O ofensă la adresa creștinilor din Statele Unite

”De ziua Vizibilității Transgender celebrăm curajul și contribuțiile transgenderilor americani pentru a reafirma angajamentul națiunii noastre de a forma o Uniune perfectă – în care toți oamenii sunt creați egali și sunt tratați în mod egal de-a lungul vieții”, începe decretul prin care președintele Joe Biden a stabilit ca 31 martie să fie ”Ziua Vizibilității Transgender”.

”Eu, Joseph R. Biden JR., președintele Statelor Unite ale Americii, în virtutea autorității cu care am fost învestit de Constituție și de legile SUA, proclam ziua de 31 martie 2014 ca Zi a Vizibilității Transgender. Fac apel ca americanii să ni se alăture în afirmarea vieților și vocii oamenilor transgender din țara noastră și să contribuie la eliminarea violenței și discriminării bazate pe identitatea de gen”, se încheie decretul, publicat pe site-ul Casei Albe pe 29 martie.

Acest decret a stârnit un uriaș val de critici în Statele Unite. O dată, decretul stabilea încă o zi de celebrare a comunității LGBTQ+, numărul acestor ”sărbători” ajungând la peste 20 în cursul unui an. Apoi, mai important, decretul stabilea ziua chiar de Paștele catolic din acest an – pe 31 martie.

”Decretul prezidențial despre ”ziua vizibilității” nu a fost un eveniment întâmplător. A fost deliberat, a fost un act de forță intenționat al celor care știu cine îi sprijină în țară și în întreaga lume. Decretele prezidențiale sunt precum bulele papale – fiecare cuvânt este gândit și plănuit. Dacă nu pricepeți asta, nu pricepeți politica”, atrage atenția istoricul Sumantra Maitra, într-un articol publicat de The American Conservative.

El are și o explicație pentru stabilirea unei a ”n”-a zile dedicate comunității LGBTQ și pentru atacul deliberat la adresa creștinilor. ”Războiul Rece a fost un conflict între liberalism și comunism, două rude ale ideologiei moderne. Liberalii seculari au făcut pace cu cetățenii credincioși pentru a învinge comunismul și fascismul, care erau mai fanatice și mai seculare decât liberalismul. Hollywoodul a început să producă propagandă în favoarea familiei tradiționale și a valorilor creștine până când această alianță a luat sfârșit. Astăzi nu mai există nicio concurență din partea stângii autoritare nicăieri în lume. Prin urmare, liberalismul secular concepe să-și caute noi dușmani, iar Rusia creștină i se pare o amenințare mai mare decât China autoritară și seculară. Dacă China va amenința puterea americană, Hollywoodul va pivota imediat și va începe din nou să laude credința și familia. America, ca și restul anglosferei este sub bocancul unei clase de „preoți liberali”. Un fermier din Idaho sau un mic afacerist din Ohio au mai multe în comun cu unul dintr-un sătuc din Marea Britanie sau de pe malurile Volgăi decât cu departamentul de sociologie de la Yale sau cu studiile de gen de la Universitatea Rutgers”.

Pe 2 aprilie, la o zi după reacția furioasă a presei conservatoare a venit suprinză. Potrivit relatării unui jurnalist de la Real Clear Politics din SUA, președintele Joe Biden spune că nu a semnat de Paști un decret privind ”Ziua Vizibilității Transgender”, că nu a semnat nicicând un asemenea decret. ”Președintele Camerei Reprezentanților nu este deloc informat” dacă spune așa ceva, a spus președintele Biden. Numai că liderul Statelor Uite este contrazis de decretul publicat pe site-ul Casei Albe, precum și de declarațiile vicepreședintei Kamala Harris, care salută instituirea ”Zilei Vizibilității Transgender”.

Așadar, pe lângă ofensa adusa catolicilor din SUA prin decretul semnat în ziua de Pasti chiar de către un președinte catholic, mai apare o situație dacă nu grava, atunci măcar ironică. Fie președintele SUA nu știe pe ce decrete este pusă semnătura sa, fie a uitat deja ce s-a întâmplat cu câteva zile în urmă. Fie Statele Unite sunt conduse de altcineva decât președintele Joe Biden, fie acesta din urma conduce cu adevărat administrație, însă nu pare conștient de acest lucru.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 19

47 de Comentarii

 1. De ce-i o ofensa la adresa oricui ? Crestinii nu-s o ofensa la randul lor ? Dar musumanii ? Cea mai mare ofensa in ziua de astazi este sa fi normal, nu o greseala a Divinitatii care joaca zaruri ! Un articol care ofenseaza tot restul lumii !

 2. Este o mica particica, poate chiar mare, din agresivitatea globalistilor fara mama, fara tata. Cu un Biden cu busola pierduta, toate merg struna !

 3. Tuasu autor, am o rugaminte, daca nu este cu banat: incerca sa nu mai starnesti ura celor pregatiti sa urasca orice. Un articol nu trebuie sa fie o stire ca la I.R., trebuie sa fie o parere doar. Multumesc anticipat.

 4. In zilele noastre oamenii simt oarecum nevoia sa fie ofensati din orice, probabil, din spirit de turma si labilitati emotionale de la contaminantii din vaccinurile copilariei si disruptorii endocrini ca poluanti generali. Acum nici nu mai are importanta daca marioneta Biden a semnat in depline facultati mintale decretul amintit, importanta este scindarea scontata intre oameni indiferent ca sunt transgenderi, conservatori, albi, crestini sau oricum i-am eticheta ca sa producem o diferenta. Scopul satanismului este de a controla populatia pentru scopuri lor sinistre, folosind proxy-urile lor de pe planeta. Iar controlul se realizeaza mai bine pe fractiuni, pe entitati dezbinate pana la atomizare.

 5. Paraliticul este atit de sifonat la creier incit nu isi mai da seama de ce face si la fel de ce spune.Problema care devine destul de riscanta pt. oameni, este ca un asemenea senil si sclerozat ,inca are puterea sa decida ,facind greseli grave ,care pot costa foarte scump intreaga planeta.

 6. Mumia de la casa alba e o papusa de paie…ii spuneau astia ca il duc la Disneyland si l-au dus la kiev.
  Degeneratii schwab, sorosh etc. ei il butoneaza..scursorile soroshiste cu parinte 1 si 2 conduc..

  Dar vine si sfarsitul 🤣

 7. Pur si simplu ratiunea de a fi americana se rezuma la „”Nu-mi pasa””,sunt cel mai puternic,eu dau lumina.A rasarit soarele,de buna seama ca a vrut sa ma vada””.Dar daca se demonstreaza ca NU esti cel mai puternic,ca totul este o miscare Hollywood lustruita?Sunt gaselnite prezidentiale nascute din scremere politica,formule care suna a butoi gol,a doaga sparta,asa cum suna si pe la noi romanii aceleasi formule prezidentiale.Un presedinte de stat daca nu e capabil sa transmita valoare publica ramane un element obscur in sirul lui Pitagora.Banalitatea prostiei nu-i ocoleste pe presedinti doar pentru ca stau pe scaunul curul.

 8. Singura solutie ptr a reintra in normal si ptr a putea bea o cafea la terasa libera de orice religie este vaccinarea obligatorie!
  Noi, useristii culti, nu putem accepta la nesfarsit dictatul mahalalei stirbe si inepte care se inchina la moaste lipsite de orice garantie Stiintifica!

 9. Și dacă apasă Butonul Roșu aZi și mâine spune că n-a facut-o ? măR🤮g…
  MAGA ! 2024 TRUMP 2024 ! MAGA !

 10. Ofensa sa fie,dar sa stim si noi!
  Iata ce se declara in ian 31 2017: Casa Albă menţionează că Trump „este mândru să fie primul republican care a menţionat comunitatea LGBT în discursul de acceptare a nominalizării sale drept candidat al partidului la preşedinţie, angajându-se atunci să apere această comunitate de violenţă şi opresiune’

  Nu te joci cu votul a 5 milioane de americani,cine stie,cunoaste

 11. Cred că Robinette a avut o viață frumoasă: a prins perioada flower-power cu iarbă, cocaină, tras în venă şi babardeală la greu. Dar excesele lasă urme şi a devenit un bătrânel simpatic, cu creierul prăjit.
  Una peste alta e de invidiat… Față de vremurile actuale de kkt el a fost fericit şi fericit este şi acum…

 12. Trump de 1Aprilie a transmis ca isi suspenda campania.
  Aparent gluma de 1Aprilie, traditional Ziua Pacalelilor . Aparent ca in fapt nu are nevoie de camapanie electorala, cand este Biden nu sta deagaba.
  Biden zice ‘a’, il mai ridica putin pe Trump.

 13. O grămadă de clonțai n-aveți ce face cu viața voastră. “Neînțeleși” de familie, de amante, sunteți asemănători orcilor lui Putin: grohotiti pe unde găsiți în speranța ca va apărea și pentru voi o zână a orice, a berii, vinului contrafăcut, a drogurilor, fie ele și paracetamol, dar neapărat zână să vă simțiți de la cap la coadă cat de aparte sunteți.
  Transgenderii v-au luat-o înainte. Nu beau până nu mai mișcă, comparativ cu voi sunt Tizian și Michelangelo, iar ca vestimentație, hainele căcănii de psd relabelled în “progresiști” vă stau precum copita calului în frunte – Bine! 👍

  I-auzi mai sus! “Scremere” Cine știe, cunoaște!

 14. Transgenderii in USA a depasit 600.000 . Si cota creste rapid . Cu cat sunt mai multi Trans vor deveni o Forta .
  Ce le mai poti face ,decat sa ii accepti si sa traiesti cu ei sau printre ei .
  In Germania in 2024 Transgenderii au depasit 80.000 . Si creste procentul anual cu peste 2000.
  Va trebui schimbata ideologia sociala a comunitatii .

 15. Satanistii khazari sunt criminali, LTGB, mincinosi si hoti. De aceea acestia vor sa impuna LTGB ca morala satanista in aceasta lume.

 16. Starniu e altceva …atatea guverne de etnie evreica
  si aatata ura pe crestini äfaptulm adespre evrei chiar cand e de rau: NIMIC D RAU ! 🙂
  si … grav insultarea voita a CRESTINILOR in tim ce premditat MOZAICISMUL e lasat in pace … protejat !

  MA INSPAIMANTA CA EVREU ! 🤔🤔🤔

  SIMT ca prin exagerarea urii contra crestinismului si pro-destrabalarea LGBTQ+ … PRE vizibil ANTI-CRESTINA
  in timp ce din umbra „cineva” conduce prin LOBBY lumea …si evreii au loc in multe guverne mondiale
  NI SE PREGATESTE NOUA EVREILOR o CURSA …anti-semita de proportii inhumane !

  Cineva vrrea sa ne faca dinnou TZAPI ISPASITORI pentru … MACROECONOMIA VEST-ului
  exact cum in Ukraina acum ciopartita sub un guvern etnic evreu se va vrea capul evreilor …curand 🙁

  LA fel in USA … majoritatea CRESTINA … voit-enervata va cere capul evreilor (BIDEN e pro-sionist , cica!) guvernamentali !

  CA EVREU vad ce ni se coace si mi-e mila de co-etnicii care cred posteste in tampenii ! Evreii rai , cozi-de-topor 🙁 !
  DE CE RELIGIA MOZAIC e scutita de RAUTATI in timp ce ce-a crestina e prigonita „evreieste” va fi deviza in CRIZA care sigur vine !
  POGROAME ciclice ? 🙁

  -spuneti-mi ca nu e asa- 🙁

 17. 🙁
  Chiar ca esti fff. destept ! MISHTEAUX !
  Multi nu-s capabil sa vada atat de departe … ! EVREII vor fi la urma cu dovezi nominale din guverele cu care „acdem” in CRIZA
  trasi MUSTRATOR 🙁 dinnou la raspundere !

  DUmenzeule de ce ne-ai blestemat in veacuri ! SAVAOT cu ce ti-am, gresit ! (VITELULD E AUR esti tu …credeam natangi si inaintea robiei din Babyloon ! 🙁 )

  Oy wey Israel … ti se intinde o cursa si LACOM 🙁 n-o vezi ! 🙁

  SHALOM !

 18. @gelu: mai baiete … ma insel eu, sau tu inca crezi in evreul mishteaux 🙁
  dupa atata ne-credinta ca celebrul TOMA cel tarziu-credincios
  care-a bagat degetul intr-o gaura de sulita din corpul lui Iisus, ereticul evreu
  cel cu NOUL 😛 testament. VOUA ?

  AUD !

  (PS: nu cred ca esti, poti fi atat de anti-habotnic ! 🙁 )

 19. Intrebare pentru redactia Cotidianul: cine este acest „tomlin”, care-si permite sa insulte crestinii si sa foloseasca expresii jignitoare la adresa oricui? Face cumva parte din redactie? Atunci dece mai faceti ” precizarea ” la sfarsitul articolelor?

 20. un biet USR-ist … ele insusi se porecleste fara rusinea useristul tradator de tara asa ! 😐

  finantat de „neamtzul” nazist … SOROSH cel cu TUN-ul pe bursa lirei sterline = un excroc ras-popit in haine de rabby !

 21. În locul lui, eu aș schimbă-l pe Kamala aia. Tot creștinul e liber de Paști și dacă nu e creștin tot e liber că e duminică. Acum n-or fi toți ca Iohannis al nostru, dar ce era așa urgent de trebuia musai semnat duminica?

 22. Toata omenirea ar trebui sa-i sustina pe americani in demersul lor de a deveni o natiune de homosexuali. Caci, astfel, ar dispare americanii si implicit pericolul pe care-l reprezinta ei pentru intreaga omenire.

 23. tomlin spune:
  02 APR. 2024 LA 15:55

  Postare semnata in fals !
  Observatie cenzurata pentru ca-i cineva din redactie, un margat lovit la operatie.

 24. @ Intreb si eu > cine da dreptul crestinilor sa insulte pe cei fara de zei ? Asta nu este contrar credintei tale ? Altfel, poate ai uitat ca gazeta Cotidianul a fost infiintata de catre Ion Ratiu pentru a permite opinia oricui. La tine la biserica ai fost invatat ca o opinie contrara lor este o insulta pentru tine ? Daca asa consideri, o meriti !

 25. Motivul pentru care sunt promovați şi încurajați transexualii este unul singur: banii. O procedură completă de schimbare de sex costă 1.5 mil USD, e suportată parțial sau integral de stat, şi de aceea „psihologi” trimişi de clinici de profil um lă prin şcoloi şi chiar grădinițe să racoleze copii pentru a le schimba sexul.
  Speranța medie de viață după schimbarea de sex este de 7 ani. Statisticile SUA spun că teansexualii mor de boli, depresii, sinucidere, droguri după 7 ani de la operație.

 26. Și 🥳ul PIANIzD eduKKat de la Kiev face paradă de iubirea lui PERNICIOASĂ pentru 🌈i.
  Da’ asta nu-l ajută pe front, unde ia capac după capac, măR🤣g…
  ●{ guitZă eduKKatZia e PERNICIOASĂ }●

 27. @tomlin
  ca expert iti spun ca nu-s din redactie (vad) ci-s
  „the man in the middle” 😉 (securistii incredintati su securitatea cibernetica a urkanilor)
  COTIDINAUL e OK ! MABSOLUT in nici-un caz nu acenzutar si nu cebzureaza ! Si-ar face rau economic !
  DIMPOTRIVA -s bucurosi cand nu trebuie sa-si scrie ei comentariile 🙂 !

  PS: asa ca mishteaux e gorgeous !

  Cum a ante-stiut el 😮 ca NULAND a fost retrasa doar pentru a nu cadea pe ea magareatz „surprizei obrazjnice” ATENTATUL din LIEW de care evident ante-stia ca si de mortii de pe MAIDAN ! 🙂
  La fel de imorala „operatiunea pseudo-talibana” nevinovatilor civili din Moscow precum atacul HAMAS lasat de MOSSAD sa curga taman pentru a avea motive de GENoCID la harapi mai taziu !
  Crezi va MISHTEAUX le pre-stie de la DUMENZEU sau din surse atheist-MATERIALISTE ? 😛 MDA !

  (se pare ca la cat de prosti sunt si „ei” nu le-a prea reusit nici macar la ONU 😛 decat sa distruga colaterala democrazy ELECTORAL daunaotoare … 😀 rad pentru ca BIDEN e irreversibil in corzi ! pierde statele SWING ❤️❤️❤️ ! Exact cum comandat(!) de REPUBLICANI ! 😉

  MISHTEAUX castiga 100% pariul pe martzoaga blond-ORANGE -> TRUMP = POTUS !
  SHALOM !
  (Doar a lor mei, de atat asta, doar ei „inteleg” 😉 acum ! PUP !)

 28. es straniu cum sti ca nu de la COTIDIANUL ci de la „middle” man sunt intreruperile si CENZURA !

  COTIDIANUL ❤️❤️❤️👌
  probabil singurul ziar care NU CENZUREAZA discutiile maturilor pe foaia lor !
  Daca mai sunt ziare corecte , dez-interesate de surse statale de finantare numitile ! 😐
  PS: Ziaristii independenti (financiar desigur) nu-s obligati prin RENTE sa scrie ce le spune finantatorul !
  COTIDIANUL din cate observ isi are chiar si-n reclama … ZIAR INDEPENDENT cu ZIARISTI independenti !

  🙂

 29. Ce fel de crestini sunt unii care n-au empatie pentru trans, cei mai loviti ai sortii (naturii, sa nu vorbesc de Inexistent). Asa va invata la biserica urii, a escrocilor si a pedofililor ? Culmea, un „crestin” este revoltat ca unul fara zei nu uraste !!! Pute a Charlism de vidanja.

 30. Orice prostie este politizata pana la exces, da in propaganda.
  Propaganda urca minoritatile in cap la majoritate. Progresismul mai nebun ca alte oranduiri prabusite in 1989.

 31. Mioriță, lae, lae, bucălae… nu-i așa că ai între 20 și 40 de ani, ai luat bacalaureatul cu nota 5, 6, cel mult 7, ai făcut o „facultate” la una dintre „prestigioasele” Bioterra, Ecologică et. comp. sau, dacă ai făcut la stat sigur te-ai „specializat” în domenii „aplicate” precum administrație, sociologie, psihologie, economie, neapărat management…? Și nu-i așa că habar n-ai când și de ce a izbucnit Primul Război Mondial sau când a trecut Cezar Rubiconul (nu-i Vuiton ci Rubicon, să nu confunzi!)? Și că nici cu cititul nu te omori iar pentru tine creștinismul nu este decât o chestie cu babe și popi, nicidecum fundamentul civilizației occidentale (ce-o fi și aia?!) și nici temelia sistemului juridic (desigur, alături de dreptul roman) – of, ce limbi străne vorbesc, nu? Ei, nu te impacienta, omul a mai fost animal și va mai fi…chiar cât de curând! Să știi că și maimuțele comunică, poartă războaie, pot învăța să apese taste și unele pot fi dresate ca să conducă un utilaj simplu, vor mâncare multă și, dacă le dai, le place coca-cola ba ce să vezi, pun botul la chestii sclipicioase… știi ce nu fac maimuțele? Nu citesc, dragă Miorița, nu citesc…atât!

 32. @Intreb si eu,
  Ce este cu atat lipsa de imaginatie incat sa semnezi cu acelasi Intreb si eu (V) ?

  Te-am mai intrebat odata, cand il laudam pe mishteaux, dar cred ca, cotidianul nu mi-a acceptat comentariul.

  Mishteaux, din punctul tau de vedere Iisus Hristos este precum tu spui,
  Punctul meu de vedere este acelasi cu al lui Ioan:

  1. La început era Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era Cuvântul.
  2. Acesta era întru început la Dumnezeu.
  3. Toate prin El s-au făcut; şi fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut.
  4. Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor.
  5. Şi lumina luminează în întuneric şi întunericul nu a cuprins-o.

  In rest, respect pentru tine

 33. Punctul meu de vedere este acelasi cu al lui Ioan:

  1. La început era Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era Cuvântul.
  2. Acesta era întru început la Dumnezeu.
  3. Toate prin El s-au făcut; şi fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut.
  4. Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor.
  5. Şi lumina luminează în întuneric şi întunericul nu a cuprins-o.
  ……….
  14. Şi Cuvântul S-a făcut trup şi S-a sălăşluit între noi şi am văzut slava Lui, slavă ca a Unuia-Născut din Tatăl, plin de har şi de adevăr.

  In rest, respect pentru tine

 34. @mishteaux (SHALOM!) ❤️❤️❤️/Planul diabaolic este reducerea populatiei Globului de la 7,5 miliarde suflete. In acest plan este inclusa si eliminarea evreilor adevarati. Distrugerea tutuor edificiilor si scrierilor religilor crestine, budismului… si implementarea religiei lui Moloh. Goimi care nu vor avea voie sa invete, sa se roage sau sa se casatoresca traind efectiv ca niste vite in tarcuri. Goimi buni doar de munca si procreere atata cat e necesar ca populatiea lor sa ramana sub nivelul de 500 milioane suflete. Astfel incat Terra sa fie condusa de Oculta Modiala Kazara, cam 7-8? milioane deservita de gomii pe post de sclavi, banca de organe vii pentru transplant si orgii sexuale LTGB si pedofile. Asta-i planul urmarit de satanistii khazari.

 35. @facocerul de la … Athos 🤫👌❤️/In mod sigur esti un analfabet functional. Nu intelegi ceeace ce citesti.

 36. Mishteaux, cum se face ca o proorocitza asa de viermanoasa ca tine nu a fost in stare sa anticipeze atacul de la Crocus Hall? Prostiile cu Nulanda data afara ca sa nu cada magareatza pe ea poate fi lansata de orice imbecil, caci nu se bazeaza pe nicio dovada clara, ci doar pe inventzii scornite de o minte bolnava, pe baza unor informatii publice neconfirmate de nimeni!
  E ca si cum as declara eu ca stiam ca Silvestru Sosoaca o s-o faca nebuna si Scroafa pe nevasta-sa, dupa ce am aflat din presa ca cei doi s-au certat la cutzite! Ce altceva putea sa faca, un om prost, crescut in mahala?
  Numerele cde la LOTO dezvaluite te-ar dovedi chiar ghicitoare confirmata. Rahaturile cu care te lauzi tu sint lansate si de o gramada de alti aiureli si aiurele, pe alte surse, si au aceeasi valoare ca si ale tale: ZERO! Chiar daca mai nimeresti si tu vreo informatie, asta tzine de hazardul cel mai pur, nu de vreo capacitate paranormaliceasca de-a ta!
  Ce-ar fi sa te duci si sa culegi urzici? Mmmm?…

 37. @gelu Si eu ce ma fac? Nici macar nu stiu daca sunt evreu sau khazar, ca sa stiu cu cine tin, fir-ar sa fie..

 38. Da „cuvantul” a fost odata cu Dumnezeu !
  _>
  „De la materie la bit simbolizează ideea că fiecare element al lumii fizice are în fund – la un fund foarte adânc, în cele mai multe cazuri – o sursă și o explicație imaterială; că ceea ce numim realitate ia naștere în ultimă analiză din formularea da- fără întrebări și înregistrarea răspunsurilor evocate de echipamente; pe scurt, că toate lucrurile fizice sunt de origine teoretică a informației și acesta este un univers participativ. Trei exemple pot ilustra tema din bit. În primul rând, fotonul. Cu polarizator peste sursa îndepărtată și analizorul de polarizare peste fotodetectorul supravegheat, punem întrebarea da sau nu: „Contorul a înregistrat un clic în timpul secundei specificate?” Dacă da, spunem adesea „Un foton a făcut-o.” Știm perfect bine că fotonul nu a existat nici înainte de emisie, nici după detectare.Totuși, trebuie să recunoaștem și că orice vorbire despre fotonul „existând” în perioada intermediară este doar o versiune explozită a faptului brut, un număr. Da sau nu care este înregistrat constituie o informație care nu poate fi împărțită. Un foton, demonstrează Wootters și Zurek, nu poate fi clonat.”
  „https://historyofinformation.com/detail.php?id=5041”

  Asa ca nu crezi 😀 ca am IQ-ul ala ? 🙂

 39. John Archibald Wheeler „It form bit!” 🙂
  „La inceput a fost cuvantul !” IQ=?

  si doar „cuvantul” e si azi ! Noi suntem sens real pentru ca suntem in cuvant !
  SHALOM ! @Intreb si eu (V)
  🙂

  PS: echivalenta sistemelor indeajuns complexe materiale versus spirituale … structural explicative
  INTRE ELE ! (fatzetle aceliasi monde … cladita nu pe realitatea reala ci pe EMERTGENTE trecatoare din ea ! )

  O emergenta manifestarea FIZICA a unei existente a-temporal, a-spatial … existential IN-INTELIGIBIL „ALTFEL” :)!
  Valurile oceanului … nu-s decat o emergenta a apei care-i o emrgenta a proprietatii atomilor constituenti !

  CE FACE LUMEA e insa … strania UNICA CAZUALITATE … din infinit ne-numarabile posibile „LANTURI CAUZALE”
  dece NOUA(!) doar asta de-l „traim” ! 😉
  IQ=? — etc. GENIILE-s la fel de greu de inteles de medicorii precum greu de inteles le sunt prostii !
  Asa ca-ti pare straniu ca stiu multe-nainate desi … „nu ar trebui” conform observatiilor ! 🙂 😉 😀

 40. „„„unii-s misteriosi doar expertilor (!) spune:
  08 MART. 2024 LA 4:46

  „de ce-a fost baba NULAND ieri la Kiew ”

  … straniu ! … in 2-oua saptamani … BIDEN … politic ! 😐”
  ____
  a citi printre randuri NU E O ARTA ci tine de … IQ-ul genetic al fiecaruia !
  Ca GENIU iti zic … s-au imputinat numarul celor cu care se mai poate vorbi no-n pueril !

  SHALOM !

  😐

 41. tomlin,cateva impresii despre asertiunile dtale pe filon LGTBQ.Ma jur ca nu credeam,judecand dupa prestatiile pe net,de buna calitate, privind politica interna sau cea externa,nu credeam repet,ca poti fi atat de patetic serv al urii impotriva a tot ce NU ‘cade’pe tiparul ideologiei LGTBQ. Observatiile dtale sunt deviante de la normalitatea acceptata de majoritatea populatiilor existente pe fata Pamantului, dar mai sunt si viscerale si slab argumentate. Sa le luam la rand ! Veninul repulsiv de prost gust varsat mereu la adresa Simonei H. ori la adresa unor fotbalisti minori, nefericiti exponenti ai stadiului de inapoiere sociala a Romaniei,etc dar mai ales URA pe care o nutresti la adresa clerului Orthodox. Banui ca daca am fi fost o tara majoritar catholica ai fi fost un anti-catholic declarat, intrucat iti cauti inamici cat mai puternici ca sa-ti oblojesti ego-ul ranit , urmarea pacatului original care te urmareste si terminand cu propaganda atee agresiva. Este culmea ineptiei sa vorbesti despre agresivitatea majoritarilor contra ateilor, stiind ca esti doar o eroare de proiect sau de executie a Inexistentului !…..Fac umbra Pamantului de aproape 60 de ani. Ceea ce am perceput permanent a fost ura diabolica a celor ce-si zic pocaiti de multe feluri, ori atei ireductibili, impotriva Bisericilor si Clerului Orthodox si Catholic. Amin!

 42. „Lumea trebuie să oprească Israelul sau vom muri cu toții într-un holocaust nuclear
  Mike Adams
  Israelul a ieșit din fire și este acum descris de fostul congresman al SUA Dennis Kucinich drept un „guvern necinstit” care nu respectă nicio lege, nici tratate și nici reguli umanitare.

  Având în vedere că Israelul țintește și ucide acum lucrătorii internaționali de ajutor alimentar (intenționat) și țintește, bombardează și distruge o clădire a consulatului iranian din Siria, Israelul anunță lumea că nu va înceta niciodată să comită violențe, război și genocid până când lumea va găsi un cale de a opri mai întâi Israelul.

  Acesta este mesajul critic astăzi: lumea trebuie să oprească Israelul. Dacă nu o facem, toți murim într-un holocaust nuclear, pe măsură ce războiul regional se transformă în război mondial, iar războiul mondial dezlănțuie arme nucleare care decimează viața pe planeta Pământ.

  Israelul este acum cea mai periculoasă națiune de pe planetă și se află în mâinile unui psihopat mut (Netanyahu) care riscă cu bucurie moartea a miliarde de oameni pentru a încerca să se salveze.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.