O nouă anchetă de corupție în Poliție

Ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, efectuează, marţi, percheziţii domiciliare în 16 locaţii, de pe raza municipiului Huşi, dintre care una la sediul unei instituţii publice, într-o cauză penală vizând infracţiuni de luare de mită care ar fi fost comise de către poliţişti şi poliţişti de frontieră.

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, începând cu luna iunie 2023 şi până în prezent, poliţişti din cadrul IPJ Vaslui – Poliţia municipiului Huşi şi din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui ce îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Huşi, având atribuţii pe linie rutieră, au pretins şi primit de la conducători auto, în mod repetat, sume de bani cuprinse între 100 de lei şi 1.500 de lei, pentru a nu-i sancţiona contravenţional. Faptele penale au fost iniţial sesizate printr-un apel efectuat la Call-center anticorupţie – 0800.806.806”, precizează un comunicat de presă transmis de reprezentanţii DGA.

La percheziţii participă ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DGA – serviciile anticorupţie din judeţele Vaslui, Galaţi, Brăila, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Bacău şi Neamţ,

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de marţi vor fi puse în executare un număr de 11 mandate de aducere pentru 11 suspecţi, dintre care opt agenţi de poliţie din cadrul IPJ Vaslui – Poliţia municipiului Huşi, un agent de poliţie din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui şi două persoane fără calitate specială.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcţiei Anchete din cadrul DGA, ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR şi de cel al conducerii Inspectoratului Poliţiei Judeţene Vaslui.

„Direcţia Generală Anticorupţie, instituţie cu atribuţii pe linia prevenirii şi combaterii corupţiei în rândul angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu celelalte structuri MAI, în cazul de faţă IGPR – IPJ Vaslui, acordă o importanţă majoră menţinerii unui climat de integritate, prin identificarea şi cercetarea angajaţilor care încalcă legea, astfel încât să fie eliminate orice suspiciuni sau vulnerabilităţi de natură să prejudicieze imaginea ministerului”, se mai afirmă în comunicatul menţionat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Si cu marii penali, baronii si familiile lor ce se aude? Se prescrie? Sute de milioane de euro furate in pandemie?? Ce se aude? S-a dublat datoria externa a Romaniei! S-o recuperam! Nu-i numai Catu penal! El reprezinta doar diversiune pentru a ne distrage atentia de la adevaratele furturi!!! Si treaba cu plevusca asta mizera, politia de frontiera, tot diversiune este!!! Ca doar nu vreti ca Gorghiu sa se aresteze pe ea insasi si pe familia ei!

  2. E clar, Romania e un stat mafiot, condus de către clanurile mafiote ale partidelor politice!…
    Practic corupția a fost scăpată de sub control!…

  3. URATE Faptuiri, da’ SI mai URAAAATE, ba chiar MURDARE a Putind sunt Actiunile Unora,

    de VANARE a Greselilor Colegilor, cu MARE Satisfactiune, animati NU de Morala ci, de Razbunari Murdare sau Competitie pe ANUME Posturi

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.