O provocare pentru Zelenski. Războiul din Orientul Mijlociu ”deturnează atenţia”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că actualul conflict dintre Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas „a deturnat atenţia” de la războiul dintre Ucraina şi Rusia, informează AFP.

„Este evident că războiul din Orientul Mijlociu, acest conflict, deturnează atenţia”, a afirmat Volodimir Zelenski în timpul unei conferinţe de presă susţinută la Kiev alături de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Noi am mai fost în situaţii foarte dificile, atunci când nu exista aproape nicio focalizare asupra Ucrainei”, a subliniat Zelenski, exprimându-şi totodată convingerea că Ucraina „va depăşi această provocare”.

Totodată, preşedintele ucrainean a contestat sâmbătă că războiul dintre ţara sa şi Ucraina se află într-un „impas”, după ce un comandant ucrainean de rang înalt a afirmat săptămâna aceasta că cele două armate se află în capcana unui război de uzură şi de poziţii.

„A trecut timp şi oamenii sunt obosiţi (…). Însă noi nu suntem într-un impas”, a afirmat Zelenski.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns sâmbătă la Kiev într-o vizită care nu fusese anunţată oficial.

Preşedintele rus Vladimir Putin încearcă să profite de războiul dintre Israel şi Hamas pentru a reduce sprijinul Occidentului pentru Ucraina, unde forţele ruse vor câştiga dacă SUA vor înceta să sprijine Kievul, au atenţionat marţea aceasta şeful diplomaţiei americane Antony Blinken şi secretarul american al apărării, Lloyd Austin, în timpul unei audieri în cadrul unei comisii din Senatul SUA, consacrată ajutorului pentru Ucraina şi Israel.

Susţinătorii Ucrainei, în special SUA, reiterează că ei vor asigura ajutorul militar şi financiar pentru Kiev până la înfrângerea Rusiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

13 Comentarii

 1. ,,Totodata , presedintele ucrainean a contestat sambata ca razboiul dintre tara sa si Ucraina se afla intr-un impas ….”
  Misto fraza

 2. Am scris din start, de cand occi s-a lipit de israela. Monopolul pe live video in timp de razboi de occi-nato pentru orice tara, la ora actuala nu mai aduce sursa uriasa din vizionari si audienta din ukraina, mare parte s-au mutat pe israela si gaza. Daca va amintiti, am scris despre incasari din youtube grase de pe ukraina, se subtiaza si nu mai pot fi compensate la nuvelul care era acele poreclite donatii, zelensky s-a uitat direct la caisatul nato la momentul conferintei de presa in doi plus jurnalistii, dand de inteles ca nu vor mai fi resurse daca focalizarea live video e mutata spre israela.

 3. @ce vor?
  Ce vor evreii in Ucraina si Gaza? Pai raspunsul a fost dat chiar Netanyahu primul ministru evreu :
  „Vrem sa implinim profetia lui Isaia!”
  Care este aceasta ?
  Raspunsul îl gasim la intrebarea adresata aceluiasi Netanyahu prin anii 90, de un rabin, la New York:
  „Faceti ceva pentru venirea lui mesia!”
  La care Netanyahu umil si spasit cu capul plecat zice : „noi facem, noi facem”!
  La care rabinul raspunde : „se pare ca nu faceti indeajuns”!
  Asa ca iudeomasonii globalisti satanisti pentru ca nu recunosc ca Mesia a venit acum 2000 de ani prin Iisus Hristos-Calea, Adevarul si Viata, s-au pus pe treaba…sa faca…si au facut : razboaie, revolutii colorate, „primaveri” arabe, euromaidane, invazia migrantilor arabi, negri, asiatici catre Europa, „crize” financiare, medicale, climatice, sociale, militare….si iata rezultatul, care, se pare ca tot nu e deajuns pentru ca, ce sa vezi, Bunul Dumnezeu le sta impotriva „alesilor”, si le incurca planurile diabolice de inrobire a lumii, de transformare a lumii intr-un lagar digital, invatati fiind de tatal lor satana-tatal minciunii !
  dar,cum este o vorba inteleapta : Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista, trebuie si concursul omului, ca omul sa constientizeze pericolul reprezentat de iudeomasonii globalisti satanisti si sa nu cada in plasa lor, sa nu mai faca jocul lor, in primul rand sa nu mai accepte „valorile” lor ue, occidentale, zise „civilizate”: pacatul, viciul, faradelegea, pervertirea sensului vietii, a lucrurilor….ca norme de viata, ca politica de stat…
  si sa nu mai le de-a putere prin folosirea minciunii cardului bancar,sa-l arunce la gunoi si sa foloseasca numai banii fizici, cash! Sa ceara imperativ, sa militeze, pentru revenirea la moneda fizica din aur !
  Trezeste-te!Ridica-te!

 4. Zelenski stii ca proiectul Davos a expirat v-a spus-o indianul si mai nou si altii. Chiar daca vei incerca ceva in perioada de pauza din Gaza, tot nu mai contezi. Cumpara-ti un pian , acordeaza-l bine ( sa nu se prinda ucrainienii ca de fapt ” cinti fals”) si fa ce stii tu cel mai bine….comediant de mina 3-a ce esti!.

 5. Ce-ar fi daca, s-ar pune in practica legea și pentru: https://youtu.be/p8zvuaQ-I_k?si=jl—vhIrKJRwxHi
  Deja se vad semne mari care atenționează, culmea, e vorba doar de unul și nu de toți care au furat, dovezi clare sunt pe YouTube! Halucinant, sa înceapă acțiunea în timp de război, sau, poate că este ocazia șantajului pentru obligare pace între părți, mai știi?

 6. ,,O ,biet actor,buiet artist,
  Viata e un teatru trist !,,
  Dak te-au lasat yankeii din brate ciumete ,nu mai reprezinti nimic,mai ales ca ti-ai dezamagit stapanii de la Washington !
  Nu mai esti vedeta ,,number one,, ,iar conflictul nato vs rusia ,trebuie scos de la stiri ,ca nu-i decat un esec si o rusine pentru reclama armelor occidentale !!!
  Degeaba au pompat banii in tine occidentalii !!!

 7. Este razbpiul de masacrare a populatiei pamantului de catre satana evvreiasca.

 8. „Războiul din Orientul Mijlociu ”deturnează atenţia” ?! Pai nu șoma, bai piticanie drogata, pune mina si monteaza un nou „Bucea”, o alta „gara Kramatorsk” sau mai arunca in aer un alt baraj, daca mai vrei sa vina miliardele de dolari !

 9. „dovezi clare sunt pe YouTube!” 😂🤣😂🤣😂🤣🤣🤣🤣

 10. cel mai probabil rușii au ajutat hamas pt ca mai apoi să poată evreii să epureze etnic Gaza. câștigă și Rusia și Israel.

 11. Asa cum va tot zic de atita amar de vreme Rusia a creat un perimetru de-a lungul portiunii nord estice din Ucraina plantind milioane de mine si sapind transee si tuneluri de protectie pe model Hamas .In oglinda Ucraina face la fel .Intreaga zona este minata metru cu metru .Nici rusi si nici ucrainieni nu pot trece in ofensiva .Si unii si ceilalti , daca vor fi pe punctul de a pierde , vor produce un accident ,mai mare sau mai mic, nuclear .Razboaiele din Israel si din Ucraina trebuesc privite din perspectiva alungarii armatelor Rusiei din toate enclavele din Europa si Asia mica si ele fac parte din ceea ce doamna Ursula von der Leyen numea desmembrarea Federatiei Rusia .Deja Ucraina se presupune ca va intra repede in UE .UE se federalizeaza rapid .Deja Franta inarmeaza Rep.Moldova si Armenia .Deja Kazahstan intra in zona de contact cu UE .Israel nu va renunta la lovituri decit in momentul in care totul va fi distrus .nimeni nu stie unde sunt cei rapiti iar Hamas nu da semne sa ii arate si sa ceara pacea .Palestinieinii nu vor mai avea unde se intoarce .Sinaiul ii asteapta cu bratele deschise in final .Nogorno a disparut ,Gaza este si ea pe aproape.Urmeaza Transnistria si plecarea sirbilor din Kosovo .

 12. @boul sanmartian
  Demult nu am ras cu atata pofta ca acum! Esti cel mai tare gaga/ eschiop/j/s etc.
  Esti de divizia Balaceanca cum spune batistuta, „exterminatorul” pensiilor speciale!

 13. arestovich vezi sa nu te inneci de atita ris ca te doare la gilci . mai bine mergi la goe ca a ramas in fundul gol .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.