O femeie bolnavă de cancer a câștigat în instanță

O femeie bolnavă de cancer care a cerut dreptul la un tratament gratuit în instanță, a avut câștig de cauză. Este vorba despre un proces desfășurat la Curtea de Apel Alba Iulia, despre care a relatat alba24.ro.

Femeia fost diagnosticată cu o formă de cancer mamar, potrivit sursei citate.

Medicul curant i-a recomandat tratamentul cu SACITUZUMAB GOVITECAN (denumire comercială TRODELVY). Însă pentru forma de cancer tratamentul nu este decontat de casa de asigurări.

Femeia a cerut ca statul să îi ofere în mod gratuit dreptul la tratament:

”obligarea pârâţilor la asigurarea către reclamantă, pe bază de prescripţie medicală. în regim de compensare 100% (fără contribuţie personală) a medicamentului SAClTUZUMAB GOVITECAN /denumire comerciala TRODELVY) pentru indicaţia terapeutică „cancer mamar nerezecabii sau metastazat, triplu negativ(MTNBC), la pacienţii adulţi care. au utilizat anterior două sau mai multe terapii sistemice, incluzând cel puţin una pentru boala în stadiu avansat”, a solicitat acesta în instanță.

Decizia instanței

Obligă pârâții să asigure reclamantei, pe bază de prescripție medicală, în regim de compensare 100%- fără contribuție personală- medicamentul SACITUZUMAB GOVITECAN – denumire comercială TRODELVY. Decizia a fost una executorie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

7 Comentarii

 1. S-a întâmplat să fie o/un judecător cu suflet inca umanizat, dar sa vedem daca nu va fi agățat de hoiturile pupătoare de funcții care hăituiesc umanizatii!

 2. medicii sunt agenti de vanzari. ei primesc comision de la producatorii de medicamente.. daca oamenii ar fi sanatosi, nu ar primi nimic..

  pfizer si moderna au scos ceva medicamente pentru noul ‘turbo cancer’aparut dupa 2021. se pare ca vor castiga alte sute de miliarde. pentru moartea subita inca nu au scos nimic.

 3. Intreb: oare cat timp a durat procesul si cat a costat-o pe femeia nevoita sa isi caute in Instanta DREPTUL la sanatate, la viata…
  Constitutia Romaniei:
  „Art. 34 – Dreptul la ocrotirea sănătăţii
  (1) Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat.
  (2) Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice.”

  Sotul meu a fost diagnosticat cu cancer la vezica urinara in August 2021…platim tot, mai putin 1 CT la 6 luni, care e gratuit, in rest platim TOT.. mai avem anul asta, al 3-lea an de tratament, medicatie inovatoare, moderna, IMUNOTERAPIE, care NU e decontata de CNAS…

 4. Nu e tare sa iti castigi in instanta dreptul de a te otravi cu un Editat experimental?

 5. @parere: sau poate a avut norocul sa aiba o cunostinta cu relatii la acea Instanta… altfel, dosarul ar fi zacut in sertarele Instantei mult si bine…
  Dle Haos Werner Iohannis, „din pacate statul roman a esuat in misiunea fundamentala de a PROTEJA SANATATEA cetatenilor”, parca asa zicei in 2021..
  Dar, ai zis-o asa, de televizor… jigodiilor, nu va rusine deloc!

  Mai tineti minte Planul National de Prevenire si Combatere a Cancerului(parte a Planului European de Prevenire si Combatere a cancerului, votat in Parlamentul European!), votat in Parlamentul Romaniei si promulgat cu mare pompa de dl Haos la Cotroceni, cu toti ministrii langa el?!
  E deja bagat la sertar, ca toate Programele mincinoase de guvernare, ca toate Planurile de dezvoltare, ca toate Strategiile lor mincinoase!
  Iar bolbnavii de cancer umbla prin Instante sa castige DREPTUL la VIATA…

 6. IARTĂ-MĂ DOAMNE! (BINE AR FI SĂ NU FIE AȘA!) DA PÂNĂ SE PUNE-N APLICARE „SENTINȚA„ nefericita va fi oale și ulcele)

 7. Medicul curant i-a recomandat tratamentul,
  medicului ii recomandam DOZA DUVBLA!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.