer ??!?????

 3. Și noi declarăm zi de sărbătoare în 14 mai!…pentru niște criminali!…

 4. Eu nu cred că au murit. Mai degrabă i-au scos din Gaza și sunt într-un loc sigur. Treaba cu atacul asupra ambasadei le-a dat de gândit.

 5. Israel stat terorist nu e diferenta cu nimic mai diferit de Hamas.

 6. Libertate Palestina! Free Palestine!
  Sa bage la capatana MoSSaddu!

 7. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru onoarea martiriului celor trei fii ai mei și a câtorva dintre nepoții mei” – minti bolnave. si ei si sustinatorii lor, iubitorii de teroristi.Israel trebuie să nimicească acest cancer numit Hamas.

 8. Să te bucuri de moartea copiiilor tăi? Golda Meir: când arabii își vor iubi mai mult copiii decât să omoare evrei, atunci va fi pace între evrei și arabi!

 9. Probabil ca inca mai crede ca atacul din 7 octombrie a meritat. Ce mai conteaza ca i-au murit copii, bine ca alah e mare.

 10. Ptr ca bombele sa fie cat mai eficiente, Israelul ar trebui sa lege de ele si niste pungi cu untura. Cu stropii de untura in barba, musulmanii decedati pot sa le zica adio celor 72 de virgine si raiului islamic……[Rumburak]

 11. De ce trebuie sa le omoare cineva copii? Pai daca.mi omori copii,la mine acasă când tu ai venit de cine știe unde, eu nu am pace până nu.ti strivesc capătana ție și altor tai!pricepeti l
  ba superiorilor,ce.i așa greu să înțelegi sau santeti superiori doar cu numele.Sau eu trebuie sa am teama sa accept toate umilințele,că.mi ucizi copii,pai eu te ucid pe tine și toți au tai!Nu.i greu sa înțelegi!Dar daca eu vin in pace la tine și îți aduc prosperitate și buna stare atunci cooperăm santem prieteni,ne facem concesii ,conviețuim sănătos ,frumos,ne respectam,dam ce i mai bun din noi,mai ales daca santem superiori.! E greu să înțelegeți ,așa i ,TALMUDUL VA OBLIGA SA II ASUPRITI,JECMANITI,UMILITI,SUB0RDONATI!UITE CE IESE DACA IN LOC DE CREIER AI DRACI SI.I ASCULTI!Shakalom !

 12. Domnu’ lider hamas nu vreti sa faceti o mica excursie in gaza, sa fiti in fruntea maselor, sa protestati. Sau e mai bine la caldurica in qatar? Ar mai fi si varianta sa va chemati poporul din gaza in qatar, in vilele voastre luxoase si sa lasati israelul in pace

 13. Expert in explozibili spune:
  11 apr. 2024 la 9:30
  Aveam impresia despre dumneata domnule inginer ca esti mai inteligent, dar glumitele astea de prost gust pe care le tot faci, te cam desavantajeaza !

 14. Stati voi // Fermi! Mai dureaza un pic si o sa fiti toti fermi la orizontala.Criminali sadici!Blestem veșnic pentru Hamas.

 15. Din ce manual învățați ,voi conștiințe mizerabile ce plângeți de dragul Hamas ca patriotismul inseamna sa te tragi cu rachete din mijlocul populatiei civile, sa intri in casele oamenilor , sa-i omori si sa-i rapesti, sa violezi femei si sa te bati cu caramida-n piept ca un popor trebuie sa dispara de pe fata pamantului? Iar hamas este desemnat oficial ca organizatie terorista de catre tarile UE, SUA, Canada, Noua Zeelanda, Marea Britanie.Toti care ati cuvântat ,lăudând crimă,sa va fie rușine.

 16. Acolo nu va fi pace până Hamas și Hezbollah nu vor fi aneantizare pe veci.

 17. Eu zic că Dumnezeu plătește întotdeauna cu justă măsură ,vom vedea cine rămâne în picioare pan la urma!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.