O femeie a sărit pe geam cu copilul în brațe

O tânără de 30 de ani, mamă a unui bebeluş de patru luni, a sărit de la etajul trei al unui bloc de pe strada Decebal din municipiul Iaşi, după ce locuinţa i-a fost cuprinsă de flăcări.

Femeia se afla cu bebeluşul într-o cameră a cărei uşă s-a blocat. Pentru a se salva din incendiu, mama a învelit bebeluşul într-o pătură şi a sărit de la etaj.

„Dispeceratul Integrat ISU – SMURD – SAJ Iaşi a fost anunţat despre producerea unui incendiu la un apartament în municipiul Iaşi, aleea Decebal, etajul 3, la ora 15,06. De urgenţă au fost direcţionate 3 autospeciale de intervenţie şi stingere cu apă şi spumă, o autoplatformă pentru salvări de la înălţime, o autospecială de primă intervenţie şi un echipaj de prim ajutor calificat, iar de la SAJ Iaşi două ambulanţe (tip B şi C). De la locul evenimentului, o femeie şi un copil (mama aproximativ 30 de ani şi fiul său în vârstă de 5 luni) au fost preluaţi în stare gravă de către echipajele medicale SAJ şi au fost transportaţi de urgenţă la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Georgică Onofreiasa.

Potrivit sursei citate, pompierii au evacuat 10 persoane din bloc, iar alte 15 persoane s-au evacuat singure. Incendiul a fost lichidat la ora 15,40.

Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Dr. Diana Cimpoeşu, a declarat că femeia a fost adusă la UPU de la Spitalul Sf Spiridon din Iaşi.

„Este conştientă, are fractură de membru inferior şi arsuri. Copilul areactiv, dispneic. A fost preluat de echipajul SAJ şi transportat de urgenţă la UPU de la Spitalul de Pediatrie”, a declarat dr. Cimpoeşu.

Medicii pediatri afirmă că starea generală a bebeluşului este gravă întrucât în urma căderii de la mare înălţime a suferit mai multe traumatisme.

„Pacientul suferă de un traumatism cranio-cerebral sever, contuzie toraco-abdominală. În momentul de faţă se aşteaptă rezultatul investigaţiilor computerului tomograf. La sosire, pacientul era în stop cardio-respirator şi au fost nevoie de manevre de resuscitare. Starea generală a pacientului este extrem de gravă”, a declarat dr Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii „Sf. Maria” din Iaşi.

În urma incendiului au ars bunurile dintr-o încăpere, mobilier divers şi diverse produse textile.

Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. La TV ziceau ca intai a aruncat copilul, apoi asarit si ea. Maine vom auzi ca a sarit cu o parasuta sau o umbrela,

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.