O organizație PNL vrea să dea de stânci „corabia europarlamentară”

Biroul Permanent Judeţean al PNL Timiş, întrunit luni pentru a discuta „situaţia creată” prin faptul că preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că mai mulţi primari liberali din judeţ vor candida din partea PSD la alegerile locale, a adoptat o declaraţie comună în care afirmă că Simonis „a încălcat grav protocolul semnat la Bucureşti între PNL şi PSD”.

„Biroul Permanent Judeţean al PNL Timiş s-a întrunit în această seară pentru a discuta situaţia creată de preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, care a încălcat grav protocolul semnat la Bucureşti între PNL şi PSD. În urma discuţiilor a fost adoptată o declaraţie comună, a aleşilor locali liberali din judeţul Timiş. Noi, semnatarii acestei declaraţii, primari, viceprimari, consilieri locali şi consilieri judeţeni din judeţul Timiş, suntem pregătiţi să câştigam toate alegerile din acest an, pentru binele comunităţilor pe care le administrăm”, se afirmă într-un comunicat al PNL Timiş, remis presei.

Potrivit sursei citate, acţiunile lui Simonis „pot îndrepta către stânci întreaga corabie europarlamentară a PNL-PSD, chiar dacă intenţia acestuia a fost doar de a prejudicia interesele electorale locale ale PNL Timiş”.

„Considerăm că acest mod mărunt de a privi politica nu face decât să îndepărteze alegătorii de alianţa naţională, creată pentru a asigura stabilitate României şi pentru a limita efectele extremismului politic din ţara noastră. Atragerea prin metode ilegitime a unor primari şi viceprimari din PNL este o dovadă de lipsă de respect şi de consideraţie faţă de partenerii de alianţă (…) Atacul deputatului Simonis reprezintă un precedent extrem de grav care poate avea repercusiuni asupra rezultatelor alegerilor din judeţul Timiş. Ne va fi foarte greu să mergem către oamenii care îşi exprimă opţiunea electorală în cadrul alegerilor din acest an şi să le spunem că aliaţii noştri sunt oameni lipsiţi de caracter care nu respectă înţelegerile cu partenerii de guvernare şi de alianţă”, se menţionează în declaraţia PNL Timiş.

Totodată, liberalii fac trimitere şi la reacţia preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, faţă de anunţul făcut de Alfred Simonis privind racolarea aleşilor locali ai PNL. „De altfel, poziţia preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, este dovada că nici măcar la nivel naţional astfel de practici nu mai sunt tolerate, în condiţiile în care România trebuie să trimită în Parlamentul European cât mai mulţi reprezentanţi din rândul partidelor afiliate la curentele europene principale”, arată comunicatul PNL Timiş.

Liberalii timişeni îşi mai afirmă susţinerea faţă de liderul judeţean al formaţiunii, Alin Nica, preşedinte al Consiliului Judeţean, şi adaugă că vor câştiga şi de această dată alegerile locale din judeţ.

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a declarat, luni, că faptul că preşedintele în funcţie al Consiliului Judeţean Timiş, liberalul Alin Nica, a pierdut zeci de colegi înseamnă că acesta are „o mare problemă”.

„În urmă cu două săptămâni domnul preşedinte al PNL Timiş a anunţat într-o conferinţă de presă trecerea a doi consilieri locali de la PSD de la PNL. În urmă cu două luni a anunţat trecerea unui primar de la Pro România la PNL. Oare atunci nu se numeau transferuri golăneşti? Faptul că un preşedinte în funcţie al Consiliului Judeţean pierde zeci de colegi în timp ce e preşedinte în funcţie la CJ înseamnă că dânsul are o mare problemă şi nu e la mine e problema. Oamenii dacă vor să plece, vor pleca indiferent că vin la PSD sau în altă parte”, a spus Simonis.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, sâmbătă, la Covasna, referindu-se la trecerea la PSD a mai multor primari PNL din Timiş, că îşi doreşte să nu se mai întâmple astfel de lucruri, arătând că cele două partide sunt acum parte a unei alianţe politice. Ciolacu a mai spus că situaţia va fi discutată în această săptămână în cadrul coaliţiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

  1. Până și AUR e un rău mai mic decât PSD și PNL. Dar măcar în Timiș sper să câștige USR.

  2. România n-are un partid de dreapta în structurile administrative, decizionale, ale tarii. Falimentul ei a fost provocat de partide de stânga. De unde pâna unde AUR, partid SUVERANIST, este „extremist”? fiindca asa-i cade pe chelie biroului judetean al PNL Timis? Si ce-a facut alianta electorala PSD-PNL, în România, de la 1990, când tara era suverana (= avea controlul propriului teritoriu si n-avea datorii), si independenta (era industrializata), si pâna acuma? au adus-o la sapa de lemn. Actualmente ea fiid cu datorii uriase si fara mijloace de productie, ca si le poata plati, plus cu bogatiile naturale amanetate (zacamintele de petrol, gaze, aur, padurile = decimate si infrastructura distrusa, prin neîntretinere, prin absenta investitiilor). Cu alte cuvinte, România, din tara industrial-agrara, dezvoltata, a reajuns de lumea a treia), si ocupata teritorial (cu baze militare straine pe teritoriu). Vesnica recunostinta, PSD-PNL! ps: Hieronymus Bosch citat magistral în titlu, felicitari, @B.C.!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.