O cale ”sigură și bine luminată” către războiul pe scară largă

Președintele Emmanuel Macron lucrează în culise pentru a pune la cale formarea unor grupuri de militari din țările NATO care să fie trimiși în Ucraina. Pentru moment, misiunea militarilor NATO ar fi doar instruirea militarilor ucraineni, în vestul Ucrainei sau cel puțin departe de linia fontului.

”Parisul lucrează împreună cu Ucraina la acest plan de ceva vreme”, spune o sursă citată de Financial Times, care adaugă că planul nu va fi prezentat ca o inițiativă a NATO. Formal, conducerea NATO nu vrea să aibă legătură cu trimiterea militarilor in Ucraina.

”Se așteaptă că președintele Macron să prezinte planul francez pe 6 iunie, când în Franța vor veni președinții Zelenski și Biden, pentru a 80-a comemorare a debarcării aliate din Normandia. Propunerea lui Macron include trimiterea unor militari francezi pentru a operațiuni de deminare, reparații și întreținere a echipamentului militar. Se poate ajunge să implice zeci sau sute de militari”, scrie Financial Times.

Statele baltice par să se fi alăturat planului lui Macron. Premierul Estoniei a declarat, luna trecută, că discută despre trimiterea unor militari în Ucraina. Presa rusă citează un deputat ucrainean care susține că un grup de instructori militari din Franța este deja în drum spre Ucraina. Pe de altă parte, cancelarul german Olaf Scholz, a declarat că acordul în cadrul NATO este că ”nu vor fi trupe pe teren, nu vor fi militari din țările europene sau NATO pe teritoriul ucrainean”.

Cu două zile înainte ca Financial Times să publice informațiile de mai sus, Dmitri Medvedev, adjunctul președintelui Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a avertizat că forțele ruse ar putea lovi orice punct din care sunt lansate atacuri ucrainene, inclusive puncte în care se află „specialiști NATO” care consiliază forțele ucrainene. ”Țările NATO care au aprobat ca armele lor să fie folosite împotriva unor ținte de pe teritoriul Rusiei trebuie să fie conștiente că echipamentele și specialiștii lor vor fi distruse nu doar în Ucraina, ci în orice punct din care se lansează atacuri asupra teritoriului rus”. ”Echipamentul și specialiștii lor care luptă împotriva noastră vor fi distruse atât în Ucraina, cât și pe teritoriul altor țări, dacă aceste lovituri împotriva Rusiei vor fi lansate de acolo”, a spus Medvedev.

Începând cu Summitul NATO de la București, în 2008, Moscova a avertizat că extinderea NATO în Ucraina este o line roșie pentru Rusia. În februarie 2022, Moscova a subliniat că aceasta este principala cauză a conflictului din Ucraina.

La finalul săptămânii trecute, aflat la Praga, la reuniunea miniștrilor de Externe și ai Apărării din țările NATO, secretarul de Stat al SUA a declarat că summitul NATO de la Washington din acest an va avea ca prioritate asigurarea ”unei punți solide și bine luminate pentru aderarea Ucrainei”. ”NATO va ajuta la construirea viitorului Ucrainei – un viitor care să descurajeze agresiunea și să ne apere împotriva ei”, a spus Antony Blinken. ”Vom continua cu integrarea Ucrainei în NATO. 32 de țări negociază acorduri de securitate bilaterale cu Ucraina. 13 țări au încheiat asemenea acorduri. Mă aștept ca multe alte acorduri să fie încheiate până la momentul summitului. Le vom pune pe toate împreuna pentru a arăta cât de puternic este angajamentul nostru”, a mai spus Blinken.

La același eveniment de la Praga, secretarul general NATO le-a cerut statelor aliate să se angajeze să ofere an de an 44 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Precedenta propunere a lui Jens Stoltenberg a fost ca NATO să ofere Ucrainei 100 de miliarde de dolari în următorii cinci ani, un plan care ar trebui aprobat la summitul din luna iulie și văzut ca o asigurare în cazul alegerii lui Donald Trump la Casa Albă. În acest caz, contribuția statelor membre ar fi proporțională cu contribuția la bugetul NATO, unde SUA oferă 25%. În cazul unui ajutor de 44 de miliarde de dolari anual pentru Ucraina, suma totală s-ar dubla, iar acest plan prevede contribuții similare cu cele din cadrul pachetelor de ajutor din prezent, caz în care SUA ar contribui cu peste jumătate din suma – circa 25 de miliarde anual.

The New York Times scrie că războiul din Ucraina ”a intrat într-o nouă eră”, după ce administrația Trump a autorizat, la finalul săptămânii trecute, folosirea armelor americane pentru a lovi ținte de pe teritoriul recunoscut internațional al Rusiei.

În acest context, directorul Consiliului Rus pentru Afaceri Internaționale, Ivan Timofeev, a declarat pentru Tass că va crește probabilitatea unui război pe scară largă între Rusia și Vest. ”Războiul pe scară largă nu mai este o idee preconcepută. Din păcate, probabilitatea lui crește”, a spus Timofeev. ”Una dintre opțiuni este intensificarea confruntării dintre noi. Cauza este chestiunea ucraineană, pe măsură ce Vestul oferă ajutor militar pe scară largă”.

”Anumiți oficiali, în special din Franța și Marea Britanie, au spus că ar putea fi desfășurate în Ucraina unități militare din țările NATO. Dacă vor lua parte la operațiuni militare împotriva forțelor ruse, vor deveni o țintă legitimă a armatei noastre. Să sperăm că această escaladare posibilă va implica arme convenționale și nu arme nucleare. Între timp, NATO cheltuiește de zece ori mai mult decât Rusia pentru apărare – dacă nu chiar mai mult. Este cu siguranță un scenariu periculos. Conducerea NATO a declarat că în Ucraina nu vor fi trimise trupe, iar politicieni din UE au spus că un asemenea plan este contraproductiv. Asta înseamnă că nu există unitate pe acest subiect. Cât privește Rusia, trebuie să luăm în calcul orice scenariu posibil. Avem capacitatea de a descuraja asemenea amenințări. Oricum, un asemenea scenariu ar duce la daune ireparabile pentru toată lumea”. Timofeev a mai apreciat că Vestul va continua să ajute militar Ucraina și că ”liniile de demarcație” dintre Rusia si Vest ”ar putea rămâne acolo vreme de decenii”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 12

44 de Comentarii

 1. razboi mondial alimentat prin proxy..nu ar fi nimic de mirat.
  au imbacsit si Romania cu agentii de munca ptr a sabota cererea si oferta de munca si a incetini din afara orice progres,
  hr-ii utilizeaza platforme 100% controlabile de afara si cu „rata accidentala de cenzura” > 55% =implicare straina pentru perturbari economice.

 2. „Pe pamant idiotii au arme „citat din Paunescu,valabil pt toate partile

 3. Aha! Organizatie defensiva spuneați….
  Belgrad, Bosnia, Libia si alte exemple in care Nato a facut jocul finantatorilor.
  Macron daca are chef de pac pac sa isi ia cascheta si sa plece in Dombas!

 4. Nu inteleg de ce trebuie da lupte soldatii tarilor UE contra rusilor????AU Atacat Rusii vreo tara din UE???Eu inteleg ajutorul pentru ukrainienii sa lupte,sase apere chiar pe teritoriul Rus si ajutorul pentru refugiati fie ei rudi ukrainienii Sau alte natii dar satrimiti soldati,,NU ACCEPT ,ESTE INACCEPTABIL SCANDALOS.ATUNCI DI RUSII SA TRAGA ,SA SABOTEZE IN UE ,CONFIRM DREPTULUI LA APARARE!NU SANT PRO RUS DAR DACA CEREM CORECTITUDINE ATUNCI TREBUIE SA FIM CORECTI !!!!

 5. ‘războiul pe scara largă’??? „Omul, bunioară, de par egzamplu, dintr-un nu știu-ce ori ceva, cum e nevricos, de curiozitate, intră la o idee; a intrat la o idee? fandacsia e gata; ei! și după aia, din fandacsie cade în ipohondrie. Pe urmă, firește, și nimica mișcă.”
  PS: autorul a uitat ca rusii joaca sah,nu table!

 6. ‘războiul pe scara largă’??? „Omul, bunioară, de par egzamplu, dintr-un nu știu-ce ori ceva, cum e nevricos, de curiozitate, intră la o idee; a intrat la o idee? fandacsia e gata; ei! și după aia, din fandacsie cade în ipohondrie. Pe urmă, firește, și nimica mișcă.”(Caragiale-Conul Leonida fata in fata cu Rusia,..asta .cu reactiunea)
  PS: autorul a uitat ca rusii joaca sah,nu table!

 7. Eu știu ca la Washington se află la putere administrația Biden, democrată, ocoșă, căutătoare de pricină de „bataie”. Acum aflu că „după ce administrația Trump a autorizat, la finalul săptămânii trecute, folosirea armelor americane pentru a lovi ținte de pe teritoriul recunoscut internațional al Rusiei.”. Să fi fost deja alegerile în SUA, să fi fost condamnat d-l Trump la exercitarea funcției de președinte, drept pedeapsă pentru cele 34 capete de acuzare ?. Sau mai curând este o clară manifestare a superficialității scorerii de știr, care mai de care mai văzduhiste. Încă o dovadă căpierii mass media occidentală și alături de ea și celei anti Putin.

 8. Admnistratia Trump nu a autorizat utilizarea de armament occidental pentru lovirea tintelor de pe teritoriul recunoscut international al Rusiei. Este vorba de administratia Biden. Sub presiunea Blob, este probabil ca administratia Trump va mentine autorizatia, daca Donald va ajunge presedinte.

  Intre EU Military Assistance Mission Ukraine, care a antrenat in Germania si Polonia in jur de 60 000 de soldati ucraineni in ultimii doi ani, si trimiterea de catre unele state NATO a unor militari non-combatanti in Ucraina e complementaritate sau concurenta? Mai ales ca acum cateva luni a aparut strategie UE pentru industria de aparare care obliga statele membre ca, pana in 2035, sa achizitioneze 60% din echipamentul militar de la producatori europeni. Cum ramane cu producatorii americani?

 9. Va rog sa ma scuzati ca revin dar dupa ultimile stiri Nepalul si Bhoutanul solicita ,dupa modelul betivilor din Estonia,inarmarea nucleara de catre USA sa atace China.Si pun mana in foc ca o pot face fara absolut nici o reactie din partea Chinei gorbaciovistului Xi.Din pacate,sau din fericire ,rusii si chinezii o sa o…easca din cauza lui Putin si Xi.

 10. Ha, ha! Deși rușii țân morțâș să nu-i omere, balticii au apucături suicidale. Ca ș’ eia dân Lejiunia Străină…

 11. Polonia doreste sa antreneze si sa formeze 150 de mi de militari ucrainieni de parca nu am sti cu totii ca acestia sunt deja pregatiti ca doara nu a stat Occidentul cu degetul in gura 2 ani si jumatate sau chiar mai multi .Moarea Britanie a recunoscut deja ca antrneaza 100 de mii de militari ucrainieni iar Franta doar 10 mii .Extrapolati cifrele la intreg si o sa intelegetu cum totul a fost pregatit cu multa grija .Din Ucraina au plecat cel putin citeva milioane de tineri care se vor regasi partial (cei care doresc si cei care vor fi platiti)in armatele Urainei antrenate si echipate de catre SUA si Europa .In paralel Germania are un milion de rezervisti ce sunt rechemati sub arme si 200 de miliarde de euro ce se transforma in echipamente militare de ultima generatie .Echipamentele sunt pregatite , brigazile de lupta la fel iar armamentul din dotare depaseste cu mult forta de atac a sovietelor .Numai Romania are 150 de mii de militari extrem de bine inarmati si cel putin 10 mii de militari NATO.Rusia nu are nici o sansa .

 12. Orice sacrificiu si orice scenariu cat de sumbru merita atat timp cat ideologia progresista va fi starpita din lume. A treia mare dogma otravita dupa nazism si bolsevism.

 13. Halal!: „după ce administrația Trump a autorizat, la finalul săptămânii trecute, folosirea armelor americane pentru a lovi ținte de pe teritoriul recunoscut internațional al Rusiei”. Administratia Robinette, @Calin Marchievici! Daca ar fi Trump la Casa Alba, si-n Europa ar fi pace! Numai pe (national)-socialistii internationali (SUA-UE) îi manânca-n fund sa iasa dintr-o criza financiara fara precedent a $-ului si datoriile de neplatit ale SUA si câtorva tari din UE, între care, Franta, printr-un razboi mondial.

 14. Catre redactie.Mi-ati scos un comentariu dar nu ma supar.Chiar nu era ireventios sau cu exprimari obscene.Vorbeam doar de faptul ca Putin si Xi sunt niste gorbaciovisti platiti de CIA.Ca poporul rus si chinez vor sa fie ca puii de Avicola nu mai e treaba mea.Slava Ucraina.Nici nu doresc sa-mi imaginez ce ar fi facut Stefan cel Mare astazi.Sigur ii punea palosul la picioarele banderasului Zeleinsky si ingenunchea in fata lui.

 15. Papagalul asta frustrat micron de când nu-l mai baga în seama brigittu/a tot încearcă sa arate ca este și el important. Piei satană!

 16. Ce sa facă cu legiunile franceze date afară din africa!…Acum trebuie să le dea de lucru,…o să vedeți că o să-i plătim noi adtia din europa…asta dacă nu-l ia dracul după alegeri…
  Eu zic sa te gândesti unde vei fugi,nazistul de la kiev își aranjează plecarea în filipine…
  Mutul nostru o taie prin chile…
  Bideu la muzeul faraonilor din cairo…
  Cancelarul la Auschwitz…

 17. Ma amuza analiza unor asa zoaie gurnalisti de la Cotidianul. Doar pe lângă si doar propaganda ruseasca. Se adresează fraierilor care nu verifica nici o sursa a unei știri.

 18. Dar de ce Rusia a atacat o tara? Uite ca tarile civilizate i-au sărit în apărare Ucrainei. Este corect și uman. Odată și odată Rusia trebuie sa primească o lecție usturătoare. Sa nu mai invadeze alte tari. Ceceni Giorgia,Belarus,R.Moldova,Afganistan. Plus cele aproape 200 de state deținute de Rusia cu forță.

 19. Gigione: viitoarea, nene! Nenea e augur, rupt în gur…ăăă!

 20. Intre cele doua „tabere” exista o diferenta majora, pe care am impresia ca Occidentul „civilizat si democratic” nu a sesizat-o chiar bine : daca la rusi moartea unui soldat inseamna inca in mare parte un act de eroism si sacrificiu pentru patria Rusia (bineinteles ca si durerea familiei si a apropiatilor exista), si nu discut aici daca asta e un lucru bun sau rau, pentru europeni si americani acest lucru inseamna o tragedie si un lucru care trebuie cit se poate de mult evitat. Nu ma refer, bineinteles, la mercenari. Ce vreau sa spun e ca probabil ca una din putinele sperante la pace, ratiune si oprirea acestei curse demente si sinucigase sa fie si faptul ca intr-un fel ajunge un sicriu inchis si cu steagul national pe el pe aeroportul din Moscova si in alt fel pe cel din Washington …

 21. @ Gigione spune: care administrație Trump, nene. Uite asta, „ The New York Times scrie că războiul din Ucraina ”a intrat într-o nouă eră”, după ce administrația Trump a autorizat, la finalul săptămânii trecute, folosirea armelor americane pentru a lovi ținte de pe teritoriul recunoscut internațional al Rusiei.”. Un întreg paragraf vorbește despre acest lucru. Dacă nu citești cu atenție, tot „articolul”, nu-i vina mea. Acum te-ai dumirit, sau mai trebuie să copiez încă o dată textul ?. Sau nu contează ordinul este să negi orice evidență.

 22. eu zic ca astia trimit baietzii sa produca soldati ukrainieni…dar or sa ii aiba putintel mai tirziu peste vreo-19-20 de ani..
  vor avea aflux masiv de voluntari…sunt frumuslele si feminine ukrainiencele

 23. Saptamana trecuta
  la Washington era Administratia Biden care a autorizat lovirea Rusiei cu rachete americane… Biden este autorul acestei veritabile Declaratiei de razboi contra Rusiei…Nu Trump…Totusi Rusia trebuie sa neglijeze USA si sa loveasca Tari europene ale caror rachete lovesc Rusia….Pentruca pasul urmator va fi Lovitura nucleara…care nu trebuie adresata USA…Daca Lovitura nucleara e adresata unei tari din Europa USA nu va riposta. Daca USA riposteaza e Razboi mondial nuclear…USA nu e proasta da moara pentru Ucraina, o nimica toata, USA nu are motive sa riste, ca nu pierde nimic….In schimb Rusia nu are alta solutie, altfel este ea omorata de Ucraina.

 24. Ce serbează ”franțuzii mâine ? Schimbarea modei a PARI , cuplarea demazelelor cu yankeii în locul boșilor , mai puțin unele care erau și cu ”CORASONU nu numai cu ”carcasa cu boșii și pe care ei vitejii gauliști le-au chelit pt. ”colaboraționism și alte mode. (Alte vitejii au mai făcut anterior trupele coloniale care măncau caprele cu blană cu tot) . Acum moda ar fi să mediteze elevele hahole ( haholi -ioc) la domițil , mai ales că pe înserat le stinge Putin lumina , calea rămânând totuși bine iluminată de posteriorul Licuriciului . Kakaya CALEA ? Aia pe care a apucat-o primul eșalon- dinspre Harkov ,Odessa , Yavoriv spre loc ”luminat , loc cu verdeață etc. Asta deoarece ei doar participă , dar nu se bagă.

 25. toti comentatorii/sclavii NAFO/pro licurici de pe forum sa fie trimisi in transee cu neo-nazistii regimului de la kiev

 26. Toate acestea duc spre un lucru previzibil care la randul lui va insemna distrugere si multi morti si infirmi. Cine are urechi sa asculte cum se spune in Biblie. Am ascultat discursul lui Orban (al Ungariei nu nulitatea noastra), este singurul om din conducerea europeana cu capul pe umeri, dar ce conteaza. Cand „ciupercile” vor inflorii toti se vor justifica daca mai au cui. Doamne cum a putut inebunii lumea in ultimii 20 de ani. Cand o duci bine e necesar sa faci ceva sa-ti distrugi starea caci altfel nu te poti numi om.

 27. S-au prins si chinezii! „Declarații foarte dure împotriva Statelor Unite ale șefului adjunct al Statului Major Întrunit al Comisiei Militare Centrale a Republicii Populare Chineze, generalul Jing Jianfeng, la forumul de securitate Shangri-La Dialogue din Singapore.

  „Statele Unite folosesc regulile și ordinea ca narațiuni hegemonice. Statele Unite aplică reguli și ordine numai atunci când își servesc interesele. Statele Unite folosesc reguli pentru a-i suprima pe alții, dar nu se rețin niciodată.

  Ei au acționat întotdeauna egoist, făcând tot ce au vrut.

  Din Afganistan până în Irak, din Ucraina până în Fâșia Gaza, toate aceste crize și conflicte sunt rezultatul standardelor duble ale Statelor Unite.

  Faptele au dovedit că Statele Unite sunt cea mai mare sursă de haos din lume, cel mai mare obstacol în calea guvernanței globale și cea mai mare provocare pentru pacea și stabilitatea regională”, a spus generalul.”

 28. Vezi că între timp Newton a descoperit ”Legea atracției universale ”, enunțată în Socialism prin ”Dai în mine , dai în tine , dai în fabrici și uzine”, iar acum nemaifiind fabrici și uzine ”Dai în haholi , războinici , Joian etc., dai în Statu de drept și în valorili euroatlantice” . De când tot te învârți p-aci n-ai aflat cine e ”Acțiunea , Acționarul , reacțiunea înapoiată știm toți că e Rusia .(KAKAYA ucraina omoară rusia ??!! 😯) Sunt mulți/multe sătui/le de viață p-aci. Matale aveam impresia că ai avut în mână un prăpădit de AKM , bănuiești ce vine …

 29. „un grup de instructori militari din Franța este deja în drum spre Ucraina” 😂😂😂
  Adică soldații din Ucraina sunt de 2 ani într-un război „pe bune”, în care chiar au simțit ce e aia moarte, şi chiar crede cineva că ar avea nevoie de instructorii elgebetişti ai frustratului Macron, specializați în a omorî ruşi pe Playstation?

  Chère Brigitte, ce-i faci tânărului tău soț de la o vreme încoace? Apare cu muşchii photoshopați şi privirea supărată în publicații, mâine-poimâine poate îl vedem şi cu un tatuaj gotic imens pe spate… le petit coquin 😁. O fi criza vârstei?

 30. Lipsa mișcării ne face vulnerabili, încă de la 35-40 de ani, în fața unor afecțiuni care până nu demult erau diagnosticate de medici după 50 de ani: este vorba despre afecțiunile articulare degenerative, în special la nivelul coloanei vertebrale, dar nu numai. Paradoxul este că, de multe ori, tocmai încercarea de a trece brusc de la o viață predominant statică, de birou, la una activă ne uzează prematur articulațiile

 31. Bierlein a devenit prima femeie cancelar din istoria Austriei în 2019, după prăbuşirea guvernului predecesorului său, Sebastian Kurz, din cauza scandalului de corupţie Ibiza.

  De de asemenea, ea a fost prima femeie care a prezidat Curtea Constituţională, după ce a devenit vicepreşedinte al celei mai înalte instanţe şi prima femeie procuror general.

 32. @GHIA-nu cred că ești în măsura să-mi comentezi postările.Care sunt pentru oameni cu mintea întreagă.Mai fa o plăcintă,in loc sa faci umbră pământului degeaba.

 33. Franta are deja 3200 miliarde dotoria publica in trai pe vatrai. Acum o mai scoate daca prinde ceva teritorii cu minerale in Siberia.

 34. gigione, tu esti cazut in cap? de cand are Romania 150.000 de soldati extrem de bine inarmati, cand armata romana are 70.000 de angajati, dintre care luptatori posibili doar cateva mii, inarmati modest, care au fost in actiune pe-afara? cat despre milioanele de soldati NATO super-eficienti, iti spun doar atat: ori esti un postac al sri-aripa cia care va fi dat iute afara, pentru prostie cu crengi, ori un idiot util rusofob ale carui texte fara pic de credibilitate sunt egale cu 3,14×3,14

 35. O opinie profesională privind consecințele escaladării războiului din ultima săptămână aparține lui Stephen Bryen. Stephen Bryen a fost director de personal al Subcomitetului pentru Orientul Apropiat al Comisiei de Relații Externe a Senatului SUA și subsecretar adjunct al apărării pentru politică.
  Acesta susține că trimiterea de trupe NATO în Ucraina sau chiar folosirea de bombardiere aliate stealth pentru a lovi ținte din Rusia nu vor constitui o problemă insurmontabilă pentru armata rusă. Mai mult,el pune escaladarea actuală pe seama faptului că armata ucraineană este în pragul colapsului ( numai în mai a avut 35,000 de morți și râniți și nu se găsesc noi recruți)
  În concluzie, conchide Bryen, ” eșecul NATO de a negocia asupra Ucrainei înseamnă că va continua epuizarea capacităților deja limitate ale NATO. Unele state NATO pot decide că trebuie să caute în altă parte securitate. Flirtează NATO cu dispariția? „. Se pare că da !

 36. ,,administrația Trump ”…articolul este facut pe genunchi și dat bun de tipar fără a-l corecta, ceea ce înseamnă lipsă de respect față de cititori, halal de așa gazetari !

 37. bai Editat, pai asta este consecinta armelor si mercenarilor care ataca militari amereicani si francezi in Africa. ei bine cu arme si mercenari rusi.

 38. Macrou este bolnav, numai razboi viseaza. El face doar sa oficialize prezenta multor militari straini in Ukrania, cei care manuiesc rachetele sofisticate si care trag in tinte din Rusia in adincimea teritoriului . Ne baga in razboi, gerontofilul asta. Sa trimita pe nevasta-sa pe front!!

 39. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
  L’Affrance cea progresistă a Micronului crétin gérontophile are o ye$$piertiză vastă în astfel dă eșece dă-tot-rîsu’:
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Interven%C8%9Bia_francez%C4%83_%C3%AEn_Mexic
  Așea că aștept căderea primei boambe nucleare rusești pe „La Tour Eiffel”, urîtania aia ridicată fără nici un sens, din banii jefuiți de măscăricii șpețialijdi-în-sărutat-acum-arrabizați, dîn coloniile „d’outre mer”.
  https://www.youtube.com/watch?v=P11UJkQ3tF8
  P.S. …șî a doua, pă căciulili dă urs tropikale ale gărzii monarhice britișe…

 40. @Akornion:

  Stephen Bryen este o surla a propagandei ruse. Citeste ce scrie despre Republica Moldova si Romania. Nu merita atentie, afara de cazul cind chiar tu ii cinti in struna.

 41. e invitată reZpectuoZ să ia URSul la trântă la Volchansk sau in alte tocătoare celebre din Zonele Rabotino, Ugledar sau Chasov Yar.
  ROMÂNII VOR PACE !
  N-AU CHEF SĂ DEA ORTU’ pt. averea lu’ Rat’sChild din Urcaca.
  Lăsați palavrele expirate și frecatul mentei de Zor pe forum.
  Sus pe trotinete, bombele FAB cu UPCM vă asteaptă cu drag, 🌈ajoșilor !
  măR😜g …
  ●}RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor Patriotice Tulcene -RumburKK{●

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.