O decizie care va stârni polemici: Messi da, Maradona nu!

Argentina se poate lăuda și este singura țară din lume care poate face asta, cu faptul că a avut parte de doi dintre cei mai mari jucători din istorie, doar brazilianul Edson do Nascimento, cunoscut sub numele de Pele, rivalizând ca geniu și performanțe cu cei doi.

Este lesne de ghicit că vorbim despre regretatul Diego Armando Maradona și despre cel care tocmai a fost încoronatr cu al optulea Balon de Aur, Lionel Messi.

Aceștia sunt considerați primii trei jucători ai tuturor timpurilor, spre disperarea portughezului Cristiano Ronaldo, care la 40 de ani continuă să marcheze peste 50 de goluri pe sezon, dar CR7 este un golgeter pe bandă rulantă nu și un geniu, un vrăjitor aL balonului precum cei trei.

Președintele Federației Argentiniene, Claudio Tapia, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă faptul că după ce nu va mai juca pentru echipa națională s-a luat hotărârea ca tricoul cu nr.10, purtat și de Maradona și acum de Messi să fie retras, ca un semn de prețuire pentru actualului jucător de la Inter Miami. Nici o vorba despre Maradona.

“Odată cu retragerea lui Messi din echipa națională, nu vom permite niciunei alte persoane să poarte numărul 10 după el. Acest număr 10 va fi retras pe viață în onoarea lui. Este cel mai mic gest pe care îl putem face pentru el”.

Cu siguranță această decizie va crea un adevărat război în Argentina, pentrru că foarte multe sunt vocile care susțin cu fermitate că jucătorul cel mai mare al Argentinei a fost, și așa va rămâne, Diego Armando Maradona. Și sunt numeroase argumente extrem de solide în favoarea lui Maradona.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

2 Comentarii

  1. Maradona imi este mai simpatic…. Insa Messi inseamna Pele plus Maradona.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.