Obreja, plângere la DIICOT împotriva Codruței Kovesi, Coldea și Maior

Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box, a anunțat, pe Facebook, că a transmis la DIICOT o plângere împotriva procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a lui Florian Coldea și a lui George Maior.

Plângerea îi vizează pe Laura Codruța Kovesi, la data faptelor procuror general al României, pe George Maior, fost director SRI și pe Florian Coldea, la data faptelor prim-adjunct al directorului SRI.

„În virtutea drepturilor constituționale și a prevederilor Codului de Procedură Penală, am formulat plângere penală împotriva numiților Laura Codruța Kovesi, Florian Coldea și George Maior. Având în vedere pericolul pentru ordinea publică și a statului, precum și probele (și nu „suspiciuni rezonabile”), aștept luarea de urgență a măsurilor legale ce se impun”, a scris Rudel Obreja pe Facebook.

În plângerea formulată se menționează și numele ‎semnatarului protocolului încheiat între SRI și Ministerul Public, Gabriela Scutea, cea care l-a reprezentat pe prim-adjunctul procurorului general de la acea vreme.

De asemenea, plângerea este formulată și împotriva tuturor procurorilor care au făcut parte din „echipe mixte”, dar și contra celor care au transmis informații, date, probe din dosare către angajați ai SRI sau au colaborat în orice mod cu structurile de informații în baza acestui protocol.

„Este necesar să se stabilească la ce moment, în ce structura și cu ce resurse a luat ființă acest grup, cine a fost inițiatorul și constituitorul acestui grup, cât de extinse au fost legăturile sale și câți membri au aderat la acest grup – devenind beneficiari ai informațiilor strict secrete și implicit ai puterii oculte care a îngrozit justiția și justițiabilii, câți membri sprijinitori au avut, cine sunt aceștia și în ce formă au acționat în vederea punerii în aplicare a acestui plan zero diabolic și distructiv la adresa puterii judecătorești”, se arată în documentul înaintat procurorului Daniel Horodniceanu.

În aceeași sursă se precizează că, pentru a dovedi cele stipulate în plângere, Rudel Obreja va prezenta înscrisuri și martori, atunci când va fi chemat de organele de urmărire penală, în calitate de parte vătămată.

De altfel, vineri, apărătorul fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box a cerut magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) să transmită către DNA o solicitare de lămuriri privind implicarea SRI în dosarul „Gala Bute”, instanţa aprobând această cerere.

„În spaţiul public a apărut un protocol încheiat între SRI şi PÎCCJ. Legat de acest dosar, a fost emis în 21 aprilie 2015 un comunicat în care este prezentată situaţia şi, în final, se spune că procurorii au beneficiat de sprijin al SRI. Solicităm să emiteţi adresa către DNA să ni se comunice dacă a existat un plan comun de acţiune, dacă a fost constituită echipă operativă comună şi dacă DNA a comunicat operativ modul de valorificare a informaţiilor sau sesizărilor de la SRI şi dacă SRI a sprijinit efectuarea constatării tehnice. Invocăm aceste lucruri pentru a beneficia de dreptul la un proces echitabil şi pentru a face apărări. Dacă veţi încuviinţa, ne rezervăm dreptul de a solicita anularea acestui protocol. El este desecretizat, a fost denunţat, dar a produs efecte. Vrem să vedem dacă a produs efecte şi în această cauză”, a solicitat Dan Lupaşcu, avocatul lui Rudel Obreja, în instanţă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis această cerere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

2 Comentarii

  1. orice cetatean are dreptul sa faca plangeri. dar nu toate plangerile merita spatiu de ziar.

  2. Simtim o penurie de eroi sora cu seceta,sa fie primit si Marele Blond!Inca unul care ne va lumina viata de pe sticla luptei anti-sistem!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.