O zi de mai la Londra

Tony Blair, Margaret Thatcher și Winston Churchill se plimbă pe malul Tamisei, dincolo de Turnul Londrei. Trece un stol de papagali verzi prin văzduh, o dronă de la MI5, un zepelin german rătăcit prin Timp. Asta, nu mai e. Ce nu mai e? Păi nu mai e nimic din ce-a fost. Cam așa e, nimic nu mai e ca altădată. Altădată era mai frumos, parcă. De 1 Mai? Ei, de 1 Mai! Era mai frumoasă primăvara. Acum că America s-a scufundat în ocean, Japonia și ea, se cheamă că trebuie să ne schimbăm geostrategiile radical. Ce înseamnă radical? Păi ce poate să însemne?! Înseamnă, desigur, radical. Dar radical de tot. Aha. Era bine când era America! Cine poate spune că nu era bine? Păi nou ne era bine. Da, dar ne-am învățat prost, așa, cu binele acela. Acum suntem pe cont propriu. Sigur că suntem pe cont propriu. Într-un fel, am fost pe cont propriu și în Al Doilea Război Mondial.

Da, dar acum sunt tot felul de mișcări. Românii or să-și ia nasul la purtare și or să vrea să conducă Uniunea Europeană. Păi de ce să-și dorească asta? Păi de unde să știu eu? Și trebuie să recunosc, au toate șansele să încline balanța în favoarea lor. Chiar crezi povestea asta? Oamenii noștri, spionii noștri, ce spun, oare? Exact asta spun. Adică supremația noastră e pe ducă? E sub un mare semn de întrebare? Păi sigur că e! Și chiar crezi că românii au atâta putere? Acum au. Păi asta e foarte nasol, dar nasol de tot. Ai putea să vorbești cu Adrian Năstase că te-a mai ajutat cândva să cumpere Mittal, să cumpere… Să cumpere Combinatul Siderurgic Galați!

S-a dus vremea lui Adrian Năstase. E gata, a ieșit de pe scenă. Hm, atunci e groasă rău de tot. Ar trebui să ne punem, bine cu românii în noile condiții. Crezi că mai putem face ceva? Crezi că au uitat că tu i-ai lăsat în mâinile rușilor în 1944?!? Asta a fost marea eroare a politicii tale! Marea eroare? Dar tu? Te-ai războit cu Argentina când de fapt ar fi trebuit să asiguri independența energetică a Angliei în plin Secol XX! Ei, lasă, că nici tu n-ai fost mai breaz. Băutura ți-a întunecat mintea și l-ai săpat bine de tot pe generalul Patton care voia să dea de pământ cu comuniștii la sfârșitul războiului! Ăsta e răspunsul, sfârșitul. Trebuia să ni se întâmple. Am făcut multe prostii. Cred că am fost cam aroganți. Cred că i-am enervat pe toți. Dar ce i-am mai enervat! Adică vrei să spui că și India se gândește să ne pună cu botul pe labe? Păi dacă le vine bine cu românii, s-ar putea să încerce!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

  1. Nu mai bine s.f. politic după bancul cu tov. Ceaușescu și tovarășa adsptat: “Klaus Iohannis și Carmen Iohannis lopătează zăpada din fața Palatului Cotroceni. Începutul este frumos…”

  2. auz ba ca va tranteste in fata, tataru asta pocit la fata, dupa 40 de infometare, daramand si praduind intotalitate tara ulterior. Cum ca voi romanii suntetu subhumani, si naveti fete sa conduceti heuropa hitlerista, ce va tine sub talpa fascista acum.

    Asta intimp ce Hungaria face demersuri sa se reuneasca cu Croatia, sa devina centru europei, ce era mai demult, nainte de democratia capitalista, bagata de hitleristi si la ei.

    Bha strambule, se va scobora un Stefan cel Mare sau un Vlad Tepes sva puie pa voi, tatarii de bukres, la uscat dealungul drumurilor, ca pa vremuri. Ca sa zici car mai exista o sansa.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.