O minune de icoane

Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat”, Făgăraș, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, organizează joi, 14 decembrie, de la ora 17.00, la Sala Noua Galerie, vernisajul expoziției Floarea vieții.

Expoziția reunește un număr de peste 100 de icoane realizate de artista Raluca Jurcovan. Jumătate dintre acestea sunt pictate pe glajă și sticlă, iar cealaltă jumătate cusute cu acul, pe pânză de casă, țesută în război de Mariana și Gheorghiță Neacșu. Un alt exponat al acestei expoziții este cămașa floarea vieții, creată de artist special pentru această expoziție, o cămașă simbol, ce leagă două lumi: cea a icoanelor pe sticlă și cea a cămășilor tradiționale. Din îmbinarea celor două meșteșuguri au luat naștere icoanele cusute pe pânză, care își au originea în multitudinea izvoadelor caracteristice diferitelor centre de pictură ale icoanelor pe sticlă, dar realizate cu materiale și tehnici specifice broderiei, arată Muzeul Național al Țăranului Român  într-un comunicat de presă.

Expoziția va putea fi vizitată în Sala Noua Galerie, până în 14 ianuarie 2024, de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 18.00. Luni, marți și cu ocazia sărbătorilor legale este închis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Ioana Radu 8480 Articole
Author

2 Comentarii

  1. ” Fost șef al informațiilor germane: Vom ceda în fața islamului ”
    -de ce ati plănuit asta?

    si-au facut armele si munitzia praf aiurea-n ucraina
    CONTRA ORTODOCSILOR!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.