O femeie provoacă scandal în fotbalul german

 

Este scandal în Germania tocmai acum când echipa națională a țării gazdă a EURO 2024 a obținut a doua victorie din grupe și a devenit prima echipă calificată în optimi. Și aici se dovedește că, atunci când vor să se bage în seamă și să profite de o performanță în plan sportiv, politicienii sfârșesc de multe ori prin a comite gafe de proporții.

 

Acum, protagonista unui moment neplăcut tocmai când panzerele lui Julian Nagelsmann înaintează nestingherite în competiție este vicepreședinta Bundestagului: Katrin Göring-Eckardt.

Aceasta a declanșat virulente polemici, fiind acuzată de rasism, după ce a scris pe X (fostul Twitter) următorul mesaj: „Această echipă este cu adevărat grozavă. Imaginați-vă pentru o clipă dacă ar exista doar jucători germani albi”. Postarea sa conține și trei emoji-uri curcubeu.

Replicile au fost unele extrem de dure și au venit imediat. „Oricine discută despre culoarea pielii jucătorilor din echipa națională a Germaniei se implică în rasism, indiferent de motivația din spatele mesajului”, a scris Ahmad Mansour, publicist și expert pe Orientul Mijlociu, despre tweet-ul lui Göring Eckardt.

Vicepreședintele FDP, Wolfgang Kubicki, consideră că este „foarte îngrijorător când oamenii din Germania sunt judecați pe baza culorii pielii lor. Colega sper să șteargă rapid tweetul”.

Manuel Ostermann, șef adjunct al Sindicatului Poliției Germane, i-a reproșat politicianului „Verzilor” că „evaluează oamenii pe baza caracteristicilor lor vizuale. Așa ceva ar fi rasist după propria definiție”.

Înțelegând gafa pe care a comis-o, vicepreședinta Bundestagului a revenit să repare situația pe care și selecționerul Julian Nagelsmann o catalogase drept o nebunie.

„Mi-am șters tweetul. Îmi pare rău pentru felul în care l-am formulat. Ceea ce m-a provocat a fost faptul că 21% dintre germani cred că ar fi mai bine dacă ar fi mai mulți albi în echipa națională. Sunt mândru de această echipă și sper că îi vom putea convinge și pe acești 21%”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. Nu o sa inteleg niciodata pe albii care se bucura ca dispar de pe fata pamantului si in proprille tari. Pentru aceasta doamna sper sa o pot vedea intr-o burqa in viata mea

  2. Asti sunt ‘verzii’,cu creierele mai mici decat a gainilor; au si pierdut masiv voturi la europarlamentare
    Vrem guvern SRI!

  3. Tovarasa isi face o aspra autocritica in fata colectivului, in fata oamenilor muncii de toate culorile.

  4. Nu! Nu sunt de acord. Cum sa traiasca in „Jarmania” doar albi? Asta e total in defavoarea noastra, a romanilor. Noi, romanii, vrem albi intr-o proportie covarsitoare aici, in Romania. In „Jarmania” nu vrem. Acolo noi vrem sa fie cat mai multa tarcatura ca sa le dam noi d-aia „de culoare” cu care ei, „jarmanii” sa-si umple corectitudinea politica si sa ramaie cu ea de gat. Na!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.