O nouă performanță a elevilor români

Elevii români au obţinut patru medalii de aur şi una de argint la Olimpiada Internaţională de Fizică, organizată online de Elveţia şi care a reunit 369 de concurenţi.

”Un alt rezultat excepţional al elevilor români! La Olimpiada Internaţională de Fizică (IPhO2022), echipa României a obţinut un rezultat excepţional, clasându-se pe locul 2 la nivel mondial, fiind de departe cea mai bună echipă din Europa”, a anunţat, duminică, pe Facebook, ministrul.

A 52-a Olimpiadă Internaţională de Fizică a fost organizată online de Elveţia şi a reunit 369 de concurenţi.

Echipa ţării noastre a fost coordonată de profesor dr. Delia Constanţa Davidescu şi de conferenţiar universitar dr. Adrian Dafinei, participarea României fiind susţinută de Ministerul Educaţiei, împreună cu Societatea Română de Fizică.

”Felicit elevii români care au obţinut acest rezultat excepţional: Vlad Ştefan Oros, elev la Liceul „Grigore Moisil” Timişoara – medalie de aur, cel mai bun concurent european; Andrei-Darius Dragomir, elev la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti – medalie de aur; Alexandru Momoiu, elev la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti – medalie de aur; Răzvan-Gabriel Marcu, elev la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti – medalie de aur; George-Cristian Ardeleanu, elev la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti – medalie de argint. Încă o dată, felicitări copiilor şi mulţumiri tuturor celor care au contribuit la această performanţă deosebită!”, a transmis Cîmpeanu.

Pe echipe, rezultatele IPhO2022 arată astfel: Echipa Chinei a obţinut cinci medalii de aur, echipele României şi Coreei de Sud au obţinut câte patru medalii de aur şi una de argint, iar echipa Statelor Unite ale Americii – trei medalii de aur şi două de argint.

Dintre participanţii din ţările europene, echipa Germaniei a obţinut două medalii de aur, două de argint şi una de bronz, echipele din Bulgaria şi din Ungaria – câte o medalie de aur, echipa Vietnamului a câştigat trei medalii de aur, una de argint şi una de bronz. Au mai obţinut câte două medalii de aur echipele din Taiwan, Emiratele Arabe Unite şi India. Echipele din Australia, Singapore, Israel, Kazakhstan, Indonezia, Georgia şi Hong Kong şi-au adjudecat câte o medalie de aur.

Zilele trecute, Lotul României a obținut primul loc în Europa și locul 5 la nivel mondial la Olimpiada de Matematică.

Elevii români au luat fața Europei

Micii matematicieni români, locul I pe națiuni

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

7 Comentarii

  1. Sper ca acesti copii sa plece din Romanistan atunci cand devin majori si nu o sa faca studiile superioare aici

  2. Ok, in elvetia dar in ce oras sau canton s-au tinut aceste concursuri? Care si cat a fost taxa de inscriere pentru participare la concurs? Spuneti amanunte si documentare reala sa putem trage concluzii obiectiv! Este exact metoda ospatarului: a furnizat o tava cu spaghetti sau paste, doar asta avem, haliti sau nu, asta e produsul! Nu asa se procedeaza!

  3. E o dovada destul de solida ca tinerii romani nu sunt cu nimic mai prejos decat cei din alte tari, multe cu renume, tari puternice, bogate, cu posibilitati.
    Dar de la PROMISIUNEA pe care o reprezinta un tanar, pana la REALIZAREA ca adult, e un pas urias pentru Romania. O mare si idioata problema, care pare irezolvabila inca de la fondarea statului, poate cu un scurt intermezzo intre razboaiele mondiale.
    E ca si cum ai avea un avion performant, dar n-ai pista de aterizare, pentru ca lucrarea a executat-o Dorel…

  4. S-a desfasurat online… nu a mers nimeni in Elvetia.
    Participarile la astfel de competitii sint platite din Bugetul de Stat, prin Ministerul invatamantului, ori Educatiei si Cercetarii sau cum i-o mai spune… nu e relevant; nu s-a deplasat nimeni acolo, nu s-a platit cazare nici diurna…

  5. @valah
    Poate se schimba ceva in bine si nu mai pleaca…
    Profesorii cae i-au pregatit sint din Romania si au ajuns la acaset nivel de cunostiinte IN ROMANIA – deci, nu e nevoie sa pleci ca sa fii bun.
    „Plecarile” sint pentru bani si slugarit strainii.

  6. Un inceput bun. Spera sa nu se opreasca aici cum fac romansii din pura aversiune fata de educatie. Trebuie sa continue in acelasi ritm macar inca 10 ani ca sa poat fi cu adevarat utili cuiva.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.