O lume nebună, nebună de citit

Mă înscriu pe lista celor care declară că nu înțeleg mare lucru. Rachetele balistice lovesc blocuri de locuințe în Kiev. Coloane de fum se ridică la orizont și put a nenorocire.

Președintele Ucrainei este peste tot și a devenit vedetă planetară. Vorbește în direct în Congresul SUA, vorbește în transmisie directă în Parlamentul European.

Vladimir Putin nu mai vorbește cu nimeni. Zic ucrainenii sau zic rușii, zic propagandiștii sau zic consilierii săi că Volodimir Zelenski a fost ținta unor atentate. Eșuarea ține de adevăr sau de marketing?

Tribunalul Internațional de la Haga derulează procesul lui Putin. Senatul SUA îl declară criminal de război.

Ambasadorul Chinei scrie în ziarul Washington Post că țara sa nu a știut de invazie. Dacă ar fi aflat ar fi încercat să o oprească!

Trei premieri din țări membre NATO anunță că vor merge cu trenul la Kiev în semn de solidaritate cu Ucraina. Şi chiar s-au dus! Europa Centrală, cu țări mai mici dă semne de curaj uriaș. Nici într-un film indian nu se adună trei prim-miniștri care să călătorească prin Ucraina în timp ce avioanele bombardează orașe și tancurile trag în blocuri de locuințe. Trenul care îi ducea la întîlnirea simbolică de la Kiev era însoțit de avioane de vînătoare sau de elicoptere de luptă? Cînd a venit Kamala Harris la București au blocat traficul rutier. Volodimir Zelenski iese în stradă și face declarații televizate. Premierilor nu le-a fost frică de bombe sau au negociat un culoar de trecere? Au făcut călătoria cu acordul rușilor sau pentru a-i sfida? Ce-au mai cărat cu ei cei trei premieri? Mesaje de solidaritate? Medicamente? Cutii cu ciocolată și bere? Altceva pentru front? Nu s-au temut sau rușii i-au privit zîmbind?

Cum naiba a izbutit Marina Ovsianikova de la Pervîi Canal (televiziunea publică a Rusiei) să intre cu pancarta împotriva războiului în programul de știri? Dacă-i dictatură, este și poliție la intrarea în studio! Dacă adversarii războiului sunt arestați de pe străzi, de ce ziarista, după o anchetă de ore și ore, a primit doar o amendă de 250 de euro?

La București, cît o fi de democrație, ar fi primit una mai mare și chiar niște bastoane.

La Cernihov, un obuz a explodat într-un grup de oameni care stăteau la coadă la pîine. Au murit 10 oameni.

Managerul de la Chelsea, Thomas Tuchel, clubul cel mai scăldat în bani rusești din Anglia și visat de toți fotbaliștii de pe glob, a ajuns la mare anaghie.

”Mergem la meciul cu OSC Lille și de-ar fi să luăm autobuzul”.

Firmele de lux plîng în hohote dispariția clientelei ruse. Containerele din China și cele de peste Ocean întîrzie cu săptămînile și cu lunile. Porturile își pierd din agitație și din trafic, avioanele își reduc numărul zborurilor.

Klaus Iohannis zboară la Chișinău însoțit de Nicolae Ciucă. Războiul din Ucraina ne-a apropiat mai mult de frații noștri de peste Prut.

Financial Times vorbește de un acord de încetare a focului.

Serghei Narîșkin, șeful spionajului rus, a declarat la la BBC că trăiește acum un ”moment cu adevărat istoric” pentru că se decide „soarta Rusiei, locul ei viitor în lume”.

Miercuri, Putin ține un discurs la guvernatorii din Rusia, iar aceștia nu înțeleg nimic. Parcă era un altul.

Toată lumea se concentrează pe distrugerile și suferințele din Ucraina.

Nu prea mai găsești vești despre protestele și nemulțumirile rușilor.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a declarat Transnistria ca zonă de ocupație rusă. Parcă ar fi rost de ceva!

La București, PNL și PSD se ceartă la fiecare lege. Între felul în care Marcel Ciolacu vede economia și finanțele și cel în care Vasilică Cîțu bagă zilnic bățul prin gard este o diferență uriașă.

Nu departe de țara noastră se lansează bombe și se trage cu rachete și cu proiectile.

Ai noștri crai politici se contrazic și își trădează doar apetitul pentru prăpastie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 82

100 de Comentarii

 1. Aveati pe vremuri dreptate!Pe Putin l-au schimbat la nastere, e clar,nu mai e el..aveau roti de rezerva…Eu nu mai inteleg nimic,dar as fi citit cu placere polologhia daca loveati si in USR!Dar cu Ciolacu „care vede economia si finantele” diferit de Citu,ha,ha,ha, probabil cu ochelari de 10 dioptrii unul si 8 dioptrii altul , m-am lamurit..dar tot nu inteleg

 2. O lume … NEBUNA … NEBUNA … NE.BUNA !!!
  Asa ARATA astazi … lumea POST „pandemica” … cea care A AFECTAT (GRAV) „creierul umanitatii” … cu prea multa IZOLARE (in camere si cămăși de FORTA). Dupa atata IZOLARE … OMENIREA a simțit NEVOIA (sportA(c)TIVA) de a TRECE direct la TERENURILE si BUNCARELE (salile) de FORTA!!!

  Situația ESTE exact INVERSA ca in WWI … unde INTAI a fost RAZBOIUL si mai apoi PANDEMIA !!!

 3. Dark Winter

  Lovitura pt administratia domnului Robinette
  Arabia Saudita , ATACA petrodolarul , aceasta va considera acceptarea YUANULUI (China) pt vinzarile de petrol .

  Sursa The Hill : Saudi Arabia reportedly considering accepting yuan instead of dollar for oil sales

 4. Cam confuz articolul, n-am prins nici o idee. Că și părere personală, cei trei prim miniștri evident că au avut culoar confirmat cu Rusia, nu cred că e niciunul dintre ei nebun. Întrebarea ar fi, cu ce mesaj s-au dus, in afară de bezele.

 5. Se pare ca omul este intradevar derutat si nu mai intelege nimic tocmai datorita stirilor false pe care le transmit presa si televiziunile ,atat din Romania cit si din zona asta de vest.Daca am avea posibilitatea sa vedem si celelalte stiri din partea de rasarit ,am constata ca este exact invers .Asa ca nimic din ce se arata in presa si TV nu este adevarat si cel mai bine sa evitam pe cit posibil informatiile astea false.

 6. Editorial total eronat.
  -Ucrainienii isi bombardeaza singuri orasele cu rachete balistice.
  -Ucrainienii trag obuze si omoara ucrainienii care stau la coada la paine.
  -Ucrainienii isi fura singuri gainile din curti.
  -Marina Ovsikova a reusit sa arate pancarta simplu: ea lucra chiar la acel studiou.
  -Putin n-are nevoie sa vorbeasca cu nimeni. El vorbeste singur.
  -China n-a stiut de atacarea Ucrainei, dar l-au rugat pe Putin sa atace dupa terminarea Jocurilor Olimpice.
  Autorul nu-i deloc bine informat. Se poate informa mult mai precis de la lingaii lui Putin, oplositi din belsug pe forumul ziarului condus de domnia sa.

 7. Bună aia cu trenul!!..sau cu actorul îmbrăcat kaki zi si noapte alături de șefii lumii interlope langa el..lumea îl declară criminal pe putin,…alți se plimbă prin colonie…mor generali prin război, alți se duc la buibui..o lume nebună!!. Germania foloseste ulei se gătit 5w10 !!..iar Macron legalizeză praful de copt din cânepă!..italienii îl iartă de taxe și impozite pe actorașul cel viteaz!..

 8. Rachetele nebalistice mai si lovesc blocuri de locuințe în Kiev. Majoritatea fotografiilor prezentate in presa noastra ne prezinta efecte ale suflului exploziilor si nu al loviturilor directe ale proiectilelor, rachetelor ori bombelor de aviatie. Pana acum rusii s-au abtinut sa produca „damage”, adica distrugeri, dar daca situatia se deterioreaza s-ar putea sa vedem ramasite ale Harkovului, Odessei, Mariupolului, Dnepropetrovkului, Kievului, cam ce a ramas din Siria, caz in care toata lumea buna occidentala a luat pozitia strutului. Daca khazarii vor mai dori sa creeze Noul Israel in Ucraina, vor gasi terenul virgin!

 9. Eu sunt sceptic că Rusia va face pace cu Ucraina și va elibera teritoriile ucrainiene ocupate începând din 24 ianuarie. Chiar dacă Ucraina va promite că nu intră în NATO. Nu venirea NATO în Ucraina este cu adevărat problema rușilor. NATO este deja în Țările Baltice care sunt mai aproape de Moscova decât chiar estul extrem al Ucrainei. E o poveste de adormit copiii treaba cu pericolul groaznic al NATO față de Rusia. Cum va justifica Putin dezastrul obținut cu acest război? 14 mii de soldați ruși pe care ucrainienii i-au împușcat ca pe câini; pierderi economice de sute de miliarde de dolari doar la ora asta și altele promise de UE de alte sute de miliarde PE AN prin renunțarea la gazul și petrolul rusesc; un faliment complet de imagine; distrugerea unei părți importante din Armata Rusă și umilirea ei inutilă; niciun avantaj concret pe teren (Crimeea și Donbas erau oricum ale lor de facto, nu aveau nevoie ca un boșorog din SUA să le dea o hârtie în sensul acesta iar din restul teritoriului ar trebui să se retragă). Nu mă ajută capul să înțeleg ce fel de ofensivă este aceasta când ataci cu 200.000 de recruți ruși +10.000 ceceni bujbeci, o armată high-end de potențial 6-8 milioane de soldați ucrainieni, fanatizată de abjecția acestei invazii în stil hitlerist? Nu tu drone adevărate rusești la greu, nu tu aviație de protejare a convoaielor, nu tu sateliți militari, lichidarea comandanților inamici, unități speciale infiltrate masiv în spatele frontului, unități de diversiune, război electronic. Și-au băgat în ambruscade sigure un nr. mic de soldați recruți, fără pregătire militară serioasă și fără nicio prelucrare psihologică și informativă. Efectiv, nu cunosc în epoca contemporană un război mai prost condus de cineva decât ce au făcut acum rușii.

 10. Maestre nu cred că nu înțelegi!
  Dimpotrivă…
  Eu zic doar că întotdeauna pestele mare se prinde in ape tulburi….
  Cât mai tulburi….

 11. Super ! Zis din suflet si bine punctat. Zau de mai intelegi ceva din ce se intimpla. E clar, e hibridizata toata lumea. Toate cele bune Maestre !??

 12. Toate canalele TV îl fac pe Putin criminal, îl ataca că ar avea conturi pe afara precum Ceaușescu, îl vor mort ca sa se încheie războiul. Toți spălații pe creier nu înțeleg că Putin reprezintă poporul rus cu aspirațiile sale. Chiar daca maine va fi lichidat, poporul rus va merge până la capătă, adică distrugerea Ucrainei care a avut tupeul sa ceară să intre în NATO. Și atunci amenințarea nucleara nu mai reprezintă șantaj ci o varianta a războiului.

 13. Ca să facem un recurs la istorie, în Bătălia de la Odesa din 1941, numai pentru a cuceri UN SINGUR ORAȘ UCRAINIAN (sovietic), România a atacat cu 225.000 de soldați, toate armele (majoritatea infanterie). Numai la Odesa românii au adus aprox. 3000 de piese de artilerie cu care au tras zi și noapte peste acest oraș și peste liniile concentrice de apărare ale sovieticilor, TIMP DE 3 LUNI. L-au pavat cu bombe practic. După care, s-a intrat la baionetă peste ei cu un sfert de milion de soldați români, zi și noapte. Cu grenada, mama noastră, la înaintare după care cu baioneta că-i mai sfântă. Au fost și 20.000 de germani implicați, cărora le-a căzut chifteaua din gură când au văzut ce fac românii în Odesa cu două armate întregi sovietice. Cele două armate sovietice au fost efectiv decimate, iar rămășițele lor au fugit din oraș, pe mare, ca să nu-și recunoască înfrângerea completă (ulterior sovieticii le-au desființat). Românii au intrat în catacombele orașului și timp de mai multe luni au lichidat complet toată mișcarea de partizani locală. Pierderi mari la noi, dar eram totuși o Armată care a luat CU ASLAT Odesa (aproape 20.000 de soldați români morți, mult mai mulți răniți) dar militar, obiectivul propus a fost îndeplinit. În comparație cu Antonescu, Putin în doar 3 săptămâni a pierdut tot cam atâția soldați, nu a cucerit niciun mare oraș din Ucraina, numai cătune.

 14. „La Cernihov, un obuz a explodat într-un grup de oameni care stăteau la coadă la pîine..” – Stie cineva ce scria pe eticheta obuzului?

 15. Lăcomia și aroganța occidentului la care sa adăugat lentorea si lipsa de fermitate a Rusiei în a spune până aici,celor din nato, de aici începe linia roșie,plus fanatismul ucrainean și interesele oligarhiei, au dus la actualul conflict din Ucraina , dacă mai adăugăm și resentimentele țărilor din est la adresa rusiei, plus marile interese financiare, căci războiul este cea mai murdară afacere, dar cea mai profitabilă, toate acestea pliate pe ideologia haosului din care se va naște noua orânduire mondială care să spele afacerile murdare ale sfârșitului de secol XX și începutului de secol XXI, pot duce către cel de-al treilea măcel mondial, care ar fi pe placul elitelor cele mai degenerate ce promovează depopularea, ălora care n-au loc pe planetă de săraci le surâde idea de a pune prostimea din nou în a-și scote ochii uni altora și a se măcelări între ei, pentru o planetă mai aerisita.

 16. Razboiul lui Putin tinteste spargerea unitatii SUA-UE. Germania nu a dorit de la inceput sa se alature sanctiunilor economice initiate de SUA, din ratiuni ce tin de dependenta energetica si desigur de incontestabila geografie europeana. Cu cat se prelungeste razboiul, cu atat repercursiunile sanctiunilor economice vor lovi mai profund economiile europene slabite de pandemie.
  Intre timp, China isi vede de drumul prin care ocupa si isi consolideaza economic dar si militar zonele ocupate din Pacific, Asia, Africa si America de sud.
  Expresia Drumurile Matasii este deja un concept prin care China cucereste lumea a treia dezvoltand relatii economice cu tari carora UE si USA nu le-ar fi acordat nici un fel de sansa de dezvoltare.
  UE nu va investi niciodata un euro pentru a construi un drum sau un pod intr-o tara straina.
  In UE, investitiile statului in companii de stat sunt interzise (cel putin in Romania), China in schimb investeste in propriile companii de stat ce fac investitii in tari straine.
  Lumea devine din ce in ce mai mica iar lupta pentru dezvoltarea economica se confunda din ce in ce mai mult cu lupta pentru controlul viitorului omenirii.
  Oare politica UE este suicidara, idioata sau este lege doar pentru prosti ?
  Batalia dintre liberalismul pentru putinii bogati contra social democratiei este o pierdere de vreme a occidentului ce nu reuseste sa inventeze o singura politica impotriva pierderii competitivitatii pe piata muncii mondiale. Jumatatile de masura dovedesc dependenta clasei politice occidentale de minciuna si manipulare, coruptie adica.
  In China, coruptia este pedepsita cu pedeapsa capitala in mod curent si totusi nu ies la pensie anticipat directorii marilor companii de stat precum militienii din Romania de astazi.
  Realismul si dreptul la opinie nu sunt o infractiune, nu inca.

 17. Acest articol este cea mai frumoasă pledoarie în favoarea cenzurii arahatiene care va avea minunata okazie ca să ne clarifice tot ce a rămas neînțeles. Clarificări și adevăr legal. N-am decât o obiecție. Putin nu mai vorbește cu nimeni însă doar pe platourile de filmare. Ce să facă? Să iasă de dimineața până seara pe post și să turuie ca dezaxatul ăla de prezident vecin și adversar, care cât e ziua de mare chițăie pe toate canalele că vrea să înceapă al treilea război mondial? Personal nici nu iau în serios chiar toate știrile care apar. Până în momentul de față singurele știri care mi se par obiective sunt conferințele de presă scurte ale ministerului apărării rus care anunță sec „atâtea tancuri, atâtea tunuri, atâtea instalații, atâtea etc. au fost anihilate în 24 de ore sau de la început, am înaintat atâția km” Nu chițăie după ajutor, nu răcnește că are dreptate și că a învins. Bilanț scurt, concis și două avertismente bine justificate. După care, pa!

 18. off topic

  „Fi-ți-ar „narativa” p**ei mă-tii să-ți fie!”

  Din când în când, cu ocazia unor evenimente excepționale, în discursul public se înțelenesc anumite exprimări stereotip.

  În timpul psiho-pandemiei Isteriei Sculate a avut loc o adevărată avalanșă de asemenea „bombe” lexicale adoptate unanim de mass-media și comunicatorii publici, într-o tentativă subconștientă de a se da mai culți decât sunt. De exemplu: „termometrizare”.

  Sau, toate cetele guralivilor online cică alcătuiau ei un „webinar”.

  Tot cam în acest timp și până azi a fost înfiat ca un copil de suflet cuvântul „reziliență”.

  Unde dai, unde te învârți, numai peste reziliență calci. E mai deasă reziliența în vorbirea gomgogmanilor decât balega de vacă pe imașuri.

  Mai nou, de la declanșarea bizareriei belicoase din Ucraina, în referință la tot felul de elemente ce țin strict de războiul informațional, tot căcatul guraliv văd că adoptă monstruozitatea substantivală „NARATIVĂ” / „NARATIVE”.

  Nu mai târziu de emisiunea „Referendum” de pe TVR 1 de luni 14 martie în care „narativele” astea erau molfăite prin gură atât de invitații emisiunii, cât și de moderatorul acesteia.

  Măi p**ă cu talangă și crengi, substantivul „NARATIV / Ă” NU EXISTĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ!

  Există doar forma adjectivală, consfințită de dicționarele explicative:

  „NARATÍV, -Ă, narativi, -e, adj. Care aparține narațiunii, privitor la narațiune, specific narațiunii. – Din fr. narratif.”

  Fiind adjectiv, determină un substantiv anume!

  Ex: „textul narativ”.

  Nu ai cum să utilizezi un adjectiv de sine stătător pe post de substantiv.

  În loc de concluzie, o înjurătură neaoșă:

  Băi pitecantrop bombastic, fi-ți-ar narativa (editat) mă-tii să-ți fie!

 19. Există agenția TASS, acoperă operațiunea din Ucraina. Preia din declarațiile generalului Konasenkov care a răspuns la toate minciunile ucrainene despre cum le omoară rușii populația civilă. În esență, este fix pe invers, civilii sint într-adevăr uciși dar de către batalioanele naziste ucrainene. Fiindcă, după cum știe toată lumea, și cine nu știe se poate uita pe Wikipedia, la Mariupol, Harkov, etc populația este mai mult rusă.

 20. @Paulian Ionescu
  ,,atat din Romania cat si din zona asta de vest”?
  Paulica, vezi ca zona asta este cam de Est.

 21. Dacă voi ziariștii de vârf și cu vechime, învățați la școală despre arta manipulării, nu mai înțelegeți nimic din acțiunile de dat cu stângul în dreptul, tăiat craca de sub picioare etc… la care se și ne auto pedepsește Occidentul ce să zicem noi comentatorii împușcare de vânt cere trăim ponoasele.

 22. Cornele …

  mai bine 😀 intreaba-te cum si-a scris aia ditamai LOZINCA de 1m², nevazuta, pe genunchi … etc.

  Tu-ntelegi (pentru ca daca nici tuuuu … 🙁 )

  Avem TEATRU de RAZBOI … o spun stirile ( = un fel de „circ” in sintagma „paine si circ” . CIRC DE FOAMEA ce-o sa vina … va fi sangeros 0 e PROGRAMMAT asa ! 🙁 ! )

  😀

  Fain articolu’ !

 23. @babuinul

  eu am cauta saq-l inteklg pe mishteaux
  si nu-mi pare rau

 24. Foarte isteț (și)acest articol prin care autorul dă o lecție de inteligență în ceea ce înseamnă să deslușești din noianul de întâmplări și fapte ce ți se pun pe tavă, adevărul de minciună și realitatea de ficțiune luată ca dorință !
  Cine poate bine, cine, nu -nu !
  Unii rămân perplecși, dar mult mai târziu decât ar trebui, la fel ca cei care acum se întreabă de ce a fost nevoie să-și bage -n ei nu numai spaima de covidiș, dar și serurile ce se dovedesc a fi avut doar efect un efect placebo, în cel mai bun caz și acum văd că nu au nici un drept în plus față de cei care nu s-au speriat în aceeași măsură de ravagiile făcute nu atât de virusul propriuzis, cât de tam-tam-ul făcut pe marginea lui, începând de la cele mai înalte nivele : la UE, chiar de Ursula, la SUA de unul fără partea finală a primei, la noi de toată ceata de pițigoi, toți îmbogățiți nesimțit de mult , în timp ce ceilalți au sărăcit la fel de mult !
  Dacă am lua numai și o medie a celor afișate am vedea că adevărul se află undeva la mijloc și poate că astfel ne-am mai liniști puțin. Dar nu ăsta este scopul : trebuie să fim duși cu turma spre țarcul convenabil . Dacă nu putem fi păcățiți atunci constrânși cu tot felul de amenințări ce forțează nu numai bunul simț, dar și Constituțiile statelor aflate în un război de data asta real.
  P.S.
  Observați ce repede se activează turnătorii ? Doar e situație de criză……

 25. Din păcate, ne aflăm într-un război informativ fără precedent în timpuri de pace. De doi ani bătuți pe muche. E normal să ajungem să nu mai înțelegem nimic. Și liderii noștri se jură că nu suntem în război cu nimeni. Deși Putin se bucură de sprijinul a peste 70% din ruși pentru acțiunile militare din Ukraina iar protestele sunt ale unui mic grup prooccidental, presa controlată, europeană și amerigană, îl prezintă ca având mari probleme în Russia, țară în care Navalnâi nu se bucură nici măcar de susținerea a 2% dintre ruși. Minciunile repetate de mii de ori în occident se pot transforma în adevăruri pentru cetățenii benefeciari ai binefacerilor cenzurii și dezinformării. Din păcate cei care conduc UE au luat cele mai proaste decizii pentru bunăstarea noastră pentru că îi interesează doar bunăstarea lor. Noi nu contăm. Noi suntem în plus pentru că respirăm oxigen și producem bioxid de carbon contaminând Europa lor.

 26. De ce credeți că se vor aproba în regim de urgență legi ale siguranței naționale și cenzura arahatiană? Pentru ca sub falsa amenințare a pericolului rusesc și a covidului să se instituie cel mai sălbatic control asupra noastră și, mai ales, asupra gândirii noastre pentru că în plină criză alimentară, financiară, energetică și sanitară, toate create de măsurile luate și ordinele date la nivel UE foarte coordonat, este posibil să reacționăm nu tocmai pașnic.

 27. Asta este rezultatul conducerii de catre niste fosti elevi eminenti ajunsi profesori (Obama …). Si la noi fostii profesori comunisti, corupti condamnati si turnatori dovediti, au sarit sa dea cu declaratia de la Bucuresti impotriva rezultatului politicii lor de 32 de ani ! In timp ce Bucurestiul n-are apa calda si caldura de peste 1 an prin inteleapta conducere a unui primar olimpic la matematica ! De cand exista pe acest Pamant romanul „se descurca”.

 28. @Edelweiss
  „implementarea” lu proman,
  nu se incheiase 1989…..
  (toti credeau ca „terapia de shock” s-a incheiat)

  „transpunerea in fapta si simtiri” = „operationalizarea ”

  -ASTIA nu sint decat contururi in cartile de colorat,
  ieri rosu azi albastru

 29. ‘Toată lumea se concentrează pe distrugerile și suferințele din Ucraina.’
  Toate reflectoarele pe Ucraina; asta-i ordinul!
  Mai intereseaza pe cineva ce s-a mai intamplat cu soferii de tiruri din Canada?
  Dar despre Convoiul Poporului care se invartea pe centura in jurul Washingtonului?
  Despre Covid s-a intrat in silentio stampa si gunoul se ascunde sub pres si nimeni nu da socoteala!
  O lume nebuna, nebuna de legat!
  Noroc ca frica razboiului din Ucraina ne ocupa tot timpul!

 30. – Da izoletele ,unde-s izoletele doctore arafat ? Daca plimbi izoletele prin linia frontului ,fug, rusii inapoi la ei si ukrainenii in bratele Vikai Nula nd

 31. Ar mai fi de adăugat: Petrecărețul Boris Johnson se duce la cerșit petrol în Arabia Saudită (l-au iertat pe prinț…, au alte ținte acum), iar în Afganistan, 23 de milioane de oameni mor de foame. Who cares? Cui îi mai pasă?Robinet joacă acum într-un alt show: Distrugerea Rusiei și slăbirea Europei in vederea marelui derby SUA-China.

 32. Disperarea cu care incearca americanii sa apere Ucraina arata cat de importantă era aceasta țară in inconjurarea si strangularea Rusiei.

 33. Razboiul din Ucraina ,rasismul antirusesc si rusofobia desantata sunt aratate spalatilor pe creier de pamarama covid pentru acoperirea gravei crize economice,a degradarii abrupte a nivelului de trai a romanilor care se petrece sub ochii lor .O degradare fara egal in Europa.Dar asta nu se spune la gazete,romanii sunt lasati sa se creada viteji ca il ocarasc pe Putin de parca le tine de caldura si de foame.De atata vitejie se bulucesc la pasapoarte sa o taie in caz de ceva.

 34. Iar nu înțelegeți nimic .De fapt la întâlnirea de la Kiev trebuiau să ajungă cei trei plus Johanus dar în gara de Nord în timp ce stătea la ghișeu la rand la bilete a plecat trenul de Kiev și că tot să facă ceva Johanus a luat trenul de Chișinău să-i facă o vizită dragei Maia .Au stat de vorbă așa că între sorosisti plus Neomarxisti .De fapt al nostru nu se prea are el cu de-astea el alunecă acolo unde-i pica ceva gras. Și mai e ceva:Va mirați că ziarista rusă ce se plimba cu pancarda printr-o televiziune rusă de stat n-a primit bătaie.Nici demonstranții de prin Moscova ,au fost mai mult mângâiați decât bătuți.Bataile s-au mutat la „democrațiile consolidate”Și dintre acestea cel mai bine bate canadianul Trudeau ,olandezul Mark al nostru Bode și președintele Franței zis și „negociatorul de la masa taceri”ori negociatorul care n-a negociat nimic.Vorbiti de Catu care baga batul prin gard.Aici e o problema pentru că nu el baga batul.Vasile Cocaina Catu e batul lui Johaniss care se baga singur prin gard când primește doza de prizat.La celelalte nedumerii măiestre cu alta ocazie

 35. Maestre când aveți nedumeriri va rog să-l sunați pe Charlie ori pe Marius că sunt de departe mai documentați decât mine .Eu sunt un amarat de bătrân cu griji și speranțe.

 36. Deliberat Rusia si Putin sunt izolati total iar fluxurile de stiri cu privire la conflict au un singur sens. In atare conditii cat de credibile, obiective sunt aceste stiri ? Dincolo de faptul ca Putin nu are toate tiglele pe casa, sa nu avem surpriza ca Zelenski sa-l surclaseze ! Cine il urmareste cu atentie. SUA pariaze pe o martoaga !

 37. Acesta este rezultatul, cum spune un sociolog vestit, ascensiunii la decizii a multor neaveniți și al țuțerilor lor, care acum simt miros de sînge. Totdeauna au ajuns proști la decizii, dar acum au ajuns mulți deodată. Și au ajuns când un om depășit, Biden, vrea să intre neapărat în istorie, cu orice preț după Afganistan, și adună în jur pe oricine, de la jelenski la noi lichele. Nu mai contează valoarea oamenilor, ci turnătoria din partea lichelelor. Ucraina este un bun exemplu al coborîrii în prostie.

 38. @ Batrinul – ce imi e cu batrinii astia … Chiar sunt intelepti. Buna remarca Batrine !

 39. Acest ” război ” ( deși CJI de la Haga menționează OPERATIUNI MILITARE ) este ciudat . Nu știm , nu vedem realitatea , toate datele pierderilor sunt nesigure ! Doar CEATA LUI PITIGOI formata din giurnalisti, prompteriste , ghenerali, politruci cu fiii lor , experți și imagini preluate și fabricate cu STIINTA MANIPULARII , doar aceasta ceata deține AA , adică ” ADEVARUL ABSOLUT ” pe tonuri muzicale sa stoarcă lacrimile celor spălați pe creier ! De ce atâta INVERSUNARE in a deforma realitatea și CAUZELE , când România nu este in război ( sa sperăm că nici nu va fi ) cu Rusia !!?? …R : De frica ADEVARULUI și a SCHIMBARII !…Punct. P.S.” Schimbarea ” ar putea conține evenimente …tragice ! Pt. că poporul fierbe și este nemulțumit !

 40. Dar de comunicatul armatei ukrane, care spune ca are 12 soldati rusi morti, cu legitimatiile la vedere si daca nu vine nimeni sa-i ia, ii va folosi ca ingresamant agricol, nu ziceti nimic? Astia da crestini!!

 41. Bună semnalare de probleme de către Cornel Nistorescu, care a și inițiat Declarația de la București. Păcat că acea Declarație nu a mai putut fi urmată de acțiuni. Dar nu-i tîrziu. Există, totuși, explicații. Eexplicația este că după 1989 au condus civicii, liberali, alte culor nefirești în Est. De multe ori inși fără realizări, care trăiau nu din munca lor, ci din solganuri. Ucraina este un exemplu,Și azi tot felul de nulități trăiesc din sloganuri și turnătorie. Doar că acum i-a luat înrolat neosecurismul. Astfel de inși întrețin propaganda vulgară. În fapt Ucraina întrece în corupție și oligarhie Rusia și alte țări. Libertățile în China nu se compartă cu haosul organizat pentru fraudă din Ucraina. Chestiunea este și în America: Biden vrea să șteargă urmele inflației pe care a produs-o, nerezolvării pandemiei, plecării, cum s-a făcut, din Afganistan, și ale altor erori. Se combină, așadar, neosecurismul din Est cu debusolarea legată de o persoană care are în mînă decizii cu greutate.

 42. DOMNULE REDACTOR.,NISTORESCU.CU .,CU,REGRET VĂ SPUN CĂ AVEȚI DREPTATE.SPUN REGRET CĂ,ODATĂ,AM CREZUT CĂ SÂNTEȚI PĂRTINITOR,AVEȚI DOUĂ FEȚE.DAR CU SINCERITATE ÎMI CER SCUZE FAȚA DE DV.TOT RAZBOIU ĂSTA CA SI ,,,,COVIDU,,,AU O SEMNIFICAȚIE,RAZBOIU DAT DE PUTIN ,UNDE FACE CRIME CU POȘORU,ARE O SEMNIFICAȚ ÎI E MULT,MULT M AI MARE CA ȘI COVIDU.NATO,UE,LUCRĂ LA DOUĂ CAPETE.LUCRĂ ZIC EU.DAR.,DAR.TOTUL ARE LOGICĂ.NE FACEM CĂ.,O SĂ.O FACEM,O SĂ DE SĂPTĂMÂNA VIITOARE,O SĂ DREGEM.DOMNULE NISTORESCU?NU VOR FACE NIMIC.CEL PUȚIN PENTRU NOI PROȘTII CARE NE M AI PLĂTIM TAXELE,IMPOZITELE ÎN ACEASTĂ ,,,CLOACĂ COLONIE,E EGAL CU,,,0,,ZIC PROȘTI.NU ROMÂNU CARE O RĂMAS,ÎN ACEASTĂ COLONIE NU ESTE PROST.NU.NU ARE UNDE SĂ M AI MEARGĂ ,DE CÂT ACOLO UNDE MERG TOȚI.DAR PENTRU MÂNTUIRE.DACĂ…..ACEASTĂ COLONIE ROMÂNICA O AJUNS ACOLO ,,,UNDE,,OR VRUT ORGANELE(ORGANU)DE LA CONDUCERE SĂ AJUNGĂ.ÎN ROMÂNICA FOSTA,NU M AI SÂNT OAMENI DE STAT.ADICĂ CU ONOARE,CU COLOANĂ VERTEBRALĂ.ÎN COLONIA ROMÂNICA NU M AI GĂSEȘTI DE CÎT,BĂRBAȚI DIN CONDUCERE FĂRĂ (COAIE)TOȚI SÂNT CASTRAȚI.ÎNGENUNCHEAȚI LA STRASBURG,DE A NE,UMILI,PE NOI CARE ,CHIPURILE I AM VOTAT VOTAT PE DRACU.DE CÂND CU VOTU ELECTRONIC,UITAȚI LA CE BORFAȘI AU IEȘIT ,,,VOTAȚI.?OARE,OARE,CINE NUMĂRĂ VOTURILE,NU AU PE DUHUL SFÂNT,?NU.NU ÎL AU TOȚI AU PE DRACUL ÎN SUFLETUL LOR.ATUNCI E,POSTU MARE.DRACUL SĂ AIBĂ FOLOS DE SUFLETUL LOR.?

 43. FORZA PUTIN!…Editat…baga mare…ne doare Editat de propaganda US si EU…stim adevarul…

 44. Asa cum amspus-o de nenumarate ori, Dl Nistorescu, e de apreciat pentru sinceritatea din pacate nemolipsitoare, recunoaste ca nu prea intelege ceva, de aceea isi pune intrebari insinuante si ne asigura ca lista cu persoanele care nu prea inteleg ceva e lunga. Sa fie vorba de lista cu semnatarii Declaratiei care postuleaza conceptul prostocratiei? In schimb intelege sa se mire ca Zelenski nu s-a lasat asasinat, fara sa ne spuna cine i-ar fi vrut moartea. Nu a considerat necesar sa se intrebe
  de ce Rasputin nu apare in public sa faca o baie la…copca?

 45. Războiul e cu morţi, răniţi, distrugeri materiale şi vieţi spulberate, nu cu fanfară, pas de defilare şi saluturi către tribuna oficială.
  În 1970, un moş din Mures ne povestea că a fost mitralior la Cotul Donului, iar când sovieticii au atacat, pe 19 noiembrie 1942, a tras mii de cartuşe, până i s-au terminat muniţiile. În faţa tranşeelor se adunaseră, la propriu, movile de cadavre, dar inamicii tot veneau. Erau beţi, iar în spate aveau detaşamente speciale, care-i împuşcau dacă dădeau înapoi.
  Vă daţi seama ce impact mediatic ar avea azi – când suntem hipersensibili la stimuli vizuali negativi – nişte poze cu acele movile?
  Altă dovadă că singurul lucru pe care-l învăţăm din istorie este că nu învăţăm nimic din istorie.
  Le recomand propagandiştilor pro-război să (re)citească romanele lui Sven Hassel, cea mai bună descriere pe care o cunosc a ororilor conflictelor armate.

 46. Ce vrea sa ne comunice Dl Nistorescu cand compara vizita premierilor la Kiev cu un film indian? Ca episodul e lacrimogen sau ca evoca o chestiune amoroasa ieftina? Nu, cu un cinism nedisimulat vrea sa ne asigure…indirect ca Armata Rosie nu ataca trenuri sau convoaie in mers!? Faptul ca aruncat o bomba peste niste civili stand la coada ca in Romania anilor 1980
  a fost o „eroare” regretabila. Chestia cu declaratia Chinei BOLSEVICE e deliciosa si ne demonstreaza ca spionajul militar
  chinez e de nivelul Banglades-ului!? Cum sa se faca o asociere a acestei declaratii clar mincinoase cu Tratatul incheiat anterior invaziei intre China BOLSEVICA si Uniunea Sovietelor de Oligarhi Comintern? Atat de revoltata a fost China incat
  S-A ABTINUT IN CONSILIUL DE SECURITATE ONU!? Comentatorii fideli ai Dlui Nistorescu acreditau aici zilele trecute ca toate
  imaginile transmise despre distrugeri si asasinate din „operatiunea speciala” sovietica „sunt imagini vechi”!?
  De aceea sunt nevoit sa-l intreb pe Dl Nistorescu: Cat de monstruosi pot fi majoritatea comentatorilor in URA lor fata de americani incat filosovietismul sa-i determine sa sfideze realitatea DISTRUGERII UNUI STAT SUVERAN SI INDEPENDENT de catre un CRIMINAL CONTRA UMANITATII care nu e la primul GENOCID de acest gen?In Ucraina au loc asasinate si distrugeri carora nu li se poate da o justificare/legitimitate, dar nici nu permit…BASCALIA!!!

 47. IN SPATELE INVAZIEI DIN UCRAINA ISRAELUL FURA PAMINTUL PALESTINIENILOR PRIN TEROARE SI VICLENIE …BY WAY OF DECEPTION …AMERIXCANII TRADATORI SI CU JIDANII AU ASASINAT 3000 DE CONATIONALI CU PREMEDITATRE IN 11 SEPT 20001 SI IN 1967 CIND AU ATACAT USS LIBERTY …UCARINIENII AU DOBOARIT AVIONUL MH 17 SA ACUZE RUSIA DE CRIME TERORISTE,CU MASSMEDIA JIDANEASCA …PROSTII PUN BOTUL FIINDU-LE SPECULATA NAIVITATEA SI PROSTIA …AMERICANII TRADATORI SI JIODANII SINT CEI MAI PERFIZI CRIMINALI…ISI ASASINEAZA PROPRII CETATENI CU PREMEDITATRE IN ATACURI INSCENATE CUM SIBNT CELE DIN UCRAINA …

 48. Ha ce ma rad!!! Comunitatea economica euro-asiatica, a creat un nou sistem economic si financiar impreuna cu China. Existenta celor doua sisteme va marca oprirea „globalizarii ricane”. Ce ma rad, ce ma rad.

 49. Gluma zilei . Cum credeti ca ajung noile capacitati de armament ale SUA in Ucraina ? intreba reporterul .Raspunsul vine imediat : Erau de mult acolo .

 50. @Charlie spune: 17 MARTIE 2022 LA 12:28 Esti chiar tu? Nu-ti recunosc stilul!!!

 51. Nici noi nu stim cine il poate opri pe Putin(poate ,asa cum se intimpla de obicei, cineva din propria garda evident pus de altii din anturaj ) dar ne este foarte clar ca SUA lui Biden nu se va opri .Stravechea zicere ce ne spune cum 😕 Politica nu este altceva decit o vesnica rasbunare ne apare , in clar , in fata ochilor .O vreme , Rusia a trait cu iluzia ce tine de formatul politic prin care ea a dorit sa „faca si sa desfaca ” toate itele lumii .Din nefericire pentru ea si conducatorul ei toti sustinatoriii ei au plecat „ cu capul jos ”de prin functile detinute vremelnic pierzind Alegerile in fata „neasemuitei gaselnite politice” numita Opozitia Unita .Cine ar fi crezut? Chiar daca noi toti – intreaga omenire , vedem in Zelenski curajosul „Croitoras cel viteaz” (citeste actorasul )adevaratul curaj este parte a decizie presedintelui SUA numit Biden .Cu ceva vreme in urma ,nici unul dintre noi ,nu ne puteam imagina aparitia atacului extraordinar de bine planificat si dirijat (mai toate statele lumii sustin acum restrictiile si se ofera in a ajuta Ucraina ) de catre SUA, ce a unit toate tarile membre NATO dar si intreaga lume democratica si nu numai , in siajul„ Corabiei sale de Corsar ”(un fel de a zice doara ).Niciodata in istoria Omenirii nu a exista un astfel de caz . Astfel de sanctiuni la care sa participe, benevol , o lume intreaga nu a mai existat vreodata .Nimeni ,din Universul Pamintean, nu va avea curajul sa spuna : eu (ca STAT) ma aliez si trimit trupe regulate in ajutorul Rusiei .Nu o face nici Belarus si nici China chiar daca cumva vor tine sau vor sustine , din umbra , spatele Rusiei .100 de ani de pace viitoare nu vor putea sterge ceea ce acum se intimpla .Loviturile succesive calculate cu multa vreme in urma vor face din seful Rusiei perdantul absolut .

 52. D-le Charlie (12:28), menajaza-ti nervii ,nu mai citi editorialele d-lui Nistorescu daca ele te enerveaza, si in general renunta in a sta toata ziua pe forum .Dauneaza grav sanatatii.

 53. @charlie Esti ca de obicei obositor si plictisitor. A fost dezagreabil sa-ti citesc ineptiile blazate despre cominternisti. Multumesc pentru nimic.

 54. Un oarecare se face ca nu-mi cunoaste stilul care e inconfundabil, iar daca mai strecor cate o bascalie o fac ca raspuns la bascaliile macabre ale Dlui Nistorescu!!! In schimb „stilul” Humoroidului nu se dezminte cand e vorba de VICTIME!!! Mai nou, dupa ce a contestat zile-ntregi ca in Ucraina are loc un GENOCID si dupa zbateri de fiara incoltita nu cedeaza, ca doar fiarele ranite vor ranji la vanator mai ceva ca Ranjila din Deal pana la sfarsit Humoroid s-a decis sa injumatateasca numarul victimelor si distrugerilor…CA SA POATA SA-SI GASEASCA IN SFARSIT LINISTEA!? Si ca sa poata sa scape de stampila de ANTISEMIT ordinnar s-a deghizat din nou in „eugen raducu” de la raducu cum il numeste core cand e in transa poietica… Antiamericanii ceausismului tarziu in loc sa invinovateasca Occidentul pentru ca-l lasa in „pace” pe descreierat apeland la sanctiuni cu efect direct asupra propriilor popoare, invinovatesc scelerat Occidentul ca ar contribui la escaladare!?
  Spuneam candva ca acesti sky zoo izi nu vor renunta la misiunile securiste ticaloase orice s-ar intampla si, iata, nici
  dupa amenintarea descreierata cu un razboi mondial nuclear NU CEDEAZA!!!

 55. Sfat-ul killer-ului este cum altfel decat o marsavie, eu postand sporadic cu zile de pauza datorita activitatilor cotidiene si in mod exceptional la articolele incitante ideologic ceva mai des, obligat de pros-tracii camarazi ai killer-ului…
  Daca nu l-ar atentiona cineva pe Dl Nistorescu cand sare peste cal nu ar mai avea chef de calarit…analizele! Macar ca intre jurnalisti trebuia sa aiba delicatetea sa nu ii puna la indoiala FRUMOASEI ANTIRASPUTINISTE ACTUL EROIC!!! Cum adica,
  o fi actionat sub bagheta KGB? Pentru ca nu s-ar putea interpreta punerea la indoiala, atat ca act in sine, cat mai ales
  prin „simpla amenda” simbolica. O fi vrut Rasputin sa arate ca e dictatorul unui stat „democrat”? Sau s-a rezumat la o amenda FORTAT DE OPINIA PUBLICA INTERNATIONALA SI INTERNA OPOZITIONISTA? E timp destul sa o impacheteze in forma specifica
  limbajului bolsevic, de „colet”?

 56. Lipseste o stire:Parlamentul rus ii declara criminali de razboi pe toti presedintii USA care au dus razboaie in:Vietnam,Irak,Libia,Siria,Afganistan.

 57. Mi-a venit în minte ceva la care-i spune GAURA NEAGRA.Sa nu vă gândiți la prostii că suntem comentatori serioși.Eu vorbesc de găurile negre din univers unde domnește haosul total.Ei așa au reușit „democrațiile consacrate” sa deformeze realitatea încât ai impresia că trăim într-un haos ,într-o gaură neagră din care nu mai putem ieși.Cand eram pe punctul de a rezolva pandemia ,apare războiul.Al dracului coincidenta.Galacticul nostru președinte cu obedienta-i cunoscuta s-a aruncat în rezolvări de probleme.Cum știe că românul nu are nevoie de el că se descurca singur s-a aruncat cu mănuși cu tot pe refugiati.Il doare atât de rău problema de a început să șchioapete ,dacă ați observat.Se zbate atât de mult se ridică pe vârfuri să-l vadă ambasadele ,Biden,Ursula etc.Toti creatorii GAURII NEGRE.Romania e pentru el o ruda care îți cere pomana.Daca o să-l bage in seamă și-l „promovează” undeva sa nu credeți că am scăpat .

 58. ca rusii sa dea-n vileag toate minciunile americane cu impact global? DE CE incă mai tac asupre falsei aselenizari? Suntem in 2022, nu 1969. Dar asupra asasinarii lui Kennedy, ca de atunci America nu mai e de recunoscut? 9.11.2001? Tsunami din 2004? Ș.a.

 59. Un comentator indica un site, iata un fragment:”
  The bombing and shelling led by Ukraine’s Armed Forces directed against the people of Donbass started eight years ago, resulting in the destruction of residential areas and more than 10,000 civilian casualties.” https://www.globalresearch.ca/us-has-created-conflicts-pressure-russia-china/5774377
  De ce nu am stiut nimic de cele 10.000 de victime din ultimii 8 ani? De ce presa a tacut? Ei nu erau oameni copii? Dupa zecile de ani nimeni nu-i vinovat pt Vietnam, Coreea, Irak, Ukraina/Donbass, Libia, Siria si multe tari africane unde tragediile au tot indurerat? Este o tragedie, dar de ce nu auzim dorinta de negociere, pace a reprezentantilor lumii? Am crezut ca Europa este Luminata si va intervina pt negociere, in schimb trimit arme. A uitat ca WW I si II s-au purtat in Europa si ca distrugerile au fost grele? Eu am o varsta, dar copiii ce vina au ca sa traiasca o tragedie extinsa pt ca UE nu cauta sa impace cei doi frati care in mare le sunt si lor frati, toti facem parte din grup limbilor indo-europene. Inteleg ca exista invidii, resentimente, dar trebuie negociata pacea.

 60. Prostracul GG apare rar fiind o clona rudimentara care nu are ce sa transmita intrucat…n-a venit inca momentul. Robotul care i-a clonat a fost produs in URSS fiind defect din fabricatie!!! Creatura primara GG nu ne spune ce s-a intamplat in tarile unde a intervenit prin…operatii speciale SUS si NATO de fiecare data cu mandat si FARA A OCUPa TARILE RESPECTIVE!
  Creatura unineuronala GG nu ne spune nici ca URSS incalcand tratatele si conventiile internationale a operat militar si subversiv in toate tarile insirate!!! In Vietnam cu armament si consilieri militari, in Irak si Iran conspirativ punand la cale „revolutii” si cu armament, in afara de tehnologie nucleara, in Libia cu toate la un loc, organizand de acolo acte teroriste in Europa, in Siria opereaza si azi provocand alta CATASTROFA UMANITARA, fara a mai mentiona razboaiele din Georgia, Cecenia, din Armenia si din Africa!!! URA fata de americani le-a fost implementata in bagajul genetic si era fatal sa devina AGENTI SOVIETICI, respectiv sa combata din reflex…

 61. @charlie.Razboaiele americane sunt cele bune.Razboaiele rusesti sunt cele rele.Toate razboaiele ,indiferent de „motiv”, sunt condamnabile.Cantarul care le evalueaza trebuie verificat si omologat de ambele parti.Atunci cand presa ruseasca este interzisa inseamna ca vei fi sclavul presei ucrainiene sau europene.Razboiul din Ucraina se intampla ,el nu „apartine” unor trusturi de presa care detin exclusivitatea evenimentului.Cat despre amestecul spionilor rusi in tarile indicate nu e nimic nou .Aceasta e procedura tuturor statelor respectabile indiferent daca isi zic democrate sau totalitare.Americanii ,din prietenie, o spionau pe Merkel.Care e supararea? Acum le vand gaz lichefiat.Nemtii nu tin la suparare.Cine are mai multa minte castiga jocul.

 62. Ovreiașul cel „viteaz” se agață de pulpana lui Putin în speranța că va atrage și asupra lui ceva din dârzenia cu care rusul își apără Țara, „Maica Rusia”, cum îi spun cei ce și-au dat și și-ar mai da viața pentru ea. Cuvântul „maică” are dublă acoperire în conștiința poporului slav : odată ca mamă născătoare a lor și odată de Maică Sfântă, născătoare de Dumnezeu !
  E ceea ce nu înțeleg ocultele forțe ale celeilalte lumi satanice, globaliste , care nu-și pot duce până la capăt misiunea de distruge Creștinismul, de care se împiedică frecvent khazarii ce au reușit să pună stăpânire pe mare parte a Lumii strivită material de greutăți și lipsuri și emoțional de frică și teroare !
  Este ultima încercare, ultima bătălie pe care sunt gata să o provoace SUA și UE , conduse acum de niște biete marionete ( biden, macron, trudeau, ursula, iohanes și ceilalți mameluci cărora li se adaugă un caraghios ca johnson , sau un circar ca zelenski), după ce și-au falimentat, unii cu bună știință, alții din prostie statele în fruntea cărora au ajuns prin tot felul de maidane sau tablete atent dirijate de păpușarii ce vor să părăsească această lume doar după ce o trec cu orice preț, în proprietatea lor.
  După ei potopul, își zic ei !
  Numai că după ei va fi un nou Nurenberg, sau de ce nu, o nouă Moscovă !
  P. S. N-am crezut niciodată că între Occident, așa cum arată acum și între o Rusie, așa cum va arăta peste ceva timp îmi va fi foarte greu să aleg ! Dacă aș putea…..

 63. —APEL,CĂTRE TOȚI TASTATORII ===FACEȚI REVERENȚE CELOR CARE AU SUPRIMAT SAITURILE RUSEȘTI,DE UNDE AFLAM ȘI VEDEAM,
  CE SPUN AȘA-ZIȘII AGRESORI,CĂ ACUM,VEDEM,NUMAI CÂT PĂTIMESC VECINII NOȘTRII CARE S-AU UMPLUT DE DEMOCRAȚIA U.S.A.DAR,N-AU MAI APUCAT S-O ÎNGHITĂ PE TOATĂ.(CA NOI).ÎN SCHIMB,VEDEM UNDE DUCE LĂCOMIA .

 64. Radu Humor, Zelenski fost ales de cetățenii ukrainieni, care au încredere în el.
  Se sacrifică pentru tara lor, pe când tu, stai la căldură și pitorești comentarii injurioase despre Zelenski. Ceva original poți produce, sau te anestezia a frica, ca pe orice viteaz speriat de bombele picate în capul ukrainieni lor?
  Care e diferența între tine și Charlie? Sunteți doi sociopati infantili incapabili de altceva decât o ură animaliccă pentru o etnie.
  Ai grijă, Radu Humor, legea lui Arafat este pentru cei ca tine. Pana la urmă, vei sfârși ca trofeu pe o hârtie de muște pentru antisemiti.
  Degeaba vei bâzâi.
  Până la urmă, timpul nu are răbdare cu tine, dezamăgești profund și compromiti noțiunea de bărbat vertical.
  Tu de ce l-ai ales pe Iohannis?
  Ne spui ce ți-a făcut Zelenski, sau ne aducem aminte că ești un antisemit împuțit?

 65. @charlie…
  simpaticule…esti inregimentat vad…via little Odessa totzi trup si suflet acu ca vine banu verde tiparit din parte asta acu ..dar cind ati ajuns ati venit cu bustul lui Lenin facut din aur vopsit in negru, nu-i asa
  ha ha ha…
  ie mai cald acu pe aici la fel cum a fost cald si dupa 45 da dincolo

 66. Pentru apărătoarea din oficiu, sau poate din altfel de stabiliment, a „voinicului” cu vestă „ultimul glonț” care întreabă ce mi-a făcut mie zelinski, îi spun că aproape nimic din ce le-a făcut bieților ucrainieni, dându-se patriot nevoie mare ( după cea mică 😉 ) și expunându-i dement furiei ruse, care va urma acestei perioade , ce doar în massmedia este cum va să fie dacă nu-și bagă mințile-n cap acest comediant ce face și pe ”Viteazul”, după ce „a făcut” pe președintele și pe liniștea poporului ucrainean .
  Mie, ca român, ce să-mi facă refugiații cu BMW -uri pline de rakeți, decât cozi la stațiile la care-și fac plinul, mizerie de nedescris la locurile oferite până și de mânăstiri pentru a-i găzdui, și rușinea de a nu-i putea schimba unuia niște dolari în euro : n-aveam echivalentul a 200.000 de dolari.
  P.S.
  Dacă nu făceai atâtea greșeli de exprimare aș fi crezut că ești Core …
  Dar mai știi, poate că la nervi …?

 67. @tovarasa Eva Gardner lasa amenintarile stim si noi cine este minunatul „dansatorul tau pe tocuri”!
  Nu stim la ce „caldura „stam,poate la aia scumpa ,ce ni se da de catre corporativele de la Davos!Ne-au confiscat si sustras energia si materiile prime,resursele si ne tin -dupa plademonie-in frig si foamete, ne ameninta cu crize -alimentare,si resetare!CINE FACE ASTA,STAPINII TAI?POATE<DAR nu ai mei!Dar tu nu ne dai voie sa ne exprimam ?Cine esti tu,gardianca lui Jelenski?Nu el a dus "eroicul"popor ucrainaean in ac.situatie dupa ce a refuzat acordurile de le minsk,a adus la granite 60000 de armata si-i bubuie de 8 ani in Donbas?Din 2014 nu se discuta de linia rosie ,incalcata de NATO catre Rusia-dar el face purificare etnica ? Dansatorul pe tocuri a vrut arma nucleara,-asta mai trebuia nebunului-a admis laboratoare dubioase, descoperite recent,"Oare Zelensky știe că există Right Sektor, neo-naziști în guvern, armata și serviciile de securitate. Știe oare că, deși numărul lor este mic, ei sunt o forță de luat în seamă și un factor important în ura și persecuția rușilor etnici? Știe el că aceste elemente de extremă dreapta participă la paradele cu torțe, își imprimă svastici sau tatuaje SS pe brațe și venerează ideologia rasială a lui Adolf Hitler? Își dă seama că mulți acești naziști s-au implicat în acte criminale de brutalitate, inclusiv incinerarea a 40 de civili la clădirea sindicatelor din Odesa în 2014? Crede el că programele secrete ale CIA de a înarma și antrena acești militanți de dreapta creează încredere sau crede că amintește Moscovei de un război catastrofal în care 27 de milioane de ruși au fost exterminați de Wehrmacht-ul german?"(Global Research).Deci lasa-ne cu sluga Washingtonului,a lui Vica Nuland,a lui natO<a lui NOW etc.,nu ameninta si nu esti tu cehmata de nimeni si nimic sa faci vreo CEZURA!

 68. La 4 februarie 2021, președintele ucrainean a închis șapte posturi de televiziune, printre care ZIK, Newsone și 112 Ukraine, toate vinovate că nu îi susțin guvernul. După cum scrie Anna Del Freo: „O condamnare dură a acestui act liberticid a sosit, printre altele, și din partea Federației Europene a Jurnaliștilor și a Federației Internaționale a Jurnaliștilor, care au cerut ridicarea imediată a vetoului. Nu există niciun motiv real pentru care cele trei rețele ar trebui închise, cu excepția arbitrariului vârfului politic ucrainean, care le acuză că amenință securitatea informațiilor și că se află sub „influența rusească malignă”. O reacție puternică vine și din partea NUJU, sindicatul jurnaliștilor ucraineni, care vorbește de un atac foarte dur la adresa libertății de exprimare, având în vedere că sute de jurnaliști sunt privați de posibilitatea de a se exprima și sute de mii de cetățeni sunt privați de dreptul de a fi informați. După cum putem vedea, ceea ce i se reproșează lui Putin a fost de fapt realizat de Zelensky și, mai nou, de Uniunea Europeană, cu complicitatea platformelor de socializare. „Închiderea televiziunilor este una dintre cele mai extreme forme de restricționare a libertății presei”, a declarat secretarul general al FEJ, Ricardo Gutierrez. „Națiunile au obligația de a asigura un pluralism efectiv al informațiilor. Este clar că veto-ul prezidențial nu este deloc în concordanță cu standardele internaționale privind libertatea de exprimare” (aici).

  Ar fi interesant de știut ce declarații au făcut Federația Europeană a Jurnaliștilor și Federația Internațională a Jurnaliștilor după tăierea televiziunilor Russia Today și Sputnik în Europa.

  Găsiţi tot textul la lincul de mai jos.

  Sursa: https://www.marcotosatti.com/2022/03/07/declaration-of-msgr-carlo-maria-vigano-on-the-russia-ukraine-crisis/

 69. Radu Humor, iti amintesti sa ma fi adresat tie cu alt nick? Pacat…
  Am spus clar cine a fost sotul meu si stiu care este parerea ta.
  Nu spun, nu voi mai comenta dar voi pastra rezerva cuvenita.

 70. Radu Humor, sunt cine sunt și nu mi-e rușine ca sunt Om.
  Mie7 rușine însă, de rușinea Ta, de obrazul gros ce voiai a ne face sa credem sa este unul de intelectul fin.
  Sa ne înțelegem, Radu Humor: de azi înainte, te abti de la mesaje si3considerații antisemite, sau te voi bate cu propriile argumente.
  Doar ca voi înlocui cuvântul „evrei” cu Radu Humor.
  Dacă voi face acest lucru, sigur nu ma încadrez în legea lui Arafat, dar tu ești vulnerabil ca orice cocos suit pe gunoaiele propriei vieți.
  Ce spui, îți efi scuze și ne oprim, sau te bag în traistă cu Charlie și va cotonogesc la legătură?
  Dobitocule, cu atâta durere în jur, safCie6 și disperare, tu ești provocator pe forum? O hahalera antisemita? Ești sigur ca nu sunt evreu, Radu Humor?

  Cere scuze, chit ca nimeni nu sdașteaptă sa regreți cu lacrimi în ochi

 71. Radu Humor, în ce „stabiliment” te-a adus barza? Desigur, unul cu felinar roșu pe trotuar.

 72. In primul rand eva gardner e o „meteorita” atat ca pseudonim, cat si ca pozitie fata de Humoroidul pe care pana acum l-a tolerat cu ANTISEMITISMELE lui abjecte fara sa scanceasca macar. In al doilea rand, EU NU URASC ETNII precum BEST iile din HAITA securistoizilor ceausisti legionarizati si reintegrati in armata uriasa a AGENTILOR SOVIETICI din Romania si de pe forum!!! Si eu am convingerea ca e vorba de core care proaspat autoexclusa din HAITA a ramas cu reflexele, minciuna fiind
  unul dintre acestea. Singura a recunoscut cu multe luni in urma, dupa ce am inghesuit-o in…”ring”, ca ii place enorm sa se dedubleze si acum o intoarce cu dedublatul!? Faptul ca l-a atacat pe Humoroid la pachet cu mine e un argument in plus
  ca eva e core, eu servind ca abatere a atentiei!!! Niciodata nu am acuzat popoare de crime contra umanitatii, genocide si alte grozavii barbare, intotdeauna am acuzat LIDERI si IDEOLOGIA PE CARE O SERVESC…I-am numit ILEGALI intrucat singura ideologie care a fost capabila sa se impuna in numele unui partid mondial pe aproape intreaga jumatate de Est a Planetei este IDEOLOGIA MARXISTOID/BOLSEVICOIDA a GENOCIDULUI!!! Din nou s-a trezit prostracul orchestra gigel sa intre in vorba…

 73. Charlie, ai inghesuit pe core mai mult decât eu Editat?
  Nu știu ce fel de cenzor comunist ai fost, dar faci o confuzie:nu este core autoarea postării la care te referi. Sunt eu, rene.
  Ce nu vă place?
  Că ești obsedat de core, este evident, la câte bătăi ți-a dat.
  Recunoaște, Charlie! Tu și Radu v-ați provocat alternativ și ați deschis discuțiile privind antisemitismul.
  Dumnezeu știe cu ce scop. A fost „brandul” vostru, nișă în care v-ați demonstrat lipsa de bărbăție. Ați pozat în gladiatori, dar armura voastră era din pene pline de găinat de la fundul găinii.
  Eu nu vă judec decât ca om, român.
  Nu ați știut că Doamna core este româncă din Argeș, măritată cu un bărbat cu nume evreiesc. Acuma știți, dar, în loc de o tăcere deșteaptă, aruncați la gunoi toate aprecierile la adresa Omului core.
  Ar fi penibil sa va justificați.
  Nici nu aveți ce recunoaște.
  Nimeni de pe forum nu este judecătorul nimănui.
  Puteți continua cum doriți.
  Chiar eu voi continua sa iau atitudine alături de românii de bună credință , penaliza d prestațiile guvernanților, dar și derapajele unor gladiatori neînfricați în luptă cu fantasmele vieții lor.
  Am făcut-o și pana acum, fără teamă.
  Voi continua. Dar nu pot accepta sa fiu alăturat grupului de antisemiti de pe forum.
  Nu ma lasă religia ortodoxa sa fiu xenofob, sa urăsc pe motive etnice.
  Nu reproșez lui Radu, nimic altceva, decât falsa platosa de cavaler ce s-a dovedit a fi din pene de găină.
  Vârsta, Radule, Tică, Charlie, dar mai ales core și Ileana, este doar un număr. Nu toți oamenii au vocația iubirii de oameni. Facem greșeală de a ne considera peste ceilalți, că îi putem judeca și atribui vinile altora, nefiind conștienți că vom fi judecați la rândul nostru. Și nimeni de pe forum nu va face parte din completul de judecată prezidat de Dumnezeu.

 74. @rene
  Inceara sa ai o pozitie obiectiva,rationala .Nu luati tu si @core in nume personal.
  Nimeni nu a jignit-o pe @core relativ la sotul ei, marturisesc ca nu stiam si nici nu ma intereseaza starea civila sau etnica cu atit mai mult a cuiva etc.
  Nu il apar ru „din oficiu”pe RH ,dar sa ai in vedere 2 lucruri:
  -noi aici pe forum am fost terfeliti in fel si chip ca „humoroizi””cuib de legionari”Bolsevici romani d ela 1848 si pina in zilele noastre”;toata istoria si cultura si intelectualitatea romaneasca facuta praf pt.ca un individ a vrut sa „rescrie”istoria aici pe forum si ne-a scuipat,denigrat,calomniat fara incetare atit personal cit si in ansamblu valorile.
  Radu Humor s-a referit tot la Istorie la unele aspecte si persoane cunoscute din Istoria prin care a trecut tara de la 1944 incoace cu sovieticii veniti pe tancuri si tot ce stim cu totii de perioada proletcultista si politica a dictaturii comuniste etc.cu individul acela a avut niste discutii legate de filiatia sa”materna, s.a.Intre romani si evrei nu este nici-un antisemitism, noi avem intelepciune,echilibru si OMENIE!Cat este Israelul de liber si cita libertate are este cam cit suntem noi de liberi si cata libertate avem ! Poate si mai rau! As fi putut dovedi,daca nu as fi stiut ca CENZURA COTIDIANUL ,functioneaza!Asadar este vorba de ELITELE GLOBALISTE, surori ceu elitele noastre globaliste!

 75. E plinå pagina de LOAZE comunistoide, cu f f putine excptii. Da råzboaiele rusesti sunt toxice, luptå pentru råspandirea prostiei in lume, COMUNISMUL RUSESC e o prostie fårå margini, au crezut toti idiotii in el påna au fost loviti de binefacerile raiului comunist. Apoi s-au lecuit dar nu profund cå poporul uitå repede, are minte scurtå. Si da, råzboaiele americane sunt bune cå incearcå suprimarea råului. Dacå nu era AMERICA vorbeam nemteste, dacå mai vorbeam! Nefiind råzboaiele lor, mai si dau inapoie uneori, låsandu-ne så ne descurcåm, ceea ce NU PREA FACEM. SLAVA UCRAINA CÅ SE SACRIFICÅ!

 76. Ileana, am luat apărea celor pe care i-am simțit buni români.
  Pentru mine, rămâi „Ileana cea buna”
  Am dat o adresă de email pe forum și core a fost isteață,mi-a scris. Am știut că numele după căsătorie o vulnerabiliza în fata unor atacuri a tisrmite. Ea fiind româncă, o femeie deosebită. Am rămas prieteni în spațiul virtual.
  Ileana, fiecare suntem produsul societății în care trăim. Te consider mai bună ca mine, la fel de hotărâtă să aduci o notă personală în comentariile tale.
  Dacă nici eu nu am protestat împotriva unor acuzații aberante…
  Sigur, înainte să tai, trebuie măsurat de două ori. Știu bine rolul evreilor din unguri e care au adus comunismul în România.
  Știu istoria serviciilor secrete românești, numele celor ce au copiat la indigo KGB ul rusesc.
  Am avut trădătorii băștinași, de aia au plecat rușii.
  S-au întâmplat lucruri abominabile sub conducerea evreilor și alogenilor plantați de rusi în România. Nu avem voie sa uităm, este clar. Cred ca ai studii juridice și poți fi de acord că anumite culpe certe, trebuie pedepsite, unele ar putea fi imprescriptibile și nu trebuie iertate. Dar nu TOTi evrei, germanii sau ukrainienii, vsunt vinovați în cofpore pentru atrocitatile la care au fost supuși românii. Apreciez poziția de apărător al romanilor abuzați, indiferent unde trăiesc ei.
  Dar uite că eu, neștiind cum o cheamă pe core, fiind acuzat ca sunt antisemit, m-am revoltat.
  Ce crezi ca am simțit când i-am aflat numele de familie? Citindu-i postările de un patriotism firesc?
  Core a întins mâna lui Charlie, Tică, lui Radu…
  Ileana, celorlalți de pe forum, vă doresc pace în inimi și în viata personala și indemnul de a nu vă încărcați sufletul cu ură. Nu putem noi vindeca Raul din lume, dar putem i cerca cu noi înșine și cei din jurul nostru.
  Dumnezeu sa ne ajute!

 77. @rene,
  „Ce crezi ca am simțit când i-am aflat numele de familie? Citindu-i postările de un patriotism firesc?”
  ce-ai simtit,domne, un shoc,o criza existentiala,culpa?
  asta este exagerare!
  nimic mai banal ca doamna@core sa fie casatorita cu fostul sot decedat,evreu,-condoleante- si nimic mai rau sa isi ascunda dupa susceptibilitati gratuite-indreptatita stare civila din care au decurs „suferinte datorita forumului”si nu vad de ce !…
  nici-o secunda nu a fost vorba de @core in postarile noastre!
  ci au fost pareri,idei, bune sau rele !
  in viata mea am cunoscut doua familii de evrei- Grunberg din Craiova ,prin anii 60 si prin 70-80 Horowiz ,stagiari ca mine si sotul- oameni buni, alaturi si apropiati in viata asta! Deci ce ne crezi ?Discutam idei sau susceptibilitati gratuite ?
  Putina obiectivitate etc.
  Poti crede ce vrei, fiecare are sistemul sau de formare,convingeri etc.
  PS.Ms.pt.adresa de mail, dar nu amestec forumul cu relatiile personale.

 78. Nu Ileana, mi-a fost rușine de rușinea voastră.
  Nici eu nu-mi amestec bucuriile cu persoane de agreabile, antisemite și ranchiunoase păstrez pentru oamenii buni la suflet, inteligenți, empatici
  Am o lista scurtă, dar de nădejde.
  Nu te încadrezi.
  Din partea mea, îți doresc sa te împaci cu sine. Nimic pentru alții, doar pentru tine!
  Vrei un sock Din partea mea? rămâi cum ești o mie de vieți cu sufletul pribeag printr-o mie de lumi:tu singură cu lumea ra.!Dacă eram rău, dar nu sunt, îți doream să fi evreica și sa ai parte de atenția unor creaturi antisemite cretinoide din tot universul.
  Adică îți doresc tot binele din lume și timp de meditație fix o veșnicie, Ileana cea bună! . Sa te piardă universul din evidențe.
  Să fi acel punct fix dorit de Arhimede,în jurul tău să se adune energiile antisemitilor cu suflet călător în găsirea unei lumi perfecte. Fără rene, core, dar cu Radu, Gelu… Faceți trupă și colindați, cu sorcova, plugușorul, buhaiul…

 79. @rene,
  tu,i-ati inapoi „urarea „incalificabila pe care mi-o faci , „tu rămâi cum ești o mie de vieți cu sufletul pribeag printr-o mie de lumi:tu singur cu lumea ra!”
  Nu credeam ca vei ajunge aici,ca ai asemenea deformari in cap!
  Eu raman unde imi este locul, intre familia mea, avind drept modele parintii-mosii si stramosii care m-au crescut OM, nu am uitat de unde am plecat,i-am cinstit si respectat,sunt in comuniune cu ei !
  Ce suflet ai tu in schimb?Si daca eram evreica,ce ?caracterul il duce omul cu el toata viata!
  Vrei sa-ti spun ceva? M-am casatorit cu un simplu muncitor,a facut liceul cu mine de mina,credeam ca poate fi ajutat,in ultima instanta dupa peste 20 de ani de cs.,am plecat cu 2 copii de mina cu ce aveam pe noi! Nu sunt persoana care sa fi ascuns ca sunt cs.cu un evreu si sa stau la „cotitura” sa vad ce zic altii,ca @doamna core! NU sunt „antisemita”o secunda ,dar am realizat prin propria munca si pot aprecia in limita posibilitatilor mele raul,binele,valorile .Intr-o dezbatere sunt doi,ambele pareri tb.spuse si apoi fiecare trage ce concluzie vrea !Tu si @doamna core sau autoritatile Romaniei v-ati dus in Israel sa modificati vreo „lege a invatamaintului” evreiesc oficial, de stat ? Si daca da, spune-mi in ce baza legala ai facut asta sau ati fi facut asta !
  Ipreuna am fost supusi tirului lui charlie,dar probabil nu ati avut curajul contrargumenteleor,iar daca v-am supus cumva „energiei antisemitilor”, este o gogomanie -regretabila!
  Imi cer scuze site-ului si inchei orice discutie .
  Sanatate!

 80. Precizare:

  Am postat comentariul la articolul „Incitare la ura si la prostie” incheindu-l astfel:
  „Stiti cum se urmareau cei care aveau rude, cunostinte in strainatate? Ajunsesem inainte de ’89, sa ma tem de cele cateva colege „agatate” astfel incat, am simtit din plin teama. Faptul ca in Republica Cotidianul dupa cum spune Rene, ma simteam libera, a fost pentru mine, extraordinar. Este pacat ca cineva vrea sa ne intoarcem in timpurile trecute.”

  Nu „am stat la „cotitura” sa vad ce zic altii”.

  Am intervenit in felul meu vorbind despre un singur Dumnezeu pentru toti oamenii.
  Altfel, am comentat ca romanca care-si cunoaste ascendentii pana la strabunici, din Ardeal si din Muntenia, eu insami nascuta in Brasov.

 81. Până la urmă și Ileana și Core și Rene, chiar și Charlie avem păreri asemănătoare în multe privințe, aș putea zice aproape în toate până când vine vorba despre „niște evrei”, cum îi numea cineva , care n-a pățit nimic pentru asta, așa cum ar vrea unii s-o pățim noi, cei câțiva care suntem luați în colimatorul vieselian și cu ajutorul unora ca Rene, dar mai ales a lui Charlie.
  Și când spun asta mă refer la amenințările directe făcute de primul din motive medicale și de al doilea din motive financiare…
  Îl exclud din discuție, ca și din cercul de prieteni virtuali pe bietul Charlie, dar nu mă pot despărți atât de ușor de Rene pe care-l înțeleg foarte bine ( îl asigur că prietenia lui virtuală cu Core ar fi rezistat și dacă nu se arunca atât de haotic asupra mea, după cum sper în continuare că și eu rămân un prieten virtual al Corei de care mă leagă cele mai frumoase amintiri odată ce ne-am „găsit” în această minunată republică renistoresciană).
  Cât despre combaterea antisemitismului , din care se câștigă bani frumoși, dar murdari, vreau să aduc câteva precizări : eu nu-l detest pe Soroș pentru că-i evreu, după cum nu i-am detestat pentru asta pe Ana Pauker, Brucan, nici măcar pe Fischer, moșierul din cauza căruia a început răscoala de la 1907 în care au fost decimați peste 11.000 de tărani români și pe mulți, prea mulți alții, din păcate, cu care ne-am intersectat existența noi românii, ci pentru faptele lor.
  Pe care nu e cazul să le reamintesc . odată pentru că-s prea cunoscute și apoi că-s prea multe.
  Dar eu nu culpabilizez tot poporul lui Israel, ci doar pe acești reprezentanți ai lui, ale căror vini sunt imprescriptibile , iar cei care le aprobă, inclusiv din neamul lor, nu mi se par deloc vrednici de respect, ci de un oprobriu egal cu cel pe care se străduiesc ei să ni-l aduc nouă.

 82. P.S.
  Eu nu-l acuz pe piticania de Zelenskiasta, de 1.50 m că e evreu, ci pentru felul în care măscăriciul ăsta de Zelinski joacă un fel de război pe calculator, ascuns prin cele buncăre și expunând fuuriei ruse milioane de oameni . Și da, nu-mi convine ca din (prea) puținul meu ( mă refer ca popor, adus în doar 32 de ani la sapă de lemn sub conducerea a prea mulți din neamul lui ) să mai țin și niște bieți amărâți de care se dispensează , aș zice calculat, acest piticot războinic !
  Dacă asta înseamnă antisemitism, da , îmi asum toate riscurile, că sunt învățat de la bunicul meu care dormea cu o valijoară gata pregătită dacă din Volga neagră oprită pe strada lui cobora cineva și-i bătea la ușă, lui sau altora.
  Că erau mulți români adevărați . Atunci și acolo !
  Și se vede că încă mai sunt. Pe ici, pe colo ! 😉

 83. Aflând din postarea de mai sus că e născută la Brașov, aș vrea să redau, nu numai pentru Core, o întâmplare petrecută cu mulți ani în urmă , nu neaparat pentru frumusețea ei pilduitoare, ci și pentru înțelegerea unor fapte de care sunt acuzat de unii bezmetici în frunte cu eunucul de serviciu.
  Eram în anul I de facultate și eram într-o excursie tematică prin Țară : la Brașov am fost cazați la căminul fac. de Silvicultură și aflați în trecere cu grupul prin centrul orașului mi-a atras atenția o cămașă portocalie ( astăzi n-aș mai fi atras de culoare 😉 ) aflată într-o vitrină din colțul unui mic magazin și am rămas în urma grupului , m-am trezit cu profa care ne conducea spunându-mi că să nu rămân în urmă că mă pierd de grup și nu vrea să aibă probleme.
  I-am explicat de ce m-am oprit și a zis și ea că-i foarte frumoasă și mi-ar sta bine cu ea, dar fiindcă nu aveam destui bani am renunțat să mi-o cumpăr.
  Seara, la cămin mă trezesc cu frumoasa profesoară că-mi aduce un pachet și-mi spune să-l desfac după ce pleacă ea.
  Era cămașa portocalie , iar ea era o mare doamnă – G.M.- care a plecat peste ceva ani din Ro și astăzi o mare personalitate europeană are același nume cu ea.
  Să vă mai spun că era evreică?
  Probabil doar după nume, pentru că zgârcită, sau calculată cum le place lor să spună, nu era deloc !
  Și astfel de întâmplări am cu zecile :
  V-am spus de instructorul de dansuri populare românești de la Casa de Cultură a Studenților din Iași, de prima mea parteneră de dans din echipa liceului I.D. de mai buni colegi din echipa de basket ( I.Z., M.C.), de domnul antrenor Luca pe care l-am avut la div. A, de colegi de liceu, de medici, mai ales B.Ș. la care am apelat și am fost ajutat deși nu era vorba de mine .

 84. Dar, din păcate am cunoscut și câțiva de altă calitate umană : Unul revenit în RO pe vremea lui Ceașcă când întreruperile de sarcină erau interzise sub sancțiuni cu închisoarea m-a rugat știind că am cunoștințe cam peste tot să o scap pe viitoarea lui soție din belea și pe el de belea.
  Am riscat și l-am ajutat fără să- pretind nimic, mulțumindu-mă cu mulțumirile lui, ba și cu promisiunea că dacă voi ajunge vreodată în Țara Sfântă va avea el grijă să se revanșeze.
  Cum îmi lăsase adresa și mai aveam și alți prieteni stabiliți pe acolo mai corespondam din când în când sau ne mai vizitam, dar într-un singur sens.
  La un moment dat , cineva căruia îi dădusem adresa tipului ( I.A.) în caz că are nevoie să-l ajute cu ceva, nici într-un caz cu bani, ci cu repere turistice, la întoarcere îmi spune că tipul i-a zis că nu știe cine sunt eu !!
  De cel care venise la noi cu soția și fiul , au stat la mine și i-am tratat prietenește, deși eu nu m-am dus niciodată la ei, ca după câțiva ani să vină cu una care credeam că-i noră-sa și să spună că-i „actuala” și nu l-am mai primit și m-a reclamat până și la niște cunoștințe comune din Germania , v-am mai spus.
  Frumos a fost că și ăla, care-mi reproșa comportamentul, l-a repezit până la urmă și se plângea la mine :
  Neamțul îmi zice că l-a rugat să-i găsească în Munchen un hotel bun și ieftin, la care ăla zice și dacă nu-ți place ? De ce nu vii și căutăm împreună ?
  Și uite așa, pe lângă mine a mai apărut un antisemit: De data asta și neamț …. 😉
  Adăgați-i și pe ăștia la

 85. Radu Humor, tu ai enuntat niste ipoteze din care ai exclus-o pe cea mai credibila: din prietenie. Cand ai impresia ca cineva apropiat tie, se indreapta prea mult spre o greseala, incerci sa-l avertizezi…nu renunti usor desi aceasta atitudine il poate costa pe cel prea inimos.

 86. Cetățene Rene, să retragi urgent din spațiul cosmic, gunoaiele ce-mi pun în pericol integritatea navetelor mele. „Urările” tale mi-au scăzut valoarea acțiunilor la Bursă!
  Pui în pericol pacea universului, traficul pe Calea Lactee,buna intelelegere intergalactica cu alte specii. O să-ți pun traseista să schimbe bordurile din zona pietonală între Marte, Venus și Jupiter!
  Voi apela și la Radu Humor sa țină socoteala lucrărilor, măcar cum o tine pe a lui rene, care are mă!, are ce tine. Pe Radu Humor o să-l plătesc cu hohote de râs,trai-ar franțuzoaica! Pe Ileana, o plătesc în natură, cu hohote de plâns, să -i trăiască familia !
  Apropo de sănătate : nu toate zdrențele au ochii de faianță, Radu cefeseneule!, ca în poezia lui Arghezi. Dar poți ajuta la făcut trotuarul între Gura Humorului și vama Siret, sa primești cu flori copii de evrei refugiați de război.
  Altruist cum te știm toți, du-te voluntar să înlocuiești pe Zelenski, spe-le că ai fost la o zi lumină de funcția de primar. O sa le placă numele tău și au să catcoteasca:”pleacă dracu și vine tată-său, himoristu”! Chiar nu ieșea un netot la socoteala! Nu te du cu mana goală, ia pe charlie și pe Rene, ca fără ei,să-ți amintească cine ești! Un cavaler cu platosa din pene de găină! Un găinar antisemit!
  Pe Tică și Charlie o să-i angajez sa caute pete pe soare,.
  Dar nu înțeleg, doamnă ileana: îți place să ții contra? Nu te lași prinsa, dar te împiedici strategic?
  As mai scrie, antisemitilor, dar pierd semnalul trece satelitul

  Cred ca Radu Humor nu este eligibil pentru o activitate intelectuală din moment ce comite măgăria la adresa lui rene, cu boala. Ai vrea tu, un Radu cică sănătos, să ai mintea lui rene bolnav!dacă ar avea mintea ta, rene ar începe sa latre fugind mâncând pământul, cu tinicheaua sntisrmitismului legata de o coadă artificială, că unde nu e, nici nevasta nu cere!

 87. Nu Radule, nu doresc nimic rău celor cu opțiuni antisemite! Doar v- am atras atentia, asupra a ceea ce se pkafd întâmpla. Nu m-am exprimat niciodată în sensul de a va limita dreptul la libera exprimare.
  Radule, dacă reușesc, voi posta din lucrarea scrisa de un evreu, cu titlul „cartea xenofobului , evreii” Am râs mult, e o lucrare scrisă cu patimă, o analiza a poporului evreu.
  Exista și Cartea xenofobului german, român…
  Va dura ceva timp, dar va recomand sa citiți.
  Radule, o să te mai cotonogesc, nu scapi ușor de mine. Nu am pretenția să recunoști că ai fost măgar când ai pus pe seama bolii postările mele, cum nici core nu mai așteaptă scuze.

 88. Și pentru că tot suntem la titlul cu „o lume nebună”, dovadă și commentul de la 19,06 , dar și fiindcă a venit vorba de Brașov mi-am adus aminte că cutremurul din 77 m-a prins la hotelul „ Postăvarul” și am fost martor la o adevărată tragedie : O parte din structura ornamentală a hotelului s-a prăbușit peste o Dacie parcată în fața clădirii. Peste ani, m-am întâlnit întâmplător cu singurul supraviețuitor din mașina aparținând unui vestit CAP de lângă Brașov , care mi-a povestit despre tragica întâmplare :
  Era împreună cu directorul și șoferul în mașina ce pornise spre localitatea lor, când directorul a aflat de la el că-și cumpărase de la recepția hotelului un cartuș de Kent și a zis să întoarcă ca să-i ia și lui unul. Numai că după ce a cumpărat țigările, în timp ce intra în Dacie s-a prăbușit peste mașină ploaia de moloz și cărămizi, care a turtit complet mașina cu cei dinăuntru, iar el, care apucase să intre pe jumătate în mașină a scăpat doar cu fractură de coloană și purta și acum un corset în zona gâtului, fapt de la care au pornit destăinuirile.
  P.S. Îmi aduc și acum aminte de seara aceea când și eu am călcat în picioare și am trecut peste oameni ce căzuseră la ieșirea din hotel deoarece se blocase ușa batantă și fiecare încerca să se salveze , fără să-i pese de ceilați , parcă văd și acum secvențele acelea de groază cu bărbați și femei, unii în pielea goală, prinși în timpul unor acte… hoteliere, alții abia ieșiți din baie și cu clăbuci pe ei ( cam cum arată Charlie cu ei doar la gură, când sare din baie , tot timpul când i se pare că dau antisemiții peste el 😉 )și cum am petrecut restul nopții în Piața Sfatului la Biserica Neagră.

 89. Rene, să știi că am rugat , la insistențele cuiva să preia din vama Siret o doamnă cu fiul său pentru a-i îmbarca mai departe în avionul ce avea să-i ducă în Portugalia , unde erau așteptați.
  Singurul reproș pe care l-a avut persoana care i-a preluat a fost că cei doi fiind însoțiți și de un cățeluș, destul de măricel, n-au fost acceptați să se cazeze la un hotel și atunci au fost cazați chiar la familia respectivă, până a doua zi. Mai mult de atât a umblat cu ei prin toate magazinele din Suceava ca să găsească o cușcă pentru cățel necesară pentru îmbarcarea în avion, până la urmă i-a luat două, ca măcar una să se potrivească cerințelor. La gară altă problemă : pentru ei nu a plătit nimic, dar pentru cățel da !
  Aaa! Și încă ceva când mi-a trimis poza cu cei trei ajunși în Portugalia, mi-a zis că păcat că nu-mi poate trimite și miesmele lăsate în mașină de simpaticul patruped, dar i-am zis că mie îmi este cunoscut din unele postări ale unora de pe aici. 😉
  Sănătate multă ! Că minte ai. Nevoie mare..

 90. Dragă Rene, după ce termini Cartea Xenofobului, caută să citești „ Protocoalele Sionului” și să văd dacă vei mai avea poftă de râs.
  P.S.
  Dacă vrei să râzi cu adevărat citește-l pe Shalom Aleihin.
  Numai că-i greu de găsit acest genial scriitor pentru că a fost interzis de cei ale căror metehne le-a surprins cu un simț al umorului cu adevărat nebun. Nu ca tine ! 😉

 91. Radu Humor, am mentionat orasul meu de nastere pentru ca sunt convinsa ca toata configuratia data de loc, ora, data, zi, mi-a influentat devenirea.

  Eu am invatat ca a iubi si a urî tine de structura fiecaruia dupa cum si a intelege natura umana. Am impresia ca si tu gandesti la fel ca mine, nu poti avea resentimente pentru categorii de oameni. Este bine ca putem avea libertatea sa ne alegem cercul care sa ne placa. In acelas timp, avem nevoie unii de altii, fiecare cu energiile lui, cu valorile lui, cu abilitatile lui si nu putem cere nimanui sa fie perfect. Dupa standardele personale, poate unele defecte ni se par mai greu de acceptat dar fiecare om are dreptul la locul lui sub soare.

 92. Cum deviem de la ideile de baza si umplem forumul cu lucuri inutile. Asria de ik acuxa pw Radu de antisemitism sunt niste ipocriti si fac asta pentru a deturna atentia de la ceea ce spyne radu esential. Unuia care a postat „vitejiile” armatei romane la Odesa si la Cotul Donului ii spun sa o lase mai mole. Crede-ma, nu e motiv de laida sa ucizi civilii care s-au ascuns de bombardamentele artileriei romanesti in catacombe pentru ca ar fi partizani. Va mai mirati daca dupa asemnea fapte rusii ne-ar uri? Zelenski nu e un erou. nazismul ukrainian este documentat de occidentali si nu de rusi, dar nimeni nu a facut nimic. Cand Zelenski se lauda ca apara democratia nici nu stii daca sa plangi sau sa razi. Orice razboi este o tragedie. daca Zelenski aplica angajamentele pe care Ukraina si le-a luat in cele doua acorduri de la Minsk acest razboi nu exista/ Oare cei 10.000 de rusi ucisi in Dombasde extremistii de drepta care vor o Ukraina a ukrainienilor, fara grupuri etnice, nu au alarmat Occidentul, nu s-a vazut ca in Ukraina s-a trecut la PURIFICARE ETNICA?
  lasati palavrele cu antisemitismul, ca nu e nimeni anisemit pe acest forum. Cand nu ai argumente valide cauti acuzatii fara fond ca si acesta cu antisemitismul. De ce este antisemitism sa spyu ca Zelenski este evreu, s-au ca in Romania comunismul si stalinismul a fost consolidat de niste cetateni de origine evreiasca? E o relitate istorica si nu e vina noastra pentru trecutul istoric al Romaniei. Realitatile istorice nu au nici o legatura cu antisemitismul.

 93. „Țarului Nicolae al II-lea, își dă seama de la început că este un fals, chiar Ohrana știe că este un fals dar își dă seama că acest fals îi poate folosi pentru a debarasa Imperiul său de evrei.”

  Un rol important in aparitia Protocoalelor l-a avut moldoveanul rusificat Pavel Crușevan, principalul instigator al marelui pogrom de la Chișinău din 1903, primul pogrom al secolului XX.

  Henry Ford a fost un antisemit virulent și un promotor al Protocoalelor la începutul anilor ’20 ai secolului trecut.

  Piotr Racikovski, inițial implicat în mișcarea revoluționară din Rusia, este arestat de poliție și începe să colaboreze cu Ohrana, ajunge director adjunct al serviciilor rusești în Europa și lui îi vine ideea de a prezenta o lucrare ca și cum ea ar fi fost luată de la evrei.

  Această lucrare ajunge pe masa Țarului Nicolae al II-lea, care-și dă seama de la început că este un fals, chiar Ohrana știe că este un fals dar își dă seama că acest fals îi poate folosi pentru a debarasa Imperiul său de evrei.”

 94. Cel care preia de la Racikovsky (lipsit de talent literar) ideea este Serghei Nilus, care publică prima ediție a Protocoalelor în 1905. Cred că niciunul dintre marii scriitori ai lumii nu a avut așa un succes ca acest volum.”

  Primul război mondial pune Protocoalele într-un con de umbră, dar victoria revoluției bolșevice le dă noi argumente antisemiților care susțineau că noua putere din Rusia era în mâna evreilor, cu nume ca Troțki, Kamenev sau Zinoviev figurând la loc de frunte.

  Liderul nazist și cel ce avea să devină ideologul și propagandistul său șef, Josef Goebbels, au luat foarte în serios Protocoalele și au dezvoltat o adevărată obsesie a conspirației mondiale evreiești.

  Ideea conspirației evreiești s-a răspândit și în Țările Române.

  Oamenii, oricât de răi ar fi, pasul către omor și omor colectiv e un pas greu. Acest pas s-a făcut pentru că masele și intelectualii au fost educați că evreii nu sunt oameni, care pentru binele omenirii trebuie distruși”,

  În paralel în Statele Unite, pe fondul Războiului Rece, are loc o adevărată „vânătoare a vrăjitoarelor” de natură anti-comunistă care a dus la ostracizarea a numeroase personalități evreiești, în timp ce în URSS paranoia antisemită a lui Stalin ajunge la paroxism culminând cu procesul Comitetului Anti-fascist evreiesc și „complotul medicilor evrei”, în care modelul Protocoalelor și al conspirației evreiești este evident.

  Protocoalele capătă după cel de-al doilea război mondial o mare popularitate în țările musulmane.

 95. Un intelectual al timpului nostru poate crede intr-o astfel de minciuna?

  „Protocoalele înțelepților Sionului” (în rusă Протоколы Сионских мудрецов) a fost o scriere apocrifă cu caracter antisemit care a circulat în Europa la începutul secolului al XX-lea și care descria niște planuri imaginare ale francmasonilor de a domina lumea. A fost publicată pentru prima dată în foileton între 28 august și 7 septembrie (stil vechi) 1903 în ziarul „Znamia” (în rusă Знамя) din Sankt Petersburg, de către Pavel Crușeveanu, într-o versiune prescurtată. Ulterior, în 1905, acestă compilație a fost publicată ca o anexă a broșurii lui Serghei Nilus: „Mare în Mic: Venirea Anticristului și rolul Satanei pe Pământ”.”

 96. Radu Humor, am citit Protocoalele și nu am râs. Îți recomand și eu Protocoalele de la Toronto. Apoi, direcți a NKVD din 1947 menită a Directiona politica internă aflată sub influența Moscovei. Directivele de lafd spun se aplică în toate tarile Europei. Am avut omentarii despre direcțiva NKVD. O găsești pe google și are 45 de puncte cred.
  Cred a are dreptate core, avem toți loc pe pământ. Până când, rand pe rând vom deveni umbre fără umbră.
  Bun sau rău, toate sufletele cântăresc 22 de grame, indiferent de etnie, credință, fapte noastre pământene.
  Știu ca te-am supărat și doar timpul va hotărâ cine a avut dreptate.

 97. Motto: Oamenii, oricât de răi ar fi, pasul către omor și omor colectiv e un pas greu.

  „Protocoalele și alte surse teoretice au jucat un rol important în Soluția Finală – Holocaust – nimicirea a șase milioane de evrei din Europa în timpul celui de-al doilea război mondial.

  „Pentru Soluția Finală ura față de evrei nu era suficientă, mai trebuia ceva. Ceea ce au făcut naziștii și fasciștii a fost dezumanizarea, satanizarea evreului. Oamenii, oricât de răi ar fi, pasul către omor și omor colectiv e un pas greu. Acest pas s-a făcut pentru că masele și intelectualii au fost educați că evreii nu sunt oameni, care pentru binele omenirii trebuie distruși”, explică Liviu Rotman.

 98. Oamenii ar trebui sa fie constienti ca o vorba rea aruncata cu neglijenta, din orice motiv, poate ajunge in mintea unui criminal caruia atat ii trebuie. Cuvintele au o greutate de care ar trebui sa fim constienti. Pana si o virgula prost pusa, poate schimba intelesul unei fraze.
  Sa fie pace si adevarul sa nu mai umble cu capul spart! Da, Doamne!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.