O țară europeană legalizează moartea asistată

O majoritate a cetăţenilor sloveni s-a declarat favorabilă legalizării eutanasiei şi liberalizării consumului de marihuana, în două referendumuri cu caracter consulativ desfăşurate duminică odată cu alegerile europarlamentare, transmite agenţia EFE.

La primul dintre aceste referendumuri, 55% dintre cei care au participat au votat pentru legalizarea eutanasiei. La celălalt referendum 67% dintre participanţi au votat pentru cultivarea şi procesarea canabisului în scop medical, iar o slabă majoritate de 52% de asemenea pentru liberalizarea folosirii canabisului în scop recreativ.

Susţinătorii eutanasiei, respectiv coaliţia de centru-stânga aflată la putere, a argumentat că fiecare persoană ar trebui să aibă dreptul să ia decizii independente asupra propriei sale vieţi şi că medicina nu poate tratata sau alina toate bolile. În schimb, opoziţia conservatoare a dezaprobat iniţiativa, cu argumentul că viaţa umană este inviolabilă, conform Constituţiei Sloveniei.

În urma acestor referendumuri, premierul sloven Robert Golob, care conduce o coaliţie formată din partidul său liberal şi două partide social-democrate, a anunţat că va avea în vedere să prezinte până la sfârşitul anului proiecte de lege corespunzătoare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. Moarte asistata de un pluton de executie ptr criminali. Sunt convins ca s-ar vota cu 99%.

 2. @nesemnatu’ nenumitu’ cu codita…marihuana si moarte asistata??? Astea sunt valorile tale? Studiile medicale indica depresia ca principalul motiv pentru moarte asistata. Asa ca medicii adevarati spun ca sa se trateza depresia si sa se practice corect medicina paleativa pentru bolile terminale. In Canada s-a ajuns la absurditatea de „moarte asistata” pentru copii sau pentru oameni saraci care sufera de „lipsa de demnitate”….

 3. Este, evident,o variantă excelentă pentru firmele de asigurări care nu mai plătesc tratamente costisitoare, big farma care poate duce-n cosmos prețul la orice rahat de pastila și nu mai pune nimeni presiune pe ea să finanțeze cercetare și producție și, binențeles, pentru gunoiul politic care nu trebuie sa mai aibă grijă de „cazurile dificile” de genul celor descrise de @”un român” pe care le confirm din propria-mi lectură cu completarea că au existat și probabil mai există cazuri de bătrâni „euthanasiați” cu forța în complicitate cu”doctorul” pentru moșteniri. În scârba asta de Europă, nu știu ce naiba mai căutăm.Dar știu proștii.

 4. „Coaliţia de centru-stânga aflată la putere, a argumentat că fiecare persoană ar trebui să aibă dreptul să ia decizii independente asupra propriei sale vieţi.”
  Am ras mult alaturi de Ursula si Bill (parteneriatul public-privat ptr viata).

 5. In Canada,statul presa un datornic sa accepte eutanasia.Asta este viitorul neomarxistilor,esti sarac,nu ai dreptul la viata.Asta ati votat,fara sa stiti,fara sa va pese ce inseamna noul maexism.

 6. O manipulare josnică este asocierea utilizării canabisului în scopuri medicale, pentru care nu trebuie referendum fiindcă deja se utilizează dintotdeauna pentru aşa ceva, cu consumul de marijuana la liber ca să fie drogălăii fericiți.
  Ce lepre!

 7. Romania a legalizat de mult. Politia si SRI au arme cu energie dirijata si lovesc oriunde si oricum oameni in aceast tara. Adica sunt cobai experimentali pe care se aplica retete de experiment. Verificati ce armament a cumparat Romania cu standard NATO inainte de aderare si dupa aceea. Scrie in Monitorul Oficial. Asa ca Romania face terorism pe cetatenii sai de mult! Cica pentru preventie! Preventia nu este terorizarea omului 24 din 24 si lovire a organelor sale de la distanta.
  Intrebati la Politia romana! Au folosit si la 10 august. Dar au si subiecti umani pe care ii monitorizeaza ca pe animale si iilovesc coercitiv. Ei fac preventiee…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.