Octavian Știreanu: Ce ascunde dictatura climatică?

În 2019, an industrial neafectat de pandemie, Uniunea Europeană a fost pe locul 4 în lume la cantitatea de gaze cu efect de seră emise (cu 7,3% din total), după China, Statele Unite și India, care împreună emit 92,7%. Ponderea UE în emisiile globale de gaze cu efect de seră a scăzut de la 15,2% în 1990 la 7,3% în 2019.

 

 

Schimbările climatice  sunt un subiect la mare modă. Cu multă abilitate, termenul de „încălzire globală”, contrazis de realitate, este înlocuit cu acela mult mai încăpător și neverificabil de „schimbări climatice”.

S-a lansat ipoteza că lumea este amenințată de tot felul de  schimbări climatice. În sus sau în jos,  nu se știe – cert este că afectează în fel și chip economia, sănătatea, respirația, natalitatea ș.a.m.d.

Cu timpul, ipoteza s-a transformat într-o axiomă. Adică în ceva care nu mai trebuie demonstrat. S-a găsit rapid și cauza „schimbărilor climatice”: emisia de gaze cu efect de seră. Se spune că unele gaze din atmosferă se comportă ca pereții unei sere – captează și rețin căldura soarelui, astfel încât aceasta nu mai este eliberată înapoi în spațiu și ajunge să producă o încălzire globală. S-a obținut concluzia dorită: inamicul omenirii îl reprezintă sursele de emisie a acestor gaze păcătoase.

Conform unor documente oficiale ale CE, sursele emisiilor de gaze sunt: folosirea combustibililor fosili (cărbune, petrol și gaze naturale), tăierea pădurilor (copacii absorbind prin fotosinteză CO2 din atmosferă),  îngrășămintele care conțin azot și, nu în ultimul rând, creșterea animalelor, mai ales a vitelor și ovinelor, care produc cantități mari de metan în timpul digestiei”!.

Toate aceste cauze alcătuiesc  un adversar care trebuie învins. Comisia Europeană și-a creat un nou obiect al muncii. Lumea trebuie mobilizată pentru această nouă luptă.

Nu există un etalon care să măsoare cu precizie în ce constau schimbările climatice. Se spune doar că temperatura planetei crește cu o rată de  0,2 °C pe deceniu, ceea ce ar fi foarte grav. Creșterea este la paușal, nu doar la ecuator sau la polul nord.

Similar cu pandemia virotică este pe cale de răspândire o pandemie climatică. În cazul acesteia, răul nu mai e provocat de un virus exterior, ci – ne spun adepții acestei teorii – de modul tradițional de viață al oamenilor.  Acesta trebuie schimbat. E nevoie de o lume fără cărbune, țiței și gaze naturale. Dar și fără vaci și oi….

Directivele CE n-au întârzâiat să apară. Birocrația bruxelleză produce pe bandă rulantă tot felul de măsuri demente, fără să întrebe oamenii, cetățenii, țările membre…Funcționarii UE, acești copaci pe rotile, fără rădăcini în țările din care provin,  care se învârt pe coridoare mai ales între casierie și bufet, ne anunță: centralele casnice pe gaze vor fi interzise din 2030. Automobilele pe benzină vor fi interzise din 2035. Consumul de carne de vacă trebuie redus cu 71% pînă în 2030. Avem alternativa biftecului de greieri și a pilafului de furnici etc, etc.

Tendința green deal-ului aflat în răspunderea fostului prim-vicepreședinte al CE Frans Timmermans este spre instalarea unei dictaturi climatice care să „salveze” omenirea, distrugând, în subsidiar, modul tradițional de viață al oamenilor. În paralel, terorismul ecologic răspândit de o propagandă bine ticluită a dus la distrugerea industriei din multe țări europene.

Ponderea UE în emisiile globale de gaze cu efect de seră a scăzut de la 15,2% în 1990 la 7,3%  în 2019. Diferența de 92,3% provine doar de la 3 țări: China, SUA și India. Proporția aceasta explică de ce UE a ajuns o putere economică de mâna a doua, care nu mai contează în competiția cu țările ferite de această pandemie climatică.

 (https://www.europarl.europa.eu/news/ro/headlines/priorities/schimbarile-climatice/20180301STO98928/emisii-de-gaze-cu-efect-de-sera-pe-tari-si-sectoare-infografic)

Folosirea energiilor convenționale este o sursă, dar și un indicator al dezvoltării economice. Regula se confirmă și în interiorul UE, unde 70% din volumul emisiei de gaze provin de la cinci state: Germania, Franța, Italia, Polonia și Spania.

(https://www.europarl.europa.eu/news/ro/headlines/society/20180703STO07123/schimbarile-climatice-in-europa-cifre-si-date).

                        UN SULTAN CERE DOVADA

La Conferința ONU privind schimbările climatice (pe scurt COP28) desfășurată la începutul acestei luni în Dubai a explodat o mică bombă. Președintele summit-ului, Sultan Al Jaber, a avut o declarație contra curentului, afirmând că „nu există nicio dovadă științifică” din care să reiasă faptul că este necesară eliminarea combustibililor fosili pentru a limita creșterea temperaturii globale la 1,5 grade Celsius.

Informația a fost  difuzată de „The Guardian” pe 3 decembrie, în plină conferință.

Potrivit publicației britanice, Al Jaber a făcut aceste comentarii cu ocazia unui eveniment online „She Changes Climate”, desfășurat pe 21 noiembrie. În polemica ivită încă de atunci, el cerea să îi fie prezentată o foaie de parcurs „pentru o eliminare treptată a combustibililor fosili care să permită o dezvoltare socio-economică durabilă, dacă nu vreți să duceți lumea înapoi în peșteri”. „Nu cred că veți putea ajuta la rezolvarea problemei climei, arătând cu degetul sau contribuind la polarizarea și divizarea care se întâmplă deja în lume. Arătați-mi soluțiile. Nu mai arătați cu degetul”, mai adăuga Al Jaber.

Declarațiile sale contrazic opinia secretarului general al ONU, Antonio Guterres, care a afirmat în cadrul summit-ului că „știința este clară” și că „limita de 1,5 grade Celsius este posibilă doar dacă, în cele din urmă, vom înceta să mai ardem toți combustibilii fosili. Nu reducem, nu diminuăm. Eliminarea treptată, cu un calendar clar”, a afirmat Guterres la Dubai, chiar în casa unuia dintre cei mai mari producători de țiței din lume.

Afirmațiile lui Al Jaber sunt considerate de unii oameni de știință „incredibil de îngrijorătoare”, „se apropie de negarea climatului”, arată ziarul britanic.

Trebuie spus că Al Jaber nu este un fitecine. Din 2016 este directorul executiv al companiei petroliere de stat din Emiratele Arabe Unite (ADNOC – Abu Dhabi National Oil Company), companie la care și-a început cariera ca inginer. În ianuarie anul acesta a fost desemnat coordonator al COP28 din Dubai –  ceea ce unii observatori consideră că a reprezentat un grav conflict de interese.

Al Jaber are 50 de ani și studii solide făcute în SUA. Deține o licență în inginerie chimică de la Universitatea din California de Sud, un doctorat în afaceri și economie de la Universitatea Coventry și un MBA de la California State University din Los Angeles. Este membru al Consiliului Suprem pentru Afaceri Financiare și Economice din Abu Dhabi, președintele Băncii de Dezvoltare a Emiratelor  și membru în consiliul de administrație al Universității de Inteligență Artificială „Mohamed bin Zayed”.

            VACA VINOVATĂ ȘI ÎNTOARCEREA LA PEȘTERI

Disputele în jurul schimbărilor climatice sunt departe de a se încheia. Ofensiva împotriva combustibililor fosili începe să fie temperată de complicațiile care apar în folosirea motoarelor electrice. Industria cărbunelui și cea nucleară, aruncate peste bord cu două decenii în urmă, încep să fie reabilitate. Germania este un exemplu.

Interesele politice sunt decisive în tranșarea disputei pro și contra combustibililor fosili. Poziționarea secretarului general al ONU, Antonio Guterres, este evident partizană, chiar dacă se ascunde sub antetul generos al salvării omenirii. Argumentele sale sunt volatile. Acuzarea vacii ca sursă a emisiei de bioxid de carbon reflectă criza de argumente împotriva combustibililor fosili.

Apologeții eliminării combustibililor fosili nu pot da răspuns convingător solicitării formulate  de Al Jaber – și anume o foaie de parcurs pentru o eliminare treptată a combustibililor fosili care să permită o dezvoltare socio-economică durabilă, „dacă nu vreți să duceți lumea înapoi în peșteri”.

Combustibilii fosili au influențat decisiv  civilizația omenirii și dezvoltarea economică a țărilor în ultimul secol. Ce le poate lua locul?  Dezvoltarea uimitoare a Germaniei după Al Doilea Război Mondial este pusă de multă lume pe seama surselor ieftine de energie asigurate de Rusia, chiar dacă referirile la acest subiect sunt trecute la note de subsol.

Nici limita de 1,5 grade Celsius, vehiculată de vestitorii schimbărilor climatice, la care ar trebui să se plafoneze încălzirea planetei nu este stabilită decât convențional. Lipsește un etalon obiectiv și verificabil privind măsurătorile climatice și factorii care le influențează. Și mai lipsesc analize exhaustive privind efectele acestui plus de temperatură pe zone geografice, anotimpuri, forme de relief, densitate de populație ș.a.m.d.

Acceptarea convențională a unor standarde pentru viitor pe baza unor curbe de temperatură ale trecutului este contrazisă adesea de realitatea meteorologică concretă în diferite colțuri ale lumii.

Fenomenul de încălzire este, totuși,  cvasiunanim acceptat, dar asupra cauzelor procesului există diverse explicații. Consecințele eliminării combustibililor fosili asupra dezvoltării omenirii sunt trecute sub tăcere. Întrebarea lui Al Jaber n-a primit răspuns și nici nu sunt speranțe că va primi vreodată.

 

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 35
Octavian Știreanu 192 Articole
Author

34 de Comentarii

 1. Pe cand se lupta cu „socialismul real” bazat pe planificare, Westul colectiv ne invata ca in „adevarata democratie” problemele se rezolva doar daca si pe masura ce apar..In rest-libertate ! A venit vremea sa contemplam cu ochii nostri maretia acestei afirmatii.

 2. Statul adânc are nevoie de un job.Unul mesianic, nu orice job, un job”pe măsura lui”.”Societatea civilă” aia oganizată și plătită de sotosică, nu oricare, se agită-n paralel, cu flatulente legitimatoare.Obiectivul? Banii, puterea, ca deobicei.Cauza? Nu mai există obiectul investitiei, 40.000.000.000.000 de parai zac neinvestibili.Pe deasupra, sărakii au case, terenuri li se rupe de putere, sunt mobili.Lasă că le arătam noi lor!Ce cred ei?! Li s-a suit drmocrația la cap!!Dacă vrei un război decent, n-ai cu cine! Nu mai intră nimeni în centrul de recrutare.Daca faci conscriptii, ți se suie-n cap! S-au obrăznicit, s-au îndulcit la trai bun, haleala ieftină, timp liber prea mult, căldură, lumină…Lasă, că le scoatem noi gargăunii din cap! Umblă ca gândacii de bucătărie, peste tot.Lasă că le luăm noi jucăriile!Ca-n Maui…Ce, ăla e loc pentru mocofani?!Să stăm cot la cot cu ei? Put!

 3. Sa intelegem ca doar ue cu 7,3 % si usa -china-india cu 92,7% ( total 100% ) sint poluatori in aceasta lume ? Banuiesc ca restul lumii produce doar O2 prospat .

 4. Transformare oamenilor in furnicari, arici etc. adica in animale insectivore tinute la zoo. Intr-o zi arhanghelul Mihail si rungaciunile omenirii ii va distruge si salva de stolul sufletelor aduse pe Pamant pt pacatele lor din alta constelatie. O stiu si ei, fac pe filantropii, dar nu se pot stapani sa nu fie lacomi si nemilosi, provocand tragedii de mii de ani, asa ca intr-o zi cand sufletele lor vor dispare din Univers prin absortia scanteii de Nucleu/Creator, Pamantul va fi liber pt un timp pana dualitatea bine/rau lumina/intuneric nu va genera o noua contradictie, folositoare pt a intelege lectia vietii si a evolua spiritual. Sa adunam comori acolo unde va fi sufletul nostru in cer, pana la revenirea noastra/invierea pt o alta etapa…

 5. Urmează probabil și interzicerea căsătoriilor clasice așa cum le-a lăsat Dumnezeu: bărbat și femeie.

 6. Ce poate urmării o dictatura? Firește,suprimarea drepturilor indiviziilor și a drepturilor națiunilor. Ca orice forma de dictatura are nevoie de dictatori înfocați. Iar de aceștia lumea nu a dus și nu va duce lipsa niciodată.
  PS. Dinozaurii au dispărut, și ei, din cauza poluării din industrie și a gazelor emise de vacile de la Bruxelles. De, pe atunci vacile erau cât zgârie norii, iar industria siderurgica atinsese maximum de producție. Și atunci, ca și acum, s-au luat masuri de reducere a emisiilor de carbon, dar era deja târziu. Trecuse de miezul nopții și miezul s-a ofticat rău de tot. Dupa câte am înțeles și cred ca am înțeles bine, atunci animalele circulau cu trotinete în drumul lor in marea migrație, iar păsările erau duse cu avionul la destinație ca să nu facă mizerie pe tera. Doamne ce vremuri au prins și Dinozaurii. Mai ca mi-e mila de ei. Spre deosebire de ei, dinozaurii zilelor noastre se considera nemuritori și vor ca muritorii de rand sa plece cât mai repede de pe pământ ca ei să se simta în siguranță deplina și sa-si poată trai în liniște visul vieții fără de moarte.

 7. Sa zicem ca un nebun, la piscina, arunca o piatra in apa. tu te dezbraci, sari in apa innoti, cauti piatra o scoti afara. Dupa care nebunu arunca alta piatra… care din voi va obosi primul?

  Solutia e sa-l inchizi pe nebun la ospiciu primadata. Lafel si cu nebunii astialalti cu globalwarmingcooling, lgbt, trans, gmo, woke… Ei trebuie eliminati din societate. pierdere de vreme sa stai sa combati toate tampeniile. ei pot inventa o alta tampenie intr-o secunda.

  In zece ani o sa-mi dati dreptate dar va fi prea tarziu. poate si acum e prea tarziu.

 8. scurt recurs la memorie: de vreo 50 de ani au venit cu vrajeala asta, din zece in zece ani ba urca nivelul oceanelor pana la inaltimea himalaiei, ba lumea era parjolita de vreo seceta biblica…vrajeala ieftina!…nu tre sa ne mai punem intrebari, nebunii au spus cu subiect si predicat care este scopul real: vor sa ne imputineze…

 9. Eu vad că suntem în situația în care pe glob tot mai multe țări ies de sub influenta SUA și trec sub influenta Rusiei și în special a Chinei tocmai pentru a se proteja de Porno teroarea mondială și de Teroarea schimbărilor climatice.

 10. Dom ‘ Autore,
  ZI-LE Dom’le Pe NUME Alora din SPATELE Imbecililor VIZIBILI, Gen Gutuie Flescaita Ala de la ONU.
  Altminteri Idiot UTIL, cumparat cu Bani degeaba si Faima in Fata NAROZILOR …

 11. Politicienii dirijază banii spre cercetări științifice cu final predestinat care servesc interesele magnaților energetici.Cetățenii plătesc mascarada care mai e si impotriva interesului lor iar cele mai dezavantajate sunt țările sărace care produc alimente aproape gratis pentru îmbuibatii industriilor farmaceutice si de armament, adevăratii profitori .Intre timp libertatea e masacrată de pandemii și de războaie artificiale și astfel se pregătește din umbră Slavatorul Mondial care e de fapt Fiara Apocalipsei.

 12. Sultanul Al Jaber are dreptate, si nu este unul venit cu pluta, ci este inginer (deci gandeate logic) si are si doctorat in chimie (presupun ca pe bune, nu pe baza de plagiat ca la noi). Oamenii “de stiinta” sunt ingroziti tocmai pentru ca stiu ca ei nu pot demonstra ceea ce cere omul ala. Adica nu se poate demonstra experimental faptul ca emisiile asa-numitor gaze cu efect de sera chiar au efectul de incalzire a climei asa cum se pretinde, iar o foaie de parcurs nu exista, ci doar “taiati, taiati, taiati” asa ca Jaber isi pune la modul cel mai serios problema ca in urma aplicarii acelor directive omul va ajunge din nou in pesteri. In ce priveste Europa cu al sau procent de numai 7,3% din emisiile globale, presupunand ca ar reusi sa scada emisiile la zero (utopie) si ca emisiile ar influenta clima (minciuna promovata drept stiinta), tot nu s-ar influenta cu nimic clima globala, procentul respectiv fiind infim. Omenirea merge orbeste intr-o directie gresita, deoarece nu acele emisii sunt vinovate de variatiile climatice, ci ciclurile de evolutie naturala, bazate pe factori concreti, cum ar fi variatia activitatii solare si variatia pozitionarii planetei Pamant fata de Soare. Asa ca nu ne ramane decat sa ne adaptam schimbarilor climatice, iar pentru asta trebuie sa utilizam elementele antropice (cele create de om), nu sa renuntam la civiliztie si sa ne intoarcem in pesteri.

 13. Nea Stireanu s-a decis sa despice firul in patru, dar nu s-a inarmat cu ustensilele necesare fortzat de reflexele inradacinate adanc in iepoca de Aur, neprevazute cu „rotile” pana in 1989 cand montandu-le si le-a putut plimba cu o mobilitate superioara!

  Cand o sa inteleaga si mai ales o sa accepte REALITATEA ca MISCAREA ECOLOGISTA care de SASE DECENII face valuri globale, suferind
  mai multe transformari pe masura ce inventa noi linii de izbire, este OPERA Comintern fiind folosita pentru SUBMINAREA SOCIETATII CAPITALISTE OCCIDENTALE, atunci va fi obligat sa arunce peste bord aceste reflexe ANTIOCCIDENTALE!!!

 14. Comunistii ticalosi dar macar nu erau pe atat de prosti ca astia.
  Pe (editat) ca Ludovic Orban sau Vasilica Citu este „cladita”. Fapt de va duce la prabusirea colosului european cum s-a prabusit URSS. Cu diferentata ca URSS nu s-a prabusit din prostia propriilor lideri. Cand ti se uraseste cu binele votezi/trimiti/accepti cu bratele deschise URSSule, ursuli si ursulime si mai zici ca aia au facut/fac/vor face „bine”. Hai cu Forta Dreptei. Si Iohannis reales …

 15. Păi bre ciumete.. De nu ți-ai dat seama până azi, las că vezi in julie și august..dictatură.. Iar nu te uita mereu in ograda altora, vezi la tine câte păduri și cîte gropi de gunoaie ai,. Poate ar fi mai patiotic..Ți-o fi plăcând aerul greu și fraierul..patriot.

 16. Anul fatidic 1968 cu INVADAREA DREPT „REPRESALII” a COLONIEI SOVIETICE Ceho-Slovacia, o DIVERSIUNE SANGEROASA provocata la ordin de ILEGALII Dubcek si Havel care au „reformat” comunismul in COLONIE pe fondul nemultumirilor populare, ademenind astfel LIDERII POPULARI si sustinatori sa se manifeste activ si astfel devenind cunoscuti oficial sa fie LICHIDATI!!!

  Diversiunea 1968 a fost multipla o componenta importanta fiind LEGENDAREA lui Ceausescu ca „SCHISMATIC” al IDEOLOGIEI GENOCIDULUI
  in vederea „adoptarii” sale de catre ILEGALII din SUA, Anglia si intreaga Europa occidentala, restul „istoriei” fiind cunoscut!!!

  Ceausescu a stiut ce urmeaza, a incercat o „intermediere”, da fapt transmitand ultimile ordine de la Moscova dinaintea invaziei si NU A IMPLICAT Armata romana in invazie, fapt care DEMASCA PARODIA, intrucat Moscova NU A ORDONAT INVADAREA ROMANIEI, actul lui Ceausescu fiind MULT MAI GRAV decat ale lui Dubcek si Havel!!!

  Cealalta componenta a diversiunii a fost DECLANSAREA in Europa occidentala de DESTABILIZARI CIVICE, TERORISTE, de catre TERORISTI
  ai TUTUROR SECURITATILOR COLONIILOR SOVIETICE, liderii acestora fondand ulterior „PARTIDE ECOLOGISTE”, adiacent fiind create „organizatii ecologiste militante” existente pana azi si care dispun de FLOTILE NAVALE si AERIENE, in general o LOGISTICA insumand MILIARDE cu care pot finanta TERORISTII care au renuntat la locurile de munca, daca le-au avut, fiind prezenti zilnic
  pe toate meridianele unde Cauza o cere, inlantzuindu-se de sinele de cale ferata, blocand autostrazi si edificii publice etc!!!

 17. despre rezervele de METAN
  „Cercetătorii spun că amestecul îngheţat de apă şi metan se formează pe fundul oceanelor la o temperatură de aproximativ 2˚ C, dar numai în zonele unde presiunea este de cel puţin 30 de atmosfere.
  În solurile din regiunile foarte reci ale planetei, unde sunt rezerve importante de gaze naturale, cum sunt cele din Alaska şi Siberia, temperatura trebuie să scadă sub -30˚ C, pentru ca sferele de gheaţă să poată prinde în interior gaz metan.
  De regulă, sub un strat de două-trei sute de metri de hidrat de metan se află şi metan gazos liber. Rezervele mondiale de hidrat de metan ţin captive cantităţi imense de combustibil, estimat a fi între un catralion şi cinci catralioane de metri cubi, adică de zece ori mai mult decât toate rezervele ştiute de gaze naturale! (Un catralion înseamnă un milion de miliarde.)”

 18. UE intentioneaza „pe sestache” limitarea pans la interzicerea incalzirii cu lemne. Atunci o sa inceapa partea (ne)amuzanta.
  Mai intai turmenteaza populatia cu droguri de toate felurile, ca dupa Bruxellesul sa treaca la masuri dure. „Ceasca” a facut un deceniu de „antrenamente”. Terminat, se stie cum.
  Bonus, ONGistul „PLicusor” aduce si un plus de (suprai)realism.
  In conditiile in care Europa nu mai produce cat producea in urma cu 30-40de ani, productia industriala refacuta in Asia. Europe de est s-a ales industria energofaga si poluanta mult diminuata sau pusa la pamant dupa anii 1990. De unde scoate UE poluarea facuta de estul Europei cu CO2 cat justifice ingroparea (a cata oara a) economiei.

 19. Societatea umana are nevoie de o trezire colectiva si reintorcere la adevaratele valori crestine ,cele opuse Total MARXISMULUI/PROGRESIST/ROSU👹 di BINEINTELES de anticorpi sanatosi⚔️🛡️✝️

 20. Cică veni vorba să nu mai folosești centralele pe gaz..Păi nu cu centrala e baiul ci cu gazul..Ia bagă acolo ceva hidrogen in mestec.. Șă vezi că reduci poluarea la nici jumătate..Rusul pe conducta explodată trimitea gaz cu hidrogen,..Nu v-a convenit și ați chemat teroristu de doborât avioane..Acu, curând te incălzești tradițional cu varză și fasole,.. de mai apuci..

 21. Doamne, cata FATZARNICIE la sclavetii sovietici de pe forum sa ignore pozitia Sultanului determinata in mod clar de calitatea de OLIGARH al PETROLULUI si GAZELOR!!! De aceea ii dispretuiesc pe acesti fanatici, indiferent ca-si zic astazi Nicu si ierI, doru popescu STALINISTUL ceausist ATEU si APATRID/ALOGEN UCRAINEAN BOLSEVIZAT!!! Nu au coloana vertebrala si nici DEMNITATE…

  Nici pozitia gutierezului ILEGAL Comintern responsabil de NEINSTAURAREA PACII in Lume nu-i determina sa urle constatand ca este aliniat ASASINILOR COMINTERNISTI de la Pekin si Moscova pe toate palierele CELUI DE-AL TREILEA MACEL BOLSEVIC MONDIAL, inclusiv
  pe linia de izbire a ecologismului/incalzirii globale/schimbarilor climatice!!!
  Ce mai, pe sclavetii sovietici nu-i deranjeaza nici UMILIREA la care supune Nea Stireanu URSS-Rasputin excluzand-o dusmanos din societatea selecta a energofagilor capitalisti…

 22. Depopulare, decimare, democid. Din 3, doi iasa din cursa vietii. Ce nu intelegeti si de ce va tot ascundeti dupa funia din casa spanzuratului? Va trebuie un deceniu sa depasiti o disonanta cognitiva si cand va treziti sunteti deja senili de la otravurile ingerate, baute si respirate. N-am vazut in viata mea asa oameni lasi si fricosi.

 23. ..si toate acestea au loc deoarece subtil,pe nevazute,societatea civila a disparut..
  Pe vremuri,statul se autosesiza in cazuri de abuz impotriva individului,a cetateanului.Statul ne reprezenta.Statul intr-un mod subtil a devenit reprezentantul unor interese straine cetateanului,cel care suventioneaza prin taxe si impozite existent lui.Cetateanul e singur in fata unui clos,hranit de el dar care nu il reprezinta.Poporul a devenit o populatie.In acest context,statul ce nu reprezinta cetateanul,ci interese obscure,are doar un interes-controlul total control ce se face prin dictatura deghizata,iar motivele sunt inventate,cum ar fi schimbarile climatice.E timpul ca societatea civila sa renasca,altfel suntem pierduti

 24. Tocmai vorbisem CLAR de „societatile cominterniste civile” si, hop si Nae care se afla in HIBERNARE cel mai tarziu din octombrie…
  Sclavetii sovietici nu vor sa inteleaga ca PLANETA a fost CAPTURATA cu mult inainte de 1917, altfel NU ERA POSIBIL PRIMUL MACEL BOLSEVIC MONDIAL, DISPARITIA A 5(CINCI) IMPERII si transformarea brutala a IMPERIILOR TZARIST si CHINEZ in IMPERII BOLSEVICE!!!

  Deci, CRIMINALII CONTRA UMANITATII Lenin-Trotzky-Stalin au DISTRUS 5(CINCI) IMPERII, capitaliste doar „IMPERIILE SUNT CAPITALISTE
  asa cum vedem si azi”, trei dintre ele transformandu-le in „republici” Germania, Austria-Ungaria si Turcia inscaunand „imparatzi” ILEGALI Comintern, celelalte doua imperii capitaliste devenind „IMPERII BOLSEVICE” sau „republici imperiale”!!!

  Antiimperialistii sclaveti sovietici iubesc IMPERIILE BOLSEVICE!!! E atat de simplu, dar cu Canal Iile stefangheorghiste nu poti
  stabili amiabil ADEVARURI ABSOLUTE, dupa care sa poti aborda consecintele acestor ADEVARURI ABSOLUTE, fara sa mai vina un Nae sau un gigel sa o ia de la capat…

 25. Reiterez, Nea Stireanu simte o antipatie militanta contra URSS-Rasputin daca nu o trece procentual la varful piramidei poluarilor! In felul asta demonstreaza acea echidistanta deontologica fara de care nu poti presta jurnalistic, antipatia fatza de SUA primind o contragreutate salvatoare profesional…

  Neintrand in aceasta statistica definitorie pt puterea economica a unui IMPERIU CAPIZALIST, pe cale de consecinta URSS-Rasputin
  trebuie inscrisa in randul tarilor in curs de dezvoltare si putem liber sa o inregistram la LUMEA A TREI-a sau A PATRA!!!
  Sau te pomenesti ca si in materie de COMBATERE A INCALZIRII GLOBALE e varf de lance precum in ce priveste BOLSEVIZAREA GLOBALA!!!

 26. S-a observat din studiul carotelor calotelor glaciare un paralelism intre o clima mai calda si un continut mai mare de CO2 .
  Pamantul , are un climat fluctuant datorat miscarilor sale ce tin de astronomie. Nu CO2 produce incalzirea ci incalzirea produce CO2.

 27. Clima se schimba e ușor de văzut ierni secretoase lipsite de zăpadă și calde veri toride și secretoase și exemplele pot continua.Vrem nu vrem clima se schimba,!

 28. Prin anii 1965-1975 daca te uitai (cu ochiul liber) pe CER (din Bucuresti) vedeai si Calea Lactee si Nebuloasa din Andromeda (M 31).
  Prin anii 1975-1985 daca te uitai (cu ochiul liber) pe CER (din Bucuresti) vedeai doar Calea Lactee.
  Dupa anii 1985 daca te uiti (cu ochiul liber) pe CER (din Bucuresti) nu mai vezi NICI Calea Lactee si NICI Nebuloasa din Andromeda (M 31). Acestea le puteai vedea, cu ochiul liber, doar din zonele rurale.
  Dupa anii 2015 daca te uiti (cu ochiul liber) pe CER (din zone rurale) de abia mai zaresti Calea Lactee. Si din Bucuresti zaresti (cu ochiul liber) doar cateva stele.
  Acest fenomen se numeste POLUARE ATMOSFERICA datorita ACTIVITATII UMANE !
  Poluarea atmosferica datorita activitatii umane inducand schimbări climatice observate ASTAZI pe PAMANT !
  Ca NECREDINCIOS (ATEU in CUNOASTEREA UMANA si stiinta), uita-te pe CER (chiar daca NU te lasa credinta ta ‘religioasa’ dogmatica) si ai sa te convingi despre consecintele poluarii activitatii umane pe PAMANT !

 29. In articolul sau The Climate Change Mental Azil – Fanatici de CO2 care suferă de nebunie ideologică Mark Keenan arata ca „1500 de oameni de știință spun „Schimbarea climatică nu se datorează Co2”. Mișcarea mediului real a fost deturnată,’ am oferit dovezi și mărturii de la renumiți specialiști internaționali în domeniul climei care contrazic afirmația ONU că schimbările climatice sunt cauzate de CO2 emisii.”M-am referit, de asemenea, la concluzia a 1500 de oameni de știință în domeniul climei și profesioniști în domeniul climei de la Fundația pentru Inteligența Climei că clima se schimbă în mod natural și lent în propriul ciclu, iar activitatea solară este factorul dominant în climă; și că emisiile de CO2 sau metanul de la animale, cum ar fi vacile, nu sunt factorii dominanti ai schimbărilor climatice. Acest lucru este detaliat cuprinzător în cărțile Transcending the Climate Change Deception Toward Real Sustainability și în cartea Climate CO2 Hoax”.
  Politicile ONU privind schimbările climatice, dezvoltarea durabilă și economia verde din ultimii 30 de ani sunt puținsau mai mult trucuri de marketing la nivel mondial care au spălat creierul în mod tragic două generații de tineri care nu înțeleg ce este de fapt ONU și cine este ea cu adevărat menită să servească.”
  Autorul articoluluiaduce argumente pe ac.directie,fata de care nu putem spune ca „intrebarea lui Al Jaber n-a primit răspuns”,dar toate argumentele de opozitei fata de planul marii excrocherii climatice fie au fost acoperite,fie falsificata adevarata stiinta in detrimentul celei false.

 30. Cretinii astia de la Davos si Bruxelles vor decreta curand ca si anotimpurile sunt tot schimbare climatica si ca trebuie sa luptam impotriva anotimpurilor, sa dam in atmosfera cu prafuri toxice, sa ucidem toate vacile, oile, pisicile si cainii care contribuie prin basini si dejectii la schimbarea vremii, ca sa fie mentinuta temperatura constanta de 19 grade, valoare pe care o recomanda putoarea aia de ursula-scursura von der lada. Cred ca asa zisele elite ar trebui localizate si izolate in spitale de nebuni, averile lor confiscate si returnate statelor de la care au fost furate de-a lungul secolelor. Doar asa am scapa de nebunia asta provocate de niste indivizi cu mintile ratacite, super-imbogatiti din jafuri si furturi care le dau puterea de a face rau omenirii. Puterea asta a dementilor bogati trebuie anihilata de urgenta.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.