”O sărbătoare a vieţii, într-o lume în care mereu suntem asediaţi de veşti proaste”

PS Varlaam Ploieşteanu, declarația zilei. Buna Vestire – o sărbătoare a vieţii; zămislirea oricărui copil – un dar de la Dumnezeu

„Praznicul de astăzi este unul care aduce lumii multă bucurie şi multă speranţă.

Hristos s-a făcut om, ca pe noi oamenii de pe pământ să ne înalţe la ceruri, să ne facă fii ai lui Dumnezeu după har.

Într-o lume în care mereu suntem asediaţi de veşti proaste, de nenorociri, de catastrofe, de accidente, de morţi, această veste bună este o sărbătoare care ne cheamă să ne umplem inimile de veselie, de speranţă că noi nu suntem destinaţi morţii, ci împărăţiei fără de sfârşit a celui care, la cuvintele Preasfintei Sale Maici ‘Iată roaba Domnului, fie mie după cuvântul tău’, a început să se urzească, să se ţeasă în preacuratul pântece a Preasfintei Fecioare Maria. Este o sărbătoare a vieţii.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

6 Comentarii

 1. Dacă IPS Varlaam Ploieșteanul ar fi zis în loc de „suntem asediaţi de veşti proaste”, „suntem asediaţi de minciuni-sperietori” era altceva, dar așa…
  PS suntem dar citim și zicem sîntem; firesc, transcrierea este fonetică.

 2. Toti turnatorii se dau moralisti. Ipocrizie si nesimtire,asta caracterizeaza un popa.

 3. care „viata”, bhai? teologia este minciuna si mintiti oamenii pentru a-i manipula. spuneti ADEVARUL SI CEI CARE GANDESC SI IUBESC ADEVARATUL DUMNEZEU, CEL UNIC SI NENUMIT, CARE ESTE ENERGIE, FRECVENTA SI VIBRATIE (TATAL, FIUL SI DUHUL SFANT), VA VOR URMA. ATAT TIMP CAT SLUJITI UNUI „DUMNEZEU”-PARAZIT, „bibliei” – MINCIUNA FA K A TU RA CONSTANTIN SI ELENA, DOI CRIMINALI SI ADULATORI DE PUTERE, CA SI VOI, NU SUNTETI IN SLUJBA DOMNULUI, CI IN SLUJBA D IA VO LULUI! domnul zeu caruia voi ii slujiti este iubitor de suferinta si sange… Tatal Fiului Sau NU are nevoie de adulatie, slava si nici de biserici, bhai! doar prin capacitatea de a te ridica spiritual poti scapa de „aici”. scapa cine poate, adica…

 4. Ma infioara numai gandul, la cata populatie pune botul la prostiile pe care le debiteaza popii! Multi si prosti, asta s- a vrut!

 5. Înaintașii stăpînilor voștri s-au străduit de cîteva sute de ani să desființeze Biserica. Și, se vede, după cum turbați și faceți spume, nu prea aveți spor. O să dați socoteală!

 6. Putori comuniste sunteți voi care va zgâiți la alții care ca să-si aline necazul cântă. Rușine! Rușine să va fie impostori învechiți în aceleași năravuri de cu o mana te mângâie cu alta bagă cuțitul în tine. Rușinea fie cu voi, neam de leneși și prefăcuți!
  Va scremeti și va auto-aprobați în laturile unora altora! Sila mea cu voi să fie!
  Nu meritați nimic leprelor! Nimic! Bleahhhh! Bleah!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.