O rafinărie din România a împlinit 90 de ani. Și funcționează

OMV Petrom aniversează 90 de ani de la înființarea rafinăriei Petrobrazi. Rafinăria asigură în prezent circa 30% din necesarul de carburanți al României și va continua să joace un rol esențial în sectorul transporturilor. OMV Petrom lansează un amplu program de investiții și modernizare pe platforma Petrobrazi, care va transforma rafinăria într-o unitate industrială modernă, capabilă să producă atât carburanți tradiționali, cât și biocombustibili de ultimă generație.

Radu Căprău, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Rafinare și Marketing: „2024 este un an special pentru rafinăria Petrobrazi. Celebrăm 90 de ani de când punem România în mișcare și ne pregătim pentru viitorul transportului. Tranziția energetică înseamnă un mix de soluții: carburanți tradiționali, biocombustibili și mobilitate electrică. Iar prin investițiile pe care le facem la Petrobrazi, de 2 miliarde de euro până în 2030, vom continua să furnizăm clienților noștri carburanți de calitate și biocombustibili.”

OMV Petrom a anunțat recent decizia de a investi circa 750 de milioane de euro pentru o instalație de producție combustibili sustenabili pentru aviație (SAF) și motorină din surse regenerabile (HVO) și două instalații pentru producția de hidrogen verde. Astfel, începând cu anul 2028, compania va putea furniza anual până la 250 de mii de tone de biocombustibili.

În plus, vor continua investițiile pentru modernizarea și eficientizarea proceselor curente, ceea ce va reduce amprenta de mediu a rafinăriei. Compania vizează reducerea intensității emisiilor de carbon ale rafinăriei cu peste 15% până în 2030 comparativ cu anul 2019.

De asemenea, compania susține proiecte sociale cu impact pentru viața comunităților din Prahova, din domeniile sănătate, educație și mediu, cum ar fi modernizarea Spitalului Județean de Urgență din Ploiești, renovarea și eficientizarea energetică a școlilor – România Eficientă, împăduriri – România Plantează pentru Mâine. În ultimii 3 ani, valoarea acestor proiecte s-a ridicat la peste 10 milioane de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4682 Articole
Author

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.