”O declarație de război împotriva francezilor”

”Având de partea sa voturile a doar 7,3% din totalul alegătorilor înscriși din Franța, președintele Emmanuel Macron a decis să se debaraseze de singurii aleși legitimi la nivel național care îi reprezentau pe francezi. Instituțiile sunt nu sunt perfecte, însă Adunarea Națională, așa cum arată ea acum, permite cel puțin limitarea orgoliului unui președinte care vrea să distrugă țara”, arată un comentariu publicat de portalul Agoravox.

”Francezii sunt sătui și epuizați de reformele turbo-liberale. Președintele Francois Hollande a distrus deja serviciile publice și dreptul muncii. Sub Macron au urmat dezindustrializarea Franței, eliminarea agricultorilor, vânzarea la bucată a ceea ce a mai rămas, supunerea țării în fața instituțiilor financiare internaționale, suprimarea progresivă a ajutoarelor sociale, printre care șomajul și securitatea socială, distrugerea sistemului de pensii.

Pentru a distrage atenția de la această aneantizare a francezilor, Macron a vrut să fie Marele Manitu al Jocurilor Olimpice care urmează să ruineze Franța, să elimine din Paris ce a mai rămas din clasele populare și să distrugă orașul transformându-l într-un mare șantier urban pentru elimina patrimoniul arhitectural și să transforme Parisul într-un oraș internațional fără șarm, fără poezie, plin de buildings deconstructiviste.

Petru a face uitat dezastrul economic previzibil de după Jocurile Olimpice, Macron a declarat război Rusiei, nimic mai puțin. Își dorește să intervină în Ucraina cu tineri care vor fi terminați acolo și să riște o escaladare care se poate termina prin pârjolirea Europei (SUA rămânând în mod prudent la oarece distanța, ca de obicei).

Francezii au spus nu, chiar dacă într-un mod un pic haotic și  votând pentru singura alternativă, prezentată de presa ca nefiind deloc o alternativă.

Dacă ne uităm mai îndeaproape, Macron nu a fost depășit doar de Adunarea Națională, ci și de stânga, de ”stânga unită” și de socialiști. De acum, Macron este minoritar în Franța.

A decis că trebuie să aibă loc alegeri, iar asta foarte repede. Este evident că nu a fost o decizie la cald, ci una atent calculată înainte de rezultatele europarlamentarelor.

Vrea să pară singurul scut în fața extremei drepte, să-și ia prin surprindere adversarii de stânga și de dreapta printr-o lovitură politică și să câștige niște alegeri care, dacă nu ar fi scrutinul majoritar în două tururi, ar fi pierdute din start. Macron are de partea sa toate canalele de informații, principalele ziare.  Condițiile unei dezbateri democratice nu sunt reunite, pentru că sunt tot mai multe interdicții în exprimarea publică și delictul de opinie devine o amenințare pentru democrația adevărată. Ca un alchimist, precipitarea cu care a acționat Macron face parte din tactica lui de a miza pe teama și a se prezenta ca singurul punct de sprijin în fața necunoscutului.

Această tactică este o capcană întinsă francezilor, democrației, o capcană pentru reprezentativitatea națională.

Este încă o insultă adusă poporului francez. Poate că Macron nu a vrut să dizolve Adunarea Națională, ci să dizolve însuși poporul francez. A arătat că urăște oamenii și că Franța lui este formată doar dintr-o oligarhie care conduce tot, cu o populație formată doar din acei indivizi care înghit toate infamiile turbo-capitalismului pe care Maron îl reprezintă. Nu este o întâmplare că țara noastră îl ascunde pe cel mai bogat om din lume. Franța este ”open bar” pentru ultra-miliardari.

Dizolvarea Adunării Naționale este o declarație de război împotriva francezilor. Îmi doresc ca francezii să-și dea seama.”

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 56

55 de Comentarii

 1. Mai tăceți măi șmecherilor! Cu Macron sau fără Macron tot încurcă lume ați rămas în Europa.

 2. Franța a avut și alți conducători.
  Acesta e o nedumerire umilitoare.. Francezii suferă din cauza CS țară lor după Charcozi a nimerit în labutele grupului financiar Rotshild..

 3. Aceasta declarație, doar că e tacit dar practicata in forță in Romania, e valabilă și se practică de ani buni în străinătate! Te lipsește de personalitate, de trecut, de idei creative, de binele interior, de umanul din tine, de absolut tot ce poate performa individul om. Nu e bășcălie, e cât se poate de real! Chiar nu ați avut zile sau perioade scurte când vi se țipa „taci, sau, nu e problema ta, sau, nu mă interesează, sau, vorbești prostii, vorbesti sa te afli în treabă, sau, doar pe cel care vorbește ești obligat să îl auzi, tu incetandu-ti obligatoriu treabă și nu ai voie sa comentezi, sa îți spui opinia, doar sa auzi aberațiile, plângăceala, nemulțumirile și neajunsurile celui care horcăie, plus destule. Ăsta e atac psihologic la persoana pentru a-i distruge mentalul, sa uite și ce a mâncat cu o ora in urmă. Asta e proiectul plan indus tuturor pe model care pe care, rezista cine poate.

 4. Exceptând alegerile și jocurile olimpice articolul e valabil și pentru România

 5. Emanuel Macron este presedintele Frantei din Mai 2017
  Din 2017 pana in 2024 PIB-ul Frantei a crescut de la 2200 la peste 2700 de miliarde euro cu tot cu criza economica mondiala generata de Covid
  Macron e un mare francez ,un mare european
  Daca am ajuns sa ne uitam la Agoravox,ne-am ars

 6. Problema e ca UE e atractiva. De ce nu emigreaza in Rusia, Iran, NK, etc. ? Daca ar creste si la ei nivelul de trai si in plus s-ar radicaliza putin lucrurile prin UE, s-ar gandi de doua ori daca sa-si riste viata sa emigreze. Situatia acum o vad cat se poate de normala, e inca un sistem care se autoechilibreaza, cand deviaza foarte mult intr-o directie. Asta e avantajul democratiei, altfel nu mai aveam griji, pentru ca decidea un tatuc pentru noi.

 7. Franta este in mod cert tara vest-eurpeana in care regimul Putin a „investit” recent cel mai mult in fortele extremiste, pentru a obtine , asa cum s-a intamplat de altfel, cel mai bun scor in alegerile europarlamentare, in detrimentul puterii „clasice”, folosind din plin toate dificultatile interne cunoscute cu care se confrunta Franta si presedintele Macron.Dizolvarea parlamentului si alegerile anticipate vor taia aripile initiativelor lui Macron in sprijinul Ucrainei, creind un respiro pentru Rusia,in conditiile cand si in Germania rezultatele alegerilor europarlamentare se asteapta sa aduca surprize. Putin jubiliaza pentru bresa facuta!!Se gandeste sa propuna acum ‘kremlinskaia mir’

 8. Totul e organizat de Putin, milioanele de ilegali lăsați de nemți să intre prin granițele vraiște din 2015 încoace, gestiunea catastrofală a imigrației din Franța ultimilor 40 de ani, propaganda agresivă wokeistă, COVIDul, încălzirea globală, toate-s mișculațiile lui Putinache ,criminal de război.Urmarit penal .Vine vremea lui Putler, pentru judecată.

 9. Prostimea se bucura ca pe vremea lui Lenin, Hitler…le e dor de dictatura, nu mai suporta „elitele”, democratia „pute”, urasc pe toata lumea, modernitatea, progresul, stiinta, femeile, imigrantii, minoritatile….exact cum faceau ilustrii lor inaintasi de la care se revendica. Macron a facut un pariu periculos, sper sa-i iasa si sa-i zdrobeasca pe extremisti

 10. Articolul vorbește despre Franța, dar dacă astăzi, in Romania, ar avea loc alegeri ptr. presedinte și dacă ineptul de la TreiCoceni, iohannis, ar mai avea voie(nu se știe în democraty) sa candideze ptr. încă un mandat, la câți cre/țini sunt în SUBcolonie, sunt convins ca ar câștiga din primul tur!

 11. Sunt de părere că autorul comentariului din Agoravox greșește când susține că Macron a luat decizia dizolvării parlamentului ” la rece”, nu la cald, înainte de europarlamentare. Până acum, dacă luăm în considerare cvasi-totalitatea reacțiilor negative ale liderilor G7, dar și a colaboratorilor apropiați, consensul este că decizia a fost luată pripit,” la cald „, de un președinte egomaniac șocat profund în amorul său propriu.

  Înfrângerea grea suferită de partidul lui Macron la alegerile europarlamentare a survenit la numai 3 zile după sărbătorirea a 80 de ani de la D-day, când președintele francez era pe val, în centrul atenției mondiale, aclamat, curtat și vizitat de liderul american, britanic,etc Deodată însă,pleosc! din cerul al nouălea s-a prăbușit ca Icar, care s-a apropiat în zborul lui prea mult de Soare …

 12. Problema extremiști Le Pen sunt banii luați de la Putinosul criminal.

 13. @Năvrăpăscu-ne spui și nouă ce înseamnă Rotshild?Suntem în ceața densă a dezinformării.Lumineaza-ne ,te rugam ,ca sa nu te bănuim că vorbești doar ce auzi pe la colțuri.

 14. @Paulin Ionescu bati campii. In Rusia erau inregistrati in 2023 5,6 milioane emigranti legali si nici ei nu stiau cati emigranti ilegali au, plus foarte multi cetateni cu dubla cetatenie. Asa ca nu mai bate campii. Nu se emigreaza numai in „minunata” Europa.

  @lilico, politica de emigratie si masurile antisociale luate de Macron sunt vina lui Putin? Europa prea s-a obisnuit sa isi acopere greselile cu un poster politic Putin.
  Daca vom continua asa, fara sa vedem greselile elitei noastre politice toata Europa se va duce dreakului.

  Franta plateste pentru ca a fost un imperiu colonial si au adus numerosi emigranti din fostele colonii. Zeci de mii de cetateni din fostele colonii care au colaborat cu fostul imperiu francez s-au retras in Franta, dar drepturi au primit abia dupa anul 2000 sub presedentia lui Chirac. Intre timp s-a nascut o generatie de copii ale acestor emigranti, asuprit zeci de ani, fara a recunoaste drepturile parintilor lor care au lucrat in administratiile franceze din colonii…La acesti emigranti s-a adaugat emigratia datorata politicilor conducerii UE si a unor tari europene.
  Hai sa ne vedem paiul din ochiul nostru pana sa dam vina pe alti pentru politicile tampite promovate in Europa.

  Crede-ma lilico, Europa nu arata asa din cayuza lui Putin, ci din cauza politicienilor europeni, ca doar nu ne-a impus putin politiciel din timpul asa zisei Pandemii Covid, politici netoate care au ruinat Europa…

 15. @fix-te înșeli amarnic.Lucrurile nu seamănă deloc.Romanii au evitat extremismul,sunt sub 10% de nemernici români care au votat AUR sau cu balena albastră.Romanul nu pune botul la Înțeleg supărarea ta:ești nemulțumit că extremiștii au luat prea puțin la noi.Ia un ceiut cu flori de tei și cucută să-ți treacă.

 16. @Cetateanul turmentat-chiar ești turmentat 8:56-de ce crezi că românii sunt atât de proști?Proști sunteți voi ,sosocari ignoranți.

 17. Stânga politica e si galagioasa, si destructiva. Agoravox are, din punctul asta de vedere, dreptate: ultimele doua mandate prezidentiale (Hollande, Macron) au adus Franta la faliment (din toate punctele de vedere). Contrazic, însa, publicatia, când spune ca Macron ar fi gresit sa convoace alegeri generale, fiindca nu asta-i problema tarii, ci agresivitatea distructiva a partidelor si gruparilor de stânga (de la socialisti, la actuala majoritate parlamentara, a lui Macron), de lupta acerba pentru privilegiile personale (un deputat are casa-masa-transport gratuite + imunitate). @Fake Democracy: „Macron sa-i zdrobeasca pe extremisti”: adica pe el însusi si pe-ai lui, ahtiati de privilegii costisitoare si alte faraonisme, cu distrugerea bunastarii – colective si individuale – a lumii de rând, pe banul public.

 18. @IR-8;20-sunt siderat de comentariul dvs.semidoct.De n-ar fi și elucubrant.

 19. Păi Macron dacă execută ordinele colonialiștilor americani cum ai vrea sa arate Franța decât ca o colonie?!Aviz amatorilor de franțuzoaice la primarie sau de președinți nemți și ei supuși intru totul stăpânului de scavi conduși de evrei.Slava Rusia ,slava China singurele țari libere!

 20. Unul din marii producatorii auto din Franta si Europa este Renault. Una dintre modele de success dupa cum se stie este Dacia Spring produsa integral in China. UE incearca limitarea importurilor prin taxe platite tot de consumatorii europeni.
  Ce-ar fi putut face Macron, a inceapa negocieri cu Renault sa mute productia partiala in Europa sau asamblarea. Deciziile UE au afectat direct si producatorii germani, trecerea la motorizarea pue electrica s-a dovedit nesustenabila fata de masinile clasice. Dupa s-au trezit ca hibride preiau ce e mai bun de ls fiecare motorizare, dar dupa ce s-au produs consecinte si daune. Deciziile au fost luate fara sa se inteleaga sa fie siguri de consecinte, afectand si cumparatorii si producatorii.
  Vine Trump zice cateva propozitii, apare o fabrica sau un grup, de 10 miliarde de dolari in SUA.
  Macron, Scholtz sai altii lucreaza dupa principii ce pum pe primul loc, apara agenda globalista, ce reprezinta o minoritate. Si prin ce face Macron decat agraveaza situatia, punandu-si in cap intreaga Franta. Dizolvara Adunarii Nationale ultima picatura inainte sa dea pe dinafara.

 21. @Fake Demokracy de ce te supara adevarul spus de cetetanul turmentat? Nu poporul roman i-a ales de doua ori pe Base si pe Johannis? I-a ales tata Noe?
  Nu stiau romanii dupa primul mandat a lui base sau a lui Iohannis ce hram poarta astia doi? Si totusi i-au ales….
  Chiar crezi ca Viorica Dancila ar fi fost un presedinte mai rau decat Iohanis? Ma indoiesc sincer….
  Are un sociolog o vorba – „romanul merita ce e mai bun”, ce voteaza aia are….Propaganda sa traiasca…
  Chiar nu vezi ca marile partide nu au inca candidat pentru ca inca nu a venit directiva de la americani? Cand va veni va porni si masina de propaganda, care ne va convinge ce „minunat” e Candidatul manciurian ales de ei????

 22. Frantia o scursura umana condusa de un homalau casatorit cu un transgender ,o tara fara nici un viitor unde musulmanii si negrii fac regula ,Zbravo lor ,francezi niste homalai ,pedofili ,ipotenti ,infertili ,drogati ,transgenders si fatalai ,aceasta natie trebuiau castrati de multi ani si adus i 50 de milioane de africani peste ei ,trebuie bagat drog la greu n tineretul bovin ,handicapat ,degenerat ,complexat si retardat SLAVA AFRICA ,SLAVA MUSULMANII

 23. Asta se intampla cand ai un presedinte deochiat de o femeie cu 24 de ani mai batrana si de care nu se stie precis daca e femeie. Cum e la noi Luluta.

 24. Mizerabilii ăștia au întors totul cu coooru-n sus: Editat; pe patrioți îi fac extremiști, pe naționaliști – teroriști , iar pe iudeo-masoni – progresiști !
  Ba, mai mult, au impertinența de a-i acuza pe cei normali, care nu pot accepta toată mascarada asta, că se opun inrolării, înregimentării și înglobării, nu pentru că se respectă pe ei și semenii lor, își reaspectă Neamul, Credința și Patria, nu ca ceilalți, majoritatea pretutendinari , alungați de peste tot pe unde i-au dus interesele meschine, individuale, sau de grup , ci pentru că ar fi plătiți de ruși ! 😎
  Și dacă-ar fi, dar rușii au destule pe cap, mai ales acum, kakoi proble, ? Că voi sunteți plătiți pe față , prin ongeuri de toate felurile, dar toate parșive și meschine, puse în cârca altui beșinos, Soroș, precum SUA la umbra lui Robinette , de unde curg doar bă !șinile, nu și acțiunile războinice și insultătoare pentru inteligența umană !

 25. In ultimii 20-30 ani :
  – tehnologii ultaavansate ( oare de unde ? )
  – politruci mai deocheati decit predecesorii
  – moral , lumea-i varza

 26. O decLaratie de razboi doar impotriva francezilor, sau impotriva europenilor nativi.

  Asa suna lupta cu ce oligarhii, prin slugile lor, numesc extremism. Cine li se opune automat este va fi pus pe lista extremistilor. Doar ca indraznesc sa nu fie de acord cu globalismul.

 27. Incepe alta revolutie franceza! Pregatiti ghilotinele! Bucuria curvelor politice si apolitice!

 28. …. sunt sătui și epuizați de reformele turbo-liberale.

  Suna cumetriile PNL-USR sin Orban-Citu-Ghinea si bine’teles cine altcineva Razvan Popescu cu Greendeal si PNRR negociat in mare tainta de un grup restrans din USR si PNL parafat si semnat turbo-ruinarea ecomics l pachet cu datorii nemaivazute din imorumuturi si vaxxinare.

 29. Turbo liberalizarea a devenit turbo anapoda cat iasa in castig niste baieti despepti.

  In urma progresistilor si liberalilor se alege praful.
  Macron n-are un PeeSeeDee sa-l bage de urgenta la guwenare sa-i salveze funxtiile sa-i scoate din groapa xu c.t in care singuri s-au bagat. Sau la ordinele lui Soros.
  Dupa Turbo libealizare vine si parteq de tras ponoasele Turbo Inflate, Turbo Taxare si Impozitare, Turbo concedieri la stat

 30. Există o singură soluție la problema Macron : ghilotina. Cu ultra liberalii ăștia ghidonați de marile corporații, bănci și fonduri financiare gen BlackRock nu se mai poate trata altfel, vremea unui dialog civilizat și a unei bune înțelegeri cu ei a trecut de mult…

 31. @S.-baietas,nu știu dacă ai două clase primare,însă ar fi trebuit să înțelegi(daca nu ești turmentat)că nu m-am referit la Johhanis ori Băsescu (pe care i-am votat și nu mi-e rușine).M-am referit,stimate domn(fie și cu doua clase)am sugerat că poporul român nu e prost(afara de 10 % care votează cu mațul gros,precum dumneata),am spus că românii nu au dat curs promisiunilor deșarte venite dinspre partea extremistă urât mirositoare:Aur,sos.Daca te simți bine cu asemenea anturaj îți plâng de milă.Tu ești frate cu alt copeicar:Radu Humor.Pe ceilalți nu-i mai pomenesc,măcar de s-ar pomeni cu ce le doresc eu!Hahaha….

 32. Cabala de psihopați care ne-au furat lumea sacrifică turma cu „războaie” si „pandemii” non-stop. Psihoza în masă a avut loc de când a început acest coșmar numit realitate. Observați, ca psihopații nu au conștiință, NU sunt oameni și nicio cantitate de dragoste sau terapie nu îi mai poate face umani. Poate fi o națiune un psihopat? Potrivit unui expert în psihopatie politică, Andrzej Lobaczewski, răspunsul este da. Națiuni întregi, chiar și mișcări politice internaționale, pot prezenta un comportament care este paralel cu cel al indivizilor psihopati. Fiecare lider politic actual este un sociopat, au o mentalitate de conducatori, de aceea au fost selectați să fie lideri. Libertatea de exprimare a fost folosită ca instrument de apărare și promovare a patologiei, mai degrabă decât orice evaluare a protecției adevărului. O societate a carei cetațeni refuză să vadă și investigheze faptele, refuză să creadă că guvernul fabrică o realitate paralelă este o societate care alege și merită tirania ulterioară.

 33. Niste clone venite de la HN au stricat forumul. Au clonat postacii cunoscuti pe Cotidianul si nu se mai intelege nimic…Eu va spun ca Macrom vrea sa se salveze declarand razboi Rusiei la indemnul lui Biden…In Germania e la fel, Szolz a declarat razboi Rusiei crezand ca asa se salveaza cu ajutorul lui Biden…La Bucuresti candideaza chiar Geoana de la NATO crezand ca va castiga tot declarand razboi Rusiei…Alti rusofobi dau vina pe Putin care ar face si ar drege in Vest, parca nu ar avea destule probleme in Rusia….Europa de Vest s – a salvat dupa orabusirea Europei de Est…Zeci de milioane de rable auto vandute in Est, sute de mii de masini agricole vandute in Est, acapararea industriilor din Est, acapararea bancilor din Est, acapararea hipermarketurilor din Est.

 34. Dragi comentatori ai forum-ului Cotidianul vă recomand cu căldură să faceți o călătorie prin Franța zilelor noastre, pentru a lua pulsul realității de la firul ierbii. Sunt convins că veti găsi o țară ocupată de „franțujii” de pretutindeni și atenție mare ce faceți noaptea, pe unde dormiți / vă plimbați sau pe unde parcați, căci se întâmplă „lucruri” (un spray, baston sau ceva dispozitive de autoapărare nu strică să aveți la voi – singura țară din UE unde am avut nevoie de așa ceva).
  Nu uitați să luați bani suficienți la voi că și polițiștii pot deveni haiduci dacă aveți aere de victimă sigură (învățați câteva fraze în franceză căci nu suportă engleza deși mulți o cunosc – „ce n’est pas moi, patron” 🙂 ). Fiți răi, să le lăsați o impresie „bună”, chiar dacă plătiți ca să nu mai fiți deranjați la întoarcere. Luați exemplu de la Clotilda noastră!
  Dacă mergeți cu mașina luați și o canistră de combustibil că nu știe când veți găsi o benzinărie normală iar înainte de a plăti asigurați-vă că s-a plătit alimentarea anterioară (sună a vestul sălbatic da am văzut cu ochii mei).
  Noaptea nu uitați mașina-n drum dacă opriți într-un oraș mai mare (dacă nu e coteț pe roți) pentru că a doua zi o găsiți operă de artă.
  Când închiriați o cameră de hotel vedeți să nu vă bucurați la una ieftină căci veti avea șocul vieții (eu atâta zic).
  ….
  În afară de partea rurală și mâncarea excelentă nu văd de ce și-ar pierde cineva vremea prin Franța sau ar vorbi de democrația ei?!

 35. Citat – „Europa nu arata asa din cauza lui Putin, ci din cauza politicienilor europeni” – o remarca extrem de pertinenta, subscriu.
  – Cine este Rotschild ? – daca’cati, gasesti despre, totu-i sa vezi pe unde calci.

 36. Citesc un argument care revine din cand in cand si anume de ce nu emigreaza nemultumitii sistemului in Rusia. Pe YouTube sunt estul de multe filmulete ale unor oameni, familii intregi care au emigrat sau cauta sa emigreza in Rusia. Americani, britanici, canadieni(un fermier cu multi copii) si alte nationalitati. De asemenea sunt cei care viziteaza Rusia si posteaza filmarile lor pe internet. Intr-o vreme cand Rusia este in razboi si statele occidentale iau masuri sa inchida granitele pentru rusi, iata ca Rusia acorda vize cetatenilor unor state ostile Rusiei si le permita sa se miste liber pe teritoriul ei. Acestia transmit informatii reale cu bune si rele din interiorul tarii, informatii nealterata de propaganda. Eu pledez pentru acuratetea informatiei.

 37. Franța ascunde și o grămadă de ruși hoți și tocmai d aia, bogați. O grămadă de amante și neveste rusoaice. De ce a făcut rău? Foarte bine, sa vina partidul D. Le pen, are timp 4 ani sa pună Franța pe roate. Va câștiga apoi ci 110%.

 38. Populiști din toate țările uniți-vă. Se vede de la o poștă că retorica e creată in același laborator. Aceleași lătrături schizofrenice, aceleași idei bolnave. Se pare ca Macron le-a băgat mortul in casă cu alegerile astea.

 39. Prostu nu e prost destul daca nu e si fudul….si crede ca e unicul academician de pe acest forum….

 40. @gelu-eu am citit mai mult decât ai dormit tu toată viața.Arunci cu noroi în cei ce-ți sunt superiori.Bogdaproste!Adevarata Ileana Rollanson.

 41. @S. Atentie sunt dubluri false de nickname care lauda sistemul sorosist. Recomand celor anti-progresisti sa-si ia nick name-uri sugestive gen Anti-woke, anti-progresist, Dictatura UE, ceva pe care baietii sa nu-l poata refolosi!

 42. @ Ileana Rollanson…Adevarata Cataleya de la HN…Oi fi citit mult, dar ai inteles putin…Nu lasi in urma decat balegi rusofobe. Rusofobul este pentru mine omul foarte prost daca nu are scuza ca e bolnav mintal.

 43. Paulian Ionescu spune:
  16 iun. 2024 la 8:17
  Iar ai inviat Editat ,care iti semnezi opiniile cu numele altei persoane ?

 44. „Ce este adevărul?” întreba Pontiu Pilat. Adevărul este ceea ce operează universul. Este ceea ce alimentează soarele și face galaxiile să se organizeze în spirală. Poate fi cunoscut și poate fi navigat și ne poate ajuta și vindeca pe toți pentru că este forța motrice a ceea ce ne-a adus aici, în primul rând. Criptocrația globală poate fi diminuată și mutată din drum cu această putere. Dar pentru a folosi această putere, oamenii trebuie să iubească adevărul.

 45. Genial .Pur si simplu un Macron genial ce va arata nmatiunii fata hioda a partidelor parlamentare care acum au incepput sa se bata in între ele .Poporul va intelege .Democratul absolut numit Macron le zice : vreti alegeri poftim alegeri .Acum toti chivernisitii trebuie sa isi despacheteze bagajele .Vreti sa conduceti Franta poftim conduceti dar nu va grabiti sa luati trenul de Bruxelles .

 46. @axon Cineva foloseste nick name-urile care nu convin. Ileana Rollanson e dublata de unul fals. La fel si Paulian Ionescu, Fake Democracy si cred ca si gelu.

 47. Sistemul nu iubeste adevarul.Ci doar propaganda sa oficiala. Sa le iasa lucrarile.
  Care misca in front e monitorizat si haituit. Si daca e nevoie coercitiv pus cu botul pe labe.Au tehnologie sa monitorizeze omul pretutindeni orice face.inferent ca esre in spatiu liber si nu intr-o incapere. Experimente pe oameni. Si forumul cotidianul e monitorizat. Si unii utilizatori! Asa este in democratia Securitatii!

 48. FIECARE NATIE ÎȘI MERITA CONDUCATORII
  NOI ÎI AVEM PE CIOLACU SI IOHANNIS…

 49. @Fake names pe forum: nu. Ileana Rollanson este el însusi (cred ca-i un barbat). Periculo(a)s(a) este, însa, altul/ori alta care semneaza „Ileana Rollason”, si scrie ineptii. Am depus o plângere, fara, însa, nici un rezultat (deocamdata). Ai, în schimb, dreptate privindu-i pe @axon, @Paulian Ionescu, @Fake Democracy, @gelu si altii.

 50. Nu, @Marchievici, nu-i o „declaratie de razboi împotriva francezilor”, ci-mpotriva-nscaunatilor de zeci de ani, amenintati, acuma, sa-si piarda locurile, si-odata cu ele, si privilegiile. Stânga extrema (Partidul Socialist) si extrema stânga. Ce-a facut Macron fiind, dimpotriva, o eliberare. Dreapta gaullista (fiindca asta sunt Marine le Pen si Bardella), va câstiga, si-o data cu ea, o doza de suveranism european. Stânga si extrema stânga, ambele, groparele tarii vaicarindu-se, acuma, nu merita sa mai fie pomeniti. Si-au sapat propria groapa, încercând de zeci de ani de zile s-o sape pe-aia a unui partid suveranist (Le Rassemblement National). Nu-i plânge : îsi merita soarta. Mass-media mainstream de ani de zile intoxica, fura si-si aduce elogii pâna la sufocare. Las-ca-i mai bine sa vina altii, înca nepervertiti. Care, adica, sa nu-ti îndoape degetul în gura.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.