„O calicie fără rost”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a făcut un apel pentru oprirea racolărilor de primari între PNL şi PSD, el adăugând că acestea reprezintă „o calicie fără rost”.

„Chiar dacă ne-am înţeles pe această temă, am considerat că există un ‘T0’ în care nu se mai întâmplă chestiunea asta. Backgroundul celor două partide politice, au în spate o istorie a acestei confruntări, acestei lupte între PNL şi PSD. (…) Şi atunci chestiile astea vin într-un anumit ritm pe care ne străduim să-l estompăm cât de mult se poate. Ca atare fac apel la toată lumea şi consider că este onest din partea noastră să oprim această… Lumea nu face altceva decât să râdă de noi”, a afirmat Ciucă, miercuri, la Antena 3.

Ciucă a menţionat că tema racolărilor de primari „a fost discutată franc în coaliţie”.

„Este o chestiune discutată foarte franc în coaliţie. Este un moment în care trebuie să ne oprim cu această practică. Dacă îmi daţi voie, este absolut o calicie fără rost. În momentul de faţă, şi Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal au o bază a primarilor, iar primarii merită această recunoaştere a activităţii pe care o fac în teritoriu, pentru că ei sunt cei care realizează acea legătură directă cu cetăţeanul, ei sunt cei care pe baza programelor de finanţare pun în practică proiectele. Nu văd de ce trebuie să se realizeze această migraţie. Nu cred că vreunui primar îi place să i se pună întruna această etichetă de traseist”, a mai adăugat Ciucă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

 1. După atâtea castroane cu fasole si costiță … afumată … la popotă … ăăă, DOCTORUL măCiucă … ăăă … tot nu înțelege că PeZeDeii ii vor trimite pe PeNeLaci la tomberonul politic. măăăăRog…🤣

 2. Va vedeal la alegerile parlamentare *rostul* ! Out of date!

 3. De ce critici bre Partidul Comasat Român, vorba unui deputat sau senator, nu e tot PCR din adunături FSN împrăștiate în PNL, PSD, UDMR,+? E aceeași Mărie cu altă pălărie! Corect! Votați PCR😂😂😂😂!

 4. Aloooo, Partidul Comasat Român, cât contribuie financiar Lidl la partide? De ce întreb? Pentru că, e la vedere ce scriu, cred, în orice magazin,cel puțin în provincie la nivel de țară în estul României! Țigările au un preț la raftul publicitar și la casa e pet diferit, adică, prețul tipărit la vedere e 18,00 – 18,50 – la țigări Goldfield sau cam așa ceva și la casa e peste 22,00 lei de câteva luni de zile și nu schimba preturile! De ce? Sunt ocoliti de control pentru parandarat la partide sau politicieni? Am văzut o contraxicere pentru diferența de preturi între un cumpărător și casierele de la Lidl și casiera a spus că nu au timp si pentru schimbat preturile la țigări! Halal legislație respectată în România de firmele străine!

 5. …daca nu ma insel, primarul care nu mai are sprijin politic, in cazul in care a fost pe liste dar nu ca independent, isi pierde postul…daca nu ma insel, atunci ar tre sa fie multeuat-uri fara primari in urma migratiei…daca nu ma insel, desigur…

 6. Ha, ha, io v-am to’ spus și-o s-o repet: partidele astea două-s di factură extremisto-comunistă, acum or format Partidul Comasart Român și nu să lasă duse di la putere Trăbă scoase in afara lejii!

 7. Nicolae Ciucă ori face pe prostul, ori chiar este. El a uitat că in anul 2014, PSD-ul a dat Ordonanţa 55/2014 cunoscuta sub numele de ORDONANŢA TRASEIŞTILOR care permitea migraţia aleşilor locali: „Pentru anul 2014, prin derogare de la prevederile art. 9 alin. (2) lit. h1) şi art. 15 alin. (2) lit. g1) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, în termen de 45 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni, precum şi candidaţii care au fost declaraţi supleanţi, îşi pot exprima în scris şi o singură dată opţiunea cu privire la partidul politic, organizaţia minorităţii naţionale din care doresc să facă parte sau să devină independenţi, fără ca aleşii locali respectivi să-şi piardă calitatea dobândită în urma alegerilor”.
  Acest act total nedemocratic a scandalizat marile cancelarii ale lumii. De altfel si Curtea Constituţională a României a decis, in decembrie, 2014 că Legea de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 55/2014, privind migraţia aleşilor locali este neconstituţională. Cu toate astea OUG 55/2014, a produs efecte pe parcursul celor 45 de zile, astfel că peste cinci mii de primari şi consilieri au schimbat partidul în urma ordonanţei privind migraţia aleşilor. Cei mai mulţi s-au îndreptat către PSD, marii perdanţi fiind alesii locali ai PNL .
  Acesta este motivul pentru care PSD-ul se opune cu atâta inversunare la revenirea alegerii primarilor in două tururi de scrutin.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.