O ursoaică și puii săi, alungați de la Șumuleu Ciuc

 O ursoaică și puii săi au fost alungați de vânători din zona unde se va desfăşura, sâmbătă, marele pelerinaj de Rusaliile Catolice de la Şumuleu Ciuc.

Zece vânători de la AVPS Szilos, cu care Primăria are contract, însoţiţi de trei câini, au participat la acţiunea de alungare. Ursoaica era în zona Dealului Şumuleul Mare şi a fost alungată în pădure.

Viceprimarul Bors Bela a spus că era important ca ursoaica cu pui să fie îndepărtată „în adâncul pădurii”, ţinând cont că aceasta putea deveni agresivă, dacă îşi simţea puii în pericol.

Vânătorii au mai găsit în pădure şi urmele altor urşi, dar autorităţile consideră că aceştia nu vor veni la locul pelerinajului, ţinând cont că în zonă va fi gălăgie şi un număr mare de oameni.

De asemenea, vineri dimineaţă a avut loc o altă acţiune, în zona Dealului Şumuleu Mic, vânătorii urmând să verifice zona şi în cursul serii, când câteva sute de pelerini călare vor veni la locul procesiunii.

Pelerini din toată lumea sunt aşteptaţi, sâmbătă, în şaua dintre Şumuleul Mare şi Şumuleul Mic, pentru a participa la procesiunea de Rusaliile Catolice închinate Fecioarei Maria.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. credeam că urșii sunt protejați. e legal să alungi niște animale protejate din aria naturală în care trăiesc, mai ales că e vorba de o ursoaică cu pui!?
  nu e mai bine să se întoarcă Borș Bela cu puii lui în Siberia strămoșească!

 2. rezervatii naturale pentru ca le-ati distrus habitatul natural – dati-le de mancare bhai! URSUL ESTE OMNIVOR CA SI OMUL! DATI-LE MANCARE! ursoaica si puii sunt infometati j e gu ri proaste si barbare!

 3. Urși se duc acolo unde mai sunt paduri, dizlocați din fostele păduri rase ale miticilot dî India.

 4. Venise si ea in pelerinaj. Era catolica.
  Bine ca n-au impuscat-o si chiar ma mir cum de i-o fi apucat mila atat de subit.

 5. No,bine,vor găsi turiștii „trufe de urs” din belșug,direct de la sursă,să aibă suveniruri de la pelerinajul care dorește să mențină memoria luptei pentru apărarea creștinismului alături de turci,lângă care au stat permanent începând cu Baiazid,până li s-a împlinit voia și au ajuns”Macaristan”

 6. Prea multi ursi si prea multe oengeuri pe langa ursi. Am ajuns sa fim invadati de ursi.

 7. Nu confunda pe sultanul turc care v-așezat jugul pe voi, miticilor, cu sultanul care a făcut dint-o parte al ”Macaristanului” pașalâc . Cei din Macaristan erau boi, au suportat jugul 150 ani, spre deosebire de voi capre, care au făcut servicii casnice mai delicate 450 ani.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.