O nouă recompensă pentru cei care donează de sânge

Deputaţii a adoptat, marţi, un proiect de lege potrivit căruia consiliile locale au posibilitatea să acorde reduceri procentuale ale impozitelor pe clădiri şi pe teren datorate de persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge pe parcursul unui an calendaristic.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare instituirea posibilităţii acordării, de către consiliile locale, a unei reduceri procentuale a impozitelor pe clădiri şi pe teren datorate de persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge pe parcursul unui an calendaristic, pentru o singură clădire şi teren. Reducerea astfel aplicată poate fi cumulată cu bonificaţia de 10% acordată pentru plata cu anticipaţie, până la data de 31 martie.

„Consiliile locale pot hotărî acordarea unei reduceri procentuale a impozitului pe clădiri pentru persoanele fizice care au în proprietate o clădire situată în România şi care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic, realizate în conformitate cu prevederile Legii 282/2005. Reducerea se poate cumula cu bonificaţia acordată în condiţiile art. 462 alin. 2 şi se aplică diferenţei rezultate în urma scăderii bonificaţiei din impozitul datorat. Scutirea sau reducerea de la plata impozitului/taxei se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative. Consiliile locale pot hotărî acordarea unei reduceri procentuale a impozitului pe teren pentru persoane fizice care au în proprietate un teren situat în România şi care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic”, se arată în proiect.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

14 Comentarii

 1. Bărboșii ăia dîn photo donează sînge sfințît? E mai bun dăcît hălălant, dă la mireni?
  Și noi, cînd am făcut serviciul militar OBLIGATORIU, am fost duși-încolonați la „donare”, fără să ne întrebe dacă chiar vrem… În uniformă meletară. Vorba aia: „Vrei, nu vrei, bei Grigore agheasmă!”… Așa șî ăștia. HAHAHAHAHAHAHAHA!
  Cum o fi aia „donare”, cînd e PLĂTITĂ? Nu mai bine ar fi numită „vînzare, cu scopuri umanitare”? …sau e prea lung titlul?
  Da’ așa-i la rrayaua balkanikă Mioritistan. Aaaaa, îmi amintesc șî titlu’ dă la articolu’ despre purceii modificați jănietik în Jaboniia: șî ăia, săracii, cică fură creeați păntru „donare de organe”… HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

 2. Au posibilitatea primăriile locale, dar de unde se aduna acești bani pentru presupusă recompensa, pentru echilibrarea bugetelor locale? Știți de fapt, ce se întâmplă? Merg hoiturile politice sa doneze sânge, cetățenii obișnuiți nu mai au de unde dona și de ce ar face-o?, și tot ei beneficiaza de reduceri la căsoaiele proprietate. Întreb și eu:
  – Oare se merita sa sldonezi propriul sânge, aurul și resursă ta de viață, pentru 10-15% reducere taxe și impozite, ținând cont că, sângele e cea mai scumpă materie prima care salvează vieți?

 3. Propunerea este inteligenta, dar trebuie reglement precis, prin lege, procentul de reducere al impozitului. Daca ramane la latitudiea primariilor, va fi o batjocora la adresa donatorilor……[Rumburak]

 4. Daca imi face transfuzie cu sange de la cei trei din poza, imi creste si mie barba?
  [Eduardovici K K T KuMotZ, cititor pasionat de Pionerskaia Pravda si Murzilka. WOW!]

 5. dpmdv a venit momentul ca toti rromanii sa renunte la bonificatia aia de 10% din primele 3 luni ale anului, si sa plateasca taxele si impozitele locale pe 30 decembrie ale anului… sa vezi atunci alesii locali si administratia „pubica” cum o sa inceapa sa chibzuiasca cheltuielile. Am inteles de la cineva ca pe parcursul lui 2023 l-au spamat cu vreo 10 plicuri de atentionari ca nu si-a platit impozitul la o proprietate… facea un mic calcul, ca primaria respectiva a platit cam jumatate din impozit numai pe taxele postale si pe plicuri.

 6. sange de vcs-inat – aveti grija la operatii oameni buni – vezi cazul tanarului decedat dupa transfuzia de sange infectat. vizionati materialul despre banii pe care ii castiga nemernicii astia prin vanzarea plasmei, care este materialul principal la „inmultirea” drogurilor pentru bogatani (cocaina, heroina etc..) TREZITI-VA!

 7. Sincer vă scriu dragii mei colegi prima dată ar trebui să doneze toată clasa politică începând de la femeia de serviciu și până la ultimul Senator Premier președinte tot sistemul aparat politic să doneze la cât fură așa ar trebui să doneze la greu pentru a și ispăși păcatele

 8. Alo, cum poți scrie ,, deputații a adoptat ” , ce înseamnă asta, nu știi să conjugi verbul? Foarte urât! Corectează.

 9. Buna ziua,
  Luati aminte dragi gazetari!
  Am fost donator in Ialia de singe 15 anii. Totul e organizat ca la carte!. Am incercat in Romania sa donez dar este jale. Daca ajungi la ora 8.00 s ar putea sa termini pe la prinz din cauza organizarii proaste. In Italia intr o ora se faceau aproape 70 de persoane.
  Acum intelegeti de ce cetatenii nu vor sa mearga?Mergeti si filmati asa vedeti agitatia.Proceduri de mizerie.Singele se recolteaza la prima ora !!
  Cu respect,Iulian

 10. @CV: e o idee proasta pt ca ii discriminam pe cei cu diverse afectiuni, care nu pot dona. Ei cum pot obtine aceste avantaje?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.