O fetiță a fost grav rănită în locul de joacă

O altă tragedie în Parcul T din sectorul 2 al Capitalei. O fetiță a căzut victimă nepăsării autorității locale. Ea a suferit miercuri seară leziuni abdominale grave, după ce frânghia pe care se cățăra s-a desprins din șuruburile în care era fixată. La faţa locului a ajuns o ambulanţă, iar fetiţa a fost transportată la Spitalul Marie Curie. Ca și în cazul copilului sfâșiat de câini, Primăria Sectorului 2 anunță o anchetă internă, care nu se va finaliza niciodată. Așa cum ne-a obișnuit, primarul Mihai Toader tace.

În această dimineață, viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a declarat că Autoritatea Naţională pentru pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) face verificări. „Din câte se pare, fetiţa nu are probleme grave. La acest moment, este o anchetă internă, iar în acelaşi timp ANPC face verificări pentru a vedea a cui este vina”, a spus viceprimarul. El a mai spus că și Primăria Sectorului 2 va face propria anchetă.
Dan Cristian Popescu susţine că locul de joacă „este unul atipic”, fiind făcut în perioada 2006-2007, din donaţii primite de la statul azer.

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor București a început o anchetă, a declarat și comisarul Mihăiță Bengh. „La ora 9, echipa de control s-a deplasat la locul respectiv. Noi nu am primit nici o sesizare. Am înțeles că minorul se află la spital, să vedem cine asigură mentenanța. Nu știm exact, până nu finalizăm controlul.”

Poliţiştii şi procurorii din Sectorul 2 al Capitalei au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, după ce fetița a ajuns la spital. „La data de 13.09.2017, în jurul orei 19.00, prin Dispecerat 112, o unitate spitalicească a sesizat Secţia 7 Poliţie că la camera de gardă a fost prezentată o minoră, victimă a unui accident petrecut la un loc de joacă. La faţa locului s-au prezentat poliţişti din cadrul subunităţii menţionate, care au demarat verificările, în vederea stabilirii contextului în care s-a produs vătămarea. A fost realizată cercetare la locul producerii evenimentului şi au fost efectuate investigaţii în vederea identificării martorilor oculari”, transmite Poliţia Capitalei.

În Parcul Plumbuita Tei s-au petrecut mai multe incidente periculoase în ultima vreme. Unele au fost din vina celor care se ocupă cu funcționarea instalațiilor, altele din nepăsarea Administrației Domeniului Public.

Recomanda
Gabriela Dinescu 165 Articole
Author