O fi Șoșoacă ambalată, dar datele sunt corecte și situația este groasă!

Trecute la „și altele“ și ignorate din cauza renumelui nu tocmai bun pe care și l-a făcut, declarațiile sau interpelările senatoarei Diana Șoșoacă merită uneori menționate. Cunoscută ca un cal breaz din cauza ieșirilor sau a comportamentului uneori nepotrivit, senatoarea a avut o interpelare în Parlamentul României care merită menționată. Având ca subiect provatizarea Petrom, declarația Dianei Șoșoacă arată clar că situația pe această temă e groasă, ca să folosim un limbaj altfel.

Iată:

„Interpelarea este adresată domnului prim-ministru Nicolae Ionel Ciucă, domnului ministru de Finanțe, Adrian Caciu, domnului ministru de Justiție, Silviu Predoiu, domnului ministru al Economiei, Florin Marian Spataru, domnului ministru al Energiei, Virgil Popescu.

Obiectul întrebării: Privatizarea Petrom, cea mai importantă privatizare din economia romanească

Stimați domni miniștri,

Având în vedere liberalizarea prețurilor la energie pe care fără discernamant ați adopta-o, toate partidele din actuala și vechea coaliție fără să aveți în vedere că veți provoca o adevărată criză economică și veți ridica pragul sărăciei românilor la cote fără precedent, este imperios necesar să privim în urmă și să vedem ce am avut și ce am pierdut și mai ales cum putem să recuperăm pierderile, pentru că se poate.

În acest context, privatizarea Petrom din anul 2004 prin care s-a cedat jumătate din producția de gaze locală și toată extracția de petrol a României, fapt fără precedent nu numai în istoria României dar la nivel european, și dacă vom cerceta s-ar putea să fim unici la nivel mondial, trebuie să revină în discuție pentru că discutăm despre bogățiile României care în conformitate cu Constitiția României nu pot face obiectul înstrăinării.

Art 135 al 2 Statul trebuie să asigure

b) protejarea intereselor naționale în activitatea economică financiară și valutară

d) exploararea resurselor în concordanță cu interesul național

f) crearea condițiilor necesare pentru creșterea calității vieții

art 136 din Constituția României

Alineatul 2

Proprietatea publică este garantată și ocrotită prin lege și aparține statului sau unităților administrativ-teritoriale

Alineatul 3

Bogățiile de interes public ale subsolului, spațiul aerian, apele cu potențial energetic valorificabil de interes național, plajele, marea teritorială, resursele naturale ale zonei și ae platoului continental precum și alte bunuri stabilite de legea organică fac obiectul exclusiv al proprietății publice.

4. Bunurile proprietate publică sunt inalienabile în condițiile legii organice. Ele pot fi date în administrare regiilor autonome ori instituțiilor publice ori pot fi concesionate ori închiriate. De asemenea, ele pot fi date în folosință gratuită instituțiilor de utilitate publică.

În timp ce alte state au optat pentru varianta listărilor, statul rămânând în majoritaea cazurilor cel mai important acționar, opțiunea României de a ceda controlul asupra unei companii de importanța Petrom rămâne o decizie unică la nivel european.

Cine controlează Petrom controlează economia controlează și politica. Cuvintele îi aparțin fostului premier Adrian Năstase și au fost rostite pe 23 iulie 2004, ziua în care la Palatul Victoria statul român și-a pus semnătura pe cel mai important contract de privatizare pe care avea să-l facă vreodată, încreditându-i perla coroanei unui alt stat, Austria, reprezentat de grupul petrolier OMV.

Nici acum cuvintele lui Năstase nu și-au pierdut din esență, Petrom fiind compania care controlează

producția de petrol a României, jumătate din producția de gaze și 6% din producția de energie locală. Astfel, grupul austriac OMV a preluat o participație de 51,01% din capitalul Petrom în urma unei tranzacții de 1.5 mld €. OMV a cumpărat de la statul român 33.34% din acțiuni pentru 669 milioane euro și a majorat capitalul social cu 830.6 milioane€ pentru a ajunge la participația de 51%.

deși petromul a fost vandut cu 669 de milioane de €, numai țițeiul din pământ de la acea vreme valora aproximativ 10 MILIARDE DE DOLARI

La vremea respectivă, Petromul avea rezerve recunoscute de UN MILIARD DE BARILI DE PETROL; la prețul de atunci al țițeiului, la condițiile geologice din România și la ceea ce se întâmpla aici se putea vinde țițeiul cu 10 $ BARILUL.

Deci numai țițeiul din pământ la vremea respectivă valora 10 MILIARDE DE DOLARI. Înainte de privatizare, cu un an sau doi, chiar compania OMV a venit în România la Petrom. S-au oferit pentru 80 de stații de benzinză (pentru 80 de benzinarii pe care voia sa le cumpere) 80 DE MILIOANE $.

Deci un milion de dolari pe benzinarie. Petromul avea, din cate imi aduc aminte, la vremea respectivă vreo 800. Deci valoarea distribuției era încă ușor 800 DE MILIOANE.

Rafinăriile, platformele de foraj valoarea de înlocuire a unei platforme de foraj era la 150-200 de MILIOANE. S-AU VÂNDUT TOATE CU 100 DE MILIOANE.

Avand în vedere toate aceste elemente, evident că era foarte interesant de cumpărat, a declarat Ovidiu Tender pentru Protv.

În noiembrie 2004, majoritatea PSD din Parlament aprobă contractul de privatizare a Petrom prin lege. Adrian Năstase răsuflă ușurat. A reușit să aprobe un mare furt prin lege.

Repet, PROBLEMA ROMÂNIEI NU ESTE CĂ S-A PRIVATIZAT, PROBLEMA ESTE CUM S-A PRIVATIZAT , a scris Traian Băsescu pe rețeaua sa de socializare.

În replică, fostul premier Adrian Năstase a postat pe blogul său un mesaj în care susține că printr-un memorandum semnat în anul 2000, Băsescu este autorul angajamentului incalificabil de privatizare a Petrom și a întregii industrii românești.

Politicienii se acuză reciproc, dar semnează la patru mâini devalizarea statului român. Transformarea Petrom

Vă puteti imagina in 2004 un OMV cu 5000 de angajați să preia Petromul cu cei 60.000 de angajati? Cred că este cel mai mare succes al unei companii austriece în afara Austriei, spunea într-un interviu acordat FT, Gerhard R -fost CEO al OMV care alaturi de Wolfgang B…, CEO al OMV la data privatizării.

Petrom și-a pus semnătura pe contractul care avea să transforme radical grupul austriac.

Transformarea Petrom a însemnat mult mai mult de atât.

OMV a închis și a renunțat, rând pe rând, la toate activitățile din care nu scotea bani, aceasta a fost motivarea oficială ceea ce nu poate fi acceptat, printre cele mai importante numărându-se Combinatul Doljchim și Rafinăria Arpechim.

Legea 555/2004 privind unele măsuri pentru privatizarea SN a Petrolului Petrom SA prin care Parlamentul a acoperit practic o ilegalitate, un contract neconstituțional, menționează condiții inimaginabile și inacceptabile prin care vânzătorul – Statul român- are obligații de despăgubire fațp de cumpărător (OMV).

Astfel, capitolul V –Despăgubiri postprivatizare

Art. 17 – Vânzatorul este autorizat să despăgubească cumpărătorul PENTRU ORICE MAJORARE A ÎNDATORĂRII NETE A SOCIETĂȚII DE LA DATA SEMNĂRII CONTRACTULUI DE PRIVATIZARE PÂNĂ LA DATA FINALIZĂRII.

Art.18

Prin derogare de la dispoziția art 27-30 din Legea 137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării, cu modificările și completările ulterioare, VÂNZATORUL ESTE AUTORIZAT CA PE O PERIOADĂ DE 15 ANI DE LA DATA FINALIZĂRII SĂ DESPĂGUBEASCĂ ÎN TOTALITATE SOCIETATEA PENTRU ORICE PRETENȚII ÎN LEGĂTURĂ CU CONTAMINAREA ISTORICĂ A MEDIULUI, CONFORM TERMENILOR ȘI CONDIȚIILOR PREVĂZUTE ÎN ANGAJAMENTUL DE DESPĂGUBIRE PRIVIND MEDIUL.

Alineatul 2

Prin derogare de la dispoziția art 27-30 din Legea 137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării, cu modificările și completările ulterioare, VÂNZATORUL ESTE AUTORIZAT CA PE O PERIOADĂ DE 30 DE ANI DE LA DATA FINALIZĂRII SĂ DESPĂGUBEASCĂ ÎN TOTALITATE SOCIETATEA PENTRU ORICE PRETENȚII ÎN LEGĂTURĂ CU ABANDONAREA ȘI SCOATEREA DIN FUNCȚIUNE A SONDELOR ABANDONATE, OPRITE, ÎNCHISE SAU CARE AȘTEAPTĂ SĂ FIE ABANDONATE DE LA DATA FINALIZĂRII ÎN CONFORMITATE CU TERMENII ȘI CONDIȚIILE PREVĂZUTE ÎNANGAJAMENTUL DE DESPĂGUBIRE PRIVIND MEDIUL

Articolul 19

Prin derogare de la dispoziția art 27-30 din Legea 137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării, SUMA TOTALĂ A DESPĂGUBIRILOR DATORATE DE VÂNZATOR CUMPĂRĂTORULUI ÎN BAZA CONTRACTULUI DE PRIVATIZARE ÎN LEGĂTURĂ CU MAJORAREA ÎNDATORĂRII NETE SURVENITE ÎNTRE DATA SEMNĂRII CONTRACTULUI DE PRIVATIZARE ȘI FINALIZAREA PROCESULUI DE PRIVATIZARE, PRETENȚIILE CU PRIVIRE LA NEVALABILITATEA CONTRACTELOR INDIVIDUALE DE CONCESIUNE INCHEIATE DE SOCIETATE, PRETENȚIILE CU PRIVIRE LA ÎNCĂLCAREA DE CĂTRE VÂNZĂTOR A ORICĂREIA DINTRE DECLARAȚIILE ȘI GARANȚIILE ACESTUIA CONFORM PREVEDERILOR DIN ANEXA A LA CONTRACTUL DE PRIVATIZARE

PRETENȚIILE CU PRIVIRE LA NERESPECTAREA PREVEDERILOR DIN CONTRACTUL DE PRIVATIZARE REFLECTATE IN ART. 8, 9, 1O, 11 ȘI 15 DIN PREZENTA LEGE

PRETENȚIILE CU PRIVIRE LA INVESTIGATIILE AFLATE ÎN DESFĂȘURARE LA DATA SEMNĂRII CONTRACTULUI DE PRIVATIZARE /ȘI MENȚIONATE ÎN ACESTA PRIVIND ACTIVITĂȚILE DE NATURĂ ANTICONCURENȚIALĂ ÎNCARE ESTE IMPLICATĂ SOCIETATEA NU VA DEPĂȘI SUMA PREȚULUI AFERENT ACȚIUNILOR VÂNDUTE ȘI A PREȚULUI AFERENT CELOR SUBSCRISE DE CUMPĂRĂTOR LA MAJORAREA CAPITALULULUI SOCIAL,

Suma totală a despăgubirilor datorate de vânzător cumpărătorului în baza contractului de privatizare, altele decât cele prevăzute la Alineat 1 nu va depăși 50% din prețul de cumpărare.

Răspunderea totală a vânzătorului conf alineat 1 si 2 nu va depăși suma prețului aferent acțiunilor vândute și a prețului aferent acțiunilor subscrise de cumpărător la majorarea capitalulului social.

Art 20: De asemenea, prevede despăgubiri ale vânzatorului

Art 21, art 22

Deci, încălcându-se Constituția României, trecându-se peste voința poporului, guvernanții și parlamentarii înstrăinează cele mai importante bogății ale României, iar la acest moment am ajuns să plătim prețuri astronomice la utilități, utilități provedind în cea mai mare parte din bogățiile noastre, bogății care nu pot fi înstrăinate conform Constituției în vigoare atunci și acum,

Mai mult, după ce dăm pe gratis bogățiile țării, mai avem și obligația de a despăgubi cumpărătorul, anual, astfel cum reiese din Legea 555/2004.

Înaltă trădare, subminarea economiei naționale și lista infracțiunilor este lungă.

Este strigător la cer ceea ce politicienii au girat la acea vreme și acceptă și la acest moment.

Având în vedere aceste aspecte vă solicit următoarele:

1. Vă solicit să îmi puneți la dispoziție contractul de privatizare Petrom în integralitatea sa, inclusiv cauzele care nu sunt publice, precum și actele care au stat la baza întocmirii contractului de privatizare, precum și memorandumul semnat de Traian Băsescu în anul 2000

2. Vă solicit să-mi comunicați echipa de juriști care a redactat acest contract precum și echipa de negociatori din partea României și a grupului OMV

3. Vă solicit să-mi comunicați baza legală și constituțională care a fost avută în vedere la momentul privatizării Petrom“

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 56
Author

44 de Comentarii

 1. DACA s-ar face lumina si dreptate in Privatizarea PETROM atunci ar intra la puscarie 100 de parlamentari si 150 de ministri.

 2. Toate Hienele Holerei Galbene si Sacalii Ciumei rosii aliniati in spatele Tradatorului Klaus Iohannis se Tem de Moarte de aceasta Femeie care Spune Lucrurilor pe Nume in Parlamentul Romaniei.
  Cit timp inca Exista o Voce in Parlament nu este inca totul Pierdut.

 3. Avand in vedere ca si alte tari se gandesc la renationalizarea resurselor(vezi cazul Franta EDF)de data asta sunt 100% de acord cu doamna Diana Șoșoacă
  Pana nu e prea tarziu ,austriecii trebuiesc dati afara de la Petrom!
  Repet ce spun de multa vreme :daca era un razboi intre Ropmania si Austria si castiga Austria tot nu putea sa ne fure rezervele de petrol si gaze si sa taie padurile asa cum a facut-o de la guvernarea masonului Adrian Nastase ,care a predat aceste bogatii naturale masoneriei austriece,ba la facut pe zaharisitul Iliescu sa-l decoreze pe masonul Gerald Schweighofer,(la propunerea lui Bombonel) calaul padurilor Romaniei
  Austria s-a impanat cu bogatiile Romaniei,dar Nastase inca nu e in atentia DNA!

 4. Avand in vedere ca si alte tari se gandesc la renationalizarea resurselor(vezi cazul Franta EDF)de data asta sunt 100% de acord cu doamna Diana Șoșoacă
  Pana nu e prea tarziu ,austriecii trebuiesc dati afara de la Petrom!
  Repet ce spun de multa vreme :daca era un razboi intre Romania si Austria si castiga Austria tot nu putea sa ne fure rezervele de petrol si gaze si sa taie padurile asa cum a facut-o in guvernarea masonului Adrian Nastase, care a predat aceste bogatii naturale masoneriei austriece, ba la facut pe zaharisitul Iliescu sa-l decoreze pe masonul Gerald Schweighofer,(la propunerea lui Bombonel) calaul padurilor Romaniei
  Austria s-a impanat cu bogatiile Romaniei,dar Nastase inca nu e in atentia DNA!

 5. Incredibil cât de mult a fost furată această națiune. Ceea ce am scris că România va dispărea ca națiune in 2024 se va întâmpla. Ar fi ilogic să nu se întâmple așa. Toate calculele converg la această dată. Doar ceva fabulos ne poate salva de la extincție.

 6. Si au mai fost doua, una cu Tractorul Brasov si alta cu ARO Campul Lung. Chirugical si la obiect.

 7. ,,intelectualii,, sunt deranjati,de voceai ei, de aspectul ei,de temperamentul ei fara sa-i intereseze prea mult ceea ce spune,,Hai ma lasa-ma in pace cu Sosoaca,,Dar nu sunt deranjati de indivizii si individe elegante cu costume scumpe,cu averi fabuloase,care mint frumos,[mai mult incurcat de nu imtelegi nimic]care s-au procopsit prin vanzarea marilor fabrici,zacaminte si au devalizat tara.Dupa 20 de ani ,a trebuit Sosoaca sa vina ,cu curaj ,sa spuna adevarul in legatura cu ceea ce s-a intamplat ,la privatizarea Petrom? Unde sunt barbatii tarii,politicienii,,patrioti ,, din toate partidele? Ati tacut malc si ati fost partasi,la distrugerea economiei si a populatiei.V-ati umplut toti buzunarele si acum nu va mai intereseaza cresterea pretului la benzina si la gaz>Toti au vazut ca le merge ,ca poporul accepta orice hotie,,asta e,nu avem ce face ,, si sustinuti de sindicatele ,,tradatoare,, au apsat pe ambreias pana la maxim,cat timp
  prin rotatie la guvernare.Are cineva curajul acum sa o contrazica pe Sosoaca? Tot ceea ce a zis ea pana acum s-a adeverit,nu a mintit cu nimic,nu a desconsiderat populatia ,ci a incercat sa le deschida mintea ,asupra realitatilor
  Toti vinovatii ar trebui sa plateasca cu anii grei de inchisoare si sa dea statului inapoi averile lor si a copiilor lor obtinute prin furt,delapidare,subminarea economiei si punerea in pericol ,a vietii si sanatatii oamenilor,la distrugerea unei tari si a unei natii.

 8. …desi nu ma va crede nimeni, am avut o discutie cu adrian nastase pe aceasta tema, pe blogul lui, inainte sa intre la inchisoare pe motive false…cine vrea sa se informeze, daca mai exista arhiva, miraj este cuvantul cheie…acelasi raspuns l-am primit si eu…a fost un dialog interesant, i-am prezis ce se va intampla…eu l-as condamna, pe bune, pe nastase, la pedeapsa capitala…ce nu se stie…Rosia Montana a fost tot opera lui…ce nu se stie…toti lupii veniti pe resursele cociocului numit romania au venit la fix, nu au mai facut prospectiuni, nu au cheltuit bani, au mituit si au spalat bani…in 95/96 a avut loc un incident intr-o unitate militara din Baia Mare, a fost lichidat tot corpul de garda, chipurile de un militar care a luat-o razna…a fost in presa…ce nu s-a spus:acea unitate militara era de fapt arhiva hartilor cu bogatiile minerale ale fostei tari…au disparut…sper ca nu este nimeni atat de naiv sa creada faptul ca Ceausescu ar fi construit 7 platforme maritime-sper ca nu ma i sel- fara a sti ce zacamant de gaz se ascunde in platforma maritima…cu atat mai putin nu ar fi prospectat toate zonele tarii pt descoperirea bogatiilor…au luat lupii totul la cheie…nici chiorul nu este strain de aceste afaceri…col. sri Marian Rizea a devoalat toata tradarea intr-o conferinta de presa tinuta la un eveniment organizat de buticul omv…victima directa, ucis in inchisoare, ofiter deplin conspirat Crivat Sorin…Senatoarea Sosoaca are perfecta dreptate dar…eu ii recomand prudenta!…a intrat pe un domeniu in care viata nu pretuieste nici macar o ceapa degerata…

 9. La toata aceasta poveste „made in Nastase” se adauga si contractele aditionale semnate de Petrov si Tariceanu!
  Dai resursele tarii, iei justitia pe persoana fizica, angajezi 50.000 de analfabeti ca militieni, iei in arenda mass-media, mai aduci si arnauti din USA sau Franta ca sa-i protejeze pe talhari si cu asta-basta Romania.
  Pe ce Constutie? Pe Constitutia lui Zegrean ce se rescrie dupa cum viseaza vanzatorii Romaniei.

  Nu mai e mult pana departe!

 10. A inceput anul 2022, intra in forta si madam sosoaca. Nervii ei si demonstratiile care pareau mofturi, ifose si aberatii, acum se dovedesc realitate! Femeia stia ce vorbeste, nu vorbea decat din lege si toti au incercat sa o calce in picioare pentru a nu se sti ce magarii se fac in parlament si in politica! Femeia stie mult mai multe decat multi din politica pentru ca informatiile vechi au ajuns si la ea, de asta se tem toti hoiturile de lux dorind cu orice pret sa o elimine din politica.

 11. Niste nemernici si niste tradatori!
  Nu e nicio difetenta intre Petrov si Bombonel!

  Acum e tardiv.Poate sa fi luati si facuti de ras in piata publica!
  Numai o rasturnare de regim printr-o revolutie adevarata si dupa nationalizarea tuturor resurselor.
  Ar trebui date afara 3 sferturi din securitate.

  Romania nu mai exista economic!
  Dupa 1989 si-a recapatat statutul de provincie aflata sub dominatie habsuburgica si bruxelleza.

  Iobagii si serbii Europei !

  aista -i o opinie

 12. Iata ca ADEVARUL ,oricite piedici va intilni iese la iveala . De aia se spune : „minciuna are picioare scurte „. Hai sa vedem cum a „arondat „Tradiceanu platoul continental al Marii Negre si cui Si de ce a secretizat pentru 70 de ani trocul pe care l-a facut ? Si inca multe altele … Hai zurnalisti faceti anchete si aratati cum a fost FURATA Romania . Sau nu aveti singe-n instalatie ! Si cum Pinocchio -P(T)onta a sters datoria Kazmunyai gaz ?Hai iesiti si aratati lumii JAFUL asupra noastra ,sub pretextul : „Sa fim primiti in NATO si UE „.

 13. …și pentru a vă da o idee de jaful comis de conducătorii României (care au donat Petromul pe 670 milioane oiro – să nu vă faceți iluzii că restul de 830 au mai fost plătiți vreodată, vezi banii de decontaminare plus distrugerea Arpechim). La scurt timp, după cumpărarea Petrom, OMV a cumpărat un perimetru de exploatare în Tunisia, tot pe 600 meleoane oiro, perimetru care n-a produs niciodată mai mult de 1000 bbl/zi.
  Vă doresc, așadar, comentarii plăcute despre ce pedepse trebuie sa primească conducătorii de ieri și de azi ai României.
  Prescripție nu va exista.

 14. Duceți-vă și numărați-i ouălele la Cornu!!!…si pentru nistorescu..1700 se întreprinderi, fabrici si uzine au fost terminate în perioada aia!!..plus șpaga de la autostrada transilvania!!..
  Cred ca cel mai nenorocit guvern a fost guvernul năstase!!..

 15. @gelu: gelule, dar Malaxa, IMGB, Autobuzul, IMEB, aurul, termoficarile……………..

 16. Acest jaf il stiu romanii dar nu ei,oamenii de rand au puterea.Puterea e in mainele banditilor.
  Asa-zisa privatizare a PETROM e un jaf limpede ca lumina zilei. Curios e ca nimeni dintre oamenii din justitie,politica,mediul academic nu s-a ridicat impotriva JAFULUI.
  D-na SOSOACA a pus degetul pe rana.
  Rezilierea contractului cu OMV (renationalizarea) trebuie sa se faca prin puterea guvernului a parlamentului si a echipelor de experti.

 17. Sosoaca este tzatza, mahalagioaca si inervanta, dar la cunosterea legilor este beton.
  Pacat ca nu stie sa fie mai ponderata, ar fi atras multi simpatizanti.

  • Senatoarea Sosoaca isi iubeste tara ….multi altii care au ajuns la conducere se gindesc doar la afacerile lor ,
   Poporului roman este manipulât de cei care se gindesc doar la ei , sa le fie lor bine , nu si la tara ….
   Cind spui lucrurilor pe nume ,esti tata , necioplita , ….
   Ar fi bine daca am avea mai multi curajosi ca Sosoaca , sa spuna lucrurilor pe nume , si sa ia si atitudine …
   Noroc ça ,avem o Sosoaca , si stie ça sint multi care o apreciaza .

 18. Privatizarea frauduloasă și dedicata a celor mai valoroase active ale Națiunii române, ale Statului fost national, este una dintre principalele dovezi istorico-politice ale întorsăturii grave pe care a luat-o procesul guvernării din RO. O dovadă nu numai a calității și intențiilor clasei politice corupte, ci și a calității și eficienței „serviciilor secrete românești”. După parafarea numeroaselor înțelegeri ce au trecut avuția națională în mâinile unor grupuri străine capitaliste, Serviciile s-au autodeconspirat că fiind parte la Business-ul contra intereselor publice românești, ca fiind cumpărați și infiltrați la fel ca partidele politice, organele judecătorești, forțele armate! România este o tara plina cu resurse naturale, iar cetățenii simpli și Onești ai României au viața cea mai grea și stresantă din Europa. Iar așa zisa clasa politică* și clasa-sekuricilor* sunt printre bogații Europei…

 19. Intr-o lume paralela are dreptate Sosoaca. Dar in realitate este un Vadim in fusta cat un butoi. Sa fim seriosi,tipa stie sa troleze,stie ca face si stie cui se adreseaza. Se adreseaza „poporului” ei .

 20. ACEASTĂ DOAMNĂ SENATOARE FACE CÂT TOT PARLAMENTUL LA UN LOC.NU AM DUBII CU ACEST ONEST SENATOR.ÎNCĂ.,5.LÂNGĂ EA ȘI AM RESPIRA ȘI NOI ROMÂNII.PĂCAT CĂ AVEM OPOZIȚIE GEN.,CIULEACU,CACACÂȚU,ORGANU MANDOLINĂ,DÂNCU,CIOLOSITU,BORNOU,NĂSUCU,,,,ETC.ÎS FOARTE MULȚI,CĂCĂNARI,DAR PE BANI MULȚI.DAR LUAȚI DEGEABA.AVERAR ZILE CÂTE URDCHI,CU ASTA DE AZI.DAR TOȚI,TOȚI ACEȘTI BICIȘNICI MÂNCĂTORI DE ?? (BANI)DIN TRUDA NOASTRA,.AMEN??️.LE AM ȘI APRINS O LUMÂNARE.DAR PENTRU A VEDEA REALITATEA.MĂCAR LA LUMÂNARE CĂ ZIUA NU POT.ĂȘTIA NU M AI VĂD NIMIC,NIMIC.MĂREFER LA PULIMEA POLITICĂ.DOSPIRAR MATELE LOR,CUM DOSPESC NERVI ROMÂNILOR CARE NU AU CUM SĂ ÎȘI DRĂMUIASCĂ,VENITUL CÂȘTIGAT PRIN MUNCA DE DUPĂ8 ORE,S AU PENSIA PENTRU CARE O CONTRIBUIT,CEL PUȚIN(25_S AU 35_40 ANI)DAR LA A CARE ACUMA NU FAC FAȚĂ LA PLĂTIREA FACTURILOR EXOBITANTE LA CARE MULȚI O IAU RAZNA S AU SE SINUCID.AVEA DREPTATE NAVETISTU CU ACEASTĂ TARĂ.SÂNTEM UN STAT ,,EȘUAT.,,,AVEM CE NE AM DORIT,VOTAT.

 21. Nu inchisoare pentru cei care au semnat acest contract tradator din partea Romaniei, ci munca silnica pe viata plus confiscarea intregii averi. Iar daca contractul incalca legile sa fie declarat nul iar partile puse in starea de dinainea contractului.

 22. @Vânătorul de troli:excelent comentariu!Mtm!Foarte adevarat ce spun cei de mai sus: Nastase,Tariceanu,Basescu in top cei mai mari tradatori de tara,in frunte cu Iliescu, taticul lor! Si giamparalea argati dar si sugaci: Patriciu,Berceanu,Macovei ,ceva sefi SRI,ceva sefi SIE..
  Procesul Marei Tradari Nationale se va judeca candva ..

 23. Dna senator Sosoaca este o nuca tare pentru toti tradatorii care au pus mana pe putere in Romania dupa ce l-au lichidat pe Ceausescu. Este scolita pe bune fara ajutorul securitatii ca alti narozi si in consecinta este verticala, credibila si respectata. Tocmai de aceea primeste permanent informatii valoroase de la o multime de romani, toti elite in domeniile lor de activitate. N-ar fi de mirare sa fie informata si de unii patrioti din servicii. Intotdeauna dna Sosoaca a vorbit in perfecta cunostinta de cauza spre deosebire de colegii papagali care sunt aerieni sau manipulati in orice probleme.

 24. @antiPSD: Sosoaca nu troleaza, nu rostogoleste afirmatiile altora, Sosoaca explica ,alegand din marea inflatie normativa, esentialul . Pentru a reusi sa faca asta un om ca ea are nevoie de inteligenta, cunostinte, mult efort in argumentarea de drept si de fapt sau invers fapt si drept. Oamenii ca antiPSD se agata de defecte fizice , tipa la cascada de adevar. Pacat doamna/domnule antiPSD ca atat intelegeti, puteti si emanati.

 25. ORICE PERSOANA PUBLICA CARE VORBESTE CU CONSTITUTIA SI LEGEA IN MANA, IN APARAREA SI IN INTERESUL ROMANILOR MERITA TOT RESPECTUL! FELICITARI SI MULTUMESC TUTUROR ROMANILOR CARE ISI DESFASOARA ACTIVITATEA SI CARE ISI DAU ENERGIA PENTRU AFLAREA SI PROPAGAREA ADEVARULUI! PENTRU A DESCHIDE OCHII OAMENILOR! NE TREBUIE MAI MULTI PATRIOTI ASEMENEA DIANEI!

 26. Poate ne trezim odată ?!
  Nu, nu cu rușii peste noi, cum ar vrea unii, ci cu bâtele pe ei !

 27. Daca nu vor reusi sa-i fabrice un dosar ca sa o inlature, sigur v-a avea soarta celor care deranjeaza, adica o „criza cardiaca ” sau ceva de genul asta!

 28. Excelenta a fost contributia Adinei la emisiunea dnei Adriana Bahmutean. Nu da nici un semn ca ar ceda macar un milimetru din mersul sau hotarat pentru apararea legii si a dreptatii in Romania. A dovedit ca este un politician puternic si orientat in cele mai diverse domenii. Puterea sa vine exact din cunoasterea in amanuntime si la nivel de populatie a problemelor romanesti dar si a legilor si a modului cum sunt driblate sau calcate in picioare atat de cei foarte mari cat si de cei marunti.

 29. E o scandalagioaica, o tata! In shimb Nastase, Basescu, Orban, Ciolacu, Catu, Ponta, Ciolos, Barna……. sunt niste oameni de toata isprava, ar spune strainii ! Purtati masca a spus Sosoaca ca sa nu inspirati prea mult gaz de la OMV ca trebuie sa-l platiti si s-a scumpit!

 30. Sa vedeti de acum de ce atacuri va avea parte si la asta „contributia ” o va avea din pacate PRESA care din „interes” s-a transformat din „cainele democratiei ” in „arma principala de manipulare ” !

 31. In 2004 psd continea un mare patriot numit l. dragnea .Ce reactie a avut fata de aceasta mirsavie ?

 32. Vânzătorii de țară și de neam, în cârdășie cu străinii s-au făcut un amalgam democratic-demonic, care distrug neamul și țara. Asta mai durează, până când va ridica Dumnezeu un OM din neam, care va pune neamul și țara în bună rânduială. Nu mai durează mult; până la marea tribulație care bate la ușa Europei. Veți vedea, devreme ce veți trăi.

 33. Nici PETROM-OMV nu are terenurile cu zăcăminte de petrol și gaze în proprietate. Acestea sînt concesionate pe patru ani de o agenție de stat, ANRM.
  Șoșoacă nu amintește deloc de agenția ce le reînoiește contractele la fiecare patru ani și nici de cei din spatele ei. Poste știu mai multe uni dintre cititori.

 34. Felicitari ,Doamnei Diana Sosoaca!
  Pentru prima data,poate, un politician ,un jurist adevarat vorbeste cu Contractul vinzarii bogatiilor tarii, in mina, cu dovezi, contractul fiind secretizat,ascuns de ochiii Natiunii si Poporului Roman.Desi in tot acest timp am simtit si simtim furtul inadmisibil ,pus ca tribut pe umerii nostrii,stapinii de drept ia bogatiilor!
  Condamnat pt „termopane”pt.a inchide ochiii la adevratele faradelegi de catre o Justitie corupta,Adrian Nastase invoca „memorandumul”altui vinzator-Basescu -Petrov securist cu state vechi,Bombonel mason al unui cult templier-templierii dusmanii popoarelor pedepsele lor pt.tradare si subminarea economiei nationale trebuie aplicate!Contractele reziliate urgent si spune cineva ca oficina ANRM le reinoieste an de an -oficina intesata de o conducere mafiota-corupta!
  Dna Sosoaca sa-si infiinteze de urgenta partid deoarece este o jurista care nu poate fi prostita ,stie ce fac excrocii internationali si mai presus,este sincera si doreste binele Poporului Roman!Ar fi singurul partid in care m-as inscrie cu incredere!Rezilierea ctr.cu OMW,urgent redresarea ec.a tarii prin anularea privatizarilor FRAUDULOASE!La puscarie MAFIA NASTASE-BASESCU-Petrov-SECURISTA -STRAINA, de orice ETNIE!

 35. ȘOȘONEL se comportă în Piață ca la piață, printre oamenii simpli, pur și simplu, dar la Tribuna Parlamentului strălucește ca un briliant de talia lui Titulescu, ca marii oratori antebelici! Fără supărare! După ce-i vezi interpelările și declarațiile politice, doar ticălos să fii să nu-i recunoști geniul vulcanic și forța nativă a persuasiunii! Pune în dureroase complexe de inferioritate orgolii putred de corupte virile! O, „fătălăii” altei amazoane din Carpați!

 36. Un exemplu elocvent ca in Ro trebuie sa fii nebun ca sa spui tot adevarul. Pacat ca Parlamentul nu are azi nici o putere.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.