O nouă premieră în spațiul teatral al ICR Londra

Stagiunea de toamnă a programului teatral permanent al ICR Londra, lansat în urmă cu doi ani, se deschide, în 12 octombrie, cu o nouă premieră: spectacolul De ce fierbe copilul în mămăligă, conceput şi realizat de o echipă creativă formată din actriţa Edith Alibec şi regizoarea Dana Paraschiv după romanul scriitoarei româno-elvețiene Aglaja Veteranyi.

Spectacolul s-a jucat pentru prima oară în luna martie 2016 la MUCCA — Munich Center of Community Arts şi de atunci a fost prezentat, cu mare succes, în Germania, Elveţia şi România, jucat în limbile germană şi română.

Urmând cu fidelitate structura cărții Aglajei Veteranyi, De ce fierbe copilul în mămăligă propune publicului o abordare diferită, plină de dramatism, a unor teme de mare actualitate precum înstrăinarea, experienţa exilului şi condiţia artistului în societatea contemporană.

„Un spectacol așa cum trebuie să fie: dens, poetic, foarte vizibil. Niciun cuvânt nu este prea mult, niciun minut prea lung”, cum îl caracteriza alt scriitor român stabilit în Elveția, Cătălin Dorian Florescu.

La ICR Londra, piesa se va juca în limba engleză, în cadrul programului teatral permanent în care, de-a lungul timpului, au mai fost prezentate spectacole precum Declar pe propria răspundere de şi cu Alina Şerban, Batista de nori & Inima de gaz după Tristan Tzara, Zidul al Teatrului Masca din Bucureşti, Janka al Teatrului Evreiesc de Stat, Ashes Afar al Vanner Collective, Iona de Marin Sorescu şi Vivien Leigh. Ultima conferinţă de presă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.