O săptămînă de note pentru guvernul Ciolacu

Guvernul Ciolacu n-o mai poate tîrîi. Nu mai ține cu o plecare într-o excursie prin Asia sau prin America de Sud. Nu văd ce-ar mai căuta la Bruxelles sau la Kiev. Gata! A intrat în unghi mort. Poporul simte cuțitul la os. S-a strîns și lațul în jurul glagoriei sale politice. Nu mai poate garanta că își dă demisia dacă nu-i iese sau nu face nu știu ce.  

Ori face, ori și-o dă!

N-are  rost să invoce altă încercare de a obține acordul liberalilor pe un fantomatic plan de măsuri. Dusul cu preșul al populației nu mai poate ține loc de fermitate. Încă înainte de  a ajunge premier, a tot scăldat-o  în promisiuni privitoare la programe de  guvernare, la reforme, la reduceri de cheltuieli, la diminuare de deficite.

Ce-a făcut?

-Cu-cu!

A ținut-o într-o vrăjeală:

„- Bla-bla-bla, noi suntem salvatorii țării!”

Vorbe de palavragiu politic. Săptămîna asta trebuie să  decidă sau să ne spună clar cum vede ieșirea din situația de  acum.  Cu sau fără liberali. Cu sau fără sprijinul Comisiei Europene. Cu sau fără președintele Iohannis. Omul s-a cărat la un alt șir de recepții. Și la altă tură de indicații din partea partenerului strategic.

A venit vremea ca Marcel Ciolacu să spună cu ce măsuri vede el ieșirea României din criză și din potopul de împrumuturi.

Un alt cîrnaț de propuneri și ciupeli nu duce nicăieri. Populația nu mai crede și economia nu mai suportă. Amenințarea cu taxele majorate pe seama populației și a producătorilor nu ține. Poate aduce alte proteste. Nu îmbogățește vistieria. O seacă!

Are Marcel Ciolacu idei de redresare a economiei țării noastre?

Poate face din guvern un gestionar de  criză?

Poate fi promotorul unui proiect prin care statul român să devină arbitru de centru al jocului economic?

Poate guvernul apăra interesele producătorului român? Are guvernul Ciolacu vînă să abordeze frontal cîteva lucruri de importanță majoră pentru țară?

E vorba de extinderea spre sud a Portului Constanța (nu cu vrăjelile lui Sorin Grindeanu și cu faliții lui aduși de la Timișoara!)?

Este vorba de abordarea unui plan de refacere a navigației pe Dunăre?

Este vorba de mărit viteza reparațiilor și amenajărilor la calea ferată?

Poate guvernul Ciolacu reduce evaziunea fiscală și poate el mări încasările?

Și cu cît își propune să reducă cheltuielile bugetare și aparatul de stat amorțit și ineficient?

Poate Guvernul Ciolacu să prezinte o listă a firmelor de consultanță care au lucrat la împrumuturile luate de România în ultimii patru ani și la ce comisioane au acționat acestea?

Săptămîna aceasta seamănă cu una de teze și note pentru încheierea mediilor în situația unui elev cu probleme. Trece sau rămîne repetent.

 Guvernul Ciolacu merge mai departe sau demisionează!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 31

44 de Comentarii

 1. Stati liniștiți. O tine într-o vrajeala pînă la alegeri. Nu va face nimic. Va împrumuta bani continu. Nu poate face mare lucru. O gasca de habarnisti. Aceasta este clasa politică la noi. Aici intra și opoziția. Vai mama ei😂

 2. Ciolacu pare a fi „roman din popor” si asta place majoritatii romanilor. Pentru el este un avantaj. Nu va ajunge sa adune atata ura ca altii dinaintea sa aflati la putere desi este permanent tavalit din multe directii. Inspira stabilitate si credibilitate fara a face mare lucru in aceste directii iar romanii sunt dispusi la rabdare asteptand rezultatele promise. Sasul Johanis a pierdut de mult trenul increderii iar in actuala situatie internationala apasatoare din jur romanii incep sa-l perceapa pe Ciolacu ca pe un tatuc.

 3. Un articol extrem de interesant si extrem de realst ! Intrebarile sunt retorice, cine sa raspunda ? Guvernele vin si pleaca ; promisiunile raman vesnic neonorate ! Daca ne-am gandi, macar, la autostrazi; 32 de ani de minciuna si vrajala , 32 de ani de proiecte proiecta ramase, aproape, ca-n prima zi si ca sa nu uitam de existenta lor , din 4 in 4 ani se „reamprospateaza” cu noi si noi studii de fezabilitate! Sunt bune la ceva si proiectele astea . Nu? Cum spuneam guvernele vin , ne mint si pleaca ! Nimeni nu raspunde pentru minciunile si si promisiuniunile neonorate, in fata poporului roman ! Si sa nu uitam , ca Romania supravietuieste , dupa ce am distrus si am vandut tot , doar, prin imprumuturi de pe piata de capital ! Vorba este pana cand?

 4. Securitatea stie ca trebuie sa scoata enoriasul din monotonie,sa-l anime putin.Ma enoriasule de data asta te guverneaza un mincinos ordinar si un sarlatan cum nu s-a mai vazut pe acel scaun pina acum.Minte de ingheata apele,promite si nu face nimic,face numai o parte din ce promite,amîna ce promite ca face imediat (te duce cu zaharelu ,băi asta!)-intre ei se numeste vrăjeala spurcata.Da unde mai pui ca s-a umblat putin si la regie si scenariu:umbla dupa el cu ziaristii,reporterii si cameramanii,ca sa primesti anestezia in timp util.Daca pina acum n-ai inchis televizorul văzind jigodul mintindu-te,de-acum incolo sigur ai s-o faci.

 5. 1-2 gasti politice vulnerabile total, controlate si coordonate de 1-2 secu din spate. Nu vor sa dea cartile pe fata la timp politicienii, preferand sa minta in continuu dar complicitatea cu coordonatorii, se simte la nivelul tarii prin minciunile si aberatiile permanentizate in vorbe si fapte. Sa nu uitam: 2023 e anul celor maiulte minciuni, escrocherii, hotii, ilegalitati,+ din toata istoria Romaniei de pana acum. Poate a mai fost o perioada, nu stiu.

 6. Ciolacu primește astăzi ‘ în vizită de lucru ‘ pe președintele OMV, apoi va emite ‘edictul’.

 7. guvernul pacalici… oricum ciolacu este „mort si dus la groapa”, figurativ vorbind… pai a intrat in atentie cu mii de promisiuni ca acum, dupa citeva luni, sa ne bage in austeritate si taieri. iarasi fenta penibila a unui fante de buzau, un politician care se pupa-n bot cu unu ponta pe care, mai nou, televiziunile il spala de jegul pe care si l-a tatuat in soriciul lui gros, in perioada cit a fost activ ca prim ministru, prin minciuna, furt, obedienta fata de terti, si executii ordoate impotriva unor oameni nevinovati. ministrul impotent care spunea tot timpul ce nu poate face!

  intre ei ghertoi, se pupa-n bot si papa tot!

  inteleg ca ultima fraza din articol atirna intr-o asteptare…. serios? nu se vede cu ochiul liber ca niste slugi care au dus Romania in aceasta situatie, nu sint in stare si nu au cum sa redreseze situatia? pe bune, asteptari de la niste obedienti pusi in guvern prin ordin al unor terti? ar fi lipsa de respect fata de noi insine. ori aiasta nu se poate!

  in actuala paradigma nu fuctioneaza nimic pentru ca ea insasi este total nefunctionala. este doar cimpul de joaca al unor indivizi, putini, care stabilesc reguli, pe care majortiatea trebuie sa le urmeze. sclavi moderni intr-o lume de interdepenedente mai degraba animalice prin excitarea permanenta a instinctelor si stimularea emotionala continua astfel incit majoritatea sa se transforme in masa de manevra si care ajunge in situatia de a cere singura sa fie minitita, manipulata , dispretuita, ucisa cu zimbetul pe buze.

  trebuie sa transcendem vremurile si sa distrugem tiparul socio-economic-militar pe care acesti nemernici il vor functional cu orice pret.

 8. Nragi mei comentatori aveti dreptate nu se mai poate face nimic Tara este condusa din srainatate Romania este condusa de marionete

 9. Fara discutie, dl Nistorescu ramane un urmas demn al lui Ion Ratiu!! Cei de stanga sunt rai totdeauna, orice ar face, doar dreapta ne scoate din rahat! istoria de 34 de ani, ne demonstreaza contrariul, dar ce conteaza, sa moara social democratia, ciuma rosie, mai pe scurt!!

 10. E adevarat ca cei ce guverneaza raspund ,dar cei care au guvernat nu raspund ,ce simplu e sa critici cum face si Ciolacu ,dar ceva concret din tagma ziaristilor exista!

 11. Domnul Ciolacu ar trebui să-și dea demisia chiar azi și să lase guvernarea în seama perfecților „dă driapta” și a mult mai perfecților liberali (un partid format doar din echipe câștigătoare).
  S-a văzut, deja, că doar atunci când avem Prim Ministru de la PSD avem și stat eșuat și înfrângere totală în lupta cu drogurile. Cu liberalii avem cele mai perfecte incendii, împrumutăm doar la dobânzi negative, românii câștigă în medie 3000 de euro pe lună, ratingul de țară crește. Toate lucrurile bune se întâmplă doar sub mult mai perfecții liberali. Pentru ca poporul să fie fericit și să intoneze cu mândrie Ariamu.

 12. C.N. vrea un premier gitan, sefu’la un partid mascat de antiamericani, antieuropeni, antievrei si antivaccinisti ? Duamne fereste, daca nu ai atipit ! Cred ca a turbat cand a auzit ca partidul Ciolacului are 42% si in bloc cu PDL fac 62%. Nene, cand vrei sa trantesti pe cineva, te apuci sa-l lauzi !

 13. pana nu ne curatam de lepre nu ne facem bine. politrucii care paraziteaza Romania de 33 de ani trebuie sa dispara de la butoane, impreuna cu stapanii lor.

 14. avem o mentalitate colectiva dospita si crescuta in mii de ani. cum o schimbam?

  lista de razboaie dupa numarul de decese… sursa wikipedia….
  60.669.200 – 84.589.300 – Al Doilea Război Mondial (1939 – 1945) (Vezi și Pierderi omenești în cel de-al Doilea Război Mondial)
  30.000.000–60.000.000 – Invaziile mongole (1206 – 1324) (500 000 de victime (6-7% din populația rusilor) numai în timpul Invaziei mongole în Rusia Kieveană
  36.000.000-40.000.000 – Perioada celor Trei Regate (184 – 280)
  25.000.000 – Dinastia Qing cucerește dinastia Ming (1618 – 1683)
  24.000.000 – Cucerirea Imperiului Aztec de către spanioli (1519 – 1632)
  20.000.000-35.000.000 – Al Doilea Război Chino-Japonez(1931 – 1945)
  20.000.000-30.000.000 – Rebeliunea Taiping (dec. 1850 – aug. 1864)
  16.563.868-65.000.000[2] – Primul Război Mondial (1914 – 1918)
  16.000.000 – Rebeliunea lotusului alb (1794 – 1804)
  15.450.000 – Războaiele romano-germanice (113 – 596)
  13.000.000-36.000.000 – Rebeliunea lui An Lushan (755 – 763)
  10.000.000-22.000.000 – Perioada statelor beligerante și Dinastia Qin (475 î.Hr. – 221 î.Hr. – 207 î.Hr.)
  10.000.000 – Revolta sprâncenelor roșii (9 – 24)
  8.000.000–12.000.000 – Revolta Dungan (1862 – 1877)
  9.500.000 – Războiul Civil Chinez (1927 – 1949)
  8.400.000 – Cucerirea Imperiului Inca de către spanioli (1533 – 1572)
  7.000.000–20.000.000 – Cuceririle lui Timur Lenk (1370 – 1405)
  7.000.000 – Reconquista (711 – 1492)
  5.000.000–9.000.000 – Războiul Civil Rus și intervenția străină (1917 –1922)
  5.000.000 – Cuceririle lui Aurangzeb (împărat mogul) (1681 – 1707)
  3.500.000 – 6.000.000 – Războaiele Napoleoniene(1803 – 1815)
  3.000.000 – 11.500.000 – Războiul de 30 de ani(1618 – 1648)

 15. Lipsa de contestare in strada ne arata exact inversul celor spuse de catre autorul textului .Romania tacuta asteapta .Chiar daca Media e plina de tot felul de acuze nici ea si nici partidele autodeclarate nationaliste dar care se pozitioneaza vizibil anti UE si pro Rusia (cel putin asa ne arata ziarele ) nu reusesc sa scoata oameni in strada .Cu totii asteptam„ cu gura cascata” legile ce fac parte din PNNR si cele care completeaza aceste deja semnate si parafate noi legi .Totul este simplu .Daca aceste legi si toate ajutoarele acordate pina acum cresc ca si intesitate sau valoare si daca actuala Coalitie ramine unita votul este simplu de oferit .Punerea in valoare a tuturor dorintelor cetatenesti va aduce lumea la vot .Daca nu se fac aceste modificari (nimeni nu este atit de timpit incit sa nu le faca )AUR cistiga tot si asta nu pentru ca are forta de a face ceva ci doar din ura atasata celor care nu pun legislatia romaneasca in acord cu cea din UE .Vedem insa cum incet, incet ,totul capata forma dorita de noi toti .La o prezenta de peste 55 de procente AUR nu depaseste 10 puncte procentuale . Viitorul Parlament , conform dorintelor lui Iohannis , in urma redistribuirilor (partidele mici nu trec pragul ),va fi condus inca patru ani de PSD si PNL ba chiar inca 8 ani daca cumva PNRR isi prelungeste parcursul .USR si AUR nu se pot alia si fiecare incearca doar sa isi trimita sefii in Parlamentul European din motivele cunoscute de noi toti .Exemplul mobilizarii turcilor si francezilor in alegeri ar trebui urmat .Romanii ar trebui sa intelega cit bine ar face tarii o participare mare la vot ce ar responsabiliza cistigatorii si ar elimina partidele mici ce incurca totul .

 16. Ciolacu a pozat în omul providențial și s-a demonstrat că este omul paradoxal, adică ăla care inventează propoziții ca să contracareze ciclonul dezastrului bugetar. Emană postulate în fața tsunami-ului prețurilor și corolare văzând cataclismul prăbușirii finanțărilor europene pentru România, sau falimentul agricultorilor români în fața invaziei cerealelor ucrainene. Catastrofe care amenință să măture cu tot cu el guvernarea asta cârpită din resturile menajere ale națiunii, adică clasa politică putrefactă.

 17. Titlul ! Săptămână. Nu Săptămînă. Totusi … Si mai apoi, analize economice de mare finete (fâs).

 18. Nea Cornel incepe pas cu pas sa-si sistematizeze incercarile analitice timide…Dupa ce ne anunta triumfal ca am intrat intr-o saptamana de „note pentru guvernul Ciolacu”, uita sa ne spuna CINE DA NOTELE, pentru ca „vrajelile” Ciolacului se inscriu intr-un cor fondat in 1989 din feciori de Cominternisti, cor intitulat „Tanara Garda”…Se refera oare la POPORUL ROMAN? Pai Nea Cornel,
  poporul roman nu a fost in stare sa puna atunci de o „revolutie” si o sa puna azi la 34 de ani, „NOTE”? Tot e bine, Nea Cornel ca ai constiinta imposibilitatii unei noi „revolutii” cu un popor si mai apatic dupa 75 de ani de TEROARE BOLSEVICA! Ce face de fapt
  Nea Cornel, ne roaga sa mai asteptam o saptamana cu „tezele” lui Ciolacu dupa care cineva sa-i puna note de „trecere” sau sa-l lase repetent…Pai, bine, Nea Cornel, ne propui din nou ROTATIVA? Asta e concluzia si solutia ta?

 19. Domnule Nistorescu, dar despre pensiile speciale ale magistratilor, militienilor, aviatorilor, securistilor, nimic, nimic…?! Ati lasat-o moarta ! Marcele, asculta comanda la mine ! Noi cei multi, tampitzi si idioti ne (editat) pe reformele tale, nu ne intereseaza mai baiatule. Noi vrem sa desfiintezi sau sa impozitezi cu 90% pensiile speciale si in secunda doi bugetul public se va echilibra si economia isi va reveni. Daca nu poti sau nu vrei pleaca Draku unde a intzarcat lupu oaia. Mai baiatule, pensiile speciale sunt nodul gordian care trebuie taiat in patru cu bisturiul altfel mama Draku se va alege de tot si toate. Putem suferi orice in afara de bataia de batjocura a pensiilor speciale. Alo, CNA-ule, tu cat mai ingadui bataia de batjocura a desenatului pe tabla a „cresterii” pensiilor. De ce nu desfiintezi Romania TV si Realitatea Plus pentru bataia de batjocura a (editat)(editat) masculine si feminine la adresa bunului simt. Nu-i mai suportam pe alde Hadar, Coarna, si toti si toate secaturile si canaliile cu salarii si pensii speciale de peste 10.000 de euro cum isi bat joc de cei peste 5 milioane de amarati ai Romaniei desenandu-ne la tabla cum ni se maresc pensiile contributive ?! Ajunge mai (editat) ca nu mai suportam atata bataie de joc ?!

 20. Romania joaca o carte politico- militara de exceptie .Daca ar fi sa ne luam dupa o serie intrega de habarnisti ar trebui de miine sa dam afara toate multinationalele ,sa bagam la puscarie pe toti micii negustori ce detim nici afaceri uneori nesupuse impozitarii sau sa alungam pe toata lumea in occidentul vestic si sa inchidem milioane de cetateni ce mai trag si ei cite vreo tigara cu efect intaritor .O serie intreaga de neaveniti nu stiu in ce lume traim si inca zac in comunismul sovietic ca si boii aia de stau o viata intreaga in jug .Romania a ars destule etape in drumul ei catre democratie .Acum urmeaza etapa esentiala oferita noua de PNRR si de razboiul din Ucraina .Legile se schimba , inarmarea cu echipamente sofisticate este in curs , democratizarea face si ea pasii doriti de catre cetateni si incet, incet, ne apropiem de ceea ce am visat in intreaga noastra viata .Moftangii inca mai guita pe la coluturi .Ba ca furam , ba ca e mai bine la rusi (siberia va asteapta ) ba ca una ba ca alta uitind sa ne uitam in oglinda .Este un noroc chior sa fim in NATO si in UE care acum isi reface
  Imperiul .„Prostilor” ati uitat dominatia turcilor si a rusilor ? atunci cind jaful era fara de sfirsit .Romania se afla in cea mai bogata perioda a existentei .Traim ca in „Pampas ” .

 21. PROFI Charlie îi rupe urechile lui Cornel Nistorescu? Clar, lui Cornel Nistorescu îi cade pălăria pe ochi, nu mai aude…

 22. … guvernul Ciolacu se poate relaxa, țara se poate relaxa, Isărescu BNR se poate relaxa, geniile de la finanțe au găsit sursa pentru a acoperi gaura la budet și bani de pensii speciale, prin nordul Moldovei, ANAF-ul a trimis notificări babelor și moșnegilor care mai țineau câte vreo văcuță pe lângă casă și vindeau laptele la centrele de colectare cu 1 leu litrul, prin care sunt anunțați că nu au depus declarațiile pe venitul agricol din 2018 și trebuie să se prezinte la sediile ANAF pentru interogtoriu dacă nu le bagă câteva mii de lei amendă!!!! Vă dați seama, sărmanii țărani cu 4 clase în chingile ANAF-ului guvernului Ciolacu, cam cât trebuie să plătească din 2018 până astăzi????

 23. Ai dreptate, să se desființeze și Votidianul, tot mai infect datorită prostacului profesionist cu patru clase, „Charlie”

 24. esoape … Personal , nu mi-e frica nici de turci , nici de rusi , nici de americani ! Mi-e frica de prostii si nenorocitii , corupti si stricati pina in maduva spinarii , care au pus piciorul pe gitul Romaniei si nu o mai lasa sa respire , sa traiasca decent ! Si care nu stiu ce fac , nu stiu la ce pot da drumul .

 25. E incredibil ce minte si insista in minciuni, ursarul! Cica, citez „va garantez ca nu se va intampla anul asta ca anul trecut”😱😱😱! Dati-mi o adresa sa va trimit poze din teren cu masini grele care cara cereale nonstop de la ukrainia, masini cu numere ro, uk, rm, cu siglatransport cereale, se vad cat de pline sunt la retur spre constanta, prin toate rotile coborate apasator pe sosea, la ducere spre incarcare, hoale fiind, au un set de 2 roti care nu ating suprafata soselei, sunt ridicate! Ursareeee, nu mai minti, vedem ce se intampla pe soselele de la vamile moldovene din zona de est si nord-est spre constanta, ursare! Garantez ca va trimit zilnic cel putin 10 poze, cotidianul pe care il accesezi facebook e bussnes. Am mai trimis diferite capturi, dovezi la ceea cecomentam, dar nu stiu daca sunt accesibile jurnalistilor de aici.

 26. „esop”, asa sa fie, moftangiii sa ramana fara mofturi!
  O singura observatie am.
  Spui ca habarnistii ar vrea „sa inchidem milioane de cetateni ce mai trag si ei cite vreo tigara cu efect intaritor”
  Milioane? Stii ce inseamna? Astazi, tragi una, maine ai probleme, tragi doua si te trezesti dependent. Nu te mai poti lasa, dimpotriva, numarul lor va creste si la un moment dat, tanar fiind, vei cadea in depresie, vei avea nevoie de medicamente care oricat de tari ar fi, nu te vor ajuta… Vei vedea o singura solutie. Sfarsitul.
  Crede-ma milioane de oameni au trait fara acea tigara, si-au facut familii, prieteni, au trait bucurii, necazuri, pentru ca asta inseamna Viata!

 27. Ce-mi place, AlCibiade.Braila. s-a trezit din hibernare in plina toamna sa combata pensiile speciale, dar ii trece pe SECURISTI la sfarsitul listei, stiind ca ei, securistii, sunt toti cei enumerati, mai putin aviatorii, acestia fiind eventual securisti
  marunti, dar isi merita salariile avand o raspundere uriasa pentru vietile sutelor de pasageri!!! Si mai mult imi place ca „Al” recunoaste prin modul cum i se adreseaza lu Ciuciu Olacul ca E MAI MARE IN GRAD si FUNCTIE! PENSIILE SPECIALE trebuie DESFIINTATE
  printr-o LEGE, o LEGE cu CARACTER RETROACTIV si NU IMPOZITATE, deoarece prin IMPOZITARE li se RECUNOASTE LEGALITATEA!!! Reiterez, Constitutia lui Ilici GENOCID conceputa astfel pentru ASIGURAREA CONTINUITATII stipuleaza pentru mimarea democratiei EGALITATEA IN FATZA LEGII si NEDISCRIMINARILE, exact elementele ignorate de CC-r care s-a axat pe „dreptul castigat” si „neretroactivitatea legilor”!!! Dar „dreptul” castigat prin mijloace care incalca EGALITATEA IN FATZA LEGII si NEDISCRIMINAREA INDIVIZILOR si nici a CATEGORIILOR SOCIALE devine NELEGAL!!!

 28. Iata cum deja Ciolacu spune exact ce va ziceam acum citeva zile Va dori Austria si poporul austriac sa se desprinda de UE doar pentru a facilita un cistig electoral actualului Cancelar ? Eu nu cred ca si a doua oara Austria poate zice nu si asta nu pentru ca Ciolacu a aratat Austriei una dintre formele viitoare de raspuns ci pentru ca Austria va deveni aidoma Rusiei o Paria in Europa iar Cancelarul, care deja a subminat decizia doamnei Ursula von der Leyen si minimalizat cererea acesteia ,va fi in viitor nefregventabil .Daca nu functioneaza sistemul Schengen nu intelegem de ce Austria mai ramine in el .Cel putin la nivelul transportului aerian Romania va intra in 2023 ,la sfirsitul anului ,in Schengen .Nu degeaba Iohannis a dat prima lovitura soldata cu un refuz acum ceva vreme in urma .Capcana romaneasca are multe ite nedeslusite dar Austria cade de fiecare data in ea .Contributia romaneasca la capcana intinsa lui Putin,atunci cind a plecat calare pe „Rosinante” spre Kiev si toate necazurile viitoare survenite pe cimpul de lupta , zadarniceste si planurile Austriei .Va imaginati cit de mult ne iubeste „Cancelarul ” Austriei de cite ori isi aduce aminte ce a patit sau cit de mult ne iubeste premierul Orban de Budapesta ?Romania joaca o imensa carte istorica si se pare ca nici macar Austria nu i se poate impotrivi . Oare se incearca cu disperare spargerea actualei Coalitii de guvernare si punerea in miscare a unor actiuni posibil antiromanesti in momentul inceperii campaniei electorale din 2024 ?Actuala Coalitie va ramine unita si asta ii ofera inca 8 ani de putere .Degeaba se zbat unii .

 29. esop, frecventă, frecventabil, va mai avea inca 8 ani de putere!
  Ce intelegi tu prin puterea „blocului”? Despre „putere” este vorba sau despre o buna guvernare?
  „guvernul”, in acceptiunea ta este o putere discretionara sau o slujire a Tarii si a intereselor poporului?
  Si, apropo, exista cuvantul „moftangi”? Nu exista! Cuvantul este moftangii cu doi i si cand il articulezi, devine moftangiii cu trei i.

 30. `„Dusul cu preșul al populației”-DA POPULAȚIA DE CE S-A SUIT PE PREȘ ȘI DOAR AȘTEAPTĂ PARA MĂLĂIAȚĂ SĂ-I PICE-N GURĂ DIN 18 MILIOANE CÎȚI MAI FIGURĂM ÎN STATISTICI VREO 4 LUCREAZĂ PE ALTE MELEAGURI,5 SUNT PENSIONARI,2 SUNT COPII,0,5 ASISTAȚI, ȘI STAU TERENURI PUSTII,NOI N-AR TREBUI SĂ PLĂTIM -CARBON- AVÎND CEL PUȚIN 2 MILIOANE DE HA DE PAJIȘTI ÎMPĂDURITE,, -MAI PE SCURT -MUNCA L-A CREAT PE OM-DAR NICI DE LENE N-O MURIT NIMENI!

 31. @ E de amintit că activitatea de la Cotidianul e de înțeles și prin primsa faptului că Nistorescu și-a lansat platformă politică și este și pensionar și salariat la publicația Cotidianul, ?

 32. Vremuri, conducatori, comandanti, diplomatie, patriotism…

  Fusese 23 august 1944. Rusii au semnat pacea mai tarziu dupa ce au ocupat Tara.
  Armata regala română a trecut sub comanda lor.
  Bătălia de la Oarba de Mureș a avut loc la 16 septembrie – 6 octombrie 1944 între Diviziile 9 și 11 Infanterie române și Divizia germană 8 Cavalerie SS, pentru cucerirea dealului Sângerogiu de lângă Oarba de Mureș, Mureș.

  Bătălia de la Oarba de Mureș a fost unul din episoadele sângeroase pentru eliberarea Ardealului de Nord.

  Tragedia românească a avut loc în urma ordinului de a ataca frontal și fără sprijin de artilerie pozițiile germane aflate pe Dealul Sângerogiu.
  Românii au fost trimiși să treacă Mureșul fără aparat logistic și în lipsa unui pod. Practic, fiecare era pe cont propriu, trecea de unul singur apele repezi ale Mureșului. Ulterior, aceștia erau nevoiți să atace pozițiile germane aflate pe dealurile abrupte. Armata Română era la propriu, carne de tun pentru pozițiile germane.

  Comandantii romani propusesera atacarea pe flancuri si incercuirea dar comandantul sovietic a refuzat.

  Pierderile au fost de 6753 de soldați români: din care 897 uciși, 4118 răniți, 1738 dispăruți, conform istoricului militar Alesandru Duțu.

 33. Plata uriaselor pensii speciale, discriminatorii, nedrepte si nejustificate, judecatorilor, procurorilor, securistilor, militienilor de la Bugetul Public al Romaniei, reprezinta apogeul faradelegii fiscale arbitrare, si denota cat de corupt, mafiot si esuat este Parlamentul/Guvernul si Statul Roman. In raport de aceasta uriasa faradelege orice alta faradelege, „mai mica”, este un fleac. Vad ca si comentariile de pe forumul Cotidianului au inceput a pune batista pe tambal pe acest subiect.

 34. Scrisori pierdute, scrisori gasite.

  Arhivistul Vaticanului, Giovanni Coco, a declarat pentru Corriere că importanța scrisorii este „enormă, un caz unic”, deoarece arăta că Vaticanul avea informații că lagărele de muncă sunt de fapt fabrici ale morții.

  Biserica Catolică din Germania i-a transmis lui Papa Pius al XII-lea știri exacte și detaliate despre Holocaust
  În scrisoare, Koenig îi spune lui Leiber că surse confirmaseră că aproximativ 6.000 de polonezi și evrei erau uciși pe zi în „cuptoarele SS” din tabăra Belzec de lângă Rava-Ruska, care făcea atunci parte din Polonia ocupată de germani și se află acum în vestul Ucrainei.

  In vremuri critice pentru omenire, caracterul conducatorilor este crucial.

 35. deja invechit…paradoxal am auzit la TV o afirmatie interesanta ca:noul guvern a redus mult deficitul facand un deficit de zero virgula unsprezece procente pe luna ceea ce ar duce la finele anului sub valoarea de 4,4%…de fapt s-a vazut cand in primele 5 luni fusese 2,32% si apoi in iunie 0,11%…Se pare ca unii nu uita de cand erau prunci:”copilul care nu plange nu primeste de mancare”. Asa ca toti o tineti intr-o jalanie, A treut Covidul, nu va mai e frica de moarte, razboiul e acolo, iar nu va mai ofera temeri asa ca ati gasit de ce sa plangeti…criza economica, suntem pe marginea prapastiei, dei avem in ”visterie” 53 de miliarde de euro, din care jumatate adunata in ultimii ani, populatia de bine de rau mai are si ea rezerve, se afirma odata vreo 40 de miliarde de euro, dar murim cu totii de foame, desi nici prin vis unora dintre romani nu le-a trecut prin cap ca vor merge vreodata in vacanta cu atat mai putin in afara, dar iata ca se poate…

 36. „apogeul faradelegii fiscale arbitrare, si denota cat de corupt, mafiot si esuat este”

  Ce legatura are discriminarea unor pensii cu fiscalitatea „arbitrara” (!?) sau cu coruptia, va mai mirati ca sunteti in eterna oponenta ? Hai, compensati o grosolana discriminare de calcul cu o alta, fiscala ! Pe acestia ii sustine gazeta asta ?

 37. Se livreaza o minciuna crasa cu o manevra avantajoada austriecior prezenti azi la guvern, da, livreaza cetatenilor de catre ursarul Ciolacu! Cica ar vrea ca omv sa sustina Romania sa intre in shengen contra cerintelor omv! E cea mai mizerabila manipulare mincinoasa in legatura cu shengen si omv! De ce? Pentru ca, atata timp cat omv are accept la avantaje, se fac ca ploua, in plus, omv nu are nicio treaba cu shengen-ul! In shengen nu va intra Romania indiferent ce ar plati, sa va fie clar tuturor, am scris destul de mult cu argumente despre shengen! Romania va ramane cu curul gol, si fu…a si futrata si vanduta, tara nimanui! Tara care e vanduta in bataie de joc pe nimic prin continuitate minciuni crase aruncate cetatenilor!

 38. „Cica ar vrea ca omv sa sustina Romania sa intre in shengen contra cerintelor omv!”

  Cine spune asta, cititorii de promptare ? Tot aud despre „o negociere” ! Se negociaza un drept cu un nedrept ? Ca sa citesti de pe un prompter nu trebuie sa treci un test, ceva, o minima scoala, un micut IQ, ceva acolo ?

 39. Esop 620 i.Hr. – 564 i. Hr.
  Vulpea si ariciul

  O vulpe, după ce a traversat un râu, și-a încurcat coada într-un tufiș și nu se mai putea mișca. Câțiva țânțari, când au văzut vulpea prinsă în capcană, s-au așezat asupra ei și s-au bucurat de o masă bună, ospătând cu sângele vulpii, vulpea neputând să-i îndepărteze cu coada prinsă. Unui arici care se plimba pe acolo i s-a făcut milă de vulpe si a intrebat-o

  — Vrei sa te ajut să alungi țânțarii aceia care îți sug sângele?
  — Mulţumesc, maestre arici, a raspuns vulpea, dar aş prefera să nu o faci.
  – De ce nu? întreabă ariciul.
  – Ei bine, vezi, a răspuns vulpea, acești țânțari s-au săturat; dacă îi alungi pe aceştia, alţii vor veni cu poftă proaspătă si-mi vor suge sângele până la moarte.

 40. Broaștele vor un rege. Esop.

  Pe vremuri, Broaștele au trimis o delegație la Jupiter pentru a-i cere să le dea si lor, un rege. Jupiter, disprețuind nebunia cererii lor, a aruncat un buștean în iazul în care locuiau și a spus că bușteanul ar trebui să fie Regele lor. Broaștele au fost îngrozite la început si s-au ascuns in cele mai indepartate locuri ale iazului. Treptat, când au văzut
  că bușteanul a rămas nemișcat, una câte una s-au aventurat la suprafață și în scurt timp, din ce în ce mai îndrăznețe, cu un asemenea dispreț pentru buștean, au început chiar să stea pe el.

  Crezând că un rege de acest fel este o insultă la adresa demnității lor, ele au trimis a doua oară delegația la Jupiter și l-au rugat să-l ia pe regele leneș și să le dea altul mai bun. Jupiter, enervat că a fost deranjat, a trimis o barză să le conducă. De îndată ce Barza a sosit printre ele, a început să prindă și să mănânce Broaștele cât de repede a putut.

  Care este morala? O morală ar fi, când cauți să-ți schimbi starea, fii sigur că o poți îmbunătăți.
  Alta ar putea fi, ai grija pe cine votezi!

 41. Indiferent de ce vrea să facă un premier al României dumneata ești doar cu critica.

 42. In data de 19 sept-0:42 am postat fara un rezultat de aparitie.
  O repet :

  E usor a scrie versuri fara insa a ne spune
  Si masuri de indreptare spre directiile bune
  Din dezastrul economic promovat de ani in sir
  Ce guvern sa ne mai scoata ? Poate-o slujba’n cimitir.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.