O cunoscută parohie a luat foc. Riscă să se extindă la un bloc

Casa parohială a unei biserici din cartierul Precista, municipiul Piatra-Neamţ, a fost distrusă, vineri seară, de un incendiu, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ.

Pompierii au intervenit la faţa locului cu patru autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD.

„La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă, generalizat, la acoperişul unei construcţii care a avut destinaţia de casă parohială şi la o anexă alipită de aceasta, existând posibilitatea propagării la un bloc de locuinţe”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa.

În incendiu au ars acoperişul casei parohiale pe o suprafaţă de aproximativ 250 metri pătraţi şi o anexă de circa 12 metri pătraţi.

Pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unei candele.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

  1. Blocurile făcute pînă-n 1990 nu au cum să ia foc de dinafară; tencuială pe zid de cărămidă, beton sau BCA. Cele făcute după și cele zis reabilitate termic cu bani UE, da! Cînd grecul îți face daruri să te păzești.
    Acum doi ani am luat amendă că era expirat de două săptămâni ITPul la mașină. Eu eram periculos dar clădirile cu polistiren expandat, nu.

  2. Ce caută parohia langa bloc? Cine a dat aviz pentru construcție și funcționare? Acești avizatori sau popa încăpățânat, trebuie obligatoriu sa plătească daunele.

  3. marin Cat de incapabil esti sa discerni realitatea de conspiratii.Multe asa zise lacase de cult sunt construite fara norme de incendiu.

  4. Ca să ne lămurim: casa parohială a luat foc NU parohia! Poate unii ar fi dorit…

  5. Mare-i grădina Domnului, mai ales gradina mass media românească. Este plină de titluri fanteziste, care mai de care mai pompoase, mai lipsită de logică elementară, ce mai bate orice în materie. Așa și titlu actualei „știri” sau ce o fi. Cică „O cunoscută parohie a luat foc”. Păi parohie este întreaga comunitate de credincioşi arondată unui lăcaș de cult, o comunitate religioasă de pe lângă o biserică. A arde o parohie înseamnă că arde, a ars întreaga comunitate. Dar a arde o casă , fie ea și parohială nu este o bombă de presă. Așa că se anunță arderea întregii parohii. Să mai ai încredere într-o asemenea presă, scrisă sau audio/video.

  6. NIMIC NU ARDE DINTR-O DATA! „decat” daca s-au folosit diverZe metode inflamabile – idem colectiv.

  7. Corect, parohia este acea comunitate de enoriasi arondata unei biserici. De exemplu un sat intreg constituie o parohie. Dar ura impotriva bisericii romanilor adevarati ii face pe autorii de alte confesiuni sa se repeada cu stirea aranjata fiind atenti doar la detaliile dorite de ei :focul se extindea la blocul alaturat iar focul a pornit de la o candela a declarat un pompier de a carui profesionalism nu stim nimic.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.