Obstacole în drumul spre școală

 

Drumul către școală poate fi și altfel. Dacă acum, părinții parcă ar vrea să-și ducă pruncii cu mașina până în clasă (dacă ar fi posibil), nu la fel stăteau lucrurile anii trecuți. Cel puțin în Italia, acolo unde, aproape 20 de ani, elevii din apropiere de Modena erau nevoiți să treacă râul Panaro cu un sistem de scripete.

 

Fotografia a fost realizată în 1959, în vecinătatea orașului Modena, Italia. Anterior, în zonă a existat un pod, dar acesta fusese distrus în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și a rămas nereparat pentru o perioadă îndelungată din cauza constrângerilor financiare.

De aceea, de dragul copiilor, și pentru ca aceștia să nu facă un ocol uriaș, au fost instalate frânghii de fier pentru a depăși acest obstacol. Fiecare copil și fiecare adult care avea nevoie să treacă peste râu erau nevoiți să aibă propriul scripete. Pierderea scripetelui reprezenta o problemă, așa că fiecare trebuia să știe exact unde-și lasă obiectul atât de necesar, după cum arată o serie de imagini remarcabile postate de patrimonio.archivioluce.com 

În mod remarcabil, acest sistem improvizat pentru traversarea râului a continuat să fie utilizat până în 1980.

 

Sursa foto FB

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

3 Comentarii

  1. Știți ce i-au pus părinții unui golan in rucsac?…2 pliculețe de canabis …asta-i nivelul de educație in familiile din românia…
    Caz concret …liceul Caragiale din bucurești..

  2. Avem si azi tiroliene, dar nu in drum spre scoala. Sunt amplasate in locuri special amenajate pentru divertisment.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.